door Bluesbarry 28 sep. 2020 om 17:49
Vakantie & reizen

Corona en Airbnb code rood

Op 27 augustus 2020 hebben mijn vriendin en ik voor 2 x 1 week een los huisje geboekt in de Belgische Ardennen via Airbnb met een creditcard, periode 26-9 t/m 11-10. In beide huisjes was het aan de orde dat de eigenaren het verhuren hadden uitbesteed aan een commerciele tussenpartij (Belvilla). 2 weken na boeking heeft onze minister helaas provincie Noord-Holland tot code rood verklaard. We hebben de situatie nog even aangekeken maar besloten dat we niet "illegaal" naar Belgie wilden reizen. De tweede week konden we conform de voorwaarden van Airbnb nog enigszins tijdig annuleren waardoor we de helft van ons geld terug hebben gekregen. De eerste week lukte dat niet meer en krijgen we 0 euro terug.

We hebben Airbnb formeel daarmee op de hoogte gebracht en ook nog middels een bericht de situatie uitgelegd. Tevens gevraagd naar de mogelijkheden voor een voucher o.i.d. Beide gevallen kregen we een standaard mailtje terug van Belvilla verwijzend naar de Airbnb voorwaarden (ofwel nee we gaan je niet tegemoet komen). Doorlopende annuleringsverzekering benaderd, antwoord: alles na 14 maart geboekt is op eigen risico. Toen nog nog VISA benaderd maar je kunt alleen iets betwisten als iets niet wordt terugbetaald terwijl de voorwaarden anders voorschijven. Kortom 3x nul op request en 700 euro armer. Ik snap dat alles in Corona tijd een risico heeft maar op moment van boeken was deze reis nog prima mogelijk.

De situatie was ook nieuw voor ons, voorheen werden reisgebieden rood verklaard en moest de verhuurder wel annuleren. Nu is het gebied van de reiziger rood en moet die annuleren. Degene die de dienst afneemt kan niet meer leveren (opdagen) ipv dat de leveranier niet levert. Moet ik dit nu maar gewoon accepteren (het zijn nu eenmaal de voorwaarden waarmee ik akkoord ben gegaan bij Airbnb) of is dat te kort door de bocht en kan ik nog ergens voor mijn recht (en geld) opkomen? 

Super bedankt voor het meedenken want ik kom er niet meer uit.

 

groet,

Barry en Danielle

2431 6 Rapporteer
ne
door neodutchio - 28 sep. 2020 om 18:00
3661 Antwoorden / 11 Vragen
2

Het huisje staat er en het huisje mag verhuurd worden. De verhuurder kan zich dus aan de overeenkomst houden en heeft geen reden om te gaan annuleren.
U hebt in coronatijd geboekt, dan moge het toch duidelijk zijn dat u goed moet opletten wat de mogelijkheden zijn in welke gevallen ook. 


De overeenkomst die u hebt is dat de verhuurder moet leveren en u moet betalen. Beide wordt gewoon nagekomen. Annulering is dus op eigen kosten.

door redfloor 28 sep. 2020 om 18:30
136 Antwoorden / 21 Vragen

Het huisje mag alleen niet aan mensen uit een rood gebied verhuurd worden...

door gerbera 28 sep. 2020 om 21:41
6000 Antwoorden / 10 Vragen

@REDFLOOR, waar staat dat u uit een code rood gebied niet mag afreizen?

ne
door neodutchio 28 sep. 2020 om 22:15
3661 Antwoorden / 11 Vragen

Het huisje mag aan iedereen verhuurd worden.

Iv
door Ivo W 30 sep. 2020 om 20:18
230 Antwoorden / Vragen

Het huisje mag gewoon verhuurd worden aan iedereen. Voor reizigers uit rood gebied kent de Belgische overheid wel wat aanvullende maatregelen bij het inreizen. Wanneer die maatregelen in acht genomen worden, kan het huisje door de huurder uit 'rood gebied' ook gewoon gebruikt worden.

Iv
door Ivo W 30 sep. 2020 om 20:26
230 Antwoorden / Vragen

Eigenlijk is deze situatie niet anders dan bij elke andere buitenlandse vakantie zoals het er ook in 2019 en eerder er aan toe ging.

Namelijk: de verhuurder van de accommodatie is niet verantwoordelijk voor de inreis-mogelijkheden van de huurder. De huurder is zelf verantwoordelijk voor het regelen van de documenten en volgen van de procedures die nodig zijn voor het inreizen van het land van de reisbestemming. Dat is altijd zo geweest.

Het enige wat nu veranderd is, zijn de voorwaarden die de Belgische overheid stelt aan Nederlanders die naar (of door) België reizen. Dat ligt buiten de verantwoordelijkheid van de verhuurder van een accommodatie.

U kunt dan ook kiezen uit verschillende opties:
- Bij binnenkomst in België u laten testen op Covid-19 en daarvan de uitslag afwachten. Na ontvangst van negatieve uitslag kunt u zich in België gedragen volgens de regels zoals die ook voor inwoners van België gelden
- in het gehuurde vakantiehuisje in 'thuisquarantaine' gaan. Na 14 dagen quarantaine mag u zich vrij bewegen zoals alle Belgen. - Veertien dagen voorafgaand aan uw geboekte verblijf in quarantaine gaan. En dan aansluitend in het gehuurde vakantiehuis van uw vakantie genieten. Kiest u geen van deze opties, dan zijn de annuleringskosten voor uw rekening. De verhuurder komt immers de overeenkomst gewoon na.

rj
door rjw - 28 sep. 2020 om 21:30
1660 Antwoorden / 5 Vragen
3

A) het is niet onze minister die code rood heeft ingevoerd, maar de Belgische overheid.
B) je reist niet illegaal. De enige voorwaarde is dat je14 dagen in vrijwillige quarantaine gaat. Past precies in de tijd die jullie er heen wilden gaan.

door panter22 - 29 sep. 2020 om 08:45
4242 Antwoorden / Vragen
1

Je hebt het risico genomen om in deze coronatijd een huisje in de Ardennen te boeken. Nu loopt het anders dan verwacht.
Jammer. Dan had je niet moeten boeken. Er is niet overal een vergoeding voor.

lo
door lovewinnie - 29 sep. 2020 om 11:33
981 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hun kunnen gewoon hun huisje aanbieden dus waarom zouden hun moeten opdraaien voor de kosten. U annuleerd en daarbij horen kosten. Annuleren vanwegen kleurcode door corona wordt na maart nergens meer gedekt . En terecht. Anders wordt verzekering niet te betalen 
Kunt u niet gaan, of wilt u niet gaan zijn de kosten voor u. Annuleren hun zijn de kosten voor hun.

Verder had u gewoon mogen gaan. Dat is niet illegaal . U mag gewoon afreizen .

door 1paul - 30 sep. 2020 om 16:59
1449 Antwoorden / 0 Vragen
1

jij hebt geannuleerd dus jij betaald hiervoor de kosten, zo simpel is het....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Nico2020 - 30 okt. 2020 om 10:43
Geldzaken & recht

Fastned B.V. & Spark Marketing group BV doel gericht op kwestbare groep adverteren.

Periodiek krijgt mijn moeder geadresseerde reclame aangeboden van Fastned BV. Het betreft hier een belegging met 6% rente van minimaal € 1000,- met 0.5% emmissie kosten tot € 49.000,- vanaf € 50.000,- geen emissie kosten en vanaf € 75.000,- een bonus rente.

Mijn moeder is laaggeletterd, digibeet, heeft geen verstand van financien en heeft een lichte vorm van dementie. Alleen zij ... Lees meer

Ce
Cees Sorong - 29 okt. 2020 om 19:26
Computers & telefonie

Windows 10 Home edition voor de eerste keer opstarten

Ik heb onlangs een nieuwe desktop aangeschaft.
Nu moet ik Windows 10 home voor de eerste keer opstarten.
Tijdens deze procedure wordt er gevraagd om een Microsoft account in te vullen.
Is dit verplicht of kan ik dit overslaan? Ik heb wel een account maar dat is mijn gmail adres.
Ik heb gelezen dat dit o.a. een hotmailadres zou moeten zijn. Klopt dit?
Als ik daarna de harde ... Lees meer

Po
Polliwop - 28 okt. 2020 om 21:00
Geldzaken & recht

Mag bij een periodieke controle een (ongevraagde) gebitsreiniging worden gefactureerd?

Ik kwam slechts voor een controle, daarvoor had ik een afspraak. Toen de dame mijn gebit ging reinigen dacht ik serieus dat zij de tandarts was en de controle verrichte. Die kwam daarna nog, dus ik begreep toen dat het erbij hoorde. Ik dacht inclusief. Ik heb nog gezegd dat ik geen tandartsverzekering heb, dus ík heb goed gecommuniceerd. Niemand heeft mij verteld dat er extra kosten mee gemoeid w ... Lees meer