Ma
door Mamav3 Nov 2, 2020 om 16:28
Huishouden & energie

Vergoeding van aangebrachte schade aan eigendom door Enexis

Heeft er al iemand ervaring met de afdeling klachten&claims van Enexis ? Hoe gaan zij om met de vergoeding van aangebrachte schade aan eigendommen ? Het meisje aan de telefoon wist mij te vertellen dat enkel de dagwaarde wordt vergoed, terwijl ik het beschadigde deel volledig moet vervangen en dit dus echt wel meer dan de dagwaarde kost. Daarnaast ben ik niet van plan om tijd en geld te steken in iets wat ik niet kapot gemaakt heb en waar ik ook niet om gevraagd heb. Ik ben dus van mening dat zij ook de maak en afvoerkosten moeten vergoeden. Heeft iemand al eens een vergoeding moeten ontvangen van Enexis en hoe is dit verlopen ?

4520 17 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 2, 2020 om 16:32
16842 Antwoorden / 202 Vragen
0

Heeft u een inboedelverzekering? Doe dan daar navraag en meld de schade aan. Normaliter is het wel zo dat dagwaarde wordt vergoed maar dat is wel heel erg afhankelijk van ook hoe de schade is ontstaan etc.

Aanvullend: mogelijk kan deze info van nut zijn: http://www.wetrecht.nl/schadevergoeding/#: en https://www.juridischloket.nl/politie-en-justitie/schade/schadevergoeding-onrechtmatigedaad/ hetgeen dan vooral ingaat op schade door onrechtmatig handelen (of ondeskundig/onzorvuldig handelen). U kunt ook altijd nadr advies inwinnen bij www.juridischloket.nl  waar u ook een voorbeeldbrief kunt vinden en naast de al genoemde verzekering, als u een rechtsbijstandsverzekering heeft kunt u die verzekeraar ook benaderen.

Nog een aanvulling hoewel ik aanneem dat u deze kent: https://www.enexis.nl/consument/service-en-contact

Ma
door Mamav3 Nov 2, 2020 om 17:53
Antwoorden / 1 Vragen

Reeds bij de eigen verzekering geweest. Echter de schade is aangebracht door de brandweer, maar enexis is verantwoordelijk (dat is reeds bevestigd), schade aangebracht door een overheids instantie valt niet onder de dekking. Helaas.

mahadma
door mahadma - Nov 2, 2020 om 16:44
11540 Antwoorden / 51 Vragen
0

Het is normaal dat bij schade niet meer en niet minder de schade betaald wordt. Daarom heet het een schade verzekering. En is dus niet om er beter van te worden. De dagwaarde van het artikel is bepalend.

Ma
door Mamav3 Nov 2, 2020 om 17:47
Antwoorden / 1 Vragen

Dat is natuurlijk wel kort door de bocht. Beter wordt ik er niet van want mijn huis staat op z'n kop. Dus als ze bij jou je een jaar oude vloer open breken ga jij akkoord met een dagwaarde ? Knap! Of wil jij dan ook jou vloer hersteld hebben in zijn oude staat? Want daar heb je dan toch recht op, of is het de bedoeling dat iemand je vloer sloopt je een deel krijgt uitgekeerd om vervolgens zelf geld erbovenop te leggen om hem weer te krijgen zoals die was?

mahadma
door mahadma Nov 2, 2020 om 19:10
11540 Antwoorden / 51 Vragen

Dat is natuurlijk wel kort door de bocht.
Nee, dit is de realiteit.

Dus als ze bij jou je een jaar oude vloer open breken ga jij akkoord met een dagwaarde ? Knap!
Die vloer zal (voorbeeld € 1000 euro) gekost hebben, nieuw. Logisch u heeft de nieuwprijs betaald. Als u diezelfde vloer gekocht zou hebben één jaar oud had u er geen nieuwprijs voor betaald, dàt weet ik wel zeker.

Of wil jij dan ook jou vloer hersteld hebben in zijn oude staat?
Als u verzekerd bent met de clausule: "Tegen nieuwwaarde verzekerd" zou dat kunnen, echter met een "bijbehorende" premie.

Want daar heb je dan toch recht op, of is het de bedoeling dat iemand je vloer sloopt je een deel krijgt uitgekeerd om vervolgens zelf geld erbovenop te leggen om hem weer te krijgen zoals die was? Als u de gehele schade als nieuw wilt hebben moet u zich tegen nieuwwaarde verzekeren, en dat heeft u niet gedaan. Vergelijk het met een tv 5 jaar geleden € 1000, nu kapot om welke reden dan ook, u krijgt nooit € 1000 terug.




rj
door rjw Nov 4, 2020 om 21:19
3261 Antwoorden / 5 Vragen

Dus als ze bij jou je een jaar oude vloer open breken ga jij akkoord met een dagwaarde ?

Het moet worden hersteld naar de situatie net voor de beschadiging. Dus als je bijvoorbeeld een laminaatvloer hebt, kan het gerepareerd worden met gebruikt laminaat zodat het precies hetzelfde is als het was. Je hebt geen recht op een nieuwe vloer.

Ma
door Mamav3 Nov 5, 2020 om 19:03
Antwoorden / 1 Vragen

Mahadma , je hebt de vraag kennelijk niet begrepen. Gaat niet om mijn verzekering want ik ben wel verzekerd tegen nieuwwaarde. Daar betaal ik namelijk ook een nette premie voor ;)

tijger1
door tijger1 - Nov 2, 2020 om 17:09
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Inderdaad wordt slechts de dagwaarde vergoed. Maar waar hebt u dan schade aan geleden? En over wat voor maak en afvoerkosten hebt u het dan?

Ma
door Mamav3 Nov 2, 2020 om 17:48
Antwoorden / 1 Vragen

Schade aan de vloer, open gebroken. Herstel kosten is dus een nieuwe vloer incl de kosten voor afvoeren van de oude vloer en de werk kosten.

tijger1
door tijger1 Nov 2, 2020 om 18:42
42060 Antwoorden / 21 Vragen

Contact gehad met uw opstalverzekering? En waarom zou schade veroorzaakt door een overheidsinstantie niet gedekt zijn? 


En wat heeft de brandweer met Enexis te maken? Waarom is die vloer opengebroken?

rj
door rjw Nov 4, 2020 om 21:20
3261 Antwoorden / 5 Vragen

Je zegt dat de vloer is opengebroken. Was dat nodig om het werk te kunnen doen? Als de vloer beschadigd is door de werkzaamheden (bijvoorbeeld doordat er wat is gevallen zou ik niet het woord opengebroken gebruiken.

Ma
door Mamav3 Nov 5, 2020 om 19:04
Antwoorden / 1 Vragen

Open gebroken omdat ze op zoek waren naar een kruipluik. Dat was er niet. Fout is toegegeven door enexis.

tijger1
door tijger1 Nov 5, 2020 om 19:33
42060 Antwoorden / 21 Vragen

En de brandweer was aan het zoeken?

gerbera
door gerbera - Nov 2, 2020 om 21:57
7364 Antwoorden / 14 Vragen
1

Als u nou eens precies verteld wat er aan de hand is wordt het voor ons ook allemaal wat duidelijker. De vloer is op verzoek van Enexis neem ik aan opengebroken door de brandweer, waarom was er een gaslek onder de vloer?  Dat u er niet om gevraagd heeft is niet zo van belang lijkt mij niet dat de vloer zonder enige reden is opengebroken En dan lijkt het mij dat u dan met uw brand/opstalverzekering, als u die heeft,contact moet opnemen. Maar nogmaals iets meer duidelijkheid werkt verhelderend.

gerbera
door gerbera Nov 3, 2020 om 10:55
7364 Antwoorden / 14 Vragen

correctie, brand/opstal moet zijn brand/inboedel☺

panter22
door panter22 - Nov 3, 2020 om 09:07
6599 Antwoorden / Vragen
0

Enexis moet de schade betalen en heeft dit ook erkend?
Dan zul je eerst moet een prijsopgave moeten komen voor herstel van het beschadigde deel van de vloer.
Een lamiaat vloer gaat gemiddeld 10 jaar mee. Je hebt er 1 jaar gebruik van gemaakt.
Mogelijk krijg je inderdaad 9/10 deel van de laminaatvloer vergoed. En vergeet de ondervloer niet.
Als je zelf de vloer gelegd hebt, dan is dat het wat je vergoed kunt krijgen.
Heb je de vloer laten leggen en moet het bedrijf de vloer herstellen, dan kun je die kosten claimen,



heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 3, 2020 om 09:57
16842 Antwoorden / 202 Vragen
0

Uw reactie m.b.t. de weigering van uw verzekeraar geeft mij aanleiding om er hier op terug te komen. Ik vraag mij in rede af waar uw verzekeraar op baseert dat zij  niet behoeft te vergoieden en bovendien waarom schade, aangebracht door een overheidsorgaan niet vergoed zou worden. 
Ken u deze: https://www.verzekeraars.nl/branche/klachten-en-tuchtrecht en u kunt u ook richten tot de Ombudsman van www.kifid.nl voor nader advies m.b.t. de reactie van uw verzekeraar. 

U kunt zich ook wenden tot:  https://www.eersterechtshulp.nl/rechtsgebieden/conflict-met-de-overheid waar pro-deo hulp wordt geboden en men u dan ook kan adviseren wie er naar hun mening aansprakelijk is en hoe de schade dan vergoed te krijgen.

Aanvullend: stel dat de brandweer in opdracht van Enexis actief was om brand etc. te voorkomen dus daarmee ook schade die bij niet optreden zou kunnen zijn ontstaan. In dfat geval is het dan toch de brand/inboedelverzekeraar die dan zou moeten uitkeren ( en eventueel te verhalen op de veroorzaker)?

ne
door neodutchio - Nov 3, 2020 om 11:26
5148 Antwoorden / 12 Vragen
1

U hebt het over aangebrachte schade en later over de brandweer die iets moest slopen. Bij aangebrachte schade denk ik aan een spiegel van de auto die er af gereden is omdat de brandweer met spoed ergens heen moest en er niet langs kon. Nu bent u zelf partij in deze aangezien er iets weggehaald moest worden vanwege een incident. Dan valt het inderdaad niet onder de verzekering van de brandweer. In dat geval zou ik bij uw eigen verzekering moeten aankloppen.
Maar wellicht helpt het om het hele verhaal te vertellen. De praktijk leert dat mensen die maar half iets zeggen dit expres doen om zo een gaatje te vinden. Maar daar hebben die mensen niets aan. Met een heel verhaal kan wel de juiste handvatten gegeven worden.

tijger1
door tijger1 - Nov 3, 2020 om 12:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als die vloer echt maar één jaar oud is, moet u natuurlijk de nieuwwaarde vergoed krijgen.

Ke
door Keepitsimple - Nov 3, 2020 om 16:35
1 Antwoorden / Vragen
0

De dagwaarde lijkt me logisch u krijgt toch ook geen nieuwe auto als die na 5 jaar total los wordt gereden?

Iv
door Ivo W Nov 4, 2020 om 23:32
729 Antwoorden / Vragen

Dagwaarde is een door verzekeraars verzonnen term om zo weinig mogelijk uit te hoeven keren. En velen trappen er in. Maar omdat de schade hier veroorzaakt is door derden, heeft onze TS helemaal niets met verzekeraars en hun voorwaarden te maken. De Nederlandse wet is heel duidelijk:

In geval iemand schade veroorzaakt aan de eigendommen van derden, dient de veroorzaker van de schade de schade volledig te vergoeden. Die volledige vergoeding omvat in elk geval de kosten voor herstel of vervanging door een vergelijkbaar product. Daar kunnen nog kosten bovenop komen voor de schade expertise, noodreparaties, tijdelijk vervangd onderdak etc.

ne
door neodutchio Nov 5, 2020 om 08:32
5148 Antwoorden / 12 Vragen

Er zit wel een verschil tussen schade die ontstaan is door bv een fout of ondeskundig gebruik, en gevolgschade na een incident. Als TS een gaslek zou hebben en de brandweer heeft een deel vloer moeten weghalen om bij die lek te komen, dan is dat gevolgschade voor de eigen verzekering. Als de brandweer het gereedschap iets te hard op de vloer gegooid heeft en daardoor schade is ontstaan, dan is dat wel weer voor hun rekening.

Maar zolang TS niet duidelijk is, blijft het gissen.

Pharmacopolam Circumforaneum
door Pharmacopolam Circumforaneum - Nov 3, 2020 om 16:38
1389 Antwoorden / 10 Vragen
0

Normaal zit ergens een luik in de vloer als er een Gasmeter onder zit.....

Denk dat het een half verhaal is en  hoe of wat was de oorzaak dat brandweer je vloer open maakte...
zonder die info  krijg je nergens iets vergoed.
Zowel je verzekeraar, brandweer of  Enexis zullen dan niets vergoeden.

gerbera
door gerbera Nov 4, 2020 om 11:42
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Gasmeter onder de vloer? u bent in de war met de watermeter. Gasmeter moet altijd bereikbaar zijn en is meestal in de meterkast geplaatst, maar in alle gevallen boven de vloer.

rj
door rjw Nov 4, 2020 om 21:22
3261 Antwoorden / 5 Vragen

@gerbera: dat is de theorie. Maar ik heb in zelf opgeknapte huizen wel raardere dingen gezien. Ooit gezien dat iemand de gasmeter in een hoek bovenin een trapgat had opgehangen.... Waarschijnlijk totaal illegaal, maar het ding hing er wel.

audb
door audb - Nov 4, 2020 om 14:11
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Als de vloer niet ouder dan een jaar oud is dan zouden ze degelijk de voledige kosten moeten vergoeden.

Maar wie heeft de vloer neer gelegen, is dat door een bedrijf gedaan of is deze zelf neer gelegd.

Hoe dan ook ik zou het zelf niet doen maar door een bedrijf laten doen en Enexis voor de kosten op laten draaien.

 

mo
door mof - Nov 4, 2020 om 17:55
3619 Antwoorden / 3 Vragen
1

Enexis is geen verzekering, alsEnexis bij u iets beschadigt zijn ze aansprakelijk en moeten uw schade vergoeden. Dat is dus alle kosten die u moet maken omeen aangebrachte beschadiging te herstellen.

ne
door neodutchio - Nov 5, 2020 om 08:34
5148 Antwoorden / 12 Vragen
0

Mamav3, wees nu toch eens duidelijk. Is er schade aangebracht, of is er iets gesloopt vanwege een incident? Gaat het inderdaad om uw vloer en wat is er exact gebeurd? Is er een stuk vloer verwijderd vanwege een lekkage, storing, of wat dan ook, of is de vloer beschadigd geraakt omdat de brandweer te ruw geweest is?

1paul
door 1paul - Nov 5, 2020 om 08:45
3143 Antwoorden / 0 Vragen
0

u heeft inderdaad recht op de dagwaarde, tegelijk als er iets gesloopt of gebouwd moet worden om de schade te herstellen moet dit ook vergoed worden....

ne
door neodutchio - Nov 5, 2020 om 20:16
5148 Antwoorden / 12 Vragen
0

We komen weer een stapje verder. Zelfs een slak loopt nog sneller. Waarom waren ze op zoek en zit er uberhaupt ergens een kruipluik? Had op die plek een luik moeten zitten? Heeft er ooit ergens een luik gezeten, maar is deze onder de nieuwe vloer onzichtbaar gemaakt? Wie heeft opdracht gegeven om daar te breken en waarom was er geen bewoner bij?



DOOR MAMAV3 5 NOV. 2020 OM 19:04
ANTWOORDEN / 1 VRAGEN

Open gebroken omdat ze op zoek waren naar een kruipluik. Dat was er niet. Fout is toegegeven door enexis.

gerbera
door gerbera - Nov 8, 2020 om 10:44
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

Soms lees je hier vragen waarbij ik denk hoe zit het nou werkelijk, zo ook deze vraag. Enexis (netbeheerder) komt voor iets?, deze laat vervolgens de brandweer komen?, die breken de vloer open op zoek naar een kruipluik? en waarvoor allemaal? De TS komt nog steeds niet met het ware verhaal maar heeft er blijkbaar in elk geval een "kruipluik" aan over gehouden begrijp ik.

ne
door neodutchio Nov 8, 2020 om 11:06
5148 Antwoorden / 12 Vragen

De meeste mensen hopen met een half verhaal toch een ingang te vinden om ergens iets opgelost te kunnen krijgen. Maar ja, hoe zinvol is het dat je door een half verhaal en verkeerd advies krijgt en je je belachelijk maakt in je eisen.

Ondanks alle vragen om duidelijkheid wenst TS deze niet te geven. Een passend antwoord is schijnbaar niet gewenst.

ne
door neodutchio - Nov 27, 2020 om 19:50
5148 Antwoorden / 12 Vragen
1

Beste TS, ik ben langzamerhand toch wel eens nieuwsgierig naar het hele verhaal, komt dat nog?

gerbera
door gerbera Nov 27, 2020 om 21:47
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Daar hoor je nooit meer wat van.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sp
Sportfan1998 - Apr 24, 2024 om 07:51
Huishouden & energie

Onderbuurman haalt stroom eraf

Mijn onderbuurman haalt mijn stroom en warm water eraf omdat hij last heeft van mijn normale woongeluiden. Hij is mij echt aan het wegpesten. 2 dagen geleden heeft hij mij 12 uur zonder gelaten. Als ik aanklop doet hij niet open en de verhuurder wil niks doen en vindt dat ik dit zelf maar moet oplossen.  Alleen de onderbuurman heeft toegang tot de meterkast.
Wat kan ik doen en bij wie kan ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer