co
door consum 17 dec. 2008 om 11:39
Huishouden & energie

Itho afzuigkap draait maar zuigt niet af

Wij hebben een afzuigkap in onze keuken van Itho de d6070


Draait duidelijk en als de afvoer afgekoppeld is stroomt daar ook lucht uit,Maar in huis ruik je de bloemkool of baklucht 2 dagen later nog!


De afvoer is 2  x al veranderd en de monteur van het servicebedrijf HAS die namens Itho


komt kan geen fout constateren maar als je wat sigarettenrook op de kookplaat blaast blijft dat hangen en kringelt de kamer in! Er wordt een A4tje op 5 cm van de kap gehouden en dit wordt dan wel aangezogen.Dit is dan het bewijs dat hij het doet Itho vindt dat ze verder niets kan doen en dus blijf ik met de stank zitten


Als ik vraag of iemand van Itho zelf dan niet kan komen kijken,is het antwoord zo iemand hebben wij niet.


Zijn er meer mensen met dit probleem of ben ik de enige?


 

14217 18 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door fujitsu - 17 dec. 2008 om 12:39
87 Antwoorden / 60 Vragen
0

Beste Consum,


Bij een broer van mij, zat er naast het normale rechthoekige filter, ook nog een filter in het eindkanaal naar de afvoer.
Ik bedoel dus in de buurt van de motor, toen we die eruit hadden gehaald zoog de afzuigkap weer voor de volle honderd procent.


Met de vriendelijke groeten van: Fujitsu

ni
door nicobart - 17 dec. 2008 om 13:30
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben al zo'n 13 jaar een Itho met randafzuiging, die heeft nog nooit goed gewerkt. Op aanraden hebben wij dit merk gekocht. Daarvoor een Gamma gevalletje gehad wat VEEL goedkoper was maar wel fatsoenlijk werkt. Dus voor mij ook NOOIT een Itho meer ! Waardeloos prul.

wv
door wvenend - 17 dec. 2008 om 13:42
38 Antwoorden / 6 Vragen
0

Zit er geen vogelnest op je afzuig boven?Willem


Of werkt de snellere toeren niet meer,zodat hij langzaam blijft draaien?

fi
door fier5 - 17 dec. 2008 om 13:56
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als Uw afzuigkap afgekoppelt wel blaast maar aangekoppelt niet, kan het zijn dat de lucht die U de keuken uit wilt blazen er niet in kan. Met andere woorden, klapraampje of iets dergelijks open zetten. Groet,Dick.

pi
door pietvoncken - 17 dec. 2008 om 14:14
194 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo,


Een afzuigkap is bedoeld om de damp (stoom) tijdens koken ed af te zuigen.De bedoeling is om dan ook meteen de geurtjes mee af te zuigen.Echter is het niet zo dat de afzuigkap alle geur uit de keuken verwijderd.Bij het koken van bloemkool,spruiten en andere sterk geurende groenten is het wel altijd zo dat je ,of je nou een krachtige of zwakkere afzuigkap hebt,altijd nog een tijd na het koken de geur ruikt.Denk ook maar eens aan het bakken van frieten.Welke afzuigkap of filter je ook hebt,op den duur moet je maar eens boven op de kastjes voelen.Plakken je handen aan het vetlaagje vast.Afzuigkap is geen 100% geur of vetafzuiger.Uiteraard is een goede en zo kort mogelijke afvoer naar buiten wel de belangrijkste vereiste.Het goed werken van de motor(schoepen) van de afzuigkap is dan afhankelijk van de snelheid(prijs) waar de afzuigkap mee uitgerust is.3 standen is wel belangrijk.


Groeten van Piet.

bu
door buurjongen - 17 dec. 2008 om 14:16
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn afzuigkap (geen Itho overigens) vertoonde hetzelfde euvel. De flexibele afvoerbuis achter het filter bleek te zijn losgeraakt. Gevolg: veel valse lucht aanzuigen.

re
door reintje77 - 17 dec. 2008 om 16:23
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is te doen gebruikelijk dat een afzuigkap op 2 manieren zijn  afgevoerde lucht kan transporteren - 1/ doormiddel direkt op het afvoerkanaal - 2/ door circulatie waar deze kap waarschijnlijk is op gezet maar dan filtert deze middels koolstoffilters de afgewerkte lucht in de leefruimte.


Haal de kap los en zet de beide schuiven van ventileren af. Ook kan het zijn dat de voeding de min en de plus zijn verwisseld waardoor de kap niet naar boven maar naar beneden blaast.


Kees Weijens


 

pe
door permanent - 17 dec. 2008 om 16:43
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo


Hangt de afzuigkap niet te hoog?

door poltol - 17 dec. 2008 om 17:00
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo beste beantwoorders,


Wat vindt de vraagsteller hier nu van? Tig suggesties, en hele goeie. Maar wat doet ie er nu mee? Ik wacht maar even op nader bericht.


Vr.gr. poltol

co
door consum - 17 dec. 2008 om 17:13
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik wil wel een antwoord geven op alle suggesties,in ieder geval is het heel positief dat er een hoop mensen wel willen meedenken!


Maar ik ben bang dat ik hetzelfde moet zeggen als de meneer die al 13 jaar hetzelfde probleem heeft dat Itho met randafzuiging gewoon een waardeloos systeem is.Ik heb al aangegeven dat al 2x de afvoer door de keukenboer is verandert omdat Itho alsmaar de schuld aan het afvoerkanaal geeft.Maar nu dat  niet de oorzaak kan zijn ,De monteur zegt dat de motor prima draait en de enige manier om het afzuigen te verbeteren is om te draaien met de kleppen los naar beneden zodat het door de vetfilters dan nog enigzins weggezogen wordt.De kap hangt op 70 cm hoogte .....Mijn ervaring is dat het meeste vet en luchtjes gewoon langs de kap omhoog gaan Oh ja we praten over een totale tijdsduur van 7 Jaar inmiddels en ben bang dat we de kap maar moeten vervangen door een merk Zonder randafzuiging !

lu
door luxenburg - 17 dec. 2008 om 17:52
45 Antwoorden / 0 Vragen
0

een afzuigkap werkt op wisselstroom en er zit een kooiankermotor in. dus de motor draait altijd een kant op.

door poltol - 17 dec. 2008 om 18:05
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste vraagsteller,


Als u voor een nieuwe afzuigventilator kiest neem dan goed de maten op. Met name de diepte [hoogte in de kap] is van belang voor het inbouwen. Het is te overwegen om eerst een nieuwe ventilator te plaatsen en te zien of de afzuig dan beter werkt. Daarna kunt u altijd nog de filter unit en/of de kap vervangen. Ik denk dat u met een nieuwe, krachtigere, ventilator al een heel eind geholpen ben. Neem evt. de oude mee voor de maat voering.


Succes, poltol

door johanpc - 17 dec. 2008 om 18:05
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

@reintje de motor draait altijd dezelfde klant op ongeacht hoe hij is aangesloten.


Anders zou een stofzuigen gaan blazen als je de stekker omdraait.

door hans515 - 17 dec. 2008 om 19:40
244 Antwoorden / 117 Vragen
0

Zorg er wel voor dat de kap voldoende lucht kan aanzuigen,zodat er niet, a.h.w. een vacuum ontstaat. Blaast hij hard genoeg aan de buitenzijde?? Hoogte van de kap voldoende boven het fornuis? 90 cm boven gas of 70 cm boven electr.fornuis?


Succes en gr. Hans.


 

ma
door matoe - 18 dec. 2008 om 13:19
8 Antwoorden / 1 Vragen
0

al de goede suggesties ten spijt denk ik dat een belangrijk punt over het hoofd wordt gezien nl het uitlaatsysteem. als de lucht op het westen uitgeblazen wordt zonder terugslagklep kan de lucht bij matige wind al terug de pijp worden ingeblazen.


checkuw schoorsteen!

pi
door pietvoncken - 18 dec. 2008 om 19:11
194 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo,


Vind het toch vreemd dat als een A4-tje op een afstand van 5cm door de kap aangezogen wordt dat dan sigarettenrook zou blijven ronddwarrelen.De meeste afzuigkappen krijgen geeneens een A4-tje op een afstand van 5cm aangezogen.Als de sigaretten-rook over het kooktoestel wordt geblazen en de afstand tot de afzuigkap is bv 75cm,is het logisch dat de sigaretten-rook niet omhooggezogen wordt.Bij het braden of koken stijgt meestal stoom (met geur omhoog).Het meeste van deze stoom wordt door de kap afgezogen.Echter zal ook een gedeelte de keuken in komen of langs de afzuikap gaan.Iemand die zegt dat hij na het koken van sterk geurende groenten of andere ingredienten,niks ruikt moet toch een formidabele afzuigkap hebben.Die van mij (Philips) is in ieder geval in staat zo'n 80% van de geur en stoom af te zuigen.


Groeten van Piet.

pl
door ploeff - 22 dec. 2008 om 16:28
54 Antwoorden / 2 Vragen
0

Misschien wel een heel simpele oorzaak:De motor draait goed, maar doet het schoepenwiel dat ook? Kwestie van een of enkele schrofjes op de motoras aandraaien.
Als dat niet goed is dan draait deat schoepenwiel wel een beetje mee maar zonder kracht.
Een vies klusje (vet!) maar de moeite van het proberen waard.he
door hendrikje21 - 30 dec. 2008 om 14:21
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik heb dat probleem dus ook met de afvoer, de wind slaat er terug in omdat het pijpje (soort champignon afvoer) op het platdak, te dicht bij de muur staat. Er komt een tocht doorheen dat is niet normaal meer. nu heb ik vanmiddag een sluitklep gekocht om ergens in de pijp te bevestigen, ik zou het anders ook niet meer weten.


maar waar kan ik dit nu het beste bevestigen? hij zuigt ook niet goed af en de kooklucht van de buren komt zo bij ons naar binnen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ha
Haarlem023 - 14 sep. 2019 om 19:38
Winkels & webshops

Wie heeft er ervaring met Drogist.nl

14 juni heb ik een bestelling geplaatst bij Drogist.nl voor ontbijtmuesli. Zij gaven aan dit voorlopig niet te kunnen leveren en gaven mij de optie de bestelling te annuleren en het geld terug te storten. Nu, na 3 maanden, heb ik ondanks meerdere toezeggingen nog steeds het bedrag niet ontvangen.
Het is geen mega bedrag (20,85)  maar het gaat om het principe. Lees meer

Da
Daan_81 - 16 sep. 2019 om 20:30
Huishouden & energie
Wie heeft er ook ervaring met dure en neppe ontstoppingsservice

Wie heeft er ook ervaring met dure en neppe ontstoppingsservice

Via www.ontstoppings-service.nl kwam iemand langs, kosten waren 360
euro voor 17 minuten werken. Het leek allemaal oké met juiste materialen en 2 maanden garantie. Een week later was de afvoer weer/nog steeds verstopt maar het telnummer is niet meer te bereiken via whatsapp of telefoon. En via het centrale telnr 085-1308789 wordt gezegd dat ze deze opdracht niet herkennen in het systeem?! He ... Lees meer

marita5 - 16 sep. 2019 om 12:22
Computers & telefonie

App Agenda Windows 10

Beste Forumleden , 

Hoe kan ik èèn terugkerende gebeurtenis in de App Agenda verwijderen ? Ik zie nergens de knop verwijderen . Lees meer