fr
door frnkhsmn 6 sep. 2019 om 17:16
Vakantie & reizen

Schipholtickets weigert vliegtickets terug te betalen

Bij Schipholtickets 4 maanden geleden twee tickets voor Sri Lanka besteld a circa 1800 euro totaal. Enkele weken daarna kregen we (waarschijnlijk als gevolg van het terrorisme in die tijd) een raar alternatief aangeboden wat gezien de reisplanning niet haalbaar zou zijn. Dit leidde tot een annulatie van onze vluchten. 
Het terugkrijgen van ons geld zou in eerste instantie 14-30 dagen duren. Hierna nog om verduidelijk gevraagd, waarna ze aangaven dat het (!) 1-3 maanden kon duren. Dit heeft in mijn vakantiebudget een aardig gat geslagen waardoor ik geen reis heb kunnen maken zoals ik het liefst had gewilt. Dit wil zeggen een week budget in Europa in plaats van 4-5 weken Sri Lanka/Azie. 

Na drie maanden hebben wij ons geld nogsteeds niet ontvangen. Na telefonisch contact te hebben stonden ze er op dat het binnen 1 week op de rekening zou staan, drie weken later is er nogsteeds niets gestort. 

Schipholtickets wijst nu naar China Eastern (luchtvaartmaatschappij) en vice versa. Ondertussen missen wij al 4 maanden 1800 euro en het ziet er niet naar uit dat wij dit op enige termijn terug gaan krijgen. 

Hoe kan dit en wat hieraan te doen?

1082 6 Rapporteer
door diumenge - 6 sep. 2019 om 17:23
10604 Antwoorden / 13 Vragen
0

Ik zou zeggen een formele klacht indienen en als het niet naar tevredenheid afhandelen dan naar de https://www.degeschillencommissie.nl/

Topantwoord

door heremietkreeft - 6 sep. 2019 om 17:27
10214 Antwoorden / 162 Vragen
12

Kan ik aannemen dat u niet voorag goed heeft geïnformeerd over deze verkoper? Ik zie na even zoeken o.a. dit. https://nl.trustpilot.com/review/schipholtickets.com

fr
door frnkhsmn 8 sep. 2019 om 13:57
Antwoorden / 1 Vragen

Beste, 

Ik heb hiervoor twee keer bij schipholtickets geboekt naar alle tevredenheid. Toen ook Nederlandse klantenservice die wel behulpzaam was bij het doorgeven van wijzigingen. 

Ik weet dat de recensies niet al te best zijn (dit was achteraf ook het eerste wat ik zag), maar je verwacht meer van een bedrijf wat bij de ANVR aangesloten is. Dat is dus ook enigszins de koe in de kont kijken.

door heremietkreeft - 6 sep. 2019 om 17:35
10214 Antwoorden / 162 Vragen
1

Ik wilde na de verwijzing verder gaan maar dan blijft de link aanduiding merkwaardigerwijze staan. Ik zie nergens dat deze verkoper is aangesloten bij bijv. SGR of brancheorganisatie en heeft u mogelijk te maken met goedkoop = duurkoop

Hoe men het ook wendt of keert dient 'Schipholtickets nu zij hebben geanuleerd het volledige bedrag terug te betalen maar als zij in gebreke blijven zit er naar mijn mening niets anders op dan een civiele vordering in te stellen en bijv. een incassobureau in te schakelen dat op basis van 'no cure no pay'werkt.
Na enig zoeken viund ik geen enkele terrorisme dreiging of negatief reisadvies m.b.t. het voormalige Ceylon of te wel Sri Lanka dus is er mogelijk sprake van 'een broodje aap verhaal' en is er een probleem geweest tussen deze verkoper en de genoemde luchtvaartmaatschappij.
U kunt ook als u dat heeft uw rechtsbijstandsverzekering raadplegen of anders evt. www.juridischloket.nl

door diumenge 6 sep. 2019 om 17:39
10604 Antwoorden / 13 Vragen

Volgens eigen zeggen is SchipholTickets.com aangesloten bij ANVR, SGR en IATA. 

https://nl.schipholtickets.com/info/klantenservice/over-schipholtickets-com/

Nb. Aanslagen in Sri Lanka alweer vergeten?

door heremietkreeft 6 sep. 2019 om 18:57
10214 Antwoorden / 162 Vragen

Als dat wel zo is zijn dat de adressen om bezwaar te maken / klacht in te dienen.

Nb. de aanslagen in Sri Lanka zijn al langer geleden en er was voorzover ik weet geen negatief reisadvies meer. Zo dat er wel was is dat een extra motivatie om het geld terug te ontvangen.

Inderdaad wel ANVR https://www.anvr.nl/anvrleden/detail.aspx?nummer=744  en ook SGR https://www.sgr.nl/aangesloten-reisorganisaties/schipholtickets-com/  en dus klacht bezwaarmogelijkheden wel aanwezig.

door marita5 - 6 sep. 2019 om 17:35
7918 Antwoorden / 13 Vragen
2

Hallo Frnkhsmn , 

Het barst van de klachten op internet , klik op de rode regels . 

https://nl.trustpilot.com/review/schipholtickets.com 

https://www.reisgraag.nl/schipholtickets/ervaringen/ 

https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/schiphol-tickets/details?companyId=c73a65b5-c4bf-4b4f-bbe0-521c555b3e70  

Lees hier de voorwaarden m.n. onder :  Bijzondere voorwaarden voor goedkope vluchten 

https://nl.schipholtickets.com/info/klantenservice/algemenevoorwaarden/

Voorwaarden : 

Van toepassing zijnde wetgeving

Op onderhavige algemene voorwaarden is steeds de Spaanse wet van toepassing.

Schipholtickets houdt zich het recht voor om de websites en de Algemene Voorwaarden op elk ogenblik te wijzigen.

Otravo B.V.

Suikersilo West 41, 12th floor

1165 MP Amsterdam-Halfweg

Fax: +34 91 754 5683

Email: info@schipholtickets.com

Website: schipholtickets.comNeem eens contact op met ECC,

 https://www.eccnederland.nl/nl/neem-contact-met-ons-op

fr
door frnkhsmn 8 sep. 2019 om 14:17
Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt. Ik heb de vraag bij ECC uitgezet en een formele klacht bij Schipholtickets gemaakt. 
Verder vermoed ik dat het kantoor in Halfweg meer een postbus is dan een kantoor ;-)

door heremietkreeft - 6 sep. 2019 om 18:58
10214 Antwoorden / 162 Vragen
1

Eeen correctie op mijn reactie: de klacht/bezwaarmogelijkheden bij ANVR en SRG zijn er wel degelijk nu na een verkregen reactie en nader zoeken blijkt: Inderdaad wel ANVR https://www.anvr.nl/anvrleden/detail.aspx?nummer=744  en ook SGR https://www.sgr.nl/aangesloten-reisorganisaties/schipholtickets-com/  en dus klacht bezwaarmogelijkheden wel aanwezig.

door abkuza - 11 sep. 2019 om 12:56
5 Antwoorden / Vragen
0

Ze zullen elke gelegenheid proberen om u het geld te laten uitgeven bij Schipholtickets

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Fl
Floortje038 - 13 okt. 2019 om 19:06
Geldzaken & recht
Huursector.nl

Huursector.nl

Op de website huursector.nl kun je volgens de site actuele huurwoningen vinden. Hier kun je via een betaald premium account onbeperkt reageren op de aangeboden huurwoningen. Nu is het zo dat elke keer dat je reageert je antwoord krijgt van verschillende aanbieders en makelaars waar je vervolgens weer opnieuw via hun eigen websites moet reageren op de woning die je op huursector.nl hebt gezien. Het ... Lees meer

potato - 13 okt. 2019 om 14:15
Computers & telefonie

Welke Type Printer voor Mac

Naar aanleiding van dit bericht
Vanaf volgende  maand kunnen Mac-gebruikers het nieuwe besturingssysteem Catalina verwachten. Volgens de website Cult of Mac zal dit gepaard gaan met het verdwijnen van 235 apps, omdat 32-bits apps niet langer worden ondersteund. Je kunt vanaf oktober dus enkel nog 64-bit programma's draaien op je Mac. Maar wat als je nog één of meerdere van die 235 apps wi ... Lees meer

wi
witje75 - 9 okt. 2019 om 17:53
Huishouden & energie

Kan je gewone kranten als isolatie gebruiken?

Binnenkort krijgen we vloerverwarming. Daarom willen we graag onze ongeïsoleerde broodjesvloer van beton gaan isoleren door 10 cm dikke eps platen (2 x 5 cm) tegen de dragers aan te plakken. Nu twijfel ik wat te doen met de ruimte tussen de broodjes in, wat zo'n 4 cm hoog is. Ik ga er vanuit dat dat teveel lucht is om stilstaande lucht te kunnen zijn. Ook is het best lastig om met eps platen goe ... Lees meer