W.
door W.g Aug 4, 2022 om 10:39
Huishouden & energie

Verschil ANWBenergie en andere leveranciers?

Anwbenergie levert stroom per uur en gas per dag. Zonder winstoogmerk.
Wat is beter voor de consument?
Frank energie heeft ook zo'n soort constructie

3090 8 Rapporteer
sira
door sira - Aug 4, 2022 om 11:29
1214 Antwoorden / 24 Vragen
5

Ik vergelijk dergelijke zaken altijd op GasLicht. ANWB is niets minder dan een commerciële instelling en ook geen energieleverancier. Lees ook dit even door: https://community.consumentenbond.nl/energie-11/ervaring-met-coolblue-energie-of-anwb-energie-24251

Ik ben blij dat ik vorig jaar weer teruggegaan ben naar Vattenfall, een grote energieleverancier die niet gemakkelijk zal omvallen.

me
door mein33 - Aug 4, 2022 om 11:44
5439 Antwoorden / 26 Vragen
7

De ANWB is slechts een wederverkoper van EnergyZero gevestigd op de Meent in Rotterdam en dat is één van de duurste locaties van de stad en die wel door de klant betaald moet worden net als alle ander kosten zoals de salarissen etc. etc.
Als je een dergelijke overeenkomst aangaat dan moet je je leven zo inrichten dat je je volledig naar je energieverbruik kunt richten, want de tijden waarop je energie afneemt zijn bepalend voor de te betalen tarieven.


marita5
door marita5 - Aug 4, 2022 om 11:49
10651 Antwoorden / 15 Vragen
6

Hallo W.G , 

Zie deze link , benedenaan kunt u andere energieleveranciers vergelijken , klik op de rode regels . 

https://www.easyswitch.nl/energieleveranciers/anwb/ 

https://www.gaslicht.com/energie-informatie/dynamische-tarieven

mahadma
door mahadma - Aug 4, 2022 om 12:56
10376 Antwoorden / 48 Vragen
2

Verkopen tegen inkoop KAN NIET. Er zijn altijd bedrijfskosten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Aug 4, 2022 om 15:43
15464 Antwoorden / 197 Vragen
2

Gelet op de al gegeven reacties ook m.i. niet doen. Ik geef ook voorkeur aan grote aanbieders waar geen risico wordt gelopen dat zij bankroet gaan. 
Zonder winstoogmerk kan op zich wel omdat winst het resultaat betreft dat er onstaat tussen aankoop kosten en ook de verkoopkosten. En indien die per saldo straks ook lager zouden uitkomen leidt men verlies met alle risico's die daaraan verbonden zijn.

He
door Helen 66 - Aug 6, 2022 om 17:18
85 Antwoorden / Vragen
0

Ik kan uw vraag niet beantwoorden, maar wil u er wel op wijzen dat de helft van de energierekening btw en accijzen zijn en die heeft de anwb dus ook. Vraag het bij Gaslicht.com of Pricewise, die mensen weten het verschil vast te vertellen en wees dan niet verbaasd dat het in de parktijk leuk lijkt, maar in werkelijkheid tegenvalt.

ne
door neodutchio - Aug 6, 2022 om 17:46
4537 Antwoorden / 12 Vragen
0

Wat dat betekend is dat u tijdens de zonnige zomerdagen geld toe kan krijgen als u dan veel verbruikt, maar in de wintermaanden flink moet betalen voor het verbruik. 
Met goed plannen is het te doen om met uurprijzen te werken. Maar dat wil wel zeggen dat u of thuis moet zijn, of alle apparaten via een app moet bedienen. Want zodra er teveel stroom is word de prijs laag of zelfs negatief. 
U zal voor uzelf een berekening moeten maken wanneer u welke stroomverbruikers gebruikt. Dat verbruik een tijdje bijhouden met een vaste prijs en de flexibele prijs. Dan weet u of het zal gaan lonen.

rj
door rjw - Aug 6, 2022 om 22:59
2522 Antwoorden / 5 Vragen
0

Zonder winstoogmerk wil niet zeggen dat er geen geld wordt verdiend. Het betekent slechts dat winst maken niet het belangrijkste is zoals bij een normaal gezond bedrijf wel het geval is. Met 0% marge iets leveren is nooit handig omdat je dan geen buffer opbouwt.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mitchh
Mitchh - Aug 11, 2022 om 11:26
Winkels & webshops
Inklaringskosten bij Europese webshop

Inklaringskosten bij Europese webshop

Ik heb schoenen besteld bij een Europese webshop (Tropicfeel). Helaas pastte deze niet en heb ik ze teruggestuurd voor een andere maat. Nu blijkt deze maat vanuit een opslag in Amerika te moeten komen waardoor ik ineens 21% inklaringskosten moet betalen aangezien de schoenen van buiten de EU komen. Het bedrijf is gevestigd in Spanje, in de EU dus. Mag dit zomaar? Hun reactie is overigens dat je di ... Lees meer

Om
Oma Aartje58 - Aug 10, 2022 om 12:13
Winkels & webshops

Retour zenden van een kledingstuk, zonder retourformulier

Ik heb een kledingstuk gekocht online, helaas te klein. In de voorwaarden staat dat ik het retour mag zenden met bijvoegen van het retourformulier.  Helaas zit het retourformulier niet in de verpakking. I, heb meerdere keren gemaild of ze mij het retourformulier willen toezenden. Helaas krijg ik geen antwoord.  Op de website is geen adres of telefoonnummer te vinden. Wat kan ik verdernogdoen. ... Lees meer

PB
PBB - Aug 8, 2022 om 13:53
Geldzaken & recht
Collega heeft gouden oorbellen kwijtgemaakt. Hoe krijg ik mijn geld hiervoor?

Collega heeft gouden oorbellen kwijtgemaakt. Hoe krijg ik mijn geld hiervoor?

In 2020 had ik tijdens mijn werk mijn dierbare gouden oorbellen nog in. Dit is tegen de regels en ik heb ze uit gedaan, met tape op een doosje pepermuntjes geplakt. Dat doosje heb ik een lade gelegd ervan uitgaande dat ik ze na mijn dienst mee kon nemen.Helaas kwam ik er thuis achter dat ik ze was vergeten.....

De volgende dag heb ik mijn collega gevraagd om de oorbellen voor mij mee te ... Lees meer