door anouksanne 7 aug. 2013 om 14:29
Huishouden & energie

Hoeveel kilo kan een keukenkastje dragen?

Ik woon in een niet al te grote woning en het is daardoor wat behelpen met de beschikbare ruimte. Ik heb 5 keukenkastjes waarvan er 2 aan de muur hangen. De kastjes aan de muur zijn 70 cm hoog, 32 cm diep (deurtje niet meegerekend) en 50 cm breed. De kastjes zijn opgehangen door de woningstichting voordat ik hier kwam wonen dus hoe ze precies zijn opgehangen weet ik niet. In de kastjes liggen 2 planken waardoor er 3 'etages' zijn. Tussen de kastjes in hebben we zelf nog planken gehangen om wat meer kwijt te kunnen.
Nou heb ik in 1 van de kastjes flink wat dingen weten te krijgen inclusief een redelijke aantal borden. Omdat ik graag wil weten of dit wel veilig is vroeg ik me af of iemand weet wat zo'n kastje kan dragen aan kilo's.

9002 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door zoekster - 7 aug. 2013 om 15:02
10952 Antwoorden / 34 Vragen
0

Dat is wel een lastige vraag. Zoiets gaat een beetje op gevoel. Hoe stevig zitten de keukenkastjes bevestigd, dat is volgens mij het belangrijkste van de constructie als het op gewicht dragen aankomt. En dat is nu juist wat je niet weet. Als ze goed stevig zijn opgehangen, kunnen ze heel wat hebben.

Bovendien denk ik niet dat zoiets in een keer naar beneden komt. Als het kastje overbelast is, zal het eerste wel wat los komen van de muur.

door kriekra - 7 aug. 2013 om 17:28
204 Antwoorden / 64 Vragen
0

Meestal kunnen keukenkastjes best wel wat hebben, maar je wilt natuurlijk niet dat ze met servies en al naar beneden storten. Als de kastjes leeg zijn kan je wel de dikte van de schroeven zien waarmee ze zijn bevestigd, maar helaas niet hoe lang de schroeven zijn. Zelf heb ik de zwaarste spullen, zoals borden en pannen in de onderste kastjes, en bovenin de lichtere dingen als glazen en mokken, en voorraad als kruiden etc.
Als het huurwoningen zijn, hebben uw buren waarschijnlijk dezelfde kastjes. U zou hen ook eens kunnen polsen.

door dearagain - 7 aug. 2013 om 17:39
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

*ik zou daar toch wat voorzichtig mee zijn, want als het naar beneden komt heb je een enorme ravage

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jm
jmhvdv - 27 apr. 2020 om 22:00
Huishouden & energie

Keuken-land Den Haag

Wie heeft ervaringen met Keuken-land in Den Haag?
Wij hebben op 10 april 2020 een klein aanrecht bij hen besteld en betaald (250 euro), omdat onze nieuwe keuken vanwege de corona-crisis niet op tijd zal arriveren. De levertijd was volgens de website 5-10 dagen. Na 10 dagen nog steeds niets gehoord, maar Keuken-land is niet bereikbaar: niet via de telefoon en niet via de email.
Wij hebben ... Lees meer

An
Annem123 - 23 sep. 2020 om 15:31
Elektronica & tv

Product is niet geleverd

Ik heb een televisie gekocht en deze zou 17 september worden geleverd maar is tot op heden niet geleverd. Deze televisie komt van de outletshop.
Ik heb meedere keren contact gehad met first logistics, het transport bedrijf. Mediamarkt heeft gezegd dat het transportbedrijf de televisie op 16 september om 10.55 heeft opgehaald. Echter First logistics weet van niets. Inmiddels zijn we een week v ... Lees meer

Do
Doma - 21 sep. 2020 om 16:59
Huishouden & energie

Huurverhoging 21-09-2020

Hallo,ik heb de navolgende vraag.   Voor onze huurwoning heeft de verhuurder per 01-07-2020 een huurverhoging vastgesteld van 5.1 % Nu is het zo dat onze woning en de woning van de buren sinds 30 jaar gelijk is geweest,wat betreft de huurverhogingen. Bij mijn buren is een huurverhoging vastgesteld van 3 %. Ik heb begrepen van de verhuurder nu aan geeft dat onze huurwoning,na 30 jaar een 4 ka ... Lees meer