door freix 10 jun. 2008 om 11:09
Huishouden & energie

Naaimachine maakt geen steken

Mijn (oude) naaimachine maakt geen steken meer. Het probleem is geleidilijk aan verergerd. Eerst sloeg de machine steken over. Nu maakt ze geen enkele steek meer. ik heb de juiste naald en draad inzitten. de naalddruk is correct. de transporteur staat goed. de machine is schoongemaakt en geolied. Wat kan ik nu nog proberen? De reden dat ik de machine (nog) niet naar een reparateur breng is dat ik weinig inkomsten heb momenteel. 

20717 41 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 10 jun. 2008 om 15:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo freix.


Kijk eens naar het spoeltje onder, mogelijk is daar de draadspanning niet in orde. Haal het spoeltje met de houder eruit. De draadspanning wordt geregeld met een schroefje op de houder. Als je het geheel aan de onderdraad optilt, mag het niet zakken (te los). Licht schuddend moet het een beetje zakken, doet dat het niet is het te vast. Met dat schroefje is de spanning eenvoudig te stellen. Losser/vaster.


Geef ander wat meer info. Breekt de draad of pakt de onderdraad niet?


Succes Harrie


 


 

ve
door verwijderd - 10 jun. 2008 om 15:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor je reactie Harrie. Het spoeltje stond te strak. Een kwart losser geeft het, doe u geschetste, resultaat. De onderdraad pakt niet. Ik kan ook niet meer de onderdraad naar boven krijgen door de bovendraad naar mij toe vast te houden en dan handmatig te draaien aan de naaimachine. Op een proeflapje kreeg ik net wél enkele steekjes!! 5 en dan 1 cm niets, dan weer 7 steekjes en daarna niets meer. De steekjes zijn van goede kwaliteit. Hiermee bedoel ik dat ze regelmatig zijn en in de stof in elkaar grijpen en niet aan de boven- of onderkant.

ve
door verwijderd - 10 jun. 2008 om 15:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo freix.


Voor mij is het diep in mijn geheugen graven, het is zo'n 25 jaar geleden dat ik in die handel zat. Klem de naald eens wat lager in de naaldhouder en probeer dan de onderdraad eens handmatig op te halen, lukt dat dan gaat de naald niet diep genoeg (de platte bovenhelft van de naald zit toch wel tegen de stang van de naaldhouder aan?)


Probeer/controleer het eens. We komen dichterbij en ik ben een volhouder (event. verdere reactie van mijn kant niet meer vandaag)


Groetjes Harrie

ve
door verwijderd - 10 jun. 2008 om 23:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De naald iets lager inzetten geeft geen effect. (Steeds iets lager geprobeerd tot de naald té laag zat) De platte kant van de naald is naar achter gekeerd. Wel weer een paar stiksteekjes gehad maar weer als de 1e keer.

ve
door verwijderd - 11 jun. 2008 om 09:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Môgge freix.


Het probleem is dus dat de onderdraad (meestal) niet opgehaald wordt.Wat je kan proberen om de oorzaak te vinden is; verwijder de afdekplaatjes onder het voetje. Meestal 2, 1 schuivend en de andere geschroefd. Haal de onderdraad naar boven tussen het voetje en ga met de hand draaien en kijken, waarom de onderdraad de ene keer wel en de andere keer niet wordt opgepakt. Wordt de draad opgepakt heb je dus een steek.


Welk merk machine is het?


Groeten Harrie

ve
door verwijderd - 11 jun. 2008 om 11:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De naaimachine is een 'Baronie zigzag de luxe'. Ik weet niet wat ik moet zien met de klepjes eraf. Er gebeurt niets met de onderdraad. Ik kan me voor stellen dat de onderdraad meegenomen moet worden als het spoeltje naar rechts draait maar de onderdraad beweegt niet. Geen steekjes dus vanochtend.

ve
door verwijderd - 11 jun. 2008 om 13:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo freix.


Net een uurtje zitten fröbelen achter de machine hier (Husqvarna) en realiseerde me dat zoiets moeilijk op schrift te stellen is. Zoveel mogelijkheden zijn er. Dit is meer een fingerspritzen werkje, proberen en proberen.


Oke nog een poging; Spoeltje gaat in een houdertje met een spanningsregelaar(schroefje) niet te strak en niet te los. Deze gaan samen in een draaiende kop, deze vangt de bovendraad op via 2 plaatjes in V-vorm, wordt gehaakt en de draaiende kop neemt de bovendraad mee. Voor de kop langs waarbij de onderdraad ingehaakt wordt, waardoor de onderdraad na 2 omwentelingen naar boven is te halen via de bovendraad. Controleer of dat werkt/gebeurt. Zo niet is het zoeken naar het waarom.


Laten repareren is tricky, de naaimachinehandel ligt op z'n kont en reparatie's zijn daardoor welkome winstpakkers. Als het zelf niet lukt; zowel Aldi als Lidl hebben meestal 1x per jaar een uitgebreide naaimachine in de aanbieding voor € 69,95 met 3 jaar garantie. (meestal in het herft/winterseizoen)


Graag hoor ik wat de verdere bevindingen zijn. Spelen met de draadspanning zowel boven als beneden kan in combinatie misschien nog wat opleveren.


Groetjes Harrie


 


 

ve
door verwijderd - 12 jun. 2008 om 16:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is geweldig Harrie wat je allemaal voor me doet! Ik kom tot de conclusie dat de bovendraad helemaal niet wordt meegenomen. De draad wordt wel onder 'het plaatje' gebracht maar blijft daar vervolgens losjes hangen. Zo blijft het ook bij verder 'naaien'. Beide draden zijn nu op de juiste spanning. 

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 09:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Oeff, de bovendraad wordt dus niet meegenomen door de draaiende buitenkant met o.a. 2 glimmende plaatjes in een V-vorm? Staat -ie stil? Einde van de bovendraad moet wel boven het plaatje blijven.


Harrie

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 10:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt alsof het draaiende gedeelte nét niet ver genoeg naar links draait om de draad mee te kunnen nemen. De laatste tijd breken er ook erg veel naalden. Alsof de naald een tikkie te ver naar voren is gericht en ze buigen of knappen doordat ze op de voorrand en niet in het sleufje gaan. Misschien is in de loop der jaren de machine toch versleten geraakt en is er iets verbogen? Overigens had ik vanochtend toch weer stiksteekjes. 1cm wel, 1cm niet... (én weer een kromme naald, terwijl ik op voering oefen omdat ik voering moet stikken en mijn stof ook zo dun is)

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 13:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gezien het laatste bericht is het mogelijk dat de bevestiging van de "draadvanger" niet goed vast meer zit op de as. Meestal een schroefbevestiging. In dat geval is de moeilijkheid om het op de juiste positie vast te zetten. Voorzichtig proberen, goed kijken en alleen met de hand draaien.


Ik ben nieuwsgierig, Harrie

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn complimenten voor je doorzettingsvermogen!! Ik doe het niet na. Wat is de draadvanger? Ik heb 3 onderdelen. Het soeltje niet meegerekend. 1. De afdekring. 2. de grijper waar het spoeltje in hoort. 3. wat overblijft in de machine als de 2 voorgaande delen verwijderd zijn. Deel 3 bevat 2 schroefjes. Hiermee zit een gebogen stukje metaal tegen eenzelfde gebogen stukje kunststof geschroefd. (=de draadvanger?) Er valt niets te schroeven. het zit al muurvast. De grijper heeft geen enkel schroefje. De afdekring heeft 2 schroefjes aan de boven/buitenzijde. Hiermee zit een dun stukje metaal op de ring geschroefd (wat zich aan de onderkant van de naaldplaat bevindt) Ik vind geen schroefje wat in aanmerking zou kunnen komen voor bijstellen. Handmatig geen steekjes. Electrisch wel steeds enkele als in mijn vorige bericht.

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook ik heb het zelfde probleem,zit al een paar weken met tussenpozen te proberen maar het lukt mij ook niet het ding werkend te krijgen.Het vreemde is dat dit van het een op het andere moment is gebeurd.Heb een naaimachine handel gebeld om het apparaat  eventueel na laten kijken, kost so wie so 45 euro,als het gemaakt kan worden komen daar de kosten nog bij.Ook werd er direct gezegd zonder het ding gezien te hebben dat ik beter een nieuw of een tweede hands bij hen kon aanschaffen.Zo lust ik er nog wel een paar!


Ik neem de raad aan om te wachten tot er een aanbieding komt bij de Aldi of Blokker.Ik heb daar machines gezien voor 99 euro, hetzelfde merk trouwens wat ik nu heb een "Toyota"Misschien is dat een machien die je na een paar jaar gewoon weg moet doen.


Mocht er nog iemand zijn die een suggestie heeft letterlijk :>)) de draad weer op te pakken,ik houd me aanbevolen daarvoor!


Vr.GR. laurina2

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

freix....


heb je al geprobeerd om je naald een kwart slag te draaien? hoort hij wel met de platte kant naar achteren? probeer eens platte kant naar links...


andere optie: wat voor'n garen heb je gebruikt? is het wel naaimachinegaren? zowel op de spoel als op t klosje? Sommige garens geven namelijk ook die klachten (meestal die van 5 klosjes voor 5 euro van de markt...)


Probeer eerst de naald, en misschien is het ook wel een combinatie van beide?


vraagje: heb je bij het spoeltje de draad wel tussen de twee metalen plaatjes door getrokken zodat de onderdraad (hoe leg je zoiets geschreven uit...?!) door het "gaatje" van de spoel loopt, en niet gewoon los naast de spoel hangt?


ben benieuwd...

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zet je naald is een slag om....


groetjes Fré

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn vrouw heeft laatst naaimachine les gehad met  haar lockmachine. Bij die groep was een dame met dezelfde problemen, haar werd aangeraden geen HEMA naalden te gebruiken. Ze leende daar een ander merk naald en toen was het probleem verdwenen.

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 15:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probeer eens een drupje olie daar heb ik altijd goede resultaten mee.


Succes, Carla

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 16:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als de bovendraad knapt of de steek is niet goed ligt het meestal aan de onderkant


kijk eens of je de bovendraad wel tussen de spanning zit misschien zit die er naast


en de goede naalden met een platte achterkant of rond


ik kijk zelf ook altijd de machienes na van de familie en van me zelf en meestal gaat dat prima


en geen garen van zeeman of wibra dat is zeer slecht garen


 

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 16:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je schrijft dat je de goede naald hebt. Vaak zit daar juist toch het probleem, dus probeer eens een nieuwe. Sukses.

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 16:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb al de tips al gebruikt,behalve een ander soort naald.Ik heb niet die van de Hema,maar misschien weet de tipgever een naam van een naald ,misschien die van Singer?


Ik heb tot nu toe de naalden gebruikt die bij de machine geleverd werden,een indicatie dat mijn machien wel een aantal jaren oud is maar niet veel gebruikt.Garen gebruik ik alleen van gerenommerde firma's,dat kan het dus niet zijn.


Vr gr. laurina2

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 16:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heeft u soms de naald verwisseld?

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 17:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ken het probleem, en heb toen telefonisch advies gekregen van een dealer (er zijn gelukkig nog wel eerlijke naaimachinedealers hoor :-) ). En het werkte. Hopelijk voor jou ook: in de steekplaat zitten twee 'puntjes'. Twee korte stukjes naald, lijkt het op. Daar tussen gaat je naald naar beneden om je onderdraad op te halen, kan niet missen. Is er misschien èèn van deze twee wat scheef of afgebroken? Dat kan namelijk het probleem zijn. Haal de kapotte 'naald' er uit met een tangetje of zo. Knip van een handnaainaald (leuk scrabblewoord) de juiste lengte af, weer met een tangetje en klem die er in. Eventueel nog een heel klein drupje lijm er bij.


Ik hoop voor je dat het werkt. Ik weet eigenlijk niet of ik hier sites door mag geven, maar kijk eens op www.verenigingsancho.nl/forum, daar vind je heel veel tips en advies op het naai(machine)gebied. Mijn excuses als ik dit niet door mag geven. Het is geen reclame, alleen een tip.


Succes!

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 18:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

geweldig dit.
ik maak al ruim 35 jaar mijn eigen naaimachine schoon en haal hem in en uit elkaar als het nodig is.
leek als ik ben kom ik er iedere keer weer uit,tenzij het het motortje of echt een onderdeel treft wat vervangen moet worden.
door veel te staren,nieuwsgierig te zijn en hersens te breken heb ik veel geleerd.
maar zo'n begeieding via dit forum is natuurlijk een kadootje.

inderdaad is jouw probleem hoogstwaarschijnlijk te maken met de verhouding tussen de soort stof - gladheid van de draad - lengte maar vooral scherpte van de naald.
er zijn nogal wat(synthetische )materialen die om het simpel te zeggen moeilijk door te prikken zijn.
probeer een verse ev hele dunne naald en een goede kwaliteit stikgaren.probeer het uit
nog steeds hetzelfde probeer dan een bv katoenen lapje -heeft ie ook daar dezelfde kuren ,dan heeft het met de machine zelf te maken.
toch is dat maar zelden het geval.
succes

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 18:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb dit ook eens gehad en nadat mijn man alles had nagekeken toch maar weggebracht, toen bleek de transportplaat beschadigd.


Dat gebeurd als je naald is afgebroken of krom op de plaat slaat.

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 19:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je machine ouder wordt gaat hij uiteraard kuren vertonen en om te testen of het dat ik zou ik met verschillende diktes van stoffen even wat uitproberen. Reageert hij daarop dan is het misschien toch een ouderdomsprobleem??                                                         Ik ben regelmatig nog actief achter de naaimachine en zelf mijn (niet echt nieuwe) machine reageert op stofdiktes dus misschien kom je er daarmee uit?                                                                             succes, Sanne

ve
door verwijderd - 13 jun. 2008 om 23:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ook ik heb het zelfde euvel gehad,met mijn Brother NX 400 2jaar oud.Moest hem wegbrengen,nu naait ze weer als vanouds.


De fout van mij was: NAALD GEBROKEN toen die het niet meer deed.

ve
door verwijderd - 14 jun. 2008 om 00:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb ke op het spoel wel het zelfde garen zitten als de bovendraad?


En gebruik je katoen garen  bij katoenen stof?

ve
door verwijderd - 14 jun. 2008 om 07:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Freix.


Wat een reactie's in korte tijd! Jammer dat de meesten de voorgaande berichten niet gelezen hebben.


Nog een poging. Je schrijft dat de naald soms de de voorrand raakt, oftewel het geheel onder de plaat zit iets teveel naar achteren. Dat zit op een as om draaiing mogelijk te maken. Mogelijk is er door het gebruik wat axiale speling ontstaan (= in de lengte richting van de as) Normaliter is dat op te heffen door nastellen. Pak het geheel beet en kijk of er iets van speling op zit (van voor naar achter) 1 mm. kan al problemen geven. Zo ja, ga kijken hoe je het bij deze machine kan opheffen. Ieder merk heeft z'n eigen systeem.


Nooit te vast zetten, moet kunnen blijven bewegen.


Sterkte Harrie

ve
door verwijderd - 14 jun. 2008 om 10:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Graag zou ik voor jullie allemaal een paar gewone tips willen geven omdat dat vaak oorzaken zijn van minder goed resultaat.


Vewijder met een kwastje stof en draadresten van zowel de bovenspannig als het gebied van het spoelhuis en verwen de machine eens met machineolie.


Als je een nieuwe naald gaat gebruiken, rol die eerst even over je tong zodat het "filterlaagje" van de fabriek eraf is.


Oudere machines die een beetje "uitgelubberd" zijn, werken vaak alleen nog met naalden dikker dan 80.


Als je twijfelt of de spanning goed is, doe dan bijvoorbeeld rood boven en wit onder, dan krijg je een beter beeld hoe je hem af kan stellen.


Laat de machine eens zig-zaggen, dan kan je vaak zien of hij links pakt of rechts.


Voor syntetische stoffen zijn er speciale anti-statische naalden te koop, die zijn wat scherper en hebben een langere punt.


Voor naalden in het algemeen: wacht niet met een naald vervangen tot hij breekt, als je er mee in je vinger kan prikken zonder dat je dat voelt is het echt een stopnaald zonder punt geworden, versleten dus.


Soms heeft een draad wat extra spanning nodig, maar niet per se vanuit het geijkte kanaal, probeer dan eens een slag om de naald te doen, soms werkt rechtsom en soms werkt linksom. De slag maak je als laatste voor je de draad door het gaatje van de naald doet.


Succes!

ve
door verwijderd - 14 jun. 2008 om 12:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb alle reacties zitten lezen. Heerlijk, kan zelf ook tot het oneindige doorgaan om een naaimachine aan de praat te krijgen. Als de naald vaak gebroken is doordat hij ergens optikt raakt de machine uit balans, eens proberen om het stangetje waar de naald inzit een klein duwtje naar achter te geven. Zitten er geen draden achter het spoelhuis, komt ook nog wel eens voor. Machine helemaal schoongemaakt zegt u, maar probeer eens een dikke draad, of ijzergaren hier om de paar centimeter een knoopje leggen, en dan net als gewone draad naaimachine mee inrijgen op de naald na, dan doortrekken, zult zien dat eruit de spanning instellingen een hoop stof meekomt. En natuurlijk voor het uitproberen weer opnieuw een nieuwe naald.


 

ve
door verwijderd - 14 jun. 2008 om 16:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er is een grote kans dat je naald er niet goed in zit. Het kan ook zijn dat de naald krom is. Koop goede stalen naalden, want die veren weer recht en blijven daardoor langer goed.


Gaat je spoeltje er aan de voorkant in, dan zit de lange gleuf die over het grootste deel van de naald loopt aan de voorkant. Een klein plat stukje aan de achterkant. De platte kant van de bovenkant van de naald naar achteren.


Gaat je spoel er van lings naar rechts in, zit de lange gleuf die over de hele naald loopt aan de linkerkant, klein plat stukje aan de rechterkant. Platte kant van de bovenkant van de naald naar rechts.


Als je de draad van je spoeltje door het spoelhuisje naar buiten trekt met de richting van het veertje mee, draait het spoeltje tegen de richting in.


Let ook goed op of je draad goed is ingeregen. Eerst door en lus, soms meerdere de spanning, om het veertje, daarna door de arm die op en neer gaat terwijl je aan het naaien bent.


Meestal is een van deze dingen de oorzaak. Succes.


 

ve
door verwijderd - 17 jun. 2008 om 20:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb dat ook eens gehad, ik had de verkeerde naald voor de stof. Gebruik altijd de goede naald voor de soort stof


 


veel succes,


 


Pluck

ve
door verwijderd - 17 jun. 2008 om 22:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ Haastrecht, off topic:

Ik stuurde, toen u daarom vroeg, een e-mail aan u. Geen reactie. Is deze niet overgekomen? Of is het probleem opgelost?
H.ve
door verwijderd - 18 jun. 2008 om 13:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je in Amsterdam woont, daar heb je de Stichting Over en Weer, die ruilen klusjes onder elkaar. Je kan je daar ook inschrijven om je naaimachine na te laten kijken. Het kost ongeveer 10 euro per jaar en je moet natuurlijk een lid van de Stichting een tegendienst bewijzen.


 

ve
door verwijderd - 20 jun. 2008 om 21:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

HALLO


 


Wat een goede tips.


Ha ook vaak problemen met mijn machine.


Hij is wel meer dan dertig jaar oud.


Maar hij doed het nog goed.


En dat van goed garen gebruiken klopt.


En goed op de naalden letten.


Een goede combi garen en naald.


Kocht ook wel eens goedkoop garen dom.


groet jm.


 

ve
door verwijderd - 21 jun. 2008 om 10:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik repareer regelmatig naaimachines voor vrienden en kennisen en ik heb nog nooit een versleten naaimachine gezien. Vaak mishandeld, dat wel, als een naaimachine een paar jaar heeft stilgestaan, doet hij het niet meer omdat alles te stroef loopt, gebrek aan olie. Olie geven en even zonder spoelte en zonder garen laten lopen, weer olie geven en even vol gas laten lopen tot de ergste herrie eruit is. Je hoort het als het weer soepel gaat. Een droge machine maakt meer herrie.


Draad en spoeltje er weer in. Niets aan de hand.


Als een naaimachine veel gebruikt wordt iedere week een paar druppels olie. Als hij weinig gebruikt wordt, eens in de veertien dagen of iedere keer voordat je hem gebruikt, dat wordt heel veel vergeten en is de oorzaak van veel ellende.


LET OP: ER BESTAAN OOK SMEERVRIJE NAAIMACHINES, DIE HEBBEN DIT SOORT PROBLEMEN NIET.


 


 

ve
door verwijderd - 21 jun. 2008 om 16:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hartelijk dank voor detips


Dat van de machine smeren deed ik wel.


Ik heb een oude pfaff.


Meestal om de veertien dagen al gebruik ik hem niet.


Hij word niet veel meer gebruikt.


Dat van het door laten lopen deed ik met garen dus met de spoel er in.


En dat hielp wel.


Alleen koste me dat veel garen domm.


groet veranoj.

ve
door verwijderd - 27 jun. 2008 om 06:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo freix.


Al enig succes? Kijk eens op www.aldi.com en dan naar Belgie, de actueel aanbiedingen van 2 juli. Of en wanneer in NL. geen idee, woon je aan de grens (zoals ik) kan het een alternatief zijn.


Goedkoper volgens mij als repareren.


Groeten Harrie

ve
door verwijderd - 27 jun. 2008 om 10:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben even weggeweest........ Er staat geen speling op de as, Harrie. De tip van de Belgische aanbieding is welkom. Ik woon dicht bij de grens, dus ik ga as woensdag maar eens de grens over!


Harrie, nogmaals bedankt voor je tomeloze inzet en vele tips! Je bent een kanjer!


Alle anderen ook bedankt!

ve
door verwijderd - 28 jun. 2008 om 14:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo freix.


Daar is-tie weer. Maandag 7 juli bij Lidl in Nederland ook een naaimachine voor 69,99. Staat op dit moment nog niet op de website www.lidl.nl wel in de allerlaatste folder in de vandaag bezochte winkel (Sas van Gent)


Groeten Harrie

ve
door verwijderd - 28 jun. 2008 om 19:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor de tip, Harrie. Ik wacht even tot 7 juli. Eigen dorp is toch makkelijker. Een fijn weekend!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mi
minordrempel - 16 okt. 2017 om 12:20
Computers & telefonie

Bepaalde sites bij Leopard 10.5.8 niet meer te openen!

Bij Marktplaats kan ik niet meer inloggen. Gemeld bij Marktplaats dan is de besturing te "oud". Ik neem aan dat er velen zijn met een apple imac met leopard. Dit openen via Safari 5.0.6. Ook bij kpn gaat niet meer krijgt men hetzelfde antwoordt. Browser te oud. Ik kan bij mijn imac niet naar een hogere versie van Safari of Firefox. Het is ergerlijk! Kiest men tweedehands gaat alles feilloos! Kun j ... Lees meer

di
diversion - 19 okt. 2017 om 07:56
Computers & telefonie

Firefox probeert voortdurend oude sessie te herstellen

Sinds vorige week merk ik bij het opstarten van de computer en openen van Firefox dat deze voortdurend probeert om de vorige sessie te herstellen, wat dan niet lukt, of dat deze automatisch naar de laatst geopende pagina springt en niet naar de startpagina. Ik heb onder "Opties" bij "Als Firefox start" gewoon "Uw startpagina tonen" ingesteld, dus hij zou dat niet moeten doen. Ik sluit ook Firefox ... Lees meer

BP
BPFR - 19 okt. 2017 om 20:48
Winkels & webshops

Klacht over Bol.com en BATE BVBA

Onze dochter zag een camera voor een bedrag van € 65,00 (adviesprijs € 88,95) op de website van Bol.com. Met de door haar bij elkaar verzamelde verjaardag centjes had ze precies genoeg om deze camera te kunnen kopen. Bij ontvangst van de camera hebben wij de factuur direct betaald. Bij een controle achteraf bleek de factuur echter voor een bedrag te zijn van € 88,95 in plaats van de € 65,00. Er ... Lees meer