sh
door shamira Jul 28, 2019 om 11:33
Huishouden & energie

Trillingen latex matras

Ik heb i.v.m. de warmte aan beide zijden van mijn bed een zuilvormige ventilator met afstandsbediening staan die in de warme nachten op volle toeren draaien. Ik ga om 12 uur naar bed en zet ze dan aan. Na een paar uur(ca 5 uur) begint de matras te trillen (soort vibreren) en geeft dat door aan mijn hele lichaam. Ik heb een matras van pure natuur latex. Het lijkt een spookverhaal, maar het is echt zo. Zet ik de ventilators uit, dan wordt de matras en mijn lichaam langzaam weer rustig. Meestal ga ik dan even bewegen, want het voelt eng. Eerst dacht ik dat het iets met inductie te maken kon hebben en heb afgelopen nacht maar één vertilator laten draaien, de trillingen waren toen iets minder heftig, maar wel weer aanwezig, zodat ik er weer wakker van werd.
Je krijgt vast de neiging om deze vraag niet serieus te nemen, maar misschien heeft iemand daar toch een verklaring voor.

7265 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

costnix
door costnix - Jul 28, 2019 om 12:30
2874 Antwoorden / 1 Vragen
2

Het kan zijn dat het matras in resonantie komt met de ventilatoren.

gerbera
door gerbera - Jul 28, 2019 om 15:38
7348 Antwoorden / 14 Vragen
2

Ooit eens ergens over zo'n gelijk voorval gelezen. De oorzaak zou zijn dat uw lichaam tijdens de slaap geheel ontspannen is. Bij het (langzaam) ontwaken gaan de spieren zich weer spannen waardoor deze vibratie kan optreden. Stap als u het merkt ff uit het bed, wacht even en kruip er dan weer in mogelijk is het dan over. Het feit dat u de oorzaak bij de ventilatoren zoekt kan ook al invloed hebben op de hevigheid van het proces. Maar het staat geheel los van de ventilatoren die hebben slecht invloed op uw lichaamstemperatuur waardoor het proces mogelijk sneller of trager verloopt.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 28, 2019 om 16:32
16772 Antwoorden / 202 Vragen
1

Ik ben een tijdje aan het zoeken geweest naar de nadelen van een latex matras en vindt uitsluitend opomerkingen als 

Wat zijn de nadelen van latex?

  • Een latex matras heeft geen goed ventilerend vermogen. Het slapen op een latex matras is daarom warmer dan op een ander matras.
  • Latex zijn zware matrassen die vaak ook een geur kunnen afgeven.
Ik kan mij ook nauwelijks voorstellen dat een latex matras gaat trillen door door het geplaatsthebben van twee ventilatoren.

U kunt, ongevraagd advies) beter zorgen dat u een ventilator benut die lucht van buiten naar binnen blaast omdat bij de wijze van ventileren uitsluitend de lucht in de ruimte waar zij staan circuleert en zelfs nog verder wordt opgewarmd door de warmte van de motoren van beide ventilatoren. 

Het lijkt er meer op dat hetgeen @GERBERA al aangeeft de oorzaak is.

cor buissant des amorie
door cor buissant des amorie - Jul 29, 2019 om 16:14
104 Antwoorden / Vragen
0

Kan het niet zo zijn dat door de ventilatoren uw licham versnelt afkoelt en dat daarom de matras in trilling komt?

mo
door mof - Jul 29, 2019 om 17:39
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Resonantie door geluid of trillingen via vloer.

jo
door jorisw - Jul 29, 2019 om 19:25
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Zeker weten dat het 100% latex is en dat er geen veren inzitten? Die kunnen namelijk in resonantie komen. Latex kan nooit trillen bij lage frequenties (en frequenties waarbij het zou kunnen resoneren zijn zo hoog dat je ze niet kunt voelen).

gerbera
door gerbera - Jul 29, 2019 om 21:44
7348 Antwoorden / 14 Vragen
0

Zelf ook een zuilventilator in gebruik en ook op volle toeren (zwenkstand 3) ontstaan er geen trillingen. Dus resonantie lijkt mij onwaarschijnlijk tenzij de vloer zwevend is of los ligt. En dan nog wordt dit door het gewicht van het bed teniet gedaan.

pk49
door pk49 - Jul 29, 2019 om 22:31
243 Antwoorden / 2 Vragen
0

zou het geen statische elektriciteit kunnen zijn? Door de wrijving van de lucht op een kunststof oppervlakte zou dat tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

wh
whitehat - Mar 28, 2024 om 09:48
Geldzaken & recht

Opzeggen lidmaatschap FVD

Beste lezers,

Ik ben vorig jaar een lidmaatschap aangegaan bij het FVD, ik heb er niet op gestemd, maar deed het uit sympathie voor diverse standpunten.
Nu was ik in de veronderstelling dat zo'n lidmaatschap vanzelf na 1 jaar stopt. ( niet betalen, geen lid meer)
Ooit iets over gelezen of gehoord, en ik dacht dat dit dus nu zo functioneerde, maar waarschijnlijk heb ik dat dus ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer