an
door anna retsev May 9, 2011 om 18:34
Geldzaken & recht

Werkelijke kosten verzorgingstehuis

Geachte mevrouw, heer

Graag zou ik weten wat de werkelijke kosten zijn voor het verblijf in een verzorgingstehuis. Oftewel: welk bedrag ontvangt het huis voor de huisvesting en verzorging van een cliënt met de lichtste indicatie.

Met vriendelijke groet, Anna

39807 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - May 9, 2011 om 18:49
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Dat doet er helaas niet zoveel toe. Men betaalt (vaak na een half jaar) een vaste hoge bijdrage gebaseerd op de hoogte van het inkomen. (zie cak site die voor de berekening). De eigen bijdrage wordt niet onderverdeeld in zorg/huur etc, maar geldt als een totaalbedrag. Normaal gesproken houden mensen in een awbz instelling een bedrag per maand over wat zo rond de € 300-400 ligt.

an
door anna retsev - May 9, 2011 om 18:55
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dag Getty

Dank je voor je snelle reactie.

Graag zou ik weten wat de werkelijke kosten zijn want ik ben benieuwd wat m'n moeder de staat kost.

Groetjes, Anna

getty
door getty - May 9, 2011 om 19:28
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

[quote=anna retsev schreef op maandag 9 mei 2011, 18:55]Dag Getty

Dank je voor je snelle reactie.

Graag zou ik weten wat de werkelijke kosten zijn want ik ben benieuwd wat m'n moeder de staat kost.

Groetjes, Anna

Ik ben benieuwd of dit antwoord te geven is. Ik denk dat de werkelijke kosten hoger zijn dan wat uw moeder per maand betaalt. Maar wie het weet mag het zeggen... ben heel benieuwd.

an
door anna retsev - May 9, 2011 om 19:31
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik zou het aan het verzorgingshuis kunnen vragen, maar ik dacht misschien heeft iemand anders het al gedaan en dan hoef ik het niet te doen.

stacey
door stacey - May 9, 2011 om 19:31
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

--De kosten van verblijf en verzorging in een regulier (gewoon) verpleeghuis hoeft u niet helemaal zelf te betalen. U bent hiervoor verzekerd via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De overheid betaalt dat dus voor u. Maar u moet wel een eigen bijdrage betalen. Hoeveel u zelf moet betalen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van uw inkomen--kenniskring

---De hoge eigen bijdrage is maximaal € 2.097,40 per maand --Info CAK

Het is in elke geval dus is duurder dan de hoogste Eigen Bijdrage.............
maar hoeveel precies.......... ?

an
door anna retsev - May 9, 2011 om 19:39
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dag Stacey

Dank je voor je antwoord. Dit geeft duidelijkheid. Mijn moeder betaald omgerekend minder dan € 15 per dag. Ze voelt zich prettig in het huis en ik ben ook tevreden over het huis.

Het is nergens volmaakt en andere familieleden kunnen daarover weleens wat kritisch zijn.

Dan kan zeggen dat de staat er veel bijlegt en dat wij voor € 15 per dag moeder toch ook niet in huis op willen nemen.

Groetjes, Anna

valerius-2
door valerius-2 - May 9, 2011 om 22:43
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Die 15 euro is dat een voorschot, ik dacht dat er elk jaar een eind afrekening wordt gemaakt i.v.m. haar inkomen. Ik kan het mis hebben maar u kunt het dus navragen bij CAK.

an
door anna retsev - May 10, 2011 om 08:09
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dag Valerius

Dank je voor je reactie.

Ik heb het gecheckt, het klopt ongeveer, volgens de berekening op de CAK-site. Ik heb in maart jl de aangifte IB voor m'n moeder gedaan en nog geen afrekening van het CAK gekregen, kan nog wel komen denk ik.

Groetjes, Anna

lapjeskat
door lapjeskat - May 10, 2011 om 08:32
90 Antwoorden / 40 Vragen
0

Hallo Retsev

Mijn opa woont al enige jaren in een verzorgingstehuis. Als jouw moeder de definitieve indicatie krijgt en zij ook nog een pensioen(tje) krijgt moet je er rekening mee houden dat je dan aanzienlijk meer moet betalen.
De bijdrage wordt berekend over het inkomen van 2 jaar daarvoor. Dus nu betaal je over het inkomen van 2009 de bijdrage. Mijn opa heeft nog nooit extra moeten bijbetalen bij een afrekening. Met de lage indicatie betaalde hij € 264,00 per maand en na een half jaar werd dat € 1854,00 per maand.
De bijdrage wordt ook bepaald door het aantal zorguren jouw moeder nodig heeft. Mijn opa heeft er 20 per week.

Opa heeft navraag gedaan over de werkelijk kosten voor hem. Hij kreeg toen een mooi overzicht van het tehuis. De werkelijk kosten voor hem zijn € 4500,00 per maand. Via de AWBZ worden de kosten voor tandarts, fysio, aangepaste schoenen, steunkousen, verbandmiddelen, e.d. vergoed.
Alleen de kapper en pedicure moet hij zelf betalen. Maar bij suikerziekte wordt de pedicure ook vergoed.

Jouw moeder heeft dan ook alleen maar de basisverzekering nodig voor de zorgverzekering. Dit is nog verplicht voor het geval jouw moeder ooit in het ziekenhuis terecht zou komen.

an
door anna retsev - May 10, 2011 om 17:18
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Geachte Lapjeskat

Dank je wel voor je uitgebreide en duidelijke antwoord en de tips daarin. Fijn dat ik gewaarschuwd ben voor tegenvallers.

Hier ga ik mee aan de slag.

Met vriendelijke groet

Anna

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

He
Henk Wevers - Dec 2, 2023 om 13:33
Huishouden & energie

Retourneren artikel internet

Hanglamp gekocht via internet.  Opgehangen en viel tegen.  Terug gebracht.  Helaas niet mogelijk om te retourneren.  Omdat wij hem hadden Opgehangen/ gemonteerd is het niet mogelijk om te retourneren.  Is dit volgens de wet waar? Of moet de verkoper de lamp terug nemen? In de voorwaarden op de site van de verkoper stond gemonteerde artikelen kunnen niet worden geretourneerd. Lees meer

Na
Nathalie12 - Nov 29, 2023 om 21:59
Geldzaken & recht

Ben je verplicht een bankapp te nemen

De SNSbank is gestopt met het verstrekken van de digipas en nu kan ik alleen bankieren als ik hun app download of een browsercode aanvraag. Het probleem is dat ik vroeger hun app wel op de telefoon had en toen de telefoon ouder was en ik geen nieuwe updates meer kon uitvoeren, de bank berichtte dat vanwege de veiligheid ik niet meer kon bankieren op de telefoon.Je wordt dus gedwongen om een nieuwe ... Lees meer

Ta
Tanja Brakels - Nov 18, 2023 om 21:12
Winkels & webshops

Publiek voor schut gezet als vermeende winkeldief bij Poiesz Supermarkt

Op maandag 16 oktober j.l was ik rond 16:45 bij Poiesz in Duinterpen Sneek. Ik was daar met mijn 2 kinderen. Ondertussen wordt ik gebeld door mijn man die moest overwerken. Tijdens dat gesprek blijkt mijn dochter (4 jaar) een pakje Bifi- worstjes stiekem in mijn schoudertas te stoppen, die ze eerder van mij moest terug leggen. Ik was aan het bellen en het was druk in de winkel, dus niks in de gate ... Lees meer