Da
door Daythona 15 mei 2019 om 19:54
Huishouden & energie

Oxxio zonder toestemming opgezegd

Hallo,

Vandaag dacht ik log eens in bij oxxio. Hierbij zag ik staan dat per 14 mei 2019 ik geen contract meer heb??

Deze zou lopen tot augustus 2019 erg raar dus. 
Volgens oxxio zouden ze een verzoek hebben gekregen om te stoppen met leveren ivm een aanmelding bij een andere energie maatschappij. Maar welke konden ze mij niet vertellen volgens hun moest ik mijn netbeheer bellen en of de buren vragen. Zij kunnen niks vertellen of annuleren. Maar ik heb nooit toestemming gekregen of uberhaubt een mail dat dit omgezet werd. Kan dat zo maar?? Neem toch aan dat zoiets word gecondoleerd in het zogenaamde kader van privacy. 

2819 10 Rapporteer
door heremietkreeft - 15 mei 2019 om 20:03
9686 Antwoorden / 156 Vragen
1

Oh, u bent niet de eerste die dit overkomt. Hoe dan ook zal OXXIO schriftelijk van u bericht moeten hebben dat u de overeenkomst met hen beëindigd zou hebben. Het kan best zo zijn dat iemand u heeft gebeld zoals momenteel heel vaak gebeurt en dan maar op eigen houtje uw contract heeft over gezet.
Ik neem aan dat @MARITA5 u hierover nadere verwijzingen kan geven en ik wijs u in ieder geval op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-mijn-energieleverancier   en https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/klacht-energieleverancier

OP deze site is hierover al heel veel te doen geweest.

door Daythona 15 mei 2019 om 20:06
1 Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor de snelle reactie maar ik ben niet gebeld geweest dit weet ik 100 % zeker  ik hoop toch echt dat wanneer ik mijn netbeheer bel dit alsnog geannuleerd kan worden. Wil namelijk geen boete betalen. Ik zal de links eens doorlezen

door heremietkreeft 15 mei 2019 om 20:09
9686 Antwoorden / 156 Vragen

Wacht ook even op de reactie van o.a. @MARITA5 die echt wel zal komen. Hoe dan ook, als u niet bent gebeld doore een colporteur van een andere leverancier zal OXXIO het bewijs mioeten leveren op basis van een getlige handtekening van u en dat zullen ze dan niet kunnen.
Over dit onderwerp is ook al regelmatig aandacht besteed in zowel programma's van Kassa als van Radar.

door marita5 - 15 mei 2019 om 20:43
7608 Antwoorden / 12 Vragen
1

Hallo Daythona , 

Zorg dat u via de netbeheerder erachter komt wie u nieuwe energieleverancier is , lees dan hier wat u moet doen ( zie ook de voorbeeldbrieven )  , klik op de rode regel.

https://www.consuwijzer.nl/vergelijken-en-overstappen/energie/energieleverancier-veranderd-terwijl-ik-dat-niet-wilde

da
door david_bnn - 16 mei 2019 om 02:58
7 Antwoorden / Vragen
1

Zonder opzeggingsbrief mogen ze niet zomaar het contract stopzetten, tenzij deze is verlopen. Maar dat is niet het geval begrijp ik.
Je kunt een klacht indienen. Wat je ook kunt doen is een nieuw contract afsluiten bij een andere partij. Als je zo als klant wordt behandeld vraag ik me af of je hier nog moet zitten.

door Daythona 16 mei 2019 om 05:27
1 Antwoorden / 1 Vragen

Hallo David, 

We willen ook eigenlijk nu niet meer bij oxxio zitten. Ook wegens halve of niet beantwoorde vragen en nu komt dit er ook bij. Maar we willen geen boete bedrag betalen. Vandaar dat we ons contract wilde uitzitten.

door Daythona - 16 mei 2019 om 14:12
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat nu blijkt. 

De oude bewoner heeft in 2018 een telefoontje gehad waardoor er een contract is afgesloten bij total gas. Nu weigert total gas dit voor de persoon op te zeggen en moet deze eerst naar het juridisch loket voordat wij terug kunnen naar oxxio. Heel raar en wazig allemaal

Br
door BrendaDJSenKarel - 16 mei 2019 om 14:17
32 Antwoorden / Vragen
0

Contract opzeggen en naar een ander gaan, als ze je niet willen hebben dan ga je toch lekker ergens anders je geld uitgeven.

Ka
door Karel.F - 16 mei 2019 om 15:28
26 Antwoorden / Vragen
0
door audb - 17 mei 2019 om 13:25
1400 Antwoorden / 5 Vragen
0

Wees blij, Oxxio is echt niet de goedkoopste kijk maar eens op verschillende vergelijking sites.

mo
door mof - 17 mei 2019 om 15:32
1237 Antwoorden / 2 Vragen
0

Nee, dat zou niet zonder uw medeweten moeten kunnen.
u kunt zich wel weer aan elden bij Oxxio zodat u daar blijft. Een andere energiemaatschappij moet u een bericht sturen zodra u daar bent aangemeld, anders geld de aanmelding niet. En zeker geen twee rekeningen betalen, en alleen betalen aan degene waarvoor u hebt gekozen.

door gerbera - 17 mei 2019 om 15:47
4892 Antwoorden / 6 Vragen
0

Het is zeker een wazig verhaal, Als u er achter kan komen wie de vorige bewoner was zal die zijn contract op moeten zeggen. Daar is geen juridisch loket voor nodig. Tot die tijd zou u dus op kosten van de vorige bewoner energie kunnen verbruiken, immers het contract staat op naam van die bewoner. U kunt eventueel zelf wel naar het juridisch loket gaan om te vragen hoe te handelen. U heeft geen contract met Total Gas en het zondermeer overzetten van het oude contract op uw naam is niet toegestaan. Dus Total Gas probeert het op deze wijze u een contract aan te smeren waar u niet mee accoord hoeft te gaan. Vertel OXXIO dat u bij hen blijft en dat Total Gas het verder maar uitzoekt met de vorige bewoner. U kunt eventueel zelf wel naar het juridisch loket gaan om te vragen hoe te handelen en een klacht indienen bij de ACM.

ed
door edosantos - 2 jun. 2019 om 20:43
5 Antwoorden / Vragen
0

Hallo Daythona,

Bent u niet telefonisch benaderd door één of andere verkoper? Kassa had hier in april een uitzending over: energiecontracten via telefonische ongeldig, waarbij telefonische verkopers eerst een gezellig praatje met je aangaan en je vervolgens zonder expliciete toestemming van jou kant toch aanmelden bij een nieuwe energieleverancier. Misschien kunt u zich dit herinneren of dat één van uw medebewoners hiervoor benaderd is?

Waarom je de buren zou moeten vragen is mij overigens helemaal onduidelijk.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

HE
HEDV - 20 jul. 2019 om 20:15
Vakantie & reizen
Problemen met TUI vlucht naar Kreta morgenochtend. Advies nodig

Problemen met TUI vlucht naar Kreta morgenochtend. Advies nodig

We hebben een vakantie naar Kreta geboekt via TUI. Voor deze vakantie hebben we behoorlijk veel extra betaald om op de vroege vlucht te zitten. Op deze manier komen we begin van de middag aan op Kreta.   De vlucht zou morgenochtend rond 8:45 vertrekken, wat betekent dat we rond 4:00 al van huis moeten vertrekken. Vroeg naar bed dus. Vlak voor het slapen nog even snel op de Schiphol site ge ... Lees meer

ru
ruudolf - 17 jun. 2019 om 18:59
Geldzaken & recht

Nationale ombudsman

Goedendag,

Mijn vraag is dat ik een probleem met de politie heb. Zonder inhoudelijk hier verder op in te gaan omdat dat een lang verhaal is en ook niet relevant is voor mijn vraag, wil ik jullie vragen.
Op een gegeven moment ben ik naar de Nationale ombudsman gegaan, omdat ik de procedure bij de politie/klachtencommissie politie doorlopen had. Toen mijn klacht bij de Nationale o ... Lees meer

Ya
YamiHuss - 19 jul. 2019 om 22:29
Geldzaken & recht

Is er iets minder dringend dan een urgentie voor Woonnet Haaglanden?

Ik ben Yamila en ben 25 jaar oud, Ik heb een wajonguitkering en ik woon al 5 jaar in een studentflet. Ik kwam hier wonen toen ik voor het eerst ging studeren maar ik had veel problemen met met mijn opleiding (deze is mislukt) omdat ik chronisch ziek ben. Ik heb toch besloten na 1 jaar intensive behandeling om toch een deeltijdsopleiding doen, dit leek me ook best haalbaar en ik wil heel graag een ... Lees meer