door bmontz 27 jul. 2011 om 14:57
Vakantie & reizen

Tent van Gamma; Zo lek als een mandje

Beste lezers,

Een tijd terug (08-06-2011) kocht ik een koepeltent (4persoons) bij Gamma. Deze kocht ik in de actie voor €54.95. De Gamma prijsde deze tent o.a. aan met: "100% polyester + PU coating" (zie foto onderaan).
Voor dit bedrag verwachtte ik geen tent van zeer goede kwaliteit te kopen, maar wel één waar ik minimaal een week mee op vakantie zou kunnen.
Mijn vriendin en ik besloten naar de Ardennen te gaan. Eenmaal aangekomen verliep alles prima, tot de tweede nacht. Deze avond begon het te regenen. Na een uur voelde ik een druppel op mijn been vallen. Na controle bleken we op 3 plekken een lekkage te hebben. Toch besloten we te gaan slapen, maar niet veel later viel er zelfs een druppel op mijn wang. Na nog een controle bleken er minimaal 10 lekkages te zijn, wat tot plassen regen in de binnentent heeft geleid. We besloten om te vertrekken (01:00uur) omdat dit niet langer kon. De eigenaresse hebben we wakker moeten bellen. Door de hartelijkheid van deze mevrouw mochten wij de nacht doorbrengen in een stacaravan. In tussentijd zijn wij op zoek gegaan naar een ander verblijf (we wilden namelijk een trekkersvakantie). Door deze lekke tent hebben we extra kosten moeten maken om onze vakantie niet in het "water" te laten vallen.
Na de vakantie ben ik langs de Gamma geweest en de kosten van de tent terug gekregen. Erg netjes, maar zeker ook terecht, vind ik. De medewerkster sprak over een communicatiefout, deze tent is namelijk spatwaterdicht. Naar mijn mening had dit dan duidelijk bij de aanprijzing moeten staan. Ook verwacht ik bij het lezen van "PU coating", dat de tent waterdicht is. Wat is anders het nut van een familietent? Overnachten en als het regent gauw afbreken en naar huis?

Mijn vraag aan jullie is of er mensen dezelfde ervaringen hebben. En of ik recht heb op een (gedeeltelijke) vergoeding van de extra gemaakte kosten?

Groeten,
Bmontz

Foto; koepeltent Gamma

6454 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 27 jul. 2011 om 15:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een tent van de Gamma?
Voor € 54,95?
Geen aanduiding dat de naden waren afgeplakt?
Achteraf te horen gekregen dat deze tent "spatwaterdicht" zou zijn?

Dan heeft u volgens mij nooit eerder gekampeerd want met wat meer ervaring zou u zeker geen tent bij de Gamma, of V&D,de Praxis en soortgelijke zaken hebben gekocht en voor weinig geld zeker geen enkeldaks polyester tent hebben gekocht.

Mijn Plutoniel gekocht bij Carl Denig (katoenen binnentent-polyester buitentent) zo'n 40 jaar geleden daarvan heb ik pas kort geleden die buitentent moeten vervangen door een model Slee tent gemaakt door Tatteljee voor 200,- euro.
Over die 40 jaar heb ik dus (zeg) 400 euro geïnvesteerd in tent en kampeermateriaal en.............................waterdicht!!
Zelfs zo waterdicht dat ik wakker werd van geschep, door mijn ex veroorzaakt die met een blikje de plas aan het leegscheppen was waar de tent in stond en in de (binnen) tent geen druppel!!!

Kortom, kamperen is echt leuk maar dan moet men wel een goede tent kopen bij een echte tentenbouwer.

-------Daarnaast natuurlijk wel letten op de plaats wáár men de tent neer zet en dus niet in een kuil-------

Kortom, u heeft uw les gehad wat kamperen betreft met een speelgoedtentje en dus waarschijnlijk niet meer zo verliefd op kamperen (hopelijk nog wel op uw vriendin).
Toch is het naar mijn mening een nieuwe poging waard maar dan met een echt goede tent waarbij ik Tatteljee Amsterdam Noord van harte aanbeveel want die Plutoniel wordt allang niet meer gemaakt.

De Vrije Vogel

ve
door verwijderd - 27 jul. 2011 om 15:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@grootvader, bedankt voor je reactie.
We zijn zeker wel vaker wezen kamperen. Dit was ons goed goed bevallen met een soortgelijke tent. Deze kostte namelijk net zoveel maar was wel degelijk waterdicht.

Zoals ik al aangaf, verwachtte ik geen topkwaliteit tent gekocht te hebben. Maar wel één die een week te gebruiken is en zeker waterdicht.

Begrijp ook goed dat als je elk jaar wilt gaan kamperen, je een goede dure (katoenen) tent nodig hebt. Maar aangezien wij nog studenten zijn en een trekvakantie wilde voor ongeveer een week, leek zo'n tent ons ideaal.

Mijn vraag was dan ook of andere dezelfde ervaringen hebben met deze tent van de Gamma

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

willem3e - 25 sep. 2020 om 14:48
Computers & telefonie

Inscannen via HP photosmart B110

Scannen met behulp van de HP photosmart B110 via HP Solution center gaat niet meer omdat ik Adobe Flashplayer heb verwijderd omdat deze problemen kan veroorzaken.
Is er een andere oplossing om toch, b.v. een document, rechtstreeks vanaf de printer/scanner naar de laptop te scannen?
Nu even opgelost via een SD kaart. Lees meer

kn
kniefke - 26 sep. 2020 om 13:01
Geldzaken & recht

Pauze niet betaald

Ik werk in als hotel als receptioniste waarbij ik 8 uur per dag moet werken,helaas door de Covid 19 zit ik in mijn eentje achter de balie ipv 2 waarbij ik dus alle taken te doen heb,hotel receptie en voor de andere faciliteiten in het gebouw
Als het even rustig is probeer ik een sigaret te roken wat meestal niet verder komt dan enkele trekjes want dan staat er wel iemand voor de balie of gaat ... Lees meer

hjmblais - 26 sep. 2020 om 09:41
Computers & telefonie

MB gebruik tv kijken met mobiel

Volgens internet gegevens verbruik je met tv kijken op je mobiel, 10 mb per minuut. Dus ik dacht met 6 G kan je in Frankrijk wat. Na 6x het acht uur journaal te hebben bekeken is er 6 gig op. Is dat normaal?
Ik zit bij You phone en bij mijn vrouw bij Simpel ging dat even hard. Is dit het nieuwe verdienmodel? Vrndlk grt
Huub Blaisse Lees meer