zu
door zuiderkk 8 jun. 2005 om 15:09
Huishouden & energie

Laminaat leggers

Goedendag,


wij zijn via internet terecht gekomen op een site die laminaat legt tegen een heeeel aantrekkelijke prijs. Moet ik dit verdacht vinden? Ze vragen bijna 7euro per m2 en gemiddeld ligt de prijs op v.a. 10euro.


Hoe kun je zeker weten dat 't geen malafide lui zijn? moeten ze ergens aangesloten zijn, of iets dergelijks? als we met hen in zee  gaan waar moet ik dan op letten?


wie kan ons helpen?


 

15496 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 8 jun. 2005 om 21:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gemiddeld wordt zo'n 12 euro per vierkante meter gerekend wanneer u laminaat netjes gelegd wil hebben (All-in).

Het zou natuurlijk kunnen voor 7 euro (zonder bon, in de avonduren?) Maar wil men uitkomen met de loonkosten moet men heel rap werken....

Om zeker te gaan kunt u een paar referenties opvragen en bij het leggen met uw neus erbovenop blijven staan.

ve
door verwijderd - 8 jun. 2005 om 21:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag zuiderkk,


Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig??? Als het goed is, leg je maar één keer in de 10 jaar een laminaatvloer. Een vakman rekent daar € 12,- per vierkante meter voor. Op 50 vierkante meter is dat € 250,- meer dan bij € 7,- per vierkante meter. Dat is op jaarbasis € 25,-, op weekbasis een halve euro en op dagbasis 7 eurocent meer dan waarschijnlijk het broddelwerk van de internetboys.  Voor die meerprijs weet je dan wel zeker (als je tenminste een goede vakman opzoekt) dat je jaren van je goedgelegde vloer kunt genieten. Sukses, groeten, Ton.

ve
door verwijderd - 9 jun. 2005 om 16:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

tja meneer zuiderkk,


goedkoop is vaak duurkoop, als het mis gaat moet de hele vloer er weer uit, maak een persoonlijke afspraak met diegene die de vloer komt leggen zodat er niet door een ander mensen worden afgezet de de taal niet spreken. Pas als u een goed gevoel en vertrouwen hebt in de mensen dan kunt u het laten doen maar betaal pas achteraf het grootste gedeelte, beding het in de opdracht.

ve
door verwijderd - 9 jun. 2005 om 17:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo zuiderkk, U hebt nu een aantal reacties gehad m.b.t. de prijs ( arbeidsloon) Ik heb voor u een aantal tips m.b.t. de praktijk. Bij het leggen van een laminaat vloer hoort ook een ondervloer,vooral in appartememten(Geluids Norm ) als dat niet voldoet aan de regels !! kan u de hele zooi er weer uithalen bij klachten van de onderburen.Verder ontstaat er langs de wanden muren van de kamer/woning een ruimte van ongeveer 3 cm. Hierin kunt u b.v kabels-voor TV-COMPUTER -SCHEMERLAMPEN  VERWERKEN  DE SLEUF WORDT TOT SLOT AFGEDEKT MET EEN PLAKPLINT,DEZE PLINTEN WORDEN IN DE HOEKEN OP VERSTEK AFGEKNIPT MITS DE HELE KLUS DOOR VAKMENSEN WORDT UITGEVOERD. SUCCES fRED.

ve
door verwijderd - 19 jun. 2005 om 17:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Allereerst ben ik het helamal eens met Read en denk ik dat je moet oppassen dat je niet op de verkeerde kosten bespaart.


Nuance is wel te leggen dat er tegenwoordig enorm veel kliksystemen op de markt zijn en dat sommige systemen dermate makkelijk te plaatsen zijn, dat de leggers bij 12 euro per m² wel een gouden uurloon zouden hebben.


Kijk overigens ook goed naar de voorwaarden, want landelijke leggers rekenen vaak extra bedragen zoals voorrijkosten en soms is het plaatsen van de plinten niet inbegrepen. Het plaatsen van plinten tegen de muur kost vaak bijna evenveel tijd als het plaatsen van een vloer (dit geldt niet voor plakplintjes die op de vloer geplakt worden, dit is zo gebeurd), dus kijk goed wat er bij de prijs is inbegrepen.


Succes bij je zoektocht !


Eagletje

ve
door verwijderd - 5 sep. 2005 om 22:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


wij zijn net ons zelf net aan het oriënteren, en zowel een doehetzelfmarkt bij ons in de buurt als een professionele stofferingsbedrijf (interieurbedrijf) vragen 8 euro per m2.
Aangezien het om kliklaminaat gaat lijkt het me dat ik dit zelf ook kan doen, zo kun je een aardig bedrag uitsparen.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

st
sting65 - 18 jan. 2020 om 13:42
Vakantie & reizen
Is OAD niet te vertrouwen?

Is OAD niet te vertrouwen?

Van OAD een mail ontvangen met daarin een link naar reisaanbod. Na doorsturen van mail (vanaf tablet) naar laptop blijkt er na gebruik van dezelfde link en keuze van dezelfde reis en datum er via de laptop een prijsverschil van 200 euro te zijn. Bij rechtstreeks  raadplegen van de site via de laptop blijkt er geen prijsverschil op dezelfde datum en reis te zijn. Bijzonder toch... Lees meer

St
Stadhouders - 21 jan. 2020 om 13:09
Elektronica & tv

Marktplaats

Een Gettoblaster gekocht via marktplaats incl verzendkosten €56.95. Vooraf nog duidelijk gevraagd of hij werkte. Antwoord was ja. Na ontvangst doet alleen de radio het. Verkoper reageerde had alleen de radio getest. Krijg nu geen reactie meer van de verkoper of hoe we het gaan afhandelen.   De enige gegevens die ik weet van de verkoper zijn:   De Jong Hoogvliet Rekening nummer NL56INBG ... Lees meer

on
onequestion - 20 jan. 2020 om 17:51
Geldzaken & recht

Verblijvingsbeding en hertrouwen

De partner van mijn recent overleden vader (niet geregistreerd partner) heeft het verblijvingsbeding ingezet, de woning vervolgens binnen 1 maand met veel winst verkocht.  Geld cashen was haar enige doel.
Wij, erfgenamen, kunnen voor zover wij weten, hier niets aan doen. De kans is groot dat het geld dat zij cash heeft geind nu opgemaakt wordt, ook hebben we de angst dat er al een nieuwe par ... Lees meer