Fr
door Fred Kuperus Apr 29, 2024 om 18:18
Huishouden & energie

Instelling WTW unit

De WTW unit is geplaatst naast een cv die de vloerverwarming en het tapwater verzorgt. We hebben een huurwoning sinds 5 jaar en al net zo lang problemen met de atmosfeer in huis, Het stinkt heel vaak; het is vaak kurkdroog; het tocht; het ene moment is het koud en dan weer warm. Wie kan mij helpen, via de woning stichting en de installateur wordt ik het bos in gestuurd. Het gaat om een Zehnder wtw unit. Ik zoek een onafhankelijk iemand, die me kan helpen.

6263 7 Rapporteer
Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Apr 29, 2024 om 18:43
1841 Antwoorden / 31 Vragen
1

Geachte Fred,

Probeer om samen met andere mondige buren een bewonerscommissie op te richten.

Samen sta je sterker tegenover de woningbouwvereniging.

Fr
door Fred Kuperus May 3, 2024 om 23:01
Antwoorden / 1 Vragen

Er zijn bij meer wonigen in de buurt de zelfde problemen. Ik ga proberen een groep bewoners bij elkaar te krijgen. Dank voor je tip.

sw
door swat1500 - Apr 29, 2024 om 19:43
3820 Antwoorden / 0 Vragen
2

De verhuurder is uw aanspreekpunt. U kunt wellicht een zaak aanspannen bij de huurcommissie omdat er sprak zou kunnen zijn van een gebrekkeige woning en dat kan gevolgen hebben voor de hoogte van de huur.

Fr
door Fred Kuperus May 3, 2024 om 23:03
Antwoorden / 1 Vragen

Al vijf jaar contact met de verhuurder, maar dat lost niets op toto nu toe. Misschien maar eens proberen met een huurderscommissie. Dank voor je reactie.

hereistom
door hereistom - Apr 29, 2024 om 21:32
749 Antwoorden / 1 Vragen
1

Kurkdroog klopt, dat is een nadeel van een WTW systeem. Tocht en te koud of te warm klopt niet dan is hij meestal niet goed ingeregeld.
Tocht kan ook komen als er toch ramen of deuren open staan.
Te koud en te warm kan ook omdat de instelling voor de Bypass niet goed staat. In de zomer moet die open en in de winter juist dicht.
Ik ken het specifieke type niet van de Zehnder dus kan niets zeggen over de instelling, maar op de site van Zehnder kun je genoeg informatie vinden.

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 3, 2024 om 14:43
16906 Antwoorden / 202 Vragen
1

Naast de al gegeven antwoorden nog een advies: woont u in een sociale huurwoning van een corporatie: dan is er verplicht (volgens de huurwet) een huurdersbelangenorganisatie waarvan het bestuur in de kan optreden in derichting van het bestuur van die corporatie. U kunt daarbij ook nog een bewones commissie proberen op te rechten voor uw complex en zie dan ook dit: https://corporatiestrateeg.nl/corporatiebeleid/huurdersparticipatie/bewonerscommissie/

(
link aanklikken). Afhankelijk van de stuten vann de Huurdersbelangen organisatie is iedere (hoofd) huurder er lid van of dient men zich daarvoor als lid te hebben gemeld.

Fr
door Fred Kuperus May 3, 2024 om 23:09
Antwoorden / 1 Vragen

Dank je voor de reactie. We gaan proberen de buurt te mobiliseren. Een bewonerscommissie lijkt wel een goede weg ipv. ieder voor zich.

heremietkreeft
door heremietkreeft May 4, 2024 om 08:21
16906 Antwoorden / 202 Vragen

En vergeet de huurdersbelangenorganisatie niet!

gu
door gus - May 3, 2024 om 16:02
6 Antwoorden / 0 Vragen
1

Genoemde problemen ben ik als onderhoudsmonteur vaker tegengekom en.In theorie is een wtw een mooie ventilatie mogelijkheid maar in praktijk werkt het net iets anders.Je zal maar net je favoriete stoel bij een uitblaasventiel hebben staan,dus zit je daar niet prettig.
Teveel vocht omdat de wtw op de laagste stand staat,de ruststand als er niemand thuis is.
Regelmatig filters vervangen,ventilatoren schoonmaken bij onderhoud wordt ook te weinig gedaan,het is geen geurvreter.
En ja,het geluidsniveau is ook al niet zo prettig,kortom er zijn veel faktoren die van invloed zijn en niet bijdragen aan uw comfort.

Fr
door Fred Kuperus May 3, 2024 om 23:12
Antwoorden / 1 Vragen

Dank voor de reactie. Ik heb ook al veel gelezen over de afstelling, maar dat daar een probleem mee is, wordt door de verhuurder en de installateur ontkend. Het ligt allemaal aan ons zelf. Zelfs het merk wasmiddel voor de was zou niet goed zijn. Alles moet potdicht blijven in de woning. Als we dat doen, stinken we de tent uit. Ik ga proberen een bewonerscommissie te mobiliseren.

1paul
door 1paul - May 4, 2024 om 07:20
3252 Antwoorden / 0 Vragen
0

zit er een filter in deze unit en deze maak je regelmatig schoon?

andere vervuiling in bijvoorbeeld de leidingen al eens laten reinigen?

Ga
door Gamba 1950 - May 5, 2024 om 10:37
5 Antwoorden / Vragen
0

Dat klink mij heel bekend in de oren. Ook wij hebben al lange tijd problemen met de WTW. Onze machine zou in de winter de instroom van de lucht moeten opwarmen door de bijpas die de warmte opneemt van de uitlaatpijp van de verwarming. Maar helaas het gebeurt niet en de monteur van de  firma die hier was kan het niet oplossen. Dus waait er in onze woning een koude wind als het buiten kouder wordt. Het rare hierbij is ook nog dat het om 20.00 uur start en om 23.00uur stopt. Dat kan niet volgens de monteur. Er zit geen klok in. Raar toch als het nu het zomertijd is een uur verplaatst. De monteur is hier een aantal keren geweest en heeft niet eens de moeite genomen om de WTW open te maken en te kijken of er iets mis is. Steeds vertrekt  hij weer met een smoes. Geen gebruiksaanwijzing. Geen tijd gehad om de gebruiksaanwijzing te lezen. Nu wordt er gezegd dat de aanleg van de ventilatiepijpen bij de bouw niet goed is gedaan. We hebben totdat er een nieuwe onderhouds firma aan het roer kwam van dit probleem geen last gehad. We zitten met een dikke trui en een deken op de benen met de verwarming op 22 graden en krijgen het niet warm. Eerst dachten we dat het aan ons lag. Maar toen bezoek begon te klagen over een koude tocht overal waar ze zaten in de kamer werd ons vermoeden bevestigd. Er is iets fout met de instelling. Maar krijg dat maar eens geregeld.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende May 5, 2024 om 15:10
2170 Antwoorden / Vragen

Ik heb mijn leven gelukkig nog nooit iets met een woningbouw vereniging te maken gehad maar wat een waardeloze service leveren dat soort clubs blijkbaar. Ik snap werkelijk niet dat mensen dit soort dingen pikken. Schakel een advocaat in, zo stook je je ook nog eens arm

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Er
Ernst Rijnberg - Jul 19, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Servicekosten gemeenschappelijke ruimtes huurwoning

Mijn vader en 65 andere huurders van zijn wooncomplex, heeft onlangs de jaarafrekening 2023 "gemeenschappelijke servicekosten" van HEF Wonen ontvangen. Hij woont Grote Beer te Rotterdam. Servicekosten zijn opgebouwd uit twee diensten: schoonmaak en elektra. Zijn aandeel in de gemeenschappelijke elektrakosten is voor 2023 € 500,16. Vorig jaar was dit € 216,57. ( dit geldt uiteraard ook voor al ... Lees meer

Co
Cora B - Jul 13, 2024 om 17:17
Geldzaken & recht

Boiler na levering funktioneert niet

Ik heb in Bulgarije een tinyhouse laten bouwen. Nu na levering doet de boiler het niet. De bouwer/leverancier van de tinyhouse zegt dat het niet zijn probleem is hij heeft geleverd en trekt zijn handen er van af en zegt dat ik maar contact moet opnemen met de europese leverancier (garantie). Deze heeft geen vestiging in Nederland. Klopt het dat dit mijn verantwoordelijkheid is?  Ik moet nog een k ... Lees meer

Le
Levi234 - Jul 19, 2024 om 10:58
Huishouden & energie

Problemen met pvc vloer (zelf leggen)

Hi,

Ik heb ongeveer 5 jaar terug zelf een klik PVC vloer gelegd in mijn woonkamer, maar kreeg uiteindelijk toch last van bubbels en slecht sluitende naden. Nu wil ik een PVC vloer leggen op de slaapkamers en ben op zoek naar tips om deze problemen te voorkomen. Heeft iemand hier ervaring mee of adviezen over hoe ik dit beter kan aanpakken?   Alvast bedankt! ... Lees meer