Johannes de doper1
door Johannes de doper1 Feb 8, 2023 om 18:32
Vakantie & reizen

Booking.com en Agoda

Een aantal weken geleden heb ik een hotel in Londen geboekt via booking.com. In de bevestigingsmail kreeg ik te zien: 


 


"Je boeking wordt gefaciliteerd door ons partnerbedrijf. Wijzigingen van je persoonlijke gegevens en boekingsgegevens zijn niet mogelijk. Verzoeken kunnen rechtstreeks bij de accommodatie gedaan worden, maar er is geen garantie dat deze worden ingewilligd. Voor deze boeking is de klantenservice van Booking.com beschikbaar."

Nu is het geval dat ik graag de datum wil wijzigen, daarvoor heb ik contact opgenomen met de accomodatie. Die gaf aan dat de datumswijziging mogelijk is, maar dat ik daarvoor bij het partnerbedrijf (Agoda) moet zijn, omdat zij het zelf niet kunnen wijzigen.


 


Inmiddels heb ik drie keer heen en weer gebeld naar de verschillende klantenservice-centra:


- Agoda zegt: we kunnen niks doen, zonder toestemming van booking.com. (Van hen heb ik notabene de bevestingsmail). "Ik moet booking.com bellen, en hen vragen om groen licht."


- Booking.com zegt: "We kunnen niks doen want het gaat via het partnerbedrijf. Het beste is om het hotel te benaderen. Wij wisten niet eens dat Agoda het partnerbedrijf is en hebben geen procedure om dan zgn 'groenlicht' te geven aan Agoda."


- Hotel aan de telefoon: "We kunnen niks veranderen, dan moet je bij Agoda zijn."


 


En zo blijf ik in cirkels bellen.


 


Als ik probeer m'n bevestigingsnummer & pincode in te voeren bij booking.com, om via bericht nogmaals contact te leggen, krijg ik te zien "we kunnen geen boeking vinden die overeenkomt." (Terwijl ik die per mail copy-paste en bij telefonisch contact de boeking is gevonden).


 


Is er een weg uit deze vicieuze cirkel? Ik ben me ervan bewust dat ik non-flexible heb geboekt, maar aangezien het hotel zelf notabene aangeeft dat een datumswijziging mogelijk is, zou dat toch moeten kunnen? (En dit notabene aangegeven is in de bevestigingsmail van booking.com "verzoek kan rechtstreeks bij accomodatie worden gedaan").


 


En tot slot, wat is dit überhaupt voor vreemd gedoe dat je bij booking.com boekt, en de boeking dan zonder medeweten via een partnerbedrijf wordt gedaan?

1136 1 Rapporteer
HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Feb 8, 2023 om 19:02
1505 Antwoorden / Vragen
0

Als ik dat zo lees dan denk ik dat het inderdaad niet mogelijk is. Klassieke Catch 22.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
willemdestombe - Jun 10, 2023 om 09:33
Huishouden & energie

Absurd hoge kosten voor stroom

Ik heb een garage die gebruikt wordt als berging. Jaarlijks krijg ik de afrekening voor het gebruik van stroom. Dit is ieder jaar rond de 3kwh, erg weinig, maar als ik er kom heb ik wel licht nodig. De totale kosten voor die 3Kwh over het afgelopen jaar bedroegen maar liefst 360 euro. Vattenfall en liander wijzen naar elkaar en zeggen dat de berekening klopt. Heeft iemand een tip voor mij, anders ... Lees meer

Ka
KaatjeGroningen - Jun 8, 2023 om 07:35
Winkels & webshops
Bouwmarkt Karwei maakt misleidende reclame

Bouwmarkt Karwei maakt misleidende reclame

Karwei heeft een aanbieding van betonnen U-elementen, van €23,99 voor €19,19
Daarbij staat er nog 4 + 1 gratis.
Hoe logisch is het dan dat je denkt dat je 4 x €19,19 rekent, dat is tenslotte de prijs die ze nu kosten.
Maar nee, Karwei hanteert voor deze actie de oorspronkelijke prijs.

Karwei zei 'u leest het zoals u het wíl lezen'

Dit is toch misleidend ... Lees meer

Gi
Gieltjes - Jun 9, 2023 om 09:35
Huishouden & energie

Rechten verbouwing (vertraging) huurhuis icm zwangerschap

Hallo, mijn dochter en schoonzoon woont in een huur flat (sociale huur woning verhuurd door kleurijk wonen) met 3 verdiepingen op de hoogste verdieping, zonder lift. Niet de meest ideale plek om zwanger te worden, maar met de huidige huis situatie en financiële mogelijkheden, is dit wat het is in Nederland. Het zwanger worden ging niet eenvoudig en tijdens het process werd er een grote verbouwing ... Lees meer