je
door jenssch 26 sep. 2007 om 17:02
Geldzaken & recht

Nep merkkleding strafbaar?

Ik heb een site gevonden op internet met goedkope merkkleding ik weet alleen niet of het echt is als ik dat koop ben ik dan strafbaar?


Gr. Jens

13033 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 17:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

In ieder geval is de aanbieder strafbaar. U m.i. niet direct maar u loopt wel risico als u grenzen overschrijdt en controle krijgt in sommige buitenlanden waar de regelgeving en controle nog sterker is dan hier. (Bij aankomst op bijv Schiphol met nepspullen geldt meestal dat je met niet meer dan drie onbelemmerd door mag.)

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 17:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Gerrit. Geen verkeerde voorlichting geven. Als je bij aankomst op Schiphol betrapt wordt op het invoeren van nep merkartikelen worden alle nepartikelen in beslag genomen. Dus je mag er geen enkele van meenemen. Als het gaat om meerdere artikelen krijg je ook nog een proces verbaal aan je broek.

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 17:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

jonjo@, niet waar, er was recent nog een uitgebreide publicatie over! (voor de goede orde, ik vind zelf dat men wel degelijk strenger mag zijn). Mijn info is wel degelijk juist en verifieerbaar.

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 17:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waar kan ik die info vinden?

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 18:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag jens,


Het als particulier kopen van bijvoorbeeld goedkope merkkleding is niet strafbaar ook al is het namaak. Het vervaardigen en verkopen daarentegen wel. Je moet dit NIET verwarren met het invoeren van namaakartikelen. Voor het invoeren van namaakartikelen kun je als particulier een boete krijgen.


Groeten, Read2.

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 18:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Gerrit heeft gelijk, 3 stuks mag. Zie: douane.nl


Groet, Henson


 

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 18:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nagemaakte merkartikelen-


Het is verboden om merkvervalste artikelen Nederland binnen te brengen. Dit zijn bijvoorbeeld nagemaakte merkschoenen, horloges, illegaal gekopieerde cd's, nagemaakt parfum en dergelijke. Deze goederen mogen dan ook niet in uw verhuisboedel zitten. Meer informatie hierover kunt krijgen bij Douane Noord/kantoor Groningen/team Intellectuele Eigendoms-Rechten (IER).     Nagemaakte merkartikelen 


 


Beperkte/verboden goederen


Als u via internet goederen buiten Nederland bestelt en deze in Nederland laat afleveren, dan zal de Douane bij de invoer ook controleren op aspecten op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu.  


Op grond van deze bepalingen is onder meer de invoer van de hierna genoemde goederen in Nederland verboden of hebt u voor de invoer van deze goederen een vergunning nodig;


* Namaakgoederen


 Beperkte/verboden goederen

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 18:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Jens,


Het kan een site zijn die net zo werkt als een out let centrum. Dus echt spul maar enigzins gedateerd. Is niet erg als je het weet. Lijkt het 'te' goedkoop dan even opletten. Ik weet niet waar je woont maar bij een out let kan zien wat je koopt en het is gegarandeerd merkspul.


Succes, Poltol

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 19:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dus een neppertje meenemen van de vakantiebestemming is geen probleem, via internet gekocht -invoeren dus wel !

ve
door verwijderd - 26 sep. 2007 om 23:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

en.... goedkoop op internet kan het risico inhouden dat je wel betaalt maar niets ontvangt.

ve
door verwijderd - 27 sep. 2007 om 09:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ja maar zo meisje die ik ken die had daar wat besteld en kreeg het gewoon. de site is gewoon Nederland's. dus ik ben niet strafbaar?

ve
door verwijderd - 27 sep. 2007 om 09:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

neen, wel handelt u m.i. laakbaar als het inderdaad namaak zou zijn maar dat is op afstand natuurlijk niet vast te stellen. let wel, het kan ook afkomstig zijn uit outlet partijen vasn een merkfabrikant.


Sterker nog, u kunt dat niet weten tenzij u nadrukkelijk navraag zou doen en waarom zou u dat doen.

ve
door verwijderd - 27 sep. 2007 om 09:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er worden hierboven een paar zaken door elkaar gehaald, namelijk tourisme en handel.


Als je vanuit een vakantieland namaakartikelen meeneemt, dan is er een maximum van 3 artikelen per artikelgroep. Dat kan zijn 3 verschillende CD's, 3 horloges en 3 t-shirts. Meer wordt in beslag genomen.


De situatie wordt echter anders als je goederen bestelt vanuit Nederland. In dat geval kan de douane ingrijpen, omdat er nu sprake is van inbreuk op het merkenrecht en de goederen in beslag nemen.


Mvgr - B 

ve
door verwijderd - 27 sep. 2007 om 09:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het hoeft helemaal geen nepkleding tezijn, in de randstad schijnt veel merkspul van vrachtwagens tevallen ???????


Er wordt zelfs kleding, parfum, gsm's enz op bestelling geleverd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Bergelle - 21 jan. 2020 om 18:43
Winkels & webshops

Mag een pakket worden bezorgd bij een ander dan de geadresseerde?

PostNL bezorgt regelmatig pakketten bij mijn buren. Ik wil mijn buren niet lastig vallen met mijn pakketten en zij hoeven niet te weten of en waar ik zaken bestel. Ik denk dat het niet mag, o.a. vanwege de wet op de postbezorging en de privacywet, maar kan niets concreets vinden. Lees meer

he
henrivandeputte - 21 jan. 2020 om 16:43
Geldzaken & recht

Budget energie Mediamarkt

Ik wordt gebeld door Budget energie dat ik een energie contract heb afgesloten in de mediamarkt.  ik ben begin december inderdaad in Mediamarkt geweest en werd aangesproken over het afsluiten van een contract. Ik heb dit afgewezen en geen gegevens verstrekt.  nu heb ik het vermoeden dat het personeel van Mediamarkt achter mijn rug en zonder mijn instemming mijn gegevens aan budget energie heef ... Lees meer

Sd
Sderuiter - 17 jan. 2020 om 15:46
Geldzaken & recht

Prestige Models, annuleren?

Beste iedereen,

Ik heb mijn kind ongeveer een maand terug aangemeld bij een modellenbureau, dit gaat om 'Prestige Models'. Ik kreeg een bevestiging en daarna nog een email over een overeenkomstbetaling. Ik zou eerst moeten bellen met mijn 'boekingscode' en dan zou het bevestigd worden en mijn zoon pas in het modellenbestand opgenomen worden. Dit heb ik echter niet gedaan ik zag er alwee ... Lees meer