pe
door petram 13 jul. 2011 om 19:30
Huishouden & energie

Wie kan mij helpen de met de juiste keuze van een nieuwe energieleverancier.

Wie kan mij helpen met de juiste keuze te nemen van energieleverancier.Ik heb er echt geen verstand van en vind het moeilijk om over te stappen.
4 jaar geleden met mijn domme kop naar rwe gegaan was destijds essent.Bij essent was de energie wel hoog maar daar was het verbruik toen ook naar.
Helaas is het verbruik bij rwe op raadselachtige wijze alsmaar hoger geworden en mij electriciteitsaparaten steeds minder.
Het gekke is dat ze de piek en dal meter ook nog eens omdraaide en ik geen gelijk krijg bij rwe en essent zegt het geschil met hun op te lossen.
Ik weet niet wie voor mij het beste is.
Mijn verbruik lag in 2006 rond de 5000 tegenwoordig 7700 kub.
gas is normaal rond de 1800 dit jaar 2300
Ik moet twee meterstanden doorgeven die op enkel tarief berekent worden maar zoals ik al zei ze hebben de dag en nachtmeter omgedraait.
Wie ow wie kan mij vertellen wat ik het beste kan pakken.
moet ik gas en electra of afzonderlijk een overstap doen of enkel met electra
wie ow wie wil me helpen ik ben radeloos.

6525 24 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

di
door dirtybootman - 13 jul. 2011 om 19:50
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ga eens kijken bij united consumers.com
de korting zetten ze apart voor je. die kun je later
naar je bankrekening overmaken.

wa
door walterw - 13 jul. 2011 om 20:04
24 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je verbruik zal niet avhangen van aan wie je betaalt.
Energielevering bestaat uit 2 delen:
1: het netwerkdeel
2: het administratieve gedeelte

Bij overstap krijg je ook geen andere kabel naar je huis, je blijft gewoon op hetzelfde netwerk.
Bij de een betaal je echter meer voor 1 kwh dan bij de ander.

Welke meter voor dag en welke voor nacht gebruikt wordt maakt ook niets uit. Het verbruik in een bepaalde periode wordt opgeteld en berekend tegen enkeltarief.

Ik heb me aangemeld via de vastelastenbond.
Dan meldt je je als groep, als bond, aan bij 1 leverancier en heb je zeg maar kwantumkorting.
Ze blijven ook jaarlijks zoeken naar de beste/goedkoopste. Dus betaal je niet teveel.
Technische kwaliteit maakt niks uit. Daar kan je niet voor kiezen.

wi
door winand - 14 jul. 2011 om 09:44
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Petram,

De overstap naar een andere leverancier is wellicht interessant maar zal in de marge zijn. Stroom en gas hebben een bepaalde prijs die maar centjes (per m3 of KWh) van elkaar verschillen alhoewel je daar wel voordeel in kan behalen natuurlijk van een paar tientjes per jaar.

Je dag en nachttarief maakt niet uit aangezien je toch enkeltarief hebt (wordt gewoon opgeteld bij elkaar en tegen 1 prijs verrekend)

Dat je gebruik omhoog is kan natuurlijjk. Nieuwe TV ofzo, koude winter gehad of andere redenen.

Wat altijd goed is is natuurlijk zuiniger doen of zelf doen. En met zelf doen bedoel ik zelf de warmte en stroom opwekken met zonnewarmte en zonnestroom. Goed voor het milieu en je bankrekening. Kan misschien zelfs gratis en deel je je besparing zonder geld uit gegeven te hebben.

door wendy de jong - 14 jul. 2011 om 10:44
11 Antwoorden / 6 Vragen
0

Beste Ts,

Wat de voorgangers hier boven zeggen aangaande je dubbelle meter klopt. Als je ondanks een dubbelle meter een enkel tarief hebt word idd alles gewoon bij elkaar opgeteld. Dus dit zou qua leverancier geen verschil moeten maken.

Om een goed oordeel te kunnen maken zijn er ook onafhankelijke sites die aan de hand van je gebruik van het voorgaande jaar een berekening maken om te kijken welke leverancier het voordeligst voor je is. Je moet dan denken aan bv www.gaslicht.com
Op deze site word bv ook aangegeven wat voor bonus je dan eventueel krijgt en ze hebben ook altijd leuke acties van verschillende leveranciers die alleen voor deze site gelden. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

th
door theoletty - 15 jul. 2011 om 13:32
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Petram,

Als lid van de consumentenbond maak ik gebruik van hun Energievergelijker. Zij gebruiken all in prijzen, dus incl. alle vaste lasten. Mijn einde jaarcontract is half september. Jaarlijks ga ik de begin juli (nieuwe prijzen zijn dan bekend) kijken waar mijn voordeel ligt en maak dan ook gebruik van zgn Welkomstpremies e.d.. Werkt prima, wissel dan jaarlijks zonder problemen en haal dan voordelen van meer dan €200/jr. Overstappen loopt goed en ook de contractdatum houden ze in de gaten. Evt beeindigingskosten worden zonodig door enkele leveranciers ook betaald.
Succes.
Theo

a3
door a3hm - 15 jul. 2011 om 13:33
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij zijn klant bij Green Choise. Gegarandeerd groene stroom (je kunt zelfs kiezen voor uitsluitend windenergie uit eigen land) én groen gas.
GC is altijd iets goedkoper dan het regionale energiebedrijf. Wij hebben dubbel tarief, dus betalen voor gebruik snachts en in het weekend minder. Dat scheelt aanmerkelijk.
GC stuurt begrijpelijke nota's en je kan er altijd terecht met vragen. Als je een geschikt dak hebt, kun je zelfs een zonnepaneel van hen krijgen! (zie voorwaarden op hun website)

fe
door fera - 15 jul. 2011 om 13:37
21 Antwoorden / 5 Vragen
0

Beste Petram,

Wij hebben hele goede ervaringen met Greenchoice. Je krijgt nog maar één rekening. Greenchoice verrekent het netwerk ook in zijn voorschot. Daardoor is het erg duidelijk wat je maandbedrag is. Het doorgeven van de meterstanden kan je laten doen via je netwerkleverancier, bijv. Essent maar mag je ook zelf doen. Je hebt dus altijd zelf in de hand of de juiste standen worden gebruikt.
Als je contact wil om iets te vragen bel je een 'normaal' nummer en geen duur betaald 0900 nummer. Je krijgt altijd vlot iemand aan de lijn.
Wat de kosten betreft. Ze garanderen altijd goedkoper te zijn dan je netwerkleverancier. Dus je bent altijd goedkoper uit. Kortingen gaan alleen maar over de 'kale' energieprijs dus op jaarbasis levert het niet zo veel op. Als je kiest voor elektriciteit hier, gas daar en je netwerk bij Essent krijg je dus elke maand 3 rekeningen. Met dus 3 x kans op ellende. Het loopt na heel veel problemen die we hebben gehad bij Essent en Eneco eindelijk goed dus ik blijf bij Greenchoice.
Vriendelijke groeten,
Fera

kl
door kleine2005 - 15 jul. 2011 om 13:39
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

veel verschil in prijzen is er niet het gaat mij om duidelijke rekeningen en goede klantenservice al jaren heel erg tevreden over greenchoice geen lange wachttijden en mensen aan de telefoon die er verstand van hebben.

hi
door hipppo - 15 jul. 2011 om 14:12
286 Antwoorden / 2 Vragen
0

petram,

Ook ik kan je van harte GreenChoice aanbevelen. Heldere nota's, klantvriendelijk, groene stroom die dankzij belastingteruggave heel goedkoop is.
Voor een jaarverbruik van 1958kWh heb ik inclusief vastrecht, transportkosten netbeheer, btw en (korting) milieubelasting een bedrag betaald van € 279,30, ruim 14 cent per kWh dus. Goedkoper krijg je het nergens.
Voor 1435m.3 gas moest ik all-in € 959,63 neertellen.

door angelbinky - 15 jul. 2011 om 14:21
10 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Petram,

Wij zijn verleden jaar ook overgestapt op Greenchoice, omdat dit de laagste prijsgarantie was. Hoewel ik nog geen contact heb hoeven te maken met hen en daar dus geen mening over kan uiten, hebben ze wel een maand geleden schriftelijk contact met mij opgenomen om het termijnbedrag te verhogen, omdat ik anders bij zou moeten betalen aan het eind van het jaar. Dit vond ik heel attent. Ik was voordien klant bij Eneco. Behalve dat zij erg duur waren, waren ze ook niet zo attent en had ik met hen ook geen goede telefonische ervaringen. Sowieso vind ik het geen service als je als klant een duur 0900-nr. moet bellen waar soms na 20 minuten nog geen antwoord op konden geven:(

Succes met uw keuze!
Vr.gr.

wa
door walterw - 15 jul. 2011 om 15:35
24 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eerder schreef ik over de vastelastenbond. Ik heb net hun site bekeken, die leveren momenteel ook via greenchoise.

Op hun website valt ook te lezen dat je korting krijgt bij greenchoise.
ZIj zeggen: "Als vereniging zijn we zowel een inkoopcollectief als een belangenbehartiger voor u als consument. "

Je bent altijd verzekerd van de laagste prijs.

da
door daphy - 15 jul. 2011 om 16:01
35 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ligt eraan wat je wilt.
Wil je elk jaar uitzoeken wie op dat moment de goedkoopste is dan moet je dat uitzoeken en elk jaar overstappen naar een andere leverancier.

GreenChoise geeft NIET de laagste prijsgarantie zoals iemand opperde, maar beloven altijd een aantal centen onder de prijs van de drie “grootten” (eneco, essent en nuon) te zitten.
Als je dus geen zin hebt om elk jaar moeite te moeten doen voor een paar tientjes, zou ik zeggen GreenChoise. Je doet zo goed voor milieu en GreenChoise heeft hun administratie goed op orde.
Ik heb tot nog toe nooit problemen gehad met GreenChoise, zoals ik zo vaak op forums lees over andere leveranciers.

@fera
Netwerkleverancier bestaat niet. Er wordt geen netwerk geleverd. Je bedoelt netwerkbeheerder en dat is niet essent maar b.v. enexis, liander, stedin. En die kan je niet kiezen. Ligt gewoon aan waar je woont.

es
door estestpro - 15 jul. 2011 om 16:49
20 Antwoorden / 21 Vragen
0

wij hebben goede tariefervaringen met EnergieDirect, maar dan moet je je wel voor langere tijd willen verbinden aan deze leverancier voor zowel gas als electra.

em
door emilevn - 15 jul. 2011 om 19:22
11 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=angelbinky schreef op vrijdag 15 jul 2011, 14:21]Beste Petram,

Wij zijn verleden jaar ook overgestapt op Greenchoice, omdat dit de laagste prijsgarantie was. Hoewel ik nog geen contact heb hoeven te maken met hen en daar dus geen mening over kan uiten, hebben ze wel een maand geleden schriftelijk contact met mij opgenomen om het termijnbedrag te verhogen, omdat ik anders bij zou moeten betalen aan het eind van het jaar. Dit vond ik heel attent. Ik was voordien klant bij Eneco. Behalve dat zij erg duur waren, waren ze ook niet zo attent en had ik met hen ook geen goede telefonische ervaringen. Sowieso vind ik het geen service als je als klant een duur 0900-nr. moet bellen waar soms na 20 minuten nog geen antwoord op konden geven:(

Succes met uw keuze!
Vr.gr.


En ook ik ben over gestapt naar Green choise, goedkoper dan united consumers en zeer klant vriendelijk. Je krijgt werkelijk iemand in no time aan de lijn bij vragen en bellen kost niet € 0,80/minuut of zo. Niet de aller aller goedkoopste maar wel de meest klantvriendelijk die ik tot nu toe heb gehad.
Enne ik ben altijd heeeeeel kritisch.

..
door ... - 15 jul. 2011 om 20:33
104 Antwoorden / 2 Vragen
0

Beste Petram,
Nu de prijs tijdelijk vrij hoog is zou ik wachten tot deze weer daalde en dan voor 3 of 5 jaren vast zetten.
Gezien de hoge huidige prijs en mijn verwachtingen is het niet slim om op het hoogtepunt je laten verleiden tot langer lopende contracten.

Gezien jou hoge verbruik is de NEM in jou geval goedkoper maar de service, ik vind dat maar niets dus ik zou die ondanks de lage prijzen niet adviseren.
Dus naast laagste prijs zoals NEM en Oxxio vaak hebben zou ik ook naar service en betrouwbaarheid kijken en dus niet altijd de goedkoopste nemen want problemen kan veel meer kosten als ze weer eens fouten maken.

Naast United Consumers die altijd goedkoper is dan je netwerk leverancier is er ook nog de Vaste Lasten Bond, via Google vind je dit soort aanbieders moeiteloos en die Vaste Lasten Bond hoor je nauwelijks klachten over en die kopen in bij één aanbieder maar dan wel met aangepaste prijzen en voorwaarden dus bij problemen helpen ze je ook nog.

Dus niet altijd de goedkoopste maar zelden klachten over hun gehoord.

ps
door psoentjens - 16 jul. 2011 om 10:37
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Petram,

Als ik zo jou eerste vraag/reactie lees, heb ik het gevoel dat de problemen met "de meter" best wel eens door jou zelf veroorzaakt zouden kunnen zijn, doordat je de meterstanden bij het doorgeven aan je energieleverancier ergens hebt verwisseld.
Ik zelf ben bij Greenchoice en ben vooral erg tevreden over hun service.
In uw geval zou ik ook kiezen voor een niet te complex produkt en bij een maatschappij waar je maar één nota voor levering, netwerk etcontvangt.
Als je géén dubbel tarief hebt, zou ik ook geen dubbele meter aanhouden, want daarvoor betaal je een hoger bedrag aan vaste kosten. Dat is dan dus weggegooid geld.
Met uw verbruik lijkt mij het echter voordeliger om wél te kiezen voor een "dubbel tarief"
En Daphy, Greenchoice is altijd 0,25 eurocent goedkoper dan je regionale leverancier; dus niet zoals jij stelt ten opzichte van de grote drie.

ro
door rocco55 - 16 jul. 2011 om 14:56
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Petram

ik wil je alleen een tip geven wie het goedkoops is van alle energieleveranciers dat is die heeft ook gas.

www.atoomstroom.nl

en op deze site kun je kijken wie het goedkoops is op jou gebruik.

www.gaslicht.com

we
door weethet - 17 jul. 2011 om 01:53
73 Antwoorden / 0 Vragen
0

Raar dat niemand op de DT meter ingaat. Die hebben wij ook en dat wordt wel deglijk apart berekend. Je betaald wel een extra bedrag aan vastrecht ervoor maar dat levert volgens kassa minimaal €40 p j op. n.m..m veel meer. Maar dan gebruiken ook de was machine en vaatwasser in het lage tarief. tot nu toe was ik ook bij united consumers.com die 0,5ct korting geven maar ben net collectief overgestapt. Kijken of dat echt voordeliger is.

hi
door hipppo - 17 jul. 2011 om 11:10
286 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=rocco55 schreef op zaterdag 16 jul 2011, 14:56]Beste Petram

ik wil je alleen een tip geven wie het goedkoops is van alle energieleveranciers dat is die heeft ook gas.

www.atoomstroom.nl

en op deze site kun je kijken wie het goedkoops is op jou gebruik.

www.gaslicht.com

Beste rocco55,

Atoomstroom is een stuk duurder dan Greenchoice, nog los van het punt dat de kosten van radioactiefafval opslaan en/of verwerken veel hoger zijn, c.q. zullen worden dan nu nog in rekening wordt gebracht.
Mijn electriciteitsverbruik van 1958 kWh kost bij GreenChoice € 279,30 all-in, bij atoomstroom is dat € 322.- Voor 1435m.3 gas vraagt Greenchoice € 959,63, atoomstroom wil daarvoor € 1078,17 hebben.

la
door lanzenk - 17 jul. 2011 om 12:59
21 Antwoorden / 7 Vragen
0

Beste Petram.

Iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen die allemaal verschillend zijn.

Als je zelf niet de standen door elkaar gooit is de meter waarschijnlijk kapot en kun je dat melden bij je netwerkleverancier..
Als je de eventuele dag/nachttijden wilt weten kun je bij je netwerkleverancier kijken.
Je netwerkleverancier kun je vinden op http://www.energieleveranciers.nl/netbeheerders/overzicht-netbeheerders

Wat de leveringsprijzen betreft kijk ik elk jaar op een aantal vergelijkingspaginas waar ik het volgende jaar het goedkoopst uit zou kunnen zijn. Natuurlijk zul je dan zelf een keuze moeten maken of je vast of variabel wilt maar het blijft toch altijd een beetje een gok. (afhankelijk van vast of variabel)

Ik kijk op de volgende paginas en neem dan een beslissing

www.gaslicht.com
www.prizewize.nl
http://www.energie-vergelijken.nl
http://www.verandervanenergie.nl
http://www.easyswitch.nl
http://www.energievergelijken.nl

Zo zijn er nog wel een paar. Sommige zijn wellicht niet echt onafhankelijk maar dat merk je dan vanzelf.
Vergelijken doe ik dus met de jaarprijzen inclusief bonus,premie etc

Wat je ook doet succes ermee

pe
door petram - 17 jul. 2011 om 19:07
33 Antwoorden / 29 Vragen
0

dank je wel mensen voor de vele hulp.Ik heb gekozen voor greenchoice we zullen zien wat het wordt hopenlijk heb ik na de vele jaren onbegrijpelijk hoge stroomverbruik eindelijk eens het juiste verbruik en anders wordt het een hele grote agregaat aanschaffen of hopen dat ik snel een andere meter krijg.
Bedankt voor de vele hulp

be
door berrie50 - 17 jul. 2011 om 19:42
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

bij eigen huis (ook al heb je een huurhuis) kun je je twee keer per jaar in laten schrijven voor de goedkoopste energieleverancier (de veiling)
je moet opgeven het jaarverbruik van gas en elektra en als je het hebt de totale jaarafrekening,
de goedkoopste leverancier die ingeschreven heeft en aan de voorwaarden voldoet krijgt het,
daarna krijg je de opgave via de mail wat uw voordeel is en dan pas hoef je te besluiten wel of niet mee doen.
ik doe het altijd en ze regelen de overgang voor je,
ben of wordt je lid dan wordt je ook bij klachten geholpen.
de ideale manier voor de goedkoopste energieleverancier.
berrie

pe
door petram - 3 aug. 2011 om 12:56
33 Antwoorden / 29 Vragen
0

[quote=psoentjens schreef op zaterdag 16 jul 2011, 10:37]Beste Petram,

Als ik zo jou eerste vraag/reactie lees, heb ik het gevoel dat de problemen met "de meter" best wel eens door jou zelf veroorzaakt zouden kunnen zijn, doordat je de meterstanden bij het doorgeven aan je energieleverancier ergens hebt verwisseld.
Ik zelf ben bij Greenchoice en ben vooral erg tevreden over hun service.
In uw geval zou ik ook kiezen voor een niet te complex produkt en bij een maatschappij waar je maar één nota voor levering, netwerk etcontvangt.
Als je géén dubbel tarief hebt, zou ik ook geen dubbele meter aanhouden, want daarvoor betaal je een hoger bedrag aan vaste kosten. Dat is dan dus weggegooid geld.
Met uw verbruik lijkt mij het echter voordeliger om wél te kiezen voor een "dubbel tarief"
En Daphy, Greenchoice is altijd 0,25 eurocent goedkoper dan je regionale leverancier; dus niet zoals jij stelt ten opzichte van de grote drie.
Hoi de meterstanden die ik doorgeef zijn bij enexis ook bekend echter rwe zette de benedenmeter boven en de bovenmeter onder.Ik heb gevraagt voor een enkele meter die krijg ik niet dus ja wat wil ik anders.

pe
door petram - 3 aug. 2011 om 14:02
33 Antwoorden / 29 Vragen
0

[quote=psoentjens schreef op zaterdag 16 jul 2011, 10:37]Beste Petram,

Als ik zo jou eerste vraag/reactie lees, heb ik het gevoel dat de problemen met "de meter" best wel eens door jou zelf veroorzaakt zouden kunnen zijn, doordat je de meterstanden bij het doorgeven aan je energieleverancier ergens hebt verwisseld.
Ik zelf ben bij Greenchoice en ben vooral erg tevreden over hun service.
In uw geval zou ik ook kiezen voor een niet te complex produkt en bij een maatschappij waar je maar één nota voor levering, netwerk etcontvangt.
Als je géén dubbel tarief hebt, zou ik ook geen dubbele meter aanhouden, want daarvoor betaal je een hoger bedrag aan vaste kosten. Dat is dan dus weggegooid geld.
Met uw verbruik lijkt mij het echter voordeliger om wél te kiezen voor een "dubbel tarief"
En Daphy, Greenchoice is altijd 0,25 eurocent goedkoper dan je regionale leverancier; dus niet zoals jij stelt ten opzichte van de grote drie.

Zo zijn de meterstanden door ons doorgegeven en zo heeft enexis het ook staan echter rwe heeft teller 1 de nachtmeter en teller 2 de dagmeter door elkaar gezien.Ik heb overegens enkel tarief maar kom niet van die dubbele meter af.
Opnamedatum Telwerk 1 Telwerk 2
18-07-2007 34.130 30.409
22-08-2007 34.447 30.685
27-12-2007 35.690 31.837
03-12-2008 38.880 34.743
31-23-2008 39.154 34.996
24-12-2009 42.602 38.139
29-12-2010 46.746 42.372

Bovenstaande meterstanden hebben wij ook doorgegeven aan uw energieleveranciers Essent en RWE. Daarnaast wijs ik u erop dat energieleverancier niet verplicht zijn om onze meterstanden te volgen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ja
jacheijnen - 18 nov. 2017 om 20:07
Huishouden & energie

Is schroefdraad slimme meter nu wel lang genoeg

In het programma van 18 november niets gehoord of de slimme meters die op dit moment geplaatst worden wel een goede schroefdraad hebben.
Liander wil volgende week plaatsen.
Moet ik naar de schroefdraad kijken en als deze te kort is, de meter dan maar weigeren? Lees meer

ho
Playstation plus abonnement

Playstation plus abonnement

Mijn zoon speelt FIFA 18 op de Playstation 4. Om online te kunnen spelen ben je verplicht om een PlusStationPlus abonnement af te sluiten van € 60,- per jaar. Ik wil best bestalen voor service maar in dit geval host Sony de servers NIET. Het is een peer-to-peer systeem. Je betaald alleen voor een chat dienst en het opheffen van een restrictie. De dienst waarvoor je betaald heeft dan ook bijna ... Lees meer

ed
edje33999 - 18 nov. 2017 om 20:11
Computers & telefonie
Online games,eerlijk???verdien 100.000.00 euro

Online games,eerlijk???verdien 100.000.00 euro

hallo ik ben eddy, en heb een vraag wie wil een ton(100.000.00euro)!!!! verdienen, je moet dan wel een zaak voor me winnen.korte toelichtingp; speelde online op een spel met een progressieve jackpot die op bijna 900.000.00euro stond
ik speelde al 30 min. totdat ik 5 jackpotkings kreeg op een rij,   twee tellen later een systeem error bij hun, dus na twee weken waarin ik bewijs in de vorm van ... Lees meer