EC
door ECossee 5 nov. 2018 om 19:47
Vakantie & reizen

Cadeaubon D-Reizen

Hierbij het volgende. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn vriendinnen een cadeaubon t.w.v. € 140 van Dreizen gekregen. Nu wilde ik deze gaan verzilveren, dus had ik vliegtickets uitgezocht, maar ik kon deze niet online boeken dus ben ik naar het reisbureau gegaan. Nu bleken dezelfde tickets € 75 duurder te zijn dan ze via de D-reizen site online waren. Waarschijnlijk erg naief van mij, maar ik had geen erg in de extra kosten die het reisbureau vraagt voor de boeking. Ik boek namelijk altijd online. Nu kan ik de cadeaubon niet online inwisselen dus ben ik ten alle tijden € 75 extra kwijt voor deze tickets. Nu blijkt dat in de voorwaarden staat vermeld dat de cadeaubon niet online in te wisselen is, maar dat is bij de aankoop niet aan mijn vriendinnen doorgegeven. Kan dit zomaar dat je een cadeaubon koopt waar voorwaarden aan verbonden zijn? Het is tenslotte toch wettig betaalmiddel of zie ik dit verkeerd? Uiteraard heb ik al contact met D-reizen opgenomen maar zij blijven bij hun standpunt.

526 8 Rapporteer
door tijger1 - 5 nov. 2018 om 19:52
36740 Antwoorden / 21 Vragen
4

Nee een cadeaubon is geen wettig betaalmiddel. U kunt met die bon van D-reizen echt uw belasting of energie niet betalen. 

Jammer dat uw vriendinnen de voorwaarden niet hebben gelezen.

Ook jammer dat mensen nog steeds allerlei verschillende cadeaubonnen met (lastige) voorwaarden blijven kopen, terwijl je simpel de allerbeste cadeaubon uit een pinautomaat trekt. Overal geldig, zelfs in veel buitenlanden, bij elk reisbureau en bij elke winkel. En ze blijven jaren en jaren en jaren geldig,

door gerritaltena - 5 nov. 2018 om 20:20
8341 Antwoorden / 145 Vragen
0

ook: helaas is een cadeaubon geen wettig betaalmiddel maar zoals de naam al zegt: een cadeau van iemand om bij te dragen bij een aankoop. Daarbij zijn ook normaliter voorwaarden verbonden aan cadeaubonnen.
Maar het is m.i. wel een beetje merkwaardig dat een reis, geboekt bij D-Reizen online € 75,00 goedkoper zou zijn dan bij boeken in een D-0Reizen winkel.
De vraag is daarom: hoe kan het dat u niet online kon boeken?

M.b.t. het niet on-line kunnen inwisselen bedoelt u lijkt mij: geld terug maar als dat zo is heeft u ongelijk. U kunt er een reis mee (deels) betalen, on-line of in een reiswinkel van D-Reizen.

Topantwoord

door diumenge - 5 nov. 2018 om 20:21
9935 Antwoorden / 13 Vragen
14

Ja, aan elke cadeaubon zijn voorwaarden verbonden en ja, dat zie je verkeerd.

Op deze pagina (klik) staat ook dat de bon niet online te besteden is.

EC
door ECossee - 6 nov. 2018 om 10:30
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb een wettig betaalmiddel verkeerd toegepast. Ik bedoel eigenlijk dat het een waardemiddel is en dat het waard is wat je ervoor hebt betaald, dus dat je er mee kan betalen bij het bedrijf waar je het heb gekocht.

Dat ik niet online met de cadeaukaart een reis kan boeken is omdat je met de kaart niet online kan betalen. Dit kan alleen bij het reisbureau. Bij het reisbureau vragen ze extra kosten om deze boeking voor je te maken, vandaar die extra kosten van € 75. En die extra kosten voor dezelfde reis bij hetzelfde bureau stuit mij juist tegen de borst.Le
door Lenovo - 6 nov. 2018 om 10:35
90 Antwoorden / 2 Vragen
0

Zou best wel fijn zijn als die kadobon een wettig betaalmiddel was, voor mij, maar niet voor de acceptant. Die zou met een berg s**t bonnen blijven zitten.

door edrick3 - 6 nov. 2018 om 10:41
26196 Antwoorden / 85 Vragen
2

Kan dit zomaar dat je een cadeaubon koopt waar voorwaarden aan verbonden zijn?
Ja (zoals je gemerkt hebt).

Het is tenslotte toch wettig betaalmiddel
Nee, dat is het niet.

zie ik dit verkeerd?
Ja

ne
door neodutchio - 6 nov. 2018 om 10:46
2283 Antwoorden / 11 Vragen
1

Hoe weet u dat het niet aan uw vriendinnen kenbaar is gemaakt? Voordat ikzelf een kadobon ZOU gaan kopen, dan kijk ik eerst waar en hoe die te besteden is. Is ZOU niet niet een willekeurig reisbureau binnenstappen en blind een bon kopen. 
Expres zeg ik zou, ik koop nooit bonnen. Een mooie tekening van de kinderen en een ludiek kado met daarin waardepapieren van De Nederlandsche Bank is meer waard.

door aurora1 - 6 nov. 2018 om 11:17
12914 Antwoorden / 6 Vragen
0

Maar u heeft toch minder betaald dan u zonder die cadeaubon betaald zou hebben? Bent u daar dan niet blij mee?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Johan6645 - 19 nov. 2018 om 12:39
Auto & vervoer

Is een negatieve recentie over Vtune in Huizen strafbaar?

Ik rijd een BMW 330i en wilde zien of vermogensoptimalisatie mogelijk was. De auto is een leaseauto, dus permanente OBD tuning was niet mogelijk, want de auto is niet van mij.   Er bestaan piggyback systemen, die het motormanagement aan passen zonder definitieve veranderingen aan de auto te doen. Vtune is een tuningsbedrijf die dat levert. Zij noemen dat een digi-chip. Op hun website staat da ... Lees meer

AD
ADMR - 20 nov. 2018 om 12:34
Huishouden & energie

Tele2 ongevraagd en zonder toestemming Basis Bellen aan het contract toegevoegd.

Ik had een jaar geleden een tv en internet abonnement met Tele2 afgesloten. Hierbij heb ik duidelijke en specifiek aangegeven dat ik geen bellen in het pakket wil, omdat ik nooit een huistelefoon heb gehad. Sinds augustus heeft Tele2 Basis Bellen ongevraagd en zonder toestemming aan mijn contract toegevoegd. Dat de abonnement kosten verhoogd zouden worden door marktwerking was doorgegeven, maar da ... Lees meer

As
Ashley2000 - 19 nov. 2018 om 21:59
Geldzaken & recht

Rijschool dreigt met incasso

Hallo, 

ik heb een paar maanden terug een proefles genomen bij rijschool iqdrive. Dit was zogezegd geheel vrijblijvend en ik heb na de les contant afgerekend voor de proefles. Ik wou super graag beginnen met lessen dus heb toen gezegd dat ik bij hun wou beginnen en hun hebben me gegevens opgeschreven. Ik zou een factuur krijgen en na betaling zou ik beginnen met lessen.

... Lees meer