rv
door rvdekart Aug 2, 2012 om 23:45
Vakantie & reizen

Verandering van de boeking

Ik heb een reis naar Rome geboekt met een eenpersoonskamer en heb dit ook met een rekening bevestigd gekregen. Drie dagen later kwam er een nieuwe bevestiging dat ze toch niet aan de vraag van eenpersoonskamers konden voldoen en dat mijn boeking is omgezet naar een tweepersoonskamer op indeling. Ik deel nu een kamer met iemand die ik niet ken. Kan dit zomaar? Kan ik mijn eerste boeking opeisen?

10222 27 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Aug 2, 2012 om 23:51
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

[quote=rvdekart schreef op donderdag 2 aug 2012, 23:45] Kan ik mijn eerste boeking opeisen?

Iets wat er is kun je niet krijgen...........

Maar ze mogen het niet zomaar wijzigen, ze moeten je dan gelegenheid geven `nee dank u ` te zeggen en mogelijkheid kostenloos te annuleren.
Tenzij het aangegeven was bij reis zoals bij sommige reizen geldt dat het een voorkeur was maar dat daar niet altijd aan tegemoetgekomen kan worden (wat vaak geval is bij groepsreizen)

stacey
door stacey - Aug 2, 2012 om 23:52
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

--Iets wat er is kun je niet krijgen...........--

Moet natuurlijk zijn - Iets wat er NIET is kun je niet krijgen...........--



si
door simpel bedriegt - Aug 3, 2012 om 11:33
5 Antwoorden / 0 Vragen
0
jantom
door jantom - Aug 3, 2012 om 11:34
377 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit heb ik ook weleens aan de hand gehad maar ik kreeg een 2-persoonskamer voor mij en mij alleen. Dat zal volgens mij ook met u gaan gebeuren. Maar vraag voor de zekerheid nog even naar de details van de boeking.

vliegenderob
door vliegenderob - Aug 3, 2012 om 11:35
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dit zal vast wel weer een eindeloze discussie worden omdat wij, "experts", de omstandigheden niet kennen en mogelijk wel eens zoiets hebben meegemaakt maar dan met andere voorwaarden die dan natuurlijk hier niet gelden.. Je schrijft dat de boeking "met een rekening bevestigd werd" dat is dus een betalingsbewijs, zeer waarschijnlijk, afhankelijk van de voorwaarden en de tekst op deze rekening , niet zijnde een bevestiging van een boeking van een éénpersoonskamer. Het is dus belangrijk om te weten of de betaling is bevestigd of dat er een boeking op een éénpersoonskamer is bevestigd. In het laatste geval moet men dus gewoon leveren wat bevestigd is, een kamer waar jij alleen op mag verblijven, waarbij de grootte daarvan natuurlijk van ondergeschikt belang is. Dit voor het geval dat men zegt dat er geen éénpersoonskamer ter beschikking is.

vliegenderob
door vliegenderob - Aug 3, 2012 om 11:37
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

P.S. Wat jantom heeft meegemaakt zou dus ook bij jou moeten gebeuren. (Las ik pas na het bericht te hebben verzonden, was er nog niet tijdens "preview".)

jo
door jorisw - Aug 3, 2012 om 12:33
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Belangrijkste is natuurlijk: is de prijs aangepast op een 2-persoonskamer?

vliegenderob
door vliegenderob - Aug 3, 2012 om 12:47
292 Antwoorden / 1 Vragen
0

volgens mij vindt TS het het belangrijkste of dat kan en of hij zijn eerste boeking kan opeisen.

vl
door vlinder30 - Aug 3, 2012 om 12:58
52 Antwoorden / 3 Vragen
0

Indien u een groepsreis heeft geboekt en daar een keuze is: -of 1pk met een duurdere prijs of - 2pk op indeling met een goedkopere prijs (keuze's die meestal worden aangeboden bij groepsreizen) en u heeft dus voor de optie 1pk met de bijbehorende duurdere prijs geboekt, dan is het antwoord NEE. Dat mag niet zomaar zonder overleg (mits dit in de boekingsvoorwaarden niet erbij is vermeld, maar normaliter boekt men op de hierboven vermelde wijze). Zou hier ten minste eens over bellen of bij reisburo langsgaan en kenbaar maken dat u dit dus nadrukkelijk niet wilt en daarom ook voor de 1pk heeft gekozen, kunnen zij daar niet aan voldoen en bieden zij u geen gelijkwaardig (of beter) alternatief dan mag u zonder kosten van de reis afzien. Het kan natuurlijk ook dat u een 2pk voor u alleen krijgt voor hetzelfde geld, maar gezien dat "op indeling" wat erbij staat betwijfel ik dat (en zou ik dat zwart op wit willen hebben, zodat u niet ineens met ene "Henk" oid op de kamer zit straks:) )
Succes

ko
door koppie - Aug 3, 2012 om 13:32
8 Antwoorden / 3 Vragen
0

Indien het reisburo niet kan leveren wat u geboekt en betaald heeft kun u onverkort uw geld terug vorderen op grond van nonprestatie.

edrick3
door edrick3 - Aug 3, 2012 om 13:33
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo rvdekart,

.....Kan dit zomaar? .....
Normaal gesproken niet natuurlijk, maar .... er zijn reisorganisaties waar deze mogelijkheid in de Voorwaarden staat aangegeven.
Dat zal hier dus ook wel het geval zijn.
Om welke organisatie gaat het?

Met vr.gr.

jantje
door jantje - Aug 3, 2012 om 13:44
123 Antwoorden / 12 Vragen
0

Of het zomaar kan weet ik niet, wat ik wel weet is dat men voor een éénpersoonskamer in de regel meer betaald dan voor een dubbele kamer.
Dan zou men u in ieder geval die toeslag voor een éénpersoonskamer terug moeten storten indien u een tweepersoonskamer accepteert.
Het is niet zeker dat u met ene Henk of Harry opgescheept gaat worden, het kan ook een Thea, Truus of Yolanda zijn.
Of dat een tweepersoonskamer voor uzelf krijgt. Ik zou er wel op staan dat het reisbureau die toeslag voor eenpersoonskamer terug te geven als het niet lukt om die reis te annuleren.
Per slot heeft u toch voor deze reis gekozen omdat het u mooi leek. / lijkt.

Fijne vakantie, van Moin.

an
door annie van es - Aug 3, 2012 om 14:25
53 Antwoorden / 4 Vragen
0

[quote=vlinder30 schreef op vrijdag 3 aug 2012, 12:58]Indien u een groepsreis heeft geboekt en daar een keuze is: -of 1pk met een duurdere prijs of - 2pk op indeling met een goedkopere prijs (keuze's die meestal worden aangeboden bij groepsreizen) en u heeft dus voor de optie 1pk met de bijbehorende duurdere prijs geboekt, dan is het antwoord NEE. Dat mag niet zomaar zonder overleg (mits dit in de boekingsvoorwaarden niet erbij is vermeld, maar normaliter boekt men op de hierboven vermelde wijze). Zou hier ten minste eens over bellen of bij reisburo langsgaan en kenbaar maken dat u dit dus nadrukkelijk niet wilt en daarom ook voor de 1pk heeft gekozen, kunnen zij daar niet aan voldoen en bieden zij u geen gelijkwaardig (of beter) alternatief dan mag u zonder kosten van de reis afzien. Het kan natuurlijk ook dat u een 2pk voor u alleen krijgt voor hetzelfde geld, maar gezien dat "op indeling" wat erbij staat betwijfel ik dat (en zou ik dat zwart op wit willen hebben, zodat u niet ineens met ene "Henk" oid op de kamer zit straks:) )
Succes
Vlinder zegt hier dat als je met een groepsreis gaat je kunt kiezen uit een één of twee persoons kamer. Dat is dus niet zo. Als je boekt voor 1 persoon krijg je gelijk te zien hoeveel meer de reis kost. Je kunt wel invullen voor 2 personen maar dan zal het bedrag ook voor 2 personen zijn. Ik moet wel zeggen dat de prijzen voor een kamer alleen soms exorbitant hoog zijn. Dat ligt ook aan het land waar je heen gaat. Noorwegen bv was veel duurder dan Turkye. Ik moet er ook niet aan denken dat ik met een vreemde op de kamer zou moeten die bv. heel erg snurkt. Maar ook de privacy is me toch wel wat waard.

sk
door skirduul - Aug 3, 2012 om 14:38
10 Antwoorden / 4 Vragen
0

De meerprijs voor een eenpersoonskamer is bijna altijd erg hoog, soms het dubbele van een tweepersoonskamer.
En meestal is het een achterafhokje wat erg klein is met uitzicht op de muur
van een gebouw op soms nog geen 2 meter afstand[ dat hoeft niet erg te zijn maar de prijs verhouding tot de eenpersoonskamer is vaak erg veel.
Of wat ik meemaakte dat ik met 2 anderen op een tweepersoonskamer terecht waar een derde bed bij was geplaatst: sorry het is voor één maar voor 1 nacht.Of met 6 mensen op een 5 persoonskamer, dus deden mijn vriendin en ik niet moeilijk; mijn vriendin sliep de hele nacht niet.
Ik zou in elk geval de toeslag terug vragen en geen kamer op indeling accepteren.
Annuleren is erg balen: je leeft toch naar de vakantie toe en dan dit klantonvriendelijke gedrag.Vaak is het ook het gevolg van dubbelboeken door reisorganisaties.Ik hoop dat er een goede regeling uit komt.Skirduul

ro
door rosenthal - Aug 3, 2012 om 15:00
53 Antwoorden / 6 Vragen
0

U heeft een 1 persoonskamer geboekt. Het maakt niet uit of u een 1- 2 of 3 persoonskamer krijgt zolang u die kamer niet hoeft te delen met iemand anders.
Informeer voor alle zekerheid of deze kamer alleen voor u is, zo niet dan heeft u het recht om te anuleren.

edrick3
door edrick3 - Aug 3, 2012 om 15:04
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

@@@,

Wat wordt er weer slecht gelezen!
TS schrijft:
.....boeking is omgezet naar een tweepersoonskamer op indeling[/i].....

Nogmaals: dat ligt aan de Voorwaarden van de reisorganisatie.
Laat TS eerst maar even aangeven welke dit is, dan kan dit nagegaan worden.

tot15karakters
door tot15karakters - Aug 3, 2012 om 20:18
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Als er tekort 1 persoon kamers zijn mogen ze een ruimere 2 persoon leveren.

Maar 2 personen op 1 kamer? Ik denk dat op indeling betekende dat U alleen in grotere kamer komt en niet samen want dan is Ontbinden wel redelijk.

edrick3
door edrick3 - Aug 3, 2012 om 20:26
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

@tot15karakters, e.a.

.....Ik denk dat op indeling betekende dat U alleen in grotere kamer komt en niet samen want dan is Ontbinden wel redelijk......

Dat denk je dan verkeerd.
Overigens stelt TS dan ook nergens dat ze voor die 1 persoons kamer méér betaald heeft.

Als TS de reisorganisatie noemt (zal wel een jongerenorganisatie zijn, bv. Beter-uit Reizen) kan men in de Algemene Voorwaarden precies lezen wat de bedoeling is.

Met vr.gr.

emcede
door emcede - Aug 3, 2012 om 22:30
960 Antwoorden / 4 Vragen
0

[quote=tot15karakters schreef op vrijdag 3 aug 2012, 20:18]Als er tekort 1 persoon kamers zijn mogen ze een ruimere 2 persoon leveren.

Maar 2 personen op 1 kamer? Ik denk dat op indeling betekende dat U alleen in grotere kamer komt en niet samen want dan is Ontbinden wel redelijk.

Nee hoor! Kamer op indeling betekent dat je de kamer deelt met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Als je dat niet wilt, kun je meestal een eenpersoonskamer (of een tweepersoonskamer voor alleen-gebruik) boekn. Dat is bijn altijd een stuk duurder, maar het is maar net waar je voor kiest.

Zolang TS echter niet reageert zal het verhaal wel niet helemaal duidelijk worden...

rv
door rvdekart - Aug 3, 2012 om 23:28
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Beste mensen, Bedankt voor jullie reacties. Ik ben wel wat meer te weten gekomen door jullie. Nog even voor de duidelijkheid. Het gaat erom dat ik een eenpersoonskamer geboekt heb en gefactureerd heb gekregen. De prijs is uiteraard hoger dan bij een tweepersoons maar dat was mij bekend. Nu er niet voldoende eenpersoonskamers waren ben ik zonder overleg omgeboekt naar een tweepersoonskamer op indeling wat betekent dat ik de kamer moet delen met iemand van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht.
Het gaat niet om een jongerenreis (die leeftijd ben ik ruim te boven...) en ik was benieuwd of ik de organisatie kon houden aan de bevestiging die zij in eerste instantie hebben gedaan. Dus aan de eenpersoonskamer. Ik wil niet annuleren en ik wil niet bij iemand op de kamer (zeker niet iemand die ik niet ken). Het is mij duidelijk geworden dat ik de voorwaarden van de organisatie er op na moet slaan en dat ga ik nu ook doen. De naam van de organisatie wil ik nog even niet noemen omdat er op dit moment nog niet direct een conflict is. We zijn nog in overleg en ik hoop dat we eruit gaan komen.
U allen heel hartelijk bedankt voor de reacties.

ca
door cathja - Aug 4, 2012 om 11:02
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

Uit uw verhaal kan ik niet opmaken of u de rekening al (aan-)betaald had. Is dat niet het geval, dan kunt u bezwaar maken tegen de omboeking naar een 2-persoonskamer, tenzij u de verzekering krijgt dat u alleen gebruik mag maken van een 2-persoonskamer, omdat men u geen 1-persoonskamer kan aanbieden. U hoeft niet te accepteren dat men u een kamer verhuurt die u met een wildvreemde moet delen.
Indien u de 1-persoonskamer al betaald had, kunt u verzoeken het (aanbetaalde) bedrag terug te storten. Eventuele boekings- en administratiekosten worden dan wel ingehouden.

edrick3
door edrick3 - Aug 4, 2012 om 12:22
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

@cathja,

.....U hoeft niet te accepteren dat men u een kamer verhuurt die u met een wildvreemde moet delen......

Nogmaals: dat ligt aan de regels die hiervoor in de Algemene Voorwaarden van de reisorganisatie staat. En zolang we de naam van de organisatie niet weten is dit niet na te gaan.

Met vr.gr.

ca
door cathja - Aug 4, 2012 om 19:13
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

@ edrick3:

ik wil niet eigenwijs zijn, maar het wil er bij mij niet in dat er een reisorganisatie bestaat die mensen min of meer kan verplichten de kamer met een totaal onbekend persoon te delen! Ik kon niet uit het verhaal van TS opmaken dat hij met een groep reist, maar als dit wel het geval is, lijkt het mij toch onwaarschijnlijk dat dit je opgelegd kan worden door de hotelier. Indien er niet voldoende 1-persoonskamers beschikbaar zijn zou het logisch zijn dat er geannuleerd kan worden, óf omboeken naar een andere datum. Sommige hotels bieden dan wel eens een 2-pers.kamer aan tegen bijbetaling, en dat zou inderdaad in de Algemene Voorwaarden moeten staan. Maar ik zou echt weigeren mijn kamer zomaar met een vreemde te delen! Jij niet soms? Je bent toch op je privacy gesteld? Ik wel tenminste!

Met vr. groeten,
Cathja.

zoekster
door zoekster - Aug 4, 2012 om 19:36
10965 Antwoorden / 34 Vragen
0

@cathja, dat soort reizen bestaat, ik moet er nu zelf ook niet meer aan denken, maar er zijn mensen die dat geen bezwaar vinden. Als tiener heb ik ook in jeugdherbergen geslapen, was goedkoper, dan sliep je wel eens met z'n 12-en op een kamer, soms zelfs meer.

Toevallig vond ik soort rondreis waarvan drie dagen in Rome met kamers op indeling. klik hier
Misschien heeft ts zoiets geboekt.

edrick3
door edrick3 - Aug 4, 2012 om 20:19
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

@catha,

Nog een voorbeeld:
Kamerindeling - De reissommen zijn gebaseerd op tweepersoonskamers, tenzij anders vermeld. Alleenreizenden kunnen met iemand anders worden ingedeeld. Als vanaf zes weken voor vertrek blijkt, dat indeling op een tweepersoonskamer niet mogelijk is, dan wordt alsnog een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van een éénpersoonskamer.

Eenpersoonskamer - Eenpersoonskamers zijn vaak helaas slechts beperkt aanwezig en hiervoor geldt een toeslag. Wie kiest voor een eenpersoonskamer, dient er rekening mee te houden, dat deze vaak kleiner is, minder faciliteiten biedt en minder gunstig gelegen kan zijn dan een tweepersoonskamer in hetzelfde hotel. Let wel, dit is geen algemene regel, maar wel een veelvoorkomend verschijnsel. In overnachtingshotels kunnen eenpersoonskamers niet altijd worden gegarandeerd.

ca
door cathja - Aug 4, 2012 om 23:26
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

@ zoekster en @ edrick3,

okee, ik ben overtuigd. Maar ik mag het hopelijk toch wel 'vreemd' vinden?? Zoals uit mijn vorige reaktie bleek zou ik er echt niks van moeten hebben om geen privacy te hebben tijdens mijn vakantie! @zoekster, je shreef dat je in je tienertijd wel eens in jeugdherbergen hebt geslapen, met velen op een kamer, maar toen was je jong en keek vast iets minder krap denk ik. Misschien vond je het wel avontuurlijk?
Overigens boeken wij altijd een 2-persoonskamer en daarom wij lopen nooit tegen dit soort problemen aan, maar via de vraag van TS ben ik dus weer een beetje 'wijzer' geworden!

M.vr.gr.,
Cathja.

zoekster
door zoekster - Aug 4, 2012 om 23:58
10965 Antwoorden / 34 Vragen
0

@ cathja
Natuurlijk mag je het vreemd vinden. Er zullen genoeg mensen zijn, die nog nooit van kamer op indeling hebben gehoord en er ook niets in zien. Ts heeft er zelf duidelijk ook geen trek in.
De tijd van de jeugdherbergen was inderdaad een avontuurlijke tijd, toen ik nog met rugzak op pad ging. Nu geef ik de voorkeur aan een koffer met wieltjes ;-)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer