ju
door juano May 8, 2008 om 21:24
Auto & vervoer

Kwaliteit fietsbanden.

Autobanden gaan als het profiel het toelaat langer dan 5 jaar mee, dan nog zijn geen scheurtjes waarneembaar.
Fietsbanden vertonen al na een half jaar scheurtjes en moeten vervangen worden omdat het rubber is veroudert terwijl er profiel genoeg is. Ik spreek over banden van het bekende merk Vredestein. Wie heeft ervaring met fietsbanden gemaakt van een beter soort rubber.72760 16 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 22:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Precies! De Vredestein banden had ik vroeger ook toen ik nog dacht dat dat goeie banden waren. Op een goed moment was ik zo'n beetje elke week banden aan het plakken en was het profiel volledig afgesleten, ik maakte op dat moment ca. 3500km per jaar. De fietsenmaker vertelde me dat die banden een bepaald aantal km mochten meegaan, ik ben vergeten hoeveel precies, maar ik geloof dat ik er al ruim overheen zat.


Toen ik het zat was ben ik overgestapt op anti-lek banden van Hema (en Halfords), die een paar jaar geleden goed uit een of andere test kwamen. Sindsdien heb ik niet meer hoeven plakken. De binnenband begaf het eerder (ventiel afgescheurd)!

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 22:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Overigens hoef je om een paar scheurtjes de banden nog niet te vervangen, tenzij de binnenband er uitpuilt.


Rubber vulcaniseert trouwens altijd, dat houdt in dat het droog wordt en uiteindelijk afbrokkelt. Dat gebeurt pas na een flinke tijd. Dat deze banden dat al na een half jaar doen betekent waarschijnlijk dat je vreselijk oude banden op de kop hebt getikt.

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 22:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

banden drogen uit door o.a de ozon inwerking het is veel al een grootgedeelte synthese rubber. bij een fiets niet direct vervangen als er wat droogte scheuren zichtbaar zijn pas als ze poreus worden vervangen . en bij een ander merk komt het ook voor

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 22:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb jaren geleden op een oude fiets die dagelijks wordt gebruikt een paar banden gemonteerd van Action, na al die jaren héééééél weinig slijtage en geen scheurtjes, dus.................


Ze zijn nog steeds verkrijgbaar, ik meen een euro of vier


Bassie (heeft goede banden met Action)

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 22:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Juano


er zit inderdaad verschil in de banden.


maar wat heel erg belangrijk is om scheurtjes tegen te gaan is de banden spanning ,en je ziet ze nog al eens met te slappe banden rijden


de maximale druk staat op de buitenband maar wie houdt zich hier aan ,er zijn fietspompen in de handel die zijn voorzien van een drukmeter


als je met te slappe autobanden gaat rijden komen hier ook scheurtjes zichtbaar


groet de sleutelaar

ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 23:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik herken dit verhaal totaal niet.
De fiets die ik eens mijn zoon gaf vlak voor zijn fietsexamen (hij was toen 11 jaar) berijd ik nog dagelijks (hij is nu bijna 35, mijn zoon dan) en slechts pasgeleden een lekke band door een glasscherfje.

Ik meen toch Vredesteinbanden te hebben met 'potdicht' binnenbanden.
Hou er overigens rekening mee dat elke band, dus ook een autoband met weinig profiel veel sneller lek kan gaan dan banden met ruim voldoende profiel.

( Ik hield voor autobanden een minimum aan van 3 m/m.--minder profiel stuurde veel zwaarder--).

Tegenwoordig zijn er fietsbuitenbanden met een z.g. breeklaag, een stalen karkas ipv nylon.

De Vrije Vogel

De Vrije Vogel
ve
door verwijderd - May 8, 2008 om 23:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sssssst! Niet te hard, straks willen ze het allemaal.


Dat moet een zeldzaam exemplaar van Vredestein geweest zijn.

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 00:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag juano,

Je kunt een buitenband na montage aan de buitenzijde dun inwrijven met vaseline. Dat voorkomt vroegtijdige scheurtjesvorming.

Je hebt gelijk, toen onze dochter nog bij Vredestein werkte, kon ze me goedkoop fietsbanden uit de personeelswinkel meenemen. Nu werkt ze er al een paar jaar niet meer, dus koop ik ze niet meer. Voor mij is het Sempirit of Swallow. Betaalbaar en duurzamer. Sindsdien kán er wel wat veranderd zijn bij Vredestein: het is nu een Russisch bedrijf en de fietsbanden worden niet meer in Doetinchem gemaakt, doch ergens in China. Dat kan de duurzaamheid ten goede komen of niet, de prijs in ieder geval niet.

De Nederlandse Vredestein had ook een slechte maatvoering: Hard oppompen deed de buitenband nog wel eens buiten de velgrand schieten. Daar hebben we met een ander merk banden nooit last mee gehad en bij Vredestein meerdere malen met verschillende banden en velgen.

Voor de achterband monteer ik nu steeds banden met een brekerlaag.
Dan heb ik toch minder last als ik na de carnaval en andere evenementen over het marktplein en langs glasbakken bij supermarkten door glassplinters fiets.

Overigens blijft een band het beste als ze af en toe een bui regen te verduren krijgen en niet al te veel licht. En staan laten zonder lucht is helemaal scheurvormend.

Wil je een band in voorraad nemen? Koel en donker opbergen, b.v. in een kelder. Het beste is in de grond een halve meter ingraven. Dat weten de opa's hier nog vanuit de oorlog.

Altijd vóór montage de buitenband van binnen intalken met talkpoeder. Evenals de binnenband aan de buitenzijde. Dat verminderd de rolweerstand en verhoogd de levensduur.

Doe er je voordeel mee!

Hardware ERror MAN (verwoed fietser)ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 08:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Juano je hebt helemaal gelijk, want inderdaad is dan het loopvlak nog prima in orde, maar zit de hele zijkant vol met scheuren.
Vredestein banden hebben voor mij ook afgedaan, want die hadden en hebben dat vaak en goedkoop zijn ze ook niet.
Uitzonderingen bevestigen de regel, dat lees ik aan bovenstaande reakties, maar ik fiets veel en meen toch enig ervaring te hebben.
Paar jaar geleden werden mij fietsbanden van het merk Continental
geadviseerd en die zijn uitstekend.
Prima banden, komen geen scheurtjes in en zijn beslist niet duurder dan Vredestein.
Continental maakt veel banden voor racefietsen, daar zijn ze wel bekend, maar dus ook voor mijn toerfiets en dat is vaak minder bekend, omdat de dealer altijd klaar staat met Vredestein.
Vraag er eens naar bij je reparateur en die zal je vast ook dit advies geven...

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 14:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hey Juano,


 


Helaas denken mensen vaak dat ze een goede buitenband kunnen kopen voor een paar euro… helaas, dat bestaat dus niet. Alle waar is naar zijn geld.


 


Als u een zeer goede buitenband wilt hebben, probeer dan de Schwalbe Marathon Plus eens, deze band is kwalitatief erg goed en zeer goed lekbestendig: ik beloof u plechtig, u zult er geen moment spijt van hebben!


 


(Ik: Woon werk verkeer, 9300 kilometer per jaar en aan lekrijden heb ik een ongelofelijke hekel).


 


Groet,


 


Tar

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 20:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vredestein, nou daar heb ik niet zulke goede herinneringen aan. Na een jaar was de band al aan vervanging toe, en het was een antie lekband dus een lekkere dure hobby.


Nu heb ik een ander minder bekend merk en de voorband daarvan gaat al wat jaartjes mee, de achterband een paar maanden geleden ook vervangen door ditzelfde merk, en ik hoop dat die net zo lang mee gaat.


 

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 20:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

 ja, nu de merknaam toch genoemd is, dat is inderdaad de buitenband die ik nu heb en er zeer tevreden over ben.

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 21:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb ca. 14 jaar geleden Giant fitsen gekocht. We rijden nog steeds op de originele banden van het merk KENDA (made in Taiwan) Ook de binnenbanden zijn nog origineel, maar die moeten wel eens per maand op druk worden gebracht.
Picardo

ve
door verwijderd - May 9, 2008 om 22:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dat de banden scuren van je fiets komt doordat je de bandenspanning veel te laag hebt.


kijk op de band en je ziet dat er heel veel spanning in een band moet zitten dit varieerd van 3,5 tot 10 bar.


en altijd aan ze zijkant van de band de spanning meten als je het met de vingers doet.

ve
door verwijderd - May 10, 2008 om 16:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Natuurlijk ligt het aan de kwaliteit band maar ook aan hoe deze gemaakt is. Banden met een apart loopvlak hebben vaker problemen. Maar het ligt vooral aan de spanning van je band. Er moet minstens 4 atmosfeer in. Vooral als je de fiets zwaar belast. Je ziet dan dat er scheurtjes onstaan in de wangen van de band. Dus iemand met een fiets met dunne bandjes en zware belasting is om problemen vragen. De huidige fietsbanden zijn dik genoeg maar ja er kunnen ook duurdere merken zijn die problemen geven.  

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Er
Ernst Rijnberg - Jul 19, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Servicekosten gemeenschappelijke ruimtes huurwoning

Mijn vader en 65 andere huurders van zijn wooncomplex, heeft onlangs de jaarafrekening 2023 "gemeenschappelijke servicekosten" van HEF Wonen ontvangen. Hij woont Grote Beer te Rotterdam. Servicekosten zijn opgebouwd uit twee diensten: schoonmaak en elektra. Zijn aandeel in de gemeenschappelijke elektrakosten is voor 2023 € 500,16. Vorig jaar was dit € 216,57. ( dit geldt uiteraard ook voor al ... Lees meer

Co
Cora B - Jul 13, 2024 om 17:17
Geldzaken & recht

Boiler na levering funktioneert niet

Ik heb in Bulgarije een tinyhouse laten bouwen. Nu na levering doet de boiler het niet. De bouwer/leverancier van de tinyhouse zegt dat het niet zijn probleem is hij heeft geleverd en trekt zijn handen er van af en zegt dat ik maar contact moet opnemen met de europese leverancier (garantie). Deze heeft geen vestiging in Nederland. Klopt het dat dit mijn verantwoordelijkheid is?  Ik moet nog een k ... Lees meer

Le
Levi234 - Jul 19, 2024 om 10:58
Huishouden & energie

Problemen met pvc vloer (zelf leggen)

Hi,

Ik heb ongeveer 5 jaar terug zelf een klik PVC vloer gelegd in mijn woonkamer, maar kreeg uiteindelijk toch last van bubbels en slecht sluitende naden. Nu wil ik een PVC vloer leggen op de slaapkamers en ben op zoek naar tips om deze problemen te voorkomen. Heeft iemand hier ervaring mee of adviezen over hoe ik dit beter kan aanpakken?   Alvast bedankt! ... Lees meer