Kw
door Kwido Oct 19, 2017 om 12:46
Huishouden & energie

Kleurverschil keraliet panelen en buitenverf

Bij ons zijn apart een buitenschilder en klusjesman aan de slag geweest. 
1. De klusjes man heeft voor ons keraliet-panelen geplaatst op de buitengevel
2. De schilder heeft al het houtwerk voor ons geschilderd, waaronder om de keraliet panelen heen.

Beiden hebben gewerkt in de kleur "monumentengroen", wat een zeer gangbare kleur is, echter zonder RAL-nummer. Nu blijkt er een aanzienlijk kleurverschil te zitten tussen de gebruikte verf en het keraliet, ondanks dat beide fabrikanten "monumentengroen" hebben geleverd. Wat kunnen we nu het beste doen?

2618 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Oct 19, 2017 om 12:50
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

Niets, daar genoegen meenemen. Of het schilderwerk overdoen met verf met een Ral nummer. En ook dan zult u altijd verschil blijven zien door de verschillende materialen waar het opgesmeerd is.

simon55
door simon55 - Oct 19, 2017 om 13:16
1556 Antwoorden / 5 Vragen
1

Het vreemde op hun site is , dat niet alle kleuren in Ral nummers staan aangegeven. Dus had u kunnen weten dat er kleurverschil zou ontstaan. En of u t schilderwerk met n Ral kleur over zou schilderen zoals @tijger suggereert , geloof ik ook niet dat u dan t juiste kleur nummer zult vinden.

ne
door neodutchio - Oct 19, 2017 om 13:16
5129 Antwoorden / 12 Vragen
0

Iedere ondergrond reageert anders op een kleur. Als het hout goed voorbewerkt is krijg je een andere kleur groen als dat er bv witte of zwarte verf onder gezeten heeft. Of het moet in veel lagen opgebracht zijn. Keraliet wordt niet geschilderd, maar is gekleurd. Dit geeft sowieso al een ander beeld.

Wat u beste kunt doen? Niet teveel er naar kijken, een andere oplossing is er niet.

kc
door kcdb - Oct 19, 2017 om 15:49
113 Antwoorden / 2 Vragen
0

Naarmate het contrastverschil met de ondergrond toeneemt, omdat lakverf altijd enigszins doorschijnend is, neemt het kleurverschil zoals u dat ziet ook iets toe. Hoe meer de kleur van de ondergrond lijkt op de bedoelde kleur zal deze voor het gezicht ook steeds meer overeenkomen. Dit is één van de redenen dat het advies vaak luidt om twee dunne lagen van dezelfde kleur over elkaar heen te verven, als één dikke laag op te zetten.

 

Als u nog een afvalstukje van de keraliet over heeft dan kunt u daarmee eens een bouwmarkt bezoeken die zelf de kleurverven aanmaakt. Uit vele honderden, zo niet duizenden, kleuren en kleurtinten kunt u dan zelf de keuze maken voor de kleur die (zo goed als) exact overeen komt met de kleur van het keraliet. Omdat er nu al een kleur geverfd is die op de kleur van het keraliet lijkt, vergroot dit de kans dat de kleur die u straks na het verven ziet (vrijwel) exact overeenkomt met die van het keraliet.

ja
door janf43 - Oct 19, 2017 om 16:25
733 Antwoorden / 0 Vragen
0

Monumentengroen is in de Sikkens waaier kleur N0.15.10. Ik heb deze kleuren ook op mijn huis, Keraliet als gevelbekleding en draaiende delen groen geverfd. Bij mij is er geen verschil te zien, ook na ruim 5 jaar niet.

 

bennieol
door bennieol - Oct 20, 2017 om 13:04
64 Antwoorden / 3 Vragen
0

ja het ene merk of product hoeft niet precies de zelfde kleur te hebben, beste is om naar een schilderszaak te gaan met stukje keraliet en daar de klur zien bij te laten maken. veel succes

audb
door audb - Oct 20, 2017 om 15:29
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

U heeft het over RAL kleuren echter kan zelfs dan nog zo zijn dat deze afwijken van elkaar.

Kunstof gedraagt zich namelijk anders dan verf en eigelijk had het beter geweest om een paneel te laten scannen en dan de kleur laten mengen al zal zelfs dan nog een kleine kleur verschil zichtbaar blijven.

jo
door jorisw - Oct 20, 2017 om 21:30
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Koop eens van hetzelfde merk, en uit dezelfde serie muurverf en lakverf in RAL9010. Dat ziet er ook totaal anders uit als je het naast elkaar ziet. Reflectie bepaalt uiteindelijk de kleur zoals je die waarneemt en die is afhankelijk van het materiaal en ondergrond. Doe je niets aan. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ha
Hansie1947 - Mar 28, 2024 om 13:13
Vrije tijd & tuin

Vriendenloterij stoppen lukt niet

Al 2 keer een telefonsch gesprek gehad met een zeer irritante dame. Maar krijg het niet voor elkaar om op te bzeggen. Lees meer

JM
JM de Troije - Mar 26, 2024 om 14:40
Winkels & webshops
Bol.com wil geld afschrijven voor een abonnement dat ik niet heb

Bol.com wil geld afschrijven voor een abonnement dat ik niet heb

Bol.com zegt dat ik een abonnement heb genoemen maar dat heb ik niet,ik bestel zelden iets on-line, zij voegen dat zelf toe denk ik. Nu steeds verhoging etc maar zij zitten fout. Komt dit vaker voor?? Dreigen nu met incasso. Lees meer

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer