Johannes de doper1
door Johannes de doper1 Feb 8, 2023 om 18:32
Vakantie & reizen

Booking.com en Agoda

Een aantal weken geleden heb ik een hotel in Londen geboekt via booking.com. In de bevestigingsmail kreeg ik te zien: 


 


"Je boeking wordt gefaciliteerd door ons partnerbedrijf. Wijzigingen van je persoonlijke gegevens en boekingsgegevens zijn niet mogelijk. Verzoeken kunnen rechtstreeks bij de accommodatie gedaan worden, maar er is geen garantie dat deze worden ingewilligd. Voor deze boeking is de klantenservice van Booking.com beschikbaar."

Nu is het geval dat ik graag de datum wil wijzigen, daarvoor heb ik contact opgenomen met de accomodatie. Die gaf aan dat de datumswijziging mogelijk is, maar dat ik daarvoor bij het partnerbedrijf (Agoda) moet zijn, omdat zij het zelf niet kunnen wijzigen.


 


Inmiddels heb ik drie keer heen en weer gebeld naar de verschillende klantenservice-centra:


- Agoda zegt: we kunnen niks doen, zonder toestemming van booking.com. (Van hen heb ik notabene de bevestingsmail). "Ik moet booking.com bellen, en hen vragen om groen licht."


- Booking.com zegt: "We kunnen niks doen want het gaat via het partnerbedrijf. Het beste is om het hotel te benaderen. Wij wisten niet eens dat Agoda het partnerbedrijf is en hebben geen procedure om dan zgn 'groenlicht' te geven aan Agoda."


- Hotel aan de telefoon: "We kunnen niks veranderen, dan moet je bij Agoda zijn."


 


En zo blijf ik in cirkels bellen.


 


Als ik probeer m'n bevestigingsnummer & pincode in te voeren bij booking.com, om via bericht nogmaals contact te leggen, krijg ik te zien "we kunnen geen boeking vinden die overeenkomt." (Terwijl ik die per mail copy-paste en bij telefonisch contact de boeking is gevonden).


 


Is er een weg uit deze vicieuze cirkel? Ik ben me ervan bewust dat ik non-flexible heb geboekt, maar aangezien het hotel zelf notabene aangeeft dat een datumswijziging mogelijk is, zou dat toch moeten kunnen? (En dit notabene aangegeven is in de bevestigingsmail van booking.com "verzoek kan rechtstreeks bij accomodatie worden gedaan").


 


En tot slot, wat is dit überhaupt voor vreemd gedoe dat je bij booking.com boekt, en de boeking dan zonder medeweten via een partnerbedrijf wordt gedaan?

1444 1 Rapporteer
HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Feb 8, 2023 om 19:02
1780 Antwoorden / Vragen
0

Als ik dat zo lees dan denk ik dat het inderdaad niet mogelijk is. Klassieke Catch 22.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ed
Eddie-W-75 - Dec 3, 2023 om 20:48
Vrije tijd & tuin

Cashback actie Stihl

Beste forumgebruikers,Mijn vriendin en ik wilden een kantenmaaier kopen van het merk Stihl en we belden op naar een vestiging van een grote dealer met meerdere vestigingen in het Zuiden van Nederland. De vriendelijke medewerker aan de telefoon verwees ons naar de webshop, omdat dit makkelijker zou zijn vanwege de thuislevering met de post. Bovendien zagen wij toen we op hun ... Lees meer

Ch
Chris3521 - Dec 3, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Vervelende bromtoon CV-ketel onderburen. Ervaringen of advies?

Hallo,   Wij wonen in een jaren '30 appartement. Onder onze slaapkamer bevindt zich de keuken van onze onderburen. Sinds het voorjaar hebben zij een nieuwe CV-ketel (Type: Intergas Kombi Kompakt HRE). Sinds begin oktober ervaren wij in onze slaapkamer een vervelende bromtoon, vermoedelijk omdat pas vanaf toen de ketel voortdurend hard moet werken. Van hun vorige ketel of onze eigen ketel hebben ... Lees meer

bikker
bikker - Nov 29, 2023 om 14:19
Computers & telefonie
Desktop computer probleem.

Desktop computer probleem.

Hallo beste mensen, ik heb een computerprobleem, als ik mijn desktop computer af wil sluiten gaat hij niet uit maar start automatich opnieuw op, ik trek dan maar de stekker er uit. Als hij dan weer opstart krijg ik de volgende melding in een blauw scherm te zien. Cmos-controlsom is ongeldig, en cmos-reset (502)
Hoe los ik dat op, zelf durf ik niet zomaar ergens op te klikken, bang dat er gege ... Lees meer