ke
door keestoni.devries@casema.nl Sep 16, 2020 om 20:34
Vakantie & reizen

De reissom bestaat uit vaste, variabele kosten en overhead.

Als je een reis annuleert leidt het reisbureau schade; het hotel zou, zonder jouw eerdere boeking, de kamer aan een ander hebben kunnen verhuren.
In een arrangement zitten ook de kosten voor ontbijt, lunch, diner c.a. Bij annulering worden deze kosten (voor jou) niet gemaakt. Toch wordt, als voorbeeld, bij een annulering vlak voor het vertrek, 90% van de arrangementsprijs gevraagd. Is dat redelijk?

1007 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Iv
door Ivo W - Sep 16, 2020 om 21:18
729 Antwoorden / Vragen
1

Ook voor ontbijt, lunch etc geldt net als voor de kamer dat de kans klein is dat deze nog aan een ander verkocht kunnen worden wanneer iemand vlak voor vertrek annuleert.

De inkoopkosten van de levensmiddelen voor het ontbijt zijn vrij minimaal. De grootste kostenpost in de totale prijs van het ontbijt zijn de personeelskosten. Het personeel wordt ingeroosterd op basis van het aantal boekingen. En dat personeel moet gewoon betaald worden. Ook wanneer een aantal gasten last-minute hun reis annuleren.

De inkoopprijs van de levensmiddelen voor een doorsnee maaltijd bedragen niet meer dan een paar euro.

tijger1
door tijger1 - Sep 16, 2020 om 22:38
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

U kunt beter een uitstapje in uw buurt maken en thuis ontbijten. Dan kunt u meteen alle mailtjes lezen die men naar u gestuurd heeft.

Je gebruikt je mailadres toch niet als gebruikersnaam? Voor de hele wereld te lezen en te misbruiken en later jammeren.

ne
door neodutchio - Sep 16, 2020 om 23:05
5148 Antwoorden / 12 Vragen
0

Ja, dat is redelijk. 100% zou ook nog mogen. Personeel is ingepland, inkoop is gedaan, uw kamer opgemaakt en iedereen staat te wachten tot....u niet komt opdagen. Zie hier wat eten kost. Als voorbeeld een all you can eat. Op €32,- wordt nog gewoon €16,- winst gemaakt. Zo klein is die kostenpost dus.

rj
door rjw Sep 17, 2020 om 14:53
3256 Antwoorden / 5 Vragen

Voor de duidelijkheid: dat is brutowinst. Als het nettowinst zou zijn raadt ik iedereen aan te investeren in AYCE restaurants :-)

gerbera
door gerbera - Sep 17, 2020 om 11:24
7358 Antwoorden / 14 Vragen
0

Of het redelijk is,  vaak staat het in de algemene voorwaarden vermeld dus bent u op de hoogte van de kosten van annuleren, tenminste als u ze gelezen heeft. En mocht u noodzakelijk of door prive omstandigheden moeten annuleren dan is het hebben van een annuleringsverzekering wel handig.

rj
door rjw - Sep 17, 2020 om 22:59
3256 Antwoorden / 5 Vragen
0

Hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je hebt afgesproken en wat je vlak voor vertrek noemt. Hotels waar ik voor mijn werk slaap kunnen we tot 18.00 op die dag kosteloos annuleren, maar daar betalen we dan ook niet het laagste bedrag voor. En als je bij bijvoorbeeld booking.com kijkt kan je vaak kiezen voor verschillende opties: de goedkoopste kunnen helemaal niet kosteloos worden geannuleerd en als je iets meer betaalt kan je annuleren tot meestal een dag van te voren.

Dus of 90% redelijk is hangt helemaal van de situatie af.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mv
Mvanbarc - Apr 19, 2024 om 16:56
Winkels & webshops

Parfum over datum

Recent heb ik wat gekocht op parfumerie en ik vond de geur niet lekker ruiken, ik dacht aan over datum. Nadat ik met de klantenservice van deze webshop contact had opgenomen vertelde ze me over de site checkfresh waar je aan de hand van batch codes kunt zien wanneer de productiedatum is van deze parfum. Weten jullie of deze site betrouwbaar is om te kunnen zien wanneer een parfum is gemaakt? ... Lees meer

Fr
Fred Mennen - Apr 17, 2024 om 13:07
Geldzaken & recht

Post.NL geeft je geen mogelijkheid om je Post.NL afhaalpunt te wijzigen. Dit wor

Wanneer je een pakket ontvangt via Post.NL kun je alleen je afhaalpunt wijziggen bij de bestelling.
Als ontvanger kun je niet via de Post.NL App en de Klantenservice niet je afhaalpunt van Post.NL bepalen.
Post.NL doet dit voor jou en wel via je postcode.
Als ontvanger kun je dat niet zelf bepalen.
Wel bij het plaatsen van je bestelling bij de verzender.
Je mag dus als ont ... Lees meer

Pa
Paul B01 - Apr 17, 2024 om 15:48
Auto & vervoer

Tussentijds opzeggen autoverzekering

Hoi Ik ben dramatisch ontevreden over FBTO, je "spreekt" daar nog slechts chatbots en beetje contact duurt vele uren. Kan ik voor formele eind datum contract weg?  Ik ben daar 36 jaar klant, DEZE autoverzekering loopt formeel tot 30-10-2024 Lees meer