jj
door jjhv020 Nov 21, 2023 om 11:18
Huishouden & energie

Vaste kosten Eteck Vloerverwarming

Hallo! 

Wij wonen sinds een paar maanden in een nieuwbouwwoning dat aangesloten is op stadswarmte. 
We zijn verplicht onze warmte af te nemen bij E-teck en betalen per maand 82.89 aan vaste kosten. 
Dit is als volgt opgebouwd: 
- 45,80 Vaste kosten warmte
- 2,56   Meting warmteverbruik
- 11,74  Afleverset verwarming
- 22,79 Vaste kosten koude

De kosten voor de warmte die wij verbruiken vallen hier buiten. 

In ons huurcontract, die wij vooraf hebben moeten tekenen zonder de tarieven van E-teck in te zien, staat niets van deze kosten vermeld. 
Tijdens een telefoongesprek met E-teck heb ik gevraagd wat de kosten zouden zijn van warmte, waarop een E-teck medewerker mij vertelde dat als er geen vaste kosten worden benoemd in het huurcontract deze niet doorgerekend mochten worden aan de consument. 
Nadat wij de hoogte van vaste kosten hebben gekregen is deze regel nergens meer te vinden en vertellen de klantenservicemedewerkers mij iets anders.
De huisbaas vertelt ons dat wij dit met E-teck moeten regelen, en dat zij daar niet voor verantwoordelijk zijn. 

Ik denk dat deze vaste kosten niet aan ons doorberekend horen te worden omdat wij hier onjuiste informatie over hebben gekregen. 
Kan iemand mij bijstaan met informatie over de regelgeving betreft het doorberekenen van vaste kosten? 
Ik kan mij niet voorstellen dat de huurder van een woning verantwoordelijk is voor het betalen van de vloerverwarming-installatie. We hebben immers geen zeggenschap over wie onze energie aanlevert en of wat voor installatie daar voor gebruikt wordt.

831 6 Rapporteer
Thecla58
door Thecla58 - Nov 21, 2023 om 11:22
751 Antwoorden / 3 Vragen
3

Misschien heb je hier iets aan.

Klik op het rode woord.

jj
door jjhv020 Nov 21, 2023 om 11:26
Antwoorden / 1 Vragen

Dank voor uw reactie. 
Dit overzicht krijg ik ook van de klantenservice van E-teck. 
De tarieven op zich kloppen inderdaad.
Ik vind het echter vreemd dat wij van te voren geen inzicht hebben gekregen in deze tarieven maar wel verplicht zijn om ze te betalen. 
Bij andere huurders die E-teck hebben was dit of van te voren gecommuniceerd of zat dit al in de huur. 
Ik heb daarom het idee dat er bij ons iets niet helemaal klopt.

Thecla58
door Thecla58 Nov 21, 2023 om 12:08
751 Antwoorden / 3 Vragen

Dan vraag je de verhuurder waarom dat er niet in staat en ga je desnoods naar het juridisch loket. Maar het is nu eenmaal zo, dat de gemeente of een andere instantie, bepaald welke firma daar dat warmtenet aan mag leggen. Ik heb stadsverwarming en daarin heb ik ook geen andere keuze als die ik nu heb.

Dat je moet betalen is, mijns inziens, logisch tenslotte huur je - min of meer - ook de vloerverwarming en daar zitten natuurlijk ook kosten aan.

mahadma
door mahadma - Nov 21, 2023 om 11:34
11349 Antwoorden / 51 Vragen
0

Wellicht kan het juridsch loket iets voor u betekenen

marita5
door marita5 - Nov 21, 2023 om 11:34
11421 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Jjhvo20 , 

Veelgestelde vragen , 

De meest voorkomende vaste kosten hebben we hieronder op een rijtje gezet. Niet alle vaste kosten zijn van toepassing op alle projecten.

  • Aansluiting ruimteverwarming: dit bedrag betaal je voor de aansluiting op het systeem van Eteck;
  • Meettarief: dit bedrag betaal je voor de meettarieven om deze op afstand uit te lezen;
  • Afleverset: dit bedrag betaal je voor het systeem in de woning;
  • Vaste kosten ruimtekoeling: dit bedrag betaal je voor eventuele koeling die wij het hele jaar door aanbieden.

Meer informatie vind je op het tariefblad in MijnEteck.

Op diverse projecten is de Warmtewet van toepassing. Deze wet is bedoeld om bewoners te beschermen tegen te hoge tarieven wanneer ze geen keuze hebben om over te stappen naar een andere warmteleverancier. Deze wet geeft leveranciers richtlijnen waaraan zij zich moeten houden. Dit geldt onder andere voor de kosten die leveranciers van warmte in rekening mogen brengen. Om de kosten zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben wij de vaste kosten zoveel mogelijk uiteengezet. 

https://www.eteck.nl/nl/veelgesteldevragen/

Lees deze informatie eens door , 

https://www.consuwijzer.nl/stadsverwarming-en-blokverwarming

HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Nov 21, 2023 om 13:46
1798 Antwoorden / Vragen
0

U "denkt" dat vaste kosten niet aan u doorgerekend mogen worden? Wie "denkt" u dan dat die kosten gaat betalen? Zoals u al opmerkt heeft zijn de energiekosten geen onderdeel van het contract dat u met de verhuurder bent overeengekomen. Dat u onjuiste informatie hebt gekregen kan ook zomaar het gevolg van uw vraagstelling en zelfs dan, aan wie mag het energiebedrijf die lasten dan doorbelasten volgens u?

ro
door ronny530 - Nov 21, 2023 om 15:19
2654 Antwoorden / 41 Vragen
0

Zijn die 82,89 euro de totale kosten die u betaald want als dat het geval is dan klopt het wel omdat er ook een vast bedrag aan voorschotkosten warmte afname a' 45,80 euro in het bedrag verwerkt is.

Janzegt
door Janzegt - Nov 21, 2023 om 17:52
97 Antwoorden / Vragen
0

De vaste kosten die u opnoemt, zijn te vergelijken met de vaste kosten die berekent worden bij een gas contract en stroom kontrakt. Niets bijzonders. En de vaste kosten van een gas en stroom kontrakt vindt u ook niet in een huurkontrakt.

Ik heb jare in Den Haag gewoont en warmte gekregen van een warmte net. Het jaarbedrag bestond voor 57% uit vaste kosten en 43% uit variabele (verbruikskosten). En helaas heb je geen keuze van leverancier.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Balou1984
Balou1984 - Dec 8, 2023 om 15:01
Elektronica & tv

Samsung neemt geen contact met mij op.

Ik heb 2 maanden geleden bij MediaMarkt een koelvriescombinatie gekocht en die maakte direct bij aansluiten al 2 verschillende harde geluiden.
MediaMarkt heeft toen gezorgd dat Samsung contact met mij opnam en een monteur gestuurd die heeft er een noiceplaatje tussen gezet en gezegd als dit niet helpt moet u weer contact opnemen dat heb ik gedaan.
MediaMarkt heeft toen zelf nog 2 monteur ... Lees meer

Marc Joersen
Marc Joersen - Dec 10, 2023 om 14:24
Winkels & webshops

Post nl leverd niet op zondag

Post nl leverd al tijdje niet meer op zondag. Ondanks dat een aantal webwinkels (soms zelfs betaald) aangeven voor bepaalde tijd besteld zondag in huis is het post nl dit jaar nog nooit gelukt. Tegenwoordig kan je bij bol de lever dag en tijdvak zien en als ik dan een product bestel waarvan ze bij bol aangeven dat deze ook op zondag word bezorgd is deze optie niet mogelijk te kiezen. Bij winkels w ... Lees meer

Ga
Gargamel1900 - Dec 11, 2023 om 15:16
Computers & telefonie
Gsmweb.nl

Gsmweb.nl

Ik heb een probleem met GSMWEB.nl tw.
ik heb bij hen een nieuw abn afgesloten voor mijn gsm en heb een nieuw toestel bij hen gekocht waar de actie van Samsung op zat waarbij je een tablad kado krijgt binnen de aktieperiode gekocht. Dat heb ik, de aktie ging 2 oktober in en ik heb de factuur aankoop ook op 2 oktober 2023 en ik behoor dus het promotieartikel van Samsung te ontvangen. Alles geda ... Lees meer