brejacqie
door brejacqie Nov 21, 2023 om 10:25
Huishouden & energie

Huur

Onlangs heb ik mijn huurwoning opgezegd. Nu betaalde ik ruim 800 euro aan huur. Mijn woning is aangeboden op woonmatch en daar staat een huurprijs bij van 647 euro. Kan iemand mij daar uitleg van geven? 
Alvast bedankt

4247 5 Rapporteer
Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Nov 21, 2023 om 10:38
1670 Antwoorden / 30 Vragen
1

Geachte Brejacqie, 

Gaat het om een sociale huurwoning of een vrije sector woning?

marita5
door marita5 - Nov 21, 2023 om 10:38
11421 Antwoorden / 15 Vragen
5

Hallo Brejaqie , 

Veelgestelde vragen , 

De streefhuur die verschijnt bij het aanbieden van mijn woning is lager dan het bedrag dat ik nu betaal. Hoe kan dit?

 

Als het huurcontract van een woning wordt opgezegd en de woning opnieuw wordt verhuurd, mag een corporatie de huur aanpassen en in overeenstemming brengen met de streefhuur. De streefhuur is de huurprijs die een corporatie passend vindt voor de woning. Deze huur wordt niet landelijk bepaald, maar is een keuze van de corporatie. Om de huur zo betaalbaar mogelijk te houden, is dit bedrag aanzienlijk minder dan de wettelijke, maximaal toegestane huurprijs die gevraagd mag worden. 
 
Alleen huurders die een nieuwe woning gaan betrekken, krijgen te maken met de streefhuur. Op het moment van afsluiten van het huurcontract wordt de streefhuur bepaald. Dit is de huur die betaald moet gaan worden. De huurder sluit op dat moment een individuele overeenkomst met de woningcorporatie. In de meeste gevallen gaat de huurprijs omhoog. Nieuwe huurders betalen dan meer dan de vorige bewoners of de buren die al langer in een soortgelijke woning wonen. In een beperkt aantal gevallen gaat de huurprijs omlaag omdat de streefhuur aangepast is. Hierdoor kan het zijn dat nieuwe huurders voor dezelfde woning een lagere maandhuur gaan betalen dan huidige huurders.

Ja
door JannyBoe - Nov 21, 2023 om 10:39
441 Antwoorden / Vragen
1

Neem even contact op met de verhuurder.
Dat is toch dé persoon/orgnisatie om uw vraag neer te leggen.

mahadma
door mahadma - Nov 21, 2023 om 10:40
11349 Antwoorden / 51 Vragen
2

Als u elk jaar huurverhoging krijgt dan wordt je huur na vele jaren mogelijk ruim 800.
de verhuurder is vrij om een bepaalde huur te vragen (binnen grenzen) en 647 is nu weer de starters prijs.

Komt u uit een huis wat 647 was bij verlaten had het evengoed nu voor ruim 800 kunnen staan.

mo
door mof - Nov 22, 2023 om 12:21
3475 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het zou kunnen dat door jaarlijkse huurverhoging, mede gebaseerd op een te hoog inkomen (dan mag de huur extra verhoogd worden) u op meer dan 800 € per maand bent uitgekomen. Nadat u het huurcontract heeft opgezegd mag de huurprijs opnieuw worden vastgesteld.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

E.
E. Smit - Dec 10, 2023 om 23:07
Garantie & verzekeringen
Moet je loonkosten betalen binnen garantie periode

Moet je loonkosten betalen binnen garantie periode

Ik heb in 2019 zonnepanelen gekocht en sinds 2 weken terug is er een optimizer vervangen omdat die stuk was. Hier heb ik garantie op maar ik krijg vervolgens wel een rekening van €350 omdat de loonkosten niet in de garantie valt.  Dit vind ik een erg duur grapje.  Moet ik dit bedrag betalen?  Want ik denk dus als je garantie hebt dat men dit kosteloos moet reparen of vervangen. Klopt dit wel? Lees meer

efclem
efclem - Dec 11, 2023 om 16:27
Elektronica & tv

Koelkast defect, 3 weken wachten op reparatie

Hallo,
Op maandag 4 december begon mijn koelkast enorm te brommen, ik heb dit aangemeld bij het bedrijf die mijn keuken en dus ook de koelkast heeft geinstalleerd. Dit bedrijf heeft de storing bij AEG gemeld en ik zou daar over terug gebeld worden. Ik heb vrijdag 8 december zelff maar eens gebeld en krijg te horen van electrolux (de reparatie dienst van AEG) dat ze 27 december wel langs kome ... Lees meer

JellePlomp
JellePlomp - Dec 10, 2023 om 21:38
Voeding & gezondheid

Hanwag Wandelschoenen

Hallo,

Ik heb (~) 3 maanden geleden Hanwag Banks GTX wandelschoenen bij een speciaal zaak gekocht. Het merk Hanwag staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande schoenen. Ik heb 2 maanden geleden in Schotland gehiket en kwam tot de conclusie dat mijn schoenen niet waterdicht meer waren.

Ik heb de schoenen na mijn reis meteen terug gebracht naar de desbetreffende winkel voor re ... Lees meer