vo
door vos_1 Aug 5, 2005 om 07:31
Huishouden & energie

Verkleuring van (nieuwe) houten vloer

In januari van dit jaar heb ik in mijn nieuwe huis een houten vloer laten leggen. Het is een "kruising" tussen laminaat en parket, dwz het is een vloer met een kliksysteem, maar met een houten bovenlaag en dus geen kunststof zoals bij laminaat. De kleur is walnoot, een houtsoort waar ik lang naar gezocht heb, omdat ik geen "rode", maar een wat "grijzere" houtsoort wilde. De vloer ligt nu zes maanden, maar inmiddels is de kleur enorm veranderd. De vloer wordt steeds roder, wat ik juist niet wil. Onder een kleed of kast is de originele kleur nog te zien. Ook in de gang, waar bijna geen daglicht komt is de kleur nog redelijk. Ik vind dit abnormaal en vooral ongewenst. Noch op de website (www.kahrs.com), noch op de verpakking, noch door de leverancier is mij hierover iets verteld. Is zo'n verkleuring normaal of kan ik mij met een klacht tot de (Duitse) leverancier wenden?

2347 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

user123
door user123 - Aug 5, 2005 om 08:18
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Uw klacht moet u indienen bij degene die de vloer aan u heeft geleverd. Juridisch gezien heeft u geen zaken gedaan met de fabriek.

Onder invloed van daglicht verkleurt alles. De mate waarin is alleen verschillend. De vraag is nu op de verkleuring binnen acceptabele grenzen ligt, en dat is zonder het zelf te beoordelen onmogelijk om te bepalen. De vraag is, wanneer het produkt extra gevoelig is voor verkleuren, dit bij de verkoop is gezegd. Waarbij ik direct aanteken dat wanneer u de pakken zelf van een stapel heeft gepakt er geen sprake is geweest van een verkoopgesprek. In dat geval had u zelf ook beter moeten informeren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - Sep 29, 2024 om 19:46
Vrije tijd & tuin
Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Ik heb op mijn balkon een prachtige coleuspant in een pot die steeds meer bloemetjes krijgt. De plant is een siernetel. Zo langzamerhand word de pot een beetje te klein, en vraag ik me af of het geen kwaad kan om een bloeiende plant over te potten 

Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer