pa
door patdes 8 feb. 2011 om 19:44
Huishouden & energie

Miauwen kat bij naar bed gaan

Hallo,

Ik heb 2 katten. Een van deze katten (oranje europesche korthaar kater van ongeveer 10 jaar) is een redelijk active binnenkat. Hij banjert wat door het huis springt her en der bovenop wat voor mij geen probleem is. Het probleem doet zich voor als ik ga slapen het maakt niet uit hoe laat en of het al donker is. Bij gewoon in bed liggen lezen of tv kijken is er niks aan de hand. Als ik daadwerkelijk ga slapen gaat deze kat vreselijk miauwen wat hij normaal nooit doet. Verder krassen op allerlei oppervlakten die veel herrie maken en gooien met de deuren. Wat is hiervan de oorzaak en wat kan ik er tegen doen.

Groeten Patrick

8659 20 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door birdies - 8 feb. 2011 om 20:02
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Kan hij vroeger (weet niet of je hem vanaf kitten hebt) een buitenkat geweest zijn? Katten zijn nachtdieren en willen dus bij voorkeur in de nachtelijke uurtjes naar buiten.

pa
door patdes - 8 feb. 2011 om 20:04
11 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ja dat klopt. Tot een jaar of 5 geleden kon hij naar buiten. Nu helaas onmogelijk op 5 hoog

door birdies - 8 feb. 2011 om 20:15
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Dan is het dus nu een binnenkat tegen wil en dank. Sommige katten kunnen zo'n 'achteruitgang' redelijk makkelijk accepteren, die van jou heeft het blijkbaar nog helemaal in 'zijn systeem' zitten. Die blijven dan vragen (zeuren dus) om naar buiten te mogen.

Buiten dat alles: veel katten krijgen 's avonds laat of 's nachts ook hun 'ren' uurtjes. Af en toe lijkt bij mij ook de tent te worden afgebroken.

door snah - 8 feb. 2011 om 21:16
654 Antwoorden / 61 Vragen
0

Hoe gek het ook klinkt , en ik weet niet of jouw kat het prettig vind . Koop een kattenriem en ga voor jij gaat slapen even met de kat naar buiten , moet er wel een parkje in de buurt zijn waar geen honden zijn .
Doe het niet iedere dag ( gewenning ) maar 1 of 2 keer per week .
Dit kan de oplossing zijn .

Hans

door natascha_4810687 - 9 feb. 2011 om 12:43
73 Antwoorden / 6 Vragen
0

Misschien biedt Feliway een uitkomst?
http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbak_kattenverzorging/gedrag_welzijn/169589

door audb - 9 feb. 2011 om 13:46
1433 Antwoorden / 5 Vragen
0

Bij Bij Radio Noord-Holland is dit al eens besproken door een dierenarts en die zei toen dat het kon duiden op dementie.

Zeker als het pas begonnen is dan kan dat misschien de oorzaak zijn en de oplossing daarvoor heeft ~*natascha*~ al gegeven.

Maar ook gewoon verveling kan de oorzaak zijn.

Overdag heeft hij afleiding maar dat ontbreekt s`nachts.

hi
door hipppo - 9 feb. 2011 om 14:57
297 Antwoorden / 2 Vragen
0

beste Patrick,

Dementie als oorzaak voor het miauwen kan je bij een kat van tien jaar oud vergeten.
Steek je licht eens op bij iemand die langs telepathische weg met dieren kan communiceren. Die zou hem rechtstreeks kunnen vragen wat er aan de hand is en hoe e.e.a. opgelost kan worden. Zie internet onder animal communication, praten met dieren, e.d.
Veel mensen denken dat zoiets niet mogelijk is, maar dat berust op een vooroordeel.
Er is veel litteratuur op dit gebied. Een paar namen: Dawn Baumann-Brunke, Penelope Smith, Mary Getten, Carol Gurney etc.)
Succes!

door pino123 - 9 feb. 2011 om 15:32
2551 Antwoorden / 14 Vragen
0

[quote=hipppo schreef op woensdag 9 feb 2011, 14:57]beste Patrick,

Dementie als oorzaak voor het miauwen kan je bij een kat van tien jaar oud vergeten.
Steek je licht eens op bij iemand die langs telepathische weg met dieren kan communiceren. Die zou hem rechtstreeks kunnen vragen wat er aan de hand is en hoe e.e.a. opgelost kan worden. Zie internet onder animal communication, praten met dieren, e.d.
Veel mensen denken dat zoiets niet mogelijk is, maar dat berust op een vooroordeel.
Er is veel litteratuur op dit gebied. Een paar namen: Dawn Baumann-Brunke, Penelope Smith, Mary Getten, Carol Gurney etc.)
Succes!

En dit is een serieus antwoord? Doe dit dus absoluut niet, geldklopperij..... Praten met een kat middels telepatische weg? Sinterklaas bestaat ook niet....
Zelf ook een kat gehad die wel op zijn tiende begon te dementeren/ziek was, ook als het donker was overal staan mauwen en als een gek op en neer de trap op. Achteraf bleek hij onder de tumoren te zitten en is de kat ingeslapen. Was ook jaren binnen (na eerst een buitenkat geweest te zijn), eerst niets aan de hand maar van een op de andere dag dit soort klachten. Hoeft (en hoop ik) voor jou kat natuurlijk niet zo te zijn, misschien zit het inderdaad in de verveling.

ho
door honda98 - 9 feb. 2011 om 15:49
88 Antwoorden / 1 Vragen
0

ik zouw patdes adviseren om naar een dieren arts te gaan om dat die dikwijls met problemen met huis dieren geconfronteert worden en meestal daar een oplossing weten !
ik heb zelf 16 jaar een kat gehad en hij kwam nooit buiten om dat ik in een flat woon ! en het ging goed !
maar als je kat 5 jaar wel naar buiten kon en nu niet meer moet de kat zich nu aan passen ! dit kan heel lastig zijn ! want katten hebben een eigen willetje ! en dat is niet zo makkelijk !
ik hoop dat je snel lekker kan slapen zonder ge miauw van je kat !

door mhofman - 9 feb. 2011 om 16:17
530 Antwoorden / 93 Vragen
0

Heeft je kat een vaste plaats waar ze meestal ligt te slapen? Leg er iets op wat je aanhebt gehad en je geur heeft.Dat ruikt vertrouwd,Verder zou ik ook naar de dierenarts gaan met het probleem.Sterkte

door zerlina - 9 feb. 2011 om 16:44
19 Antwoorden / 0 Vragen
0

er is ook een aardige site: Kattengedrag', http://www.kattengedragstherapie.nl/.
Je kunt hun adviezen volgen, contact opnemen en kijken wat zij er van vinden. Het zijn professionelen.
Veel succes en hou het vol!:-)

door traporgel - 9 feb. 2011 om 17:35
191 Antwoorden / 4 Vragen
0

Sorry dat ik wat langzaam type, maar ik ben heel erg moe. Ik heb ruim 3 uur telepatisch met de kat geconverseerd. Pas na 2 uur kwam ik er achter dat de kat dyslectisch is, en moeite heeft mij te begrijpen. En hij deed er bijna 6 minuten over om het woord myxomatose te spellen. Wat helemaal niet terzake was, trouwens, maar hij had achter een konijn aangezeten. Maar goed, volgens de kat is de oplossing een langdurig verblijft in een Landal met anti-vuurwerk clausule. En dat ie dan elke morgen verse zalm wil en daarna drie kwartier wil luisteren naar klankschalen. De kat gaf ook nog aan dat ie een advocaat in de poot neemt als Landal toch knalgeluiden laat horen.

door mhofman - 9 feb. 2011 om 17:57
530 Antwoorden / 93 Vragen
0

traporgel,wat heeft de vragensteller hieraan niets dus.En als je het echt meent ook niet.Dus zou zeggen MIAUWW

door agteuben - 9 feb. 2011 om 18:05
45 Antwoorden / 13 Vragen
0

Ik vind het antwoord van traporgel orgineel en leuk! Naar een "kattefluisteraar" of een andere kwakzalver kost alleen maar geld! Niet doen dus. Ik ben geen voorstander van het uitlaten aan een riempje maar in dit geval zou ik het zeker eens proberen. Baat het niet dan schaadt het niet!

ro
door ron530 - 9 feb. 2011 om 18:44
4084 Antwoorden / 17 Vragen
0

Ik heb zelf een oranje korthaar kat van 5 jaar oud, en ik merk dat hij zeer moeilijk tegen veranderingen kan. Alles moet zijn eigen plekje hebben, bijv. als je de huiskamer verandert accepteert hij het pas na een week. Het kan zijn dat de mijne een kronkel heeft maar na verloop van tijd gaat weer over.

yo
door yodaya_1 - 9 feb. 2011 om 20:11
10 Antwoorden / 3 Vragen
0

Doe je kat géén halsband om als je met hem gaat wandelen, maar een tuigje!
Als hij in paniek raakt trekt hij zomaar zn kop uit een halsband, ècht waar!

ro
door ron530 - 9 feb. 2011 om 20:21
4084 Antwoorden / 17 Vragen
0

Een kat laat zich niet dwingen andersom doet hij/zij het ons wel. Als er iets niet naar de zin is dan laat tie het wel merken, dat is hier aan de hand. Buiten laten aan een riempje tja het is geen hond en na al die tijd binnen zeker geen optie. zaak is dan ook of er recentelijk veranderingen zijn geweest wat ik al eerder aangaf. Zelfs andere werktijden en ook nu het voorjaar zich aandient kunnen een kat tijdelijk dwars zitten.

door snah - 9 feb. 2011 om 20:22
654 Antwoorden / 61 Vragen
0

[quote=yodaya schreef op woensdag 9 feb 2011, 20:11]Doe je kat géén halsband om als je met hem gaat wandelen, maar een tuigje!
Als hij in paniek raakt trekt hij zomaar zn kop uit een halsband, ècht waar!


Dat bedoelde ik ook met een katteriem.

Indien de kat geen tuigje gewend is zal jij de kat hier langzaam ( binnenshuis ) aan moeten leren wennen ( belonen ( afleiden ) met iets lekkers ).

Hans

an
door anjahoo - 9 feb. 2011 om 22:21
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb ook een rode kater, die de laatste tijd hartverscheurend mauwt. Hij is een beetje aan dementeren en begint te mauwen als hij ons kwijt is (of denkt te zijn). Een knuffel bij hem leggen helpt bij ons, als we weg gaan of naar bed gaan.

mo
door moortje a - 10 feb. 2011 om 17:18
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook mijn bejaarde kat heeft dit en is een van de kenmerken van dementie bij katten.
Sinds een jaar gebruikt ze Telizen S (2x daags een 1/2 tabletje en heel goed in te nemen), via de dierenarts verkrijgbaar en met zeer goed resutaat.
Ik zou het zeker eens uitproberen Patdes.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob2011 - 16 sep. 2019 om 12:34
Geldzaken & recht

Geen toestemming gegeven voor gift

Mijn vraag is het volgende en gaat niet over mijzelf maar over de schoonouders

Mijn schoonvader ( inmiddels overleden) heeft, zonder medeweten schoonmoeder, in het verleden een groot bedrag (pandbrieven) aan kennissen gegeven (gift), gaat even om een ton.(waarde papieren)

Nu is mijn schoonmoeder daar dus inmiddels achtergekomen ,zij  heeft daar toen nooit toestemming voor ge ... Lees meer

Ma
Marleen52 - 14 sep. 2019 om 19:34
Elektronica & tv
Zwitserse 5G straling stickers

Zwitserse 5G straling stickers

Werken deze stickers tegen straling of is dit zakkenklopperij.
Ze worden persoonlijk aangeboden voor €90,00, zeggen dat je in een soort bubbel zit als je zo'n sticker op je mobiel hebt. Lees meer

c.
c.lambregts - 13 sep. 2019 om 23:09
Huishouden & energie

Wat kan ik doen tegen telefoonterreur energiebedrijven?

ik word iedere dag platgebeld door energiebedrijven die je op alle mogelijke manieren proberen een contract aan te smeren.
vreemd want ik sta al heel lang aangemeld bij bel me niet register, hier trekken zij zich niets van aan.
wat kan ik doen? Lees meer