Kl
door Klaas1992 Mar 30, 2023 om 11:14
Huishouden & energie

Oplevering nieuwbouw huurwoning

Goedemorgen, 

Per 01-04-2023 heb ik (met een 12-tal anderen) een contract getekend voor een nieuwbouw (huur)woning. De sleuteloverdracht is morgen, maar ik krijg plots vanochtend een email met daarin het bericht dat de internetaansluiting vanuit Ziggo pas 27-30 april gerealiseerd kan worden. In eerdere nieuwsbrieven is steeds volgehouden dat de aansluiting voor zowel internet als water op tijd klaar waren. In het huurcontract staat dat huurders zelf verantwoordelijk zijn voor de leveringscontracten van internet en water; echter, zolang er nog geen aansluiting ligt kunnen huurders geen contract afsluiten (omdat het een nieuw adres betreft en deze dus nog onbekend is in de Ziggo-database). 

In verband met thuiswerken is een woning zonder internetaansluiting voor mij niet bewoonbaar (het gaat hier dus om de aansluiting die te laat schijnt aangevraagd te zijn). Ik heb netjes op tijd aan de betalingsverplichting voldaan, en vind het niet chic dat dit pas een dag voor de sleuteloverdracht kenbaar gemaakt wordt. In het contract staat dat het pand nog in aanbouw is, en dat het dus voor kan komen dat de opleverdatum niet gehaald wordt. Dat is hier niet van toepassing, omdat er akkoord is gegeven aan alle nieuwe bewoners om per 01-04 in te huizen. In mijn ogen kun je dat niet accorderen zolang basisvoorzieningen (zoals een internetaansluiting -al helemaal in deze tijd) nog niet in orde zijn. Om dan vervolgens de aansluiting pas 4-5 weken later (27 april is immers een feestdag) te laten realiseren is vanuit de verhuurder in mijn ogen een kwalijke zaak. Ik kan morgen de sleuteloverdracht niet accepteren, maar dan heb ik niets... Ik ben verder alleen en niemand schijnt te weten wat ik hier het beste mee moet doen...

7886 16 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ju
door juliomariner - Mar 30, 2023 om 11:18
1324 Antwoorden / 2 Vragen
3

Tja, u kunt hoog of laag springen maar morgen heeft u geen internet.
Misschien kunt u tijdelijk mobiel internetten via een dongel of zo?

sw
door swat1500 - Mar 30, 2023 om 11:44
3777 Antwoorden / 0 Vragen
1

Internet is (nog) geen basis voorziening. Nu een werkende bedrade internet verbinding niet is opgenomen in het huur contract kunt u de verhuurder tot niets verplichten.
Dat zou wellicht anders zijn als de infrastructuur in het pand nog aangelegd zou moeten worden.
Als echter alle bedrading aanwezig is in het pand en het alleen wachten is op de aansluiting met Ziggo dan is het geen probleem van de verhuurder.
Als u reeds een contract met Ziggo heeft en deze garandeerde aansluiting per 1 april 2023 dan moet u bij Ziggo zijn. Een korting van 1 maand abonnement is waarschijnlijk het enige wat u kan verwachten.
Sleutel weigeren gaat betekenen dat een ander de woning gaat krijgen en u mogelijk zakt op de wacht lijst.
Zoals geopperd dan maar even mobiel internetten. Gebruik uw mobiele telefoon als hotspot.en probeer bij uw werkgever een vergoeding daarvoor te krijgen.

Kl
door Klaas1992 Mar 30, 2023 om 12:24
Antwoorden / 1 Vragen

Infrastructuur voor internet en TV is inderdaad nog niet aanwezig en moet nog worden gerealiseerd voor zover ik begrijp. Heb me net even verdiept in dongels; jammer dat dat weer een 100-125 euro extra gaat kosten (waar ik zelf voor op mag draaien), maar kan in ieder geval vooruit. Dank voor de tip!

Thecla58
door Thecla58 Mar 30, 2023 om 12:26
854 Antwoorden / 3 Vragen

@Klaas1992,

beetje dom dat je eerste een contract afsluit en dan pas gaat bedenken of de infrastructuur er ligt. Overigens moet ik wel zeggen dat Ziggo dat bij het afsluiten van je contract had kunnen/moeten weten dat het een wijk in aanbouw is.

Ja
door JannyBoe Mar 30, 2023 om 13:39
515 Antwoorden / Vragen

Ik zou er net als Klaas ook zeker vanuit gegaan zijn dat die aansluiting rond is op het moment dat de huur aanvangt.
De meest logische en meest voorkomende situatie.

Kl
door Klaas1992 Mar 30, 2023 om 16:09
Antwoorden / 1 Vragen

Er is nog geen contract met Ziggo afgesloten, omdat het adres nog niet is aangemeld als zijnde beschikbaar voor Ziggo (staat ook in de originele post). Als er in de aanloop specifiek meermaals wordt benoemd -en dat ook meeweegt in het besluit om voor deze woning te gaan- dat alle aansluitingen gereed zijn per aanvang huur (01-04), verwacht ik inderdaad dat er onder andere stroom, water, -en ja- ook internet/tv beschikbaar is.

Thecla58
door Thecla58 Mar 30, 2023 om 17:04
854 Antwoorden / 3 Vragen

@klaas1992

Energie en water zijn aanwezig, maar het trekken van kabels voor internet/tv gebeurt, mijn ervaring, over het algemeen pas als al het zware bouwverkeer van de bouwplaats af is.

Thecla58
door Thecla58 - Mar 30, 2023 om 12:24
854 Antwoorden / 3 Vragen
1

Oké,

je hebt een nieuwbouwwoning dat houdt dus in dat er nog meer gebouwd wordt en dat houdt weer in dat er (al dan niet regelmatig) er nog (zwaar) bouwverkeer rondrijdt. Denk je nu werkelijk dat Ziggo haar buitenmonteurs (die zijn verantwoordelijk voor de buitenaansluitingen) in gevaar brengt door ze te laten werken met al dat verkeer?

Het is niet meer dan normaal dat een nieuwe huurder zelf voor contracten (energie, water en internet) zorgt. Energie en gas liggen er al omdat het bouwbedrijf elektriciteit en water in jouw woning gebruikt. Ergo die meters staan niet op 0, maar... Bij het krijgen van de je sleutel neemt de wbv samen met jou en de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf de meterstanden op. Deze worden jouw beginstanden en worden door gegeven aan jouw energie- en waterbedrijf door gegeven.
Echter... ik vermoed dat de binnenbekabeling van Ziggo in jouw woning al aanwezig is, maar dat er dus nog geen aansluiting vanuit buiten in jouw woning is. Trouwens het is helemaal geen zaak van de verhuurder om een internet- of wat voor aansluiting te realiseren. Daar zijn andere partijen verantwoordelijk voor.

Wat je het beste kunt doen is afwachten tot Ziggo ongehinder de wijk/straatkast kan aansluiten en daarmee jouw internet en tv binnen in bedrijf kan stellen. Ga zoals geopperd door @Juliomariner even mobiel internetten. Neem contact op met je provider voor mobiele telefoon en verander je abonnement in onbeperkt data als je dat nog niet mocht hebben.

Trouwens vooralsnog is internet geen eerste levensbehoefte...




Kl
door Klaas1992 Mar 30, 2023 om 16:19
Antwoorden / 1 Vragen

Zie andere antwoorden. Alle werkzaamheden buiten reeds voltooid dus geen 'gevaar' voor de monteurs. Als je aandachtig de post leest gaat het hier niet om het afsluiten van het contract (daar ben ik zelf verantwoordelijk voor), maar de mogelijkheid tot het afsluiten die nu niet bestaat. Als er in de aanloop naar de verhuizing meermaals is beloofd dat alle aansluitingen in orde zijn per 01-04 (en dat er anders niet overgedragen wordt), vind ik het op zijn zachtst gezegd merkwaardig dat we dan nog een maand op de aansluiting moeten wachten (nogmaals, niet vanuit KPN/Ziggo). Vooral omdat dit nu pas een dag van tevoren medegedeeld wordt. Ik ga de mogelijkheden bekijken om alternatief 4-6 weken te internetten.

me
door mein33 - Mar 30, 2023 om 13:15
5658 Antwoorden / 28 Vragen
1

DOOR KLAAS1992 MAR 30, 2023 
De sleuteloverdracht is morgen.
 
De internetaansluiting vanuit Ziggo pas 27-30 april gerealiseerd kan worden.
 
In verband met thuiswerken is een woning zonder internetaansluiting voor mij niet bewoonbaar.

@klaas1992,

Denkelijk heeft u geen idee in welke staat een nieuwbouw woning wordt opgeleverd. 
De woning wordt niet instapklaar (gestoffeerd en gemeulileerd) aan u opgeleverd.
Heeft u het schoonmaken, de muurafwerking, het leggen van vloerbedekking en het plaatsen overige woningstoffering, de verhuizing en de verdere inrichting allemaal al geregeld en en liggen alle data al vast wanneer deze worden uitgevoerd.
Hopelijk komen alle leveranciers en installateurs hun afspraken over levering en plaatsing volgens afspraak na.
Alvorens u de woning werkelijk kunt gaan bewonen en als werkplek kunt gaan gebruiken zal er nog wel enige tijd (na 1 april) verstrijken.
 

Kl
door Klaas1992 Mar 30, 2023 om 16:15
Antwoorden / 1 Vragen

Zowaar, bij de bezichtigingen maanden geleden en in alle daaropvolgende communicatie is duidelijk gespecificeerd dat de woningen instapklaar (dus ja, ook gestoffeerd, vloer en gordijnen) werden opgeleverd. Van tevoren is slechts duidelijk gemaakt dat de tuinen en straatwerken nog niet af zouden kunnen zijn (belangrijk omdat we op de begane grond gaan wonen); dat was akkoord. Vervolgens krijg ik in de aanloop naar 01-04 alleen maar positieve berichten (buiten dat het straatwerk inderdaad begrijpelijkerwijs niet klaar zou zijn) en dat alles in orde is. Dan ben ik op zijn zachtst gezegd verbaasd dat er dan een dag voor aanvang ineens toch een aantal zaken -die wel in orde zouden gemaakt zijn- niet kloppen. Ik ga er even vanuit dat een aantal randzaken (stroom, water, internet) in orde moeten zijn voordat je iets met fatsoen oplevert.

Ja
door JannyBoe Mar 30, 2023 om 17:16
515 Antwoorden / Vragen

Helemaal met u eens Klaas. U hebt denkelijk goed in beeld wat u mag verwachten van een nieuwbouwhuis wat mij betreft.

in
door inno1 - Mar 30, 2023 om 13:19
118 Antwoorden / Vragen
1

U kunt uw mobiel met internet gebruiken als draadloze hub naar uw laptop. Werkt bij mij altijd.

Ja
door JannyBoe - Mar 30, 2023 om 13:45
515 Antwoorden / Vragen
1

Hallo, het is mij niet helemaal duidelijk wie nu precies verantwoordelijk is voor wat in dit geval. Dat geldt vast ook voor u ;)
U zou eens kunnen beginnen met Ziggo te bellen of men u tijdelijk wil helpen met een mobiele verbinding ook omdat u thuis werkt.
Misschien kan men u dan meteen vertellen waar het nu mis is gegaan en wie daarvoor de verantwoordelijkheid draagt.
Succes en plezier in de nieuwe woning.

rj
door rjw - Mar 30, 2023 om 14:23
3261 Antwoorden / 5 Vragen
0

Heb je vanaf 1-4 een contract met Ziggo? Zo nee, dan is niemand verantwoordelijk. Dan is hwt domweg dat niet alle infrastructuur beschikbaar is. Vergelijk het met nieuwbouwwijken waar de bestrating nog niet klaar is. Daar moet je ook met wat improvisatie bij je woning komen.

ro
door ronny530 - Mar 30, 2023 om 18:05
2778 Antwoorden / 41 Vragen
0

Zoals ik het lees zijn alle aansluitingen in de woning aanwezig en behalve de internet aansluiting ook aangesloten. Dat denkt dat de bouwer van de woning de internetaansluiting te laat ingedient heeft is een aanname die u niet op bewijs kunt staven. Voordat het bouwproces van start gaat worden alle nodige voorzieningen al aangevraagd dus ook die voor de internet/tv aansluiting die een toevoeging op de noodzakelijke nutsvoorzieningen is. In dit geval kan Ziggo de gemaakte aansluitdatum niet halen maar dat maakt nog niet dat de verhuurder de sleuteloverdracht uit moet gaan stellen en zeker niet omdat één huurder u dus stelt dat er geen aangesloten internet verbinding aanwezig is. U had internet voor thuiswerken nodig en dat maakt dat u bij een provider al een contract had en had u ook van de verhuisservice gebruik kunnen maken omdat in nieuw gebouwde woningen over het algemeen ook glasvezel aansluitingen door KPN aangelegd worden.

mahadma
door mahadma - Mar 30, 2023 om 20:34
11540 Antwoorden / 51 Vragen
0

Ik neem aan dat u (in deze tijd) toch wel een nieuw huis te kunnen bewonen, de achterstand met woningzoekenden is gigantisch, dat ik u zou adviseren om toch de woning NU te accepteren. Dat thuiswerk even niet gaat, dan maar bij uw werkgever te gaan werken. Anders staat u achteraan in de rij en duurt het weet ik veel hoe lang voordat u weer een kans krijgt. En of die kans ook net zoals nu is isblijuft een groot vraagteken.

mo
door mof - Mar 31, 2023 om 12:57
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Uw huurcontract staat los van uw internetcontract. Als u de sleutel wegert bent u de opzegtermijn huur verschuldigd.
u kunt ziggo aansprakelijk stellen voor de kosten van telefoononternet.

Pe
door Pensioen1954 - Mar 31, 2023 om 13:35
21 Antwoorden / Vragen
0

U had hier veel eerder op in moeten spelen door meer te informeren.

ka
door kaartendraak - Mar 31, 2023 om 13:36
180 Antwoorden / 2 Vragen
0

Okee, dus je hebt per VANDAAG de sleutel. Woon je dan ook al in je huis, slaap je er vannacht of moet je het eerst nog helemaal inrichten, behang, vloerbedekking enz enz??? Lijkt mij dat een normaal mens eerst zorgt dat ze erin kunnen wonen en dat duurt meestal wel een maand. Waarom zou je NU dan al internet willen als je daar in die woning nog niet eens tijd voor hebt? Wees blij dat je het binnen een maand vanaf nu hebt, toen ik hier 20 jaar geleden kwam wonen moesten we het 2 maanden vantevoren al opgeven dat het overgezet moest worden en de vaste telefoonaansluiting destijds moest al gelijk vanaf dat begin overgezet worden, anders hadden we pas 2 maanden nadat we de verhuisdatum bereikt hadden internet gehad, totala zou dat 4 maanden geduurd hebben. En maand wachten in een nieuwbouwwijk is juist lekker snel. De stoeptegels liggen nog niet en je kan straks al internetten...................

1paul
door 1paul - Apr 1, 2023 om 08:36
3143 Antwoorden / 0 Vragen
0

wat ik zo lees moet u echt bij ziggo zijn, lijkt me sterk dat de kabels nog niet in het gebouw aanwezig zijn!

misschien een andere provider kiezen via de kpn of glasvezel lijn een mogelijkheid?

Robert B
door Robert B - Apr 1, 2023 om 21:35
1 Antwoorden / Vragen
0

Nieuwbouw?  Dan heb je waarschijnlijk al glasvezel. Geen groene coax van VodafoneZiggo nodig.

Franske1958
door Franske1958 - Apr 2, 2023 om 08:01
426 Antwoorden / 2 Vragen
0

"Nieuwbouw?  Dan heb je waarschijnlijk al glasvezel. Geen groene coax van VodafoneZiggo nodig"
Er zijn meer dan genoeg mensen die nog wel de voordelen zien van Ziggo, zoals voor de liefhebbers een CI+ module voor
in de TV waardoor er geen extra kastje nodig is, of een mini klein bijna onzichtbaar kastje, of de zeer ruime keus in de kringloop
voor een goedkope tweedehandse Humax, of een......




edgarelsen
door edgarelsen - Apr 3, 2023 om 20:28
32 Antwoorden / 16 Vragen
0

Heb je abonnement te laat aan gevraagd denk 
zit een termijn van 3 weken op voor het werkt 
of je moet kijken of je dan een maand later kan Verhuizen

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sp
Sportfan1998 - Apr 24, 2024 om 07:51
Huishouden & energie

Onderbuurman haalt stroom eraf

Mijn onderbuurman haalt mijn stroom en warm water eraf omdat hij last heeft van mijn normale woongeluiden. Hij is mij echt aan het wegpesten. 2 dagen geleden heeft hij mij 12 uur zonder gelaten. Als ik aanklop doet hij niet open en de verhuurder wil niks doen en vindt dat ik dit zelf maar moet oplossen.  Alleen de onderbuurman heeft toegang tot de meterkast.
Wat kan ik doen en bij wie kan ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer