fe
door feddejan Jun 16, 2017 om 20:16
Huishouden & energie

Klacht enie.nl zijn hier meer bekend van het

Beste lezer, Wij zijn via Slim wonen (Leeuwarden) collectief en overeenkomst aan gegaan om op deze manier (goed)koop zonnepanelen te laten plaatsen door Enie.nl. In januari €1000 aanbetaald en vervolgens 3 maanden niets gehoord, toen zelf maar actie ondernomen.. en om een lang verhaal kort te maken...15 mei zouden de panelen worden geplaatst, dag vrij genomen en werd s'ochtends gebeld het gaat niet door Grrrrr... uiteraard ging ik hier niet mee akkoord. Na veel discussie kwamen ze toch s'middags de panelen en omvormer plaatsen...helaas werkte de omvormer niet en er zou een nieuwe worden geplaatst....grrrr. Helaas NOG niet een mens gezien, maar wel dezelfde dag de rekening dat ik de rest vh bedrag €2700.00 wou betalen binnen 3 dagen dit terwijl de panelen nog niet eens werken en er en defecte omvormer is geplaatst.
Nu ruim 4 weken verder en vele mails waar geen reactie op komt, zit ik nog steeds met niet werkende zonnepanelen. Maar wel vandaag weer een herinnering vd rekenig ontvangen dit terwijl Enie.nl nergens op reageerd en er nog niet een zonnepaneel zijn werkt.
Dit is mijn verhaal in het kort, maar kan u vertellen dat er vele mails de deur uit zijn en de nodige ergernissen.
Zijn er meer klachten zoals ik ondervind bij Enie.nl dan zou ik graag ook Collectief te Enie.nl een KLACHT indienen hoe zei met hun klanten omgaat.
Zie graag u reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,
J van Houten 



10924 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Jun 16, 2017 om 20:36
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Onze reactie? U zit hier op een consumentenforum. Trek eens bij Slim wonen aan de bel. Maar persoonlijk zou ik het restant niet eerder betalen dan dat alles prima werkt en gecontroleerd is.

marita5
door marita5 - Jun 16, 2017 om 20:37
10517 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Feddejan , 

Heeft u een klacht geplaatst op klachtenkompas ? het eerste verhaal van Sam 2 lijkt op uw verhaal , klik op de rode regels .

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/enie.nl/details?companyId=d4e61f85-eae8-470c-bc07-e4abfacc4a01

Neem eens contact op met consuwijzer , 

https://www.consuwijzer.nl/contact

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jun 16, 2017 om 20:53
15139 Antwoorden / 193 Vragen
0

Heel eenvoudig: wettelijk is hier sprake van het niet nakomen van een overeenkomst of in hebruiksterm WANPRESTTIE. Niet (goed) 
geleverd betekent niet betalen en naleving vorderen. U kunt de schade claimen!

po
door poockey - Jun 16, 2017 om 21:11
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

sorry dat ik jullie onderbreek maar hij vraagt juist of er meerdere mensen een klacht hebben over Engie, daarom heeft hij het in deze forum geplaatst zodat ze dan gezamelijk een collectieve klacht kunnen indienen.

marita5
door marita5 Jun 16, 2017 om 21:16
10517 Antwoorden / 15 Vragen

Staat in mijn link , op klachtenkompas zijn er meer die problemen hebben met Engie .

vk
door vklappe - Feb 15, 2018 om 21:03
2 Antwoorden / Vragen
0

Geachte meneer van Houten
Enie is verandert van naam naar PRIC. Wij hebben ook hele slechte ervaringen gehad van ENIE. Mocht u meer informatie willen qua contactgegevens, dan stuur ik deze u op.

Za
door ZandstraS - Mar 22, 2018 om 17:10
2 Antwoorden / Vragen
0

Helaas heb ik Enie.nl niet gegoogeld voor het laten plaatsen van de zonnepanelen. 
Deze zijn geplaatst maar verkeerd aangesloten. Wel heel snel moeten betalen maar niet reageren op herstel werkzaamheden.
Wel een afspraak maken dat MvRinstallaties langs komt alleen deze komen niet. 

KOOP GEEN PANELEN BIJ ENIE.NL

tijger1
door tijger1 Mar 22, 2018 om 17:29
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Dat wisten wij allang. Als ze niet werken. Niet betalen.

Za
door ZandstraS Mar 25, 2018 om 22:46
2 Antwoorden / Vragen

Enie.nl is ook betrokken bij:

zonvoorfriesland                   https://zonvoorfriesland.nl/over-ons-1/#lokale-installateurs
solvari                                   https://www.solvari.nl/bedrijven-overzicht/enienl

ne
door neodutchio Mar 26, 2018 om 00:21
4454 Antwoorden / 12 Vragen

Tegen wie is de waarschuwing? U hebt immers ook niet vooraf gegoogeld. En zo gaat het altijd. Eerst bestellen en dan pas kijken. Probeer het eens andersom en als iedereen dat doet sterven de foute bedrijven vanzelf uit.

hansje klein
door hansje klein - Mar 22, 2018 om 17:31
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

- Hoezo € 1000,- aanbetaald ...

Op de Enie-website staat:
Vanaf nu kun je zelf goedkoop schone stroom produceren. Met enie.nl.
Wij leveren GRATIS de zonnepanelen, jij betaalt alleen voor de opgewekte stroom.

- Hoezo Enie.nl Leeuwarden ...

Op de website staat Groningen als contactadres

Klaarblijkelijk is die ene enie niet die andere enie: HIER





tijger1
door tijger1 Mar 22, 2018 om 17:45
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Die € 1.000 is al van 10 maanden gekeden.

lo
door loesnooij - Apr 20, 2018 om 18:31
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste J. van Houten,

Ik ben ook zeer ontevreden over Enie. Enie Groningen. Heb 6 september 2017 een offerte aangevraagd om zonnepanelen te huren. De heer Nico Dam wilde ze graag verhuren en dan energie leveren gedurende 5 jaar. Voor mij betekende dat, dat huren en leveren samen gingen. De panelen zou ik 15 jaar huren. Kort daarop kwam ik hierop terug en besloot de panelen te kopen. Mijn energieleverancier Oxxio is tot 17 juli 2018 gecontracteerd en ik veronderstelde dat de levering aan de huur gekoppeld was.
De panelen zouden 21 december geplaatst worden. Ik had mijn vakantie daarop afgestemd. Op 19 december kreeg ik te horen dat de planning was uitgelopen door de sneeuw begin december en ik zou voor een andere planning gebeld worden. Niet dus. Na 4 telefoontjes mijnerzijds kreeg ik eindelijk mijnheer Dam aan de lijn. Ja de panelen zouden nu 6 februari geplaatst worden. Hoe laat en  enz niet bekend en geen bevestiging van deze afspraak. In de week ervoor maar zelf gebeld. We bellen u terug. Op 5 februari bericht: de installateurs komen morgen om half 9. Inderdaad ze kwamen , maar met de mededeling dat ze alleen het voorwerk zouden verrichten, want er ontbrak een "schans" om de panelen op te plaatsen. De zonnepanelen werden maar even in mijn garage gestald. Heeft iedere klant een garage voor dit soort grote apparaten?
Aangezien ik 14 februari voor een maand wegging zou ik asap te horen krijgen wanneer de installatie zou plaatsvinden. Op 9 februari maar weer eens gebeld.  nee de schans was nog niet besteld!!!!! Dus kwam niet voor 14 februari. Heb mijn poezenoppas bereid gevonden de installateurs bij mij thuis te ontvangen tijdens mijn afwezigheid op 1 maart. Helaas belden ze echter om 10 uur af : ze waren ziek. Uiteindelijk zijn de panelen geplaatst op 7 maart.
Ik zou compensatie krijgen voor gemiste zonnetijd . Nee ik kreeg alleen aanmaningen om de faktuur te betalen. En een verzoek mijn bankrekening voor de automatische incasso door te geven voor de huur van de panelen. Ik heb bijna alle medewerkers aan de lijn gehad: Nico, Richard, Erik, Sander, Yentho, Tjerk, Milan en wie nog meer. Terugbellen met een antwoord ho maar. Ik ben klaar met ENIE en wil ook niet 5 jaar aan een energiecontract vastzitten met deze knoeiers, dus keurig 3 maanden voor ingang van ingang contract en levering opgezegd. Kreeg vandaag 20 april bericht, dat ik er aan vast zit en dat, als ik contract wil verbreken, ik € 250,00 moet betalen. Ik hoop daarover bij de consumentenbond of Kassa gehoor en advies te krijgen. Voorlopig roep ik waar ik maar kan ga absoluut nooit met ENIE in zee. Dit is ENIE groningen, maar hun energieleverancier zit weer in Amersfoort. Maar het email adres energie@enie.nl is uit de lucht.
Ik wil graag een gezamenlijke klacht indienen tegen dit amateuristische bedrijf.
Loes Nooij

panter22
door panter22 Apr 20, 2018 om 18:58
5993 Antwoorden / Vragen

-

panter22
door panter22 - Apr 20, 2018 om 19:06
5993 Antwoorden / Vragen
0

Je hebt de overeenkomst voor het leveren van de energie getekend, Na ondertekening ben je gebonden aan die overeenkomst.
De levering van de energie kan veel later ingaan.
Nu wil je geen energie meer van Enie en je zegt de overeenkomst op. 
Dat kost je €250. Dat geld moet je betalen.
Kijk in de algemene voorwaarden:
Artikel 2:
c. Indien na het tekenen van overeenkomst de klant de overeenkomst annuleert, om wat voor reden dan ook, leidt dit tot een boete van €250 (zegge: tweehonderdvijftig euro). Dit vanwege gemaakte kosten waaronder arbeids- en planningskosten.
https://static1.squarespace.com/static/596f368a893fc01a296ae58a/t/59b92d1ce9bfdfaaff6d0a06/1505307935241/Algemene+voorwaarden_enie.nl_Particulieren_versie+augustus+2016.pdf

Maar nu die zonnepanelen. Die heb je in eerste instantie gehuurd. En daarna gekocht. Ging dat zomaar zonder overeenkomst? En nu toch weer gehuurd? Verwarrend allemaal,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

P3
P3tra - May 21, 2022 om 02:23
Huishouden & energie

Druk verlies ketel raadsel.

Onze 2 jaar jonge ketel Remeha tzerra verliest sinds drie maanden druk. Van 1.8 bar na 0.9 dan vullen we weer bij. Elke 3a4 dagen bijvullen met soms tussenpozen van een week.  Er is al van alles gebeurd. Geen overdrukventiel, expansievat ook vervangen en klinkt goed. Afgeperst om te zien of het drukverlies in de installatie zit of in de ketel. We verloren 0.6 bar op de ketel hierdoor wartmewisse ... Lees meer

Ja
Jansen371 - Oct 9, 2021 om 10:07
Geldzaken & recht

Vanuit bijstand koophuis aan kinderen schenken

Goedemorgen,

Mijn moeder is na het overlijden van mijn vader ruim 10 jaar geleden uiteidelijk in de bijstand gekomen. Het huis mocht ze aanhouden. 

Door het overlijden van mijn vader is er een 2e hypotheek opgekomen. Het huis is daardoor maar voor de helft afbetaald.

Nu kan ze via de woningbouw per dec in een appartementje terecht en wil ze dit huis aan mij en mij ... Lees meer

Vi
Visinhetwater - May 18, 2022 om 15:38
Garantie & verzekeringen

Accu van e-bike valt niet onder de casco verzekering

Ik kocht een tweedehands e-bike bij de rijwielhandel in 2020.Bij een poging tot diefstal is de accu fors beschadigd. De fiets is van 2019. Ook al ben ik casco verzekerd, ik krijg geen nieuwe accu. Klopt die wel?

Lees meer