door vino_1 15 jan. 2005 om 09:59
Huishouden & energie

Verplichting standaard keuken in nieuwbouw appartement?

Ik heb in september 2004 een nieuwbouw appartement gekocht. De bouw is eind oktober gestart, de oplevering zal in het najaar van 2005 zijn.


Bij mijn appartement zit oa een standaard keuken ter waarde van 900 Euro. Volgens de aannemer en de keukenleverancier ben ik verplicht om de standaard keuken of een andere keuken bij de betreffende keukenleverancier af te nemen. Ik wil gewoon die 900 Euro (of iig een deel van het geld) om zelf een keuken in elkaar te zetten.


Kunnen ze mij verplichten om de standaard keuken af te nemen of heb ik recht op die 900 Euro om zelf te besteden?


Mvgr


Robin

2733 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tuinfreak_1 - 15 jan. 2005 om 12:21
763 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo robin,


lees even dit stukje afkomstig van de site vereniging eigen huis lees keuken ipv badkamer:


Ik heb een woning gekocht van een projectontwikkelaar en ik wil graag een andere badkamer dan standaard wordt aangeboden. Tot mijn grote schrik rekent de bouwer voor dit meerwerk exorbitant hoge prijzen. Kan ik daar wat tegen doen?


Nee, u hebt een woning gekocht zoals de bouwer die heeft aangeboden. Als u daar naderhand iets aan wilt wijzigen, is er sprake van éénzijdig afwijken van de overeenkomst. De bouwer hoeft daar niet aan mee te werken en kan hoge prijzen vragen. U kunt de bouwer daar natuurlijk op aanspreken en proberen te onderhandelen, maar uw onderhandelingspositie is niet sterk. Het is daarom beter om vóór de koop van de woning dit soort onderhandelingen te voeren. In de praktijk is dat lastig, omdat de bouwer de woning zo snel mogelijk wil verkopen. U kunt eventueel ook overeenkomen dat de aannemer de badkamer casco oplevert. Nadeel is dan dat u geen garantie hebt op de zaken die u zelf laat installeren. Maak daarom goede afspraken over wat casco precies inhoudt. Als de bouwer niet wil meewerken aan een casco oplevering, kunt u het standaard sanitair eventueel na de oplevering vervangen. Dat is soms nog voordeliger omdat u bij een andere leverancier van tegels en sanitair wel kunt onderhandelen.


groet tuinfreak

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ga
gamemuis - 28 nov. 2020 om 15:37
Geldzaken & recht

Belastingaangifte vader regelen waar je niks van af weet

Mijn man heeft een brief van de belastingdienst gehad waarin staat dat hij is aangewezen als contactpersoon van zijn overleden vader en voor 21-05-2021 het meegestuurde aangifteformulier moet invullen en opsturen.   Mijn man heeft echter al 40 jaar geen contact meer met zijn vader, weet niet waar die woonde, of waar/wanneer die is overleden. Helemaal niks. De begrafenis is blijkbaar dus door ee ... Lees meer

HappyHenny - 28 nov. 2020 om 18:33
Computers & telefonie

BEWAARMAPPEN plotseling LEEG

Eerder zijn bij een crash al eens al mijn bestanden en mail teruggekomen, maar mijn bewaarmappen waren allemaal LEEG. Nu is er helemaal geen sprake van een crash en ik heb ik geavanceerde niuewe DeskTop PC met Windows 10 en Edge, maar plotseling blijken (bijna) alle bewaarmappen opnieuw plotseling LEEG te zijn.  BIJNA alle, want heel bizar zijn er een paar, waar nog wel iets in zit.  Hoe kàn ... Lees meer

Me
Mentor1 - 28 nov. 2020 om 13:41
Garantie & verzekeringen
Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Stappen ondernemen tegen schildersbedrijf

Goedendag,   Weet iemand hier misschien waar ik schilderwerk kan laten keuren ?   Schildersbedrijf heeft voor flink bedrag (€3700) huis geschilderd en dit is echt vreselijk slecht gedaan. Na 2 maanden komen er al scheuren, het zit vol met schroeiplekken, druipers, oneffenheden en er zijn hele stukken niet geschuurd en zo de verf erop gekwakt, ook stukken overgeslagen, etc,etc.

... Lees meer