th
door thessa 18 jun. 2005 om 14:44
Huishouden & energie

Vervolg laminaat

Hallo, ik heb hier al eerder een vraag gesteld over laminaat, ik was erg blij met de antwoorden, dat het wél over novylon gelegd kan worden.


Alleen wordt er nu gezegd dat laminaat niet in vochtige ruimtes zoals de keuken gelegd kan worden, is dat waar?


Een vriendin van mij heeft laminaat in de keuken, al jaren en heeft er nooit problemen mee gehad. Iemand anders ervaring?


 

301 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door eltjored - 18 jun. 2005 om 15:14
35 Antwoorden / 3 Vragen
0

Thessa,


Voor laminaat geld idd dat je het niet in vochtige ruimtes kunt leggen.Dit betekend in de praktijk dat je het niet kunt leggen op een vochtige vloer, omdat de onderlaag samengeperst hout is en het vocht opneemnt en dan uitzet en kapot gaat. in een keuken kun je het wel gebruiken mits je zorgt dat het droog blijft. Mors je vocht bij koken of afwassen e.d. dan moet je daarna de vloer droog dweilen. Als het vocht tussen de naden komt gaat het namelijk ook in het laminaat paneel trekken en zet uit. Dit gebeurt echter niet na een paar seconden maar meer na enkele tientallen minuten. De bovenlaag van de lamellen laminaat zijn hard en goed gelakt dus daar trekt het vocht nooit in maar de naden en de onderkant zijn de zwakke plekken.

door user123 - 18 jun. 2005 om 18:51
1286 Antwoorden / 3 Vragen
0

bovenstaan antwoord klopt helemaal. In de praktijk kan het gewoon goed gaan, maar verkopers moeten garantie geven en men kan dus niet garanderen dat het goed gaat....

Koop overigens wel HDF panelen. Deze hebben een hogere dichtheid en zijn ongevoeliger voor vocht.

door eagletje - 19 jun. 2005 om 16:43
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het antwoord klopt inderdaad grotendeels. Een laminaatvloer heeft echter geen gelakte toplaag. De toplaag bestaat meestal uit melamine, wat een poriënvrij en vochtdicht materiaal is en veel harder dan lak.


De fabrikanten van laminaat bedoelen met vochtige ruimtes die ruimten in het huis waar de luchtvochtigheid extreem hoog kan zijn, zoals de badkamer en de WC.


Van de betere merken kliklaminaat zijn de naden tegenwoordig reeds behandeld met vochtafwerend materiaal, dus laminaat moet vooral beschermd worden tegen vocht van onderen (leg een dampdichte folie) en de luchtvochtigheid (laat voldoende leefruimte rondom de vloer).


Laminaat is derhalve prima geschikt voor de keuken, mit je een kwaliteit neemt die voldoende stootvast is, zodat er geen beschadiging in zit bij de eerste de beste pan die uit je handen valt :-)


Groetjes, Eagletje

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ro
robert_38@live.nl - 9 jul. 2020 om 21:40
Winkels & webshops

Waardoor stijgen de prijzen zo hard in de supermarkt?

De prijzen in de supermarkten stijgen enorm, komt door de corona zegt men dan, is dat ook zo dat vraag ik mij serieus af, is het geen winst maken onder de noemer van Corona? Lees meer

Pa
Patricia153 - 9 jul. 2020 om 20:29
Elektronica & tv

Tv garantie bijgekocht mediamarkt- actua

In 2016 een tv gekocht bij mediamarkt, daarbij 3 jaar garantie bijgekocht dat via Actua gaat. Nu is het beeldscherm voor de 2e keer kapot. Actua meld dat mijn garantie in 2019 verlopen is. Dit klopt toch niet? Je krijgt standaard eerst de fabrieks garantie van 2 jaar(samsung) en erna start de 3 bijgekochte jaren toch? Lees meer

Ja
JaccoS - 9 jul. 2020 om 21:03
Huishouden & energie
Hogeboezzem levert bankstel met gebreken, wat nu

Hogeboezzem levert bankstel met gebreken, wat nu

Bij deze firma een bankstel gekocht bijlevering medio febr. 2020 bleken er veel mankementen, hiervan foto’s gemaakt en doorgestuurd.na veel mailcontact monteur geweest, heeft de zaak bekeken en hoogeboezem gevraagd voor nieuw frame in elektrisch zitgedeelte. Dit wordt ca april bij mij thuis afgeleverd. 2 juli eindelijk een monteu zou tussen 12 en 17 uur langskomen.arriveert rond 15.40 bekijkt de ... Lees meer