mj
door mjurgen Nov 28, 2022 om 13:49
Huishouden & energie

Stoomreiniger en elektronika

Situatie:
Mijn vrouw wil graag een stoomreiniger. Ik heb bedenkingen, want:
Tegelvloer (met vloerverwarming), veel audiovisuele (AV) elektronika, grote luidsprekerboxen met pianolak, veel boeken en schijven (voor AV).

Zorg van mij is dat gebruik van een stoomreiniger tot beschadigingen aan de bovengenoemde voorwerpen kan leiden. 

Vraag: Is die zorg terecht?

4678 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ju
door juliomariner - Nov 28, 2022 om 14:01
1310 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik denk dat u zich iets teveel zorgen maakt.
Vloerverwarming onder tegelvloer is geen probleem, de stoom komt niet in de buurt van de vloerverwarming en daarbi is deze voldoende tegen vocht afgeschermd.
Als u de stoomreiniger niet direct op de elektronica en boeken richt hoeft dat ook geen probleem te zijn.
Als u de stoomreiniger gebruikt komt niet de hele kamer vol stoom te staan!

sira
door sira - Nov 28, 2022 om 14:06
2287 Antwoorden / 24 Vragen
2

De wil om een stoomreiniger te bezitten, is meestal groter dan het daadwerkelijke gebruik.

Ik gebruik hem zo nu en dan om de vloerbedekking te reinigen, maar dat mag geen naam hebben. Hij is fijn om achter hoekjes en gaatjes te komen waar je normaliter niet bij komt, zoals o.a. badkamerspiegels.

Ook moet u er rekening mee houden dat je veel condensvorming in de betreffende ruimte krijgt, alles moet dus opengezet worden. Mijn elektronica heeft er nooit onder geleden. Op bijv. fineer zou ik hem niet gebruiken. Hij schijnt ook handig te zijn om de vriezer te ontdooien, maar ik gebruik daar de haarföhn voor, want die is gemakkelijker en sneller tevoorschijn halen, stoomreiniger moet toch gevuld worden en op temperatuur komen voor je hem kunt gebruiken.

ju
door juliomariner Nov 28, 2022 om 14:34
1310 Antwoorden / 2 Vragen

Inderdaad, ik heb hem ook maar gebruik hem heel heel zelden.

marita5
door marita5 Nov 28, 2022 om 15:08
11493 Antwoorden / 15 Vragen

Ik gebruik de stoomreiniger ook maar zelden , staat als sier in de kelder .

sira
door sira Nov 28, 2022 om 16:34
2287 Antwoorden / 24 Vragen

Klopt, maar men ziet die dingen vaak langskomen bij Homeshopping en denkt dan "nou dat is makkelijk, je hele huis spik en span met zo'n apparaat en nog snel klaar ook". In de praktijk eindigt de stoomreiniger vaak op zolder, omdat dan blijkt dat het meer voeten in de aarde heeft en dat je sneller een dweil of doek pakt.

justmeagain
door justmeagain Nov 29, 2022 om 00:02
623 Antwoorden / 8 Vragen

Ik heb een Karcher maar heb werkelijk nog nooit condensvorming gehad. Ik ga ergens overheen een door de hoge temperaturen is het droog in een oogwenk. Even met uitzondering van het stoffen bankstel, dat heeft wel een klein halfuurtje nodig.
En ik stoom op de hoogste stand.

me
door mein33 - Nov 28, 2022 om 14:44
5658 Antwoorden / 28 Vragen
3

Wij gebruiken al jaren een Kärcher FC5 vloerreinger (geen stoom) met een uitstekend schoonmaakresultaat en zonder onnodig extra vocht in de woning. 

mj
door mjurgen - Nov 28, 2022 om 19:25
62 Antwoorden / 19 Vragen
0

Iedereen bedankt voor de antwoorden.

mi
door miamaurik - Nov 30, 2022 om 13:41
1 Antwoorden / Vragen
0

onzin dat er teveel stoom in huis komt, dit kan je zelf regelen door knopje op de stang lang of kort ingedrukt te houden. Ik heb zoo'n ding al jaren en gebruik m hoofdzakelijk voor de badkamertegels. Maar ook rondom aanrecht en kookplaat ist heel fijn. Werkt prima. Voorheen had ik een tegelvloer door t hele huis en was dan ideaal. Wel droog ik  de tegels aan de muur nog even na met een op maat gemaakt badstof hoesje.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wh
whitehat - Mar 28, 2024 om 09:48
Geldzaken & recht

Opzeggen lidmaatschap FVD

Beste lezers,

Ik ben vorig jaar een lidmaatschap aangegaan bij het FVD, ik heb er niet op gestemd, maar deed het uit sympathie voor diverse standpunten.
Nu was ik in de veronderstelling dat zo'n lidmaatschap vanzelf na 1 jaar stopt. ( niet betalen, geen lid meer)
Ooit iets over gelezen of gehoord, en ik dacht dat dit dus nu zo functioneerde, maar waarschijnlijk heb ik dat dus ... Lees meer

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer