he
door hehahi 19 jul. 2011 om 15:23
Vakantie & reizen

Geld omwisselen

Wat kun je beter doen... ik ga binnenkort naar Zweden. Moet ik vantevoren bij het GWK kronen halen? Of is het voordeliger om daar geld uit de muur te halen?

8879 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door edrick3 - 19 jul. 2011 om 15:46
25703 Antwoorden / 84 Vragen
0

Hallo hehahi,

Het kost alletwee geld.
Ik wissel meestal in het buitenland (bv. pinnen).

door poltol - 19 jul. 2011 om 18:30
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Haal wat handgeld bij GWK, voor de eerste dagen.
Daarna pinnen.
Informeer even bij uw bank hoe het met de kosten zit voor het pinnen in het buitenland.
Soms heeft een bank een samenwerking met een buitenlandse bank en is daar pinnen goedkoper.

Fijne tijd in Zweden, poltol

door emcede - 19 jul. 2011 om 18:52
883 Antwoorden / 4 Vragen
0

Nergens voor nodig? Je kunt overal in het buitenland met je pinpas betalen, net als in Nederland. En je kunt eveneens overal in het buitenland geld uit een automaat halen, net als in Nederland. GWK of ter plaatse omwisselen kost alleen maar geld, terwijl dat helemaal niet nodig is. Dus lekker op vakantie gaan en ter plaatse bij een automaat geld pinnen.

Fijne vakantie!

rj
door rjw - 19 jul. 2011 om 19:02
1198 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=poltol schreef op dinsdag 19 jul 2011, 18:30]Hallo,

Haal wat handgeld bij GWK, voor de eerste dagen.
Daarna pinnen.
Informeer even bij uw bank hoe het met de kosten zit voor het pinnen in het buitenland.
Soms heeft een bank een samenwerking met een buitenlandse bank en is daar pinnen goedkoper.

Fijne tijd in Zweden, poltol

Nergens voor nodig om voor de eerste dagen geld mee te nemen. Je struikelt in Zweden over de geldautomaten. Op Arlanda is het het eerste wat je ziet.

door edrick3 - 19 jul. 2011 om 20:43
25703 Antwoorden / 84 Vragen
0

@hehahi e.a.,

Binnen de eurozone is pinnen gratis.

Sinds enkele jaren hoef je geen transactiekosten meer te betalen voor geldtransacties in euro’s in landen die tot de eurozone behoren en in een aantal landen die (deels) onder het bestuur van een Europees land vallen. Overboekingen, betalen met een bankpas en het geld opnemen in euro’s mogen niet meer kosten dan wat je in eigen land kwijt bent. Dat betekent in de regel dat het geld opnemen via een geldautomaat in deze landen gratis is. Als het om andere valuta dan de euro gaat geldt dit echter niet. In dat geval worden er wel kosten in rekening gebracht die vaak bestaan uit een vast bedrag plus een percentage over het totale transactiebedrag.

eurolanden
In de volgende eurolanden kun je zonder kosten euro’s uit de geldautomaat halen: België, Cyprus, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje en Slovakije.

geen transactiekosten
In de volgende landen worden er geen transactiekosten berekend als het gaat om de euro. Alles wat je in lokale valuta doet kost je wel geld:
Tsjechië, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Polen, Zweden, Groot-Brittannië, Bulgarije, Roemenië, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland, Martinique, Guadeloupe, Frans Guyana, Réunion, Gibraltar, de Azoren, Madeira, Canarische Eilanden, Ceuta, Melilla en Aland.

Bron: Vakantienieuws

door edrick3 - 19 jul. 2011 om 20:48
25703 Antwoorden / 84 Vragen
0

@hehahi,

Het ligt ook aan je bank.
Bv. Rabo:
Hoeveel betaal ik voor pinnen in het buitenland?

Hoeveel u betaalt voor een geldopname of betaling in het buitenland, hangt ervan af of het euro's zijn of andere, vreemde valuta. Ook hangt het ervan af of u geld opneemt met uw Rabo WereldPas of met uw creditcard.
Toeslag en koersopslag bij vreemde valuta

Als u vreemde valuta opneemt met uw Rabo WereldPas, betaalt u € 2 per geldopname. Als u een Rabo TotaalPakket of Rabo RiantPakket heeft, betaalt u deze € 2 niet. Voor opname met uw creditcard betaalt u € 4,50 per keer. Als u opneemt of betaalt in vreemde valuta, betaalt u ook een zogenoemde 'koersopslag'. Dat betekent dat bij de omrekening van vreemde valuta naar euro de wisselkoers wordt verhoogd met een bepaald percentage. Gebruikt u uw Rabo WereldPas, dan is de koersopslag 1%. Gebruikt u uw creditcard, dan is de koersopslag 1,5%.
Kosten bij pinnen in binnen- en buitenland in euro's in vreemde valuta
Betalen met uw Rabo WereldPas gratis 1% koersopslag
Betalen met uw creditcard gratis 1,5% koersopslag
Geld opnemen bij geldautomaat
met uw Rabo WereldPas* gratis € 2** + 1% koersopslag
Geld opnemen bij geldautomaat
met uw creditcard* € 4,50 € 4,50 + 1,5% koersopslag

* Bij een buitenlandse geldautomaat kan het voorkomen dat die bank kosten in rekening brengt voor het gebruik van de geldautomaat. U wordt hierover tijdens de geldopname geïnformeerd.
** Heeft u een Rabo TotaalPakket of Rabo RiantPakket heeft, dan betaalt u deze € 2 niet.

ING:
Wat kost een geldopname met de Betaalpas in het buitenland?

Euro’s opnemen bij een geldautomaat in eurolanden is gratis. Voor het opnemen van geld buiten de eurozone betaalt u € 2,00 per transactie. Bij het opnemen van vreemde valuta berekent de ING altijd naast de eventuele opnamekosten een koersopslag van 1,0 % over het opgenomen bedrag. Deze koersopslag wordt verwerkt in het transactiebedrag. Heeft u een Betaal- of RoyaalPakket? Dan heeft u wereldwijd voordeel, omdat u dan wordt vrijgesteld van de opnamekosten van € 2,00.

door hehahi - 21 jul. 2011 om 11:44
46 Antwoorden / 46 Vragen
0

dank voor de reacties.
Ik sla de GWK over en ga het geld uit d emuur halen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Ninawens - 26 mei 2018 om 21:39
Geldzaken & recht

Bedrijfsongeval, hoe verder?

Afgelopen nacht heeft mijn man een bedrijfsongeval gehad. Mijn man moest schoonmaken en doordat de hogedruk waterspuit verouderd is, schoot deze los in het gezicht van mijn man. De werkgever heeft mijn man vervolgens op zijn fiets naar huis gestuurd waarna ik hem naar de eerste hulp heb moeten brengen. Daar hebben ze 5 hechtingen moeten plaatsen in zijn gezicht. Het eigen risico hadden wij nog nie ... Lees meer

du
dutch249 - 27 mei 2018 om 16:41
Winkels & webshops

Seniorenvoordeelkaart alleen goed voor de stedelijke gebieden

Beste,

Ik heb mijn kaart inmiddels opgezged, volgens hen na 14 dagen, ik moest echter langer wachten op de kaart.
Bij het bekijken van de mogelijkheden zijn er naast enkele webwinkels m.n. in niet stedelijke gebieden niet of nauwelijks mogelijkheden om deze kaart te gebruiken.
Dit wordt niet verteld en men verwijst naar ""je moet ook eerst kijken of er een winkel in de buurt i ... Lees meer

ge
ger.b - 27 mei 2018 om 13:58
Garantie & verzekeringen

Carry in garantie

heb een E-fiets gekocht ,en na 2 weken geconcludderd dat display niet volledig werkt,contact op genomen met verkoper welke aangaf dat fiets voor reparatie/herstel via carry in garantie terug moet naar winkel, echter de kosten voor versturen alsmede terugzending na reparatie zijn voor mij zelf ?
is dit een correcte gang van zaken. Lees meer