ro
door robben 21 jan. 2012 om 15:27
Voeding & gezondheid

Bloedbank

Mijn vraag ,waarom kan de bloedbank(Sanguin) bij ouderen die al meer dan 40 jaar bloed of plasma vrijwillig geven .Geen bloed testen doen ivm bv suiker of cholesterol. Ik heb dit div keren gevraagd , het antwoord is dat doen wij niet wel ander testen , maar welke dat wordt niet verteld.
Is het niet mogelijk dat Kassa hier wat aan doet . Ik denk dat veel ouderen en ook de jongere bloed donoren hier baad bij hebben . Ook al geef je vrijwillig , je best wat terug mag krijgen . Nu moet ik dit zelf betalen en je wilt toch ook oud gezond blijven .
Alvast mijn hartelijke dank

2447 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door freya - 21 jan. 2012 om 15:35
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo robben,

De redactie leest lang niet altijd alles wat er hier 'gevraagd' wordt, dus als je de redactie wil bereiken kun je dit beter doen via de 'contact'-knop onderaan deze pagina.

m.vr.gr. Freya

door tdehond - 21 jan. 2012 om 16:14
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Het plezierige in Nederland is dat donoren vrijwillig om niet bloed geven.

Bloedsuiker kan zo nu en dan gratis bij apotheken gedaan worden.

Cholesterol test kan het beste nuchter gedaan worden. Dat zou dus lastig worden bij de bloedbank om dit te organiseren.

Het zou extra kosten met zich mee brengen om deze testen te doen en door te geven aan de donoren.ka
door katja1000 - 22 jan. 2012 om 13:02
26 Antwoorden / 4 Vragen
0

Dat zegt genoeg over de bloedbank. Die willen bloedprodukten verkopen.
Het is evrwerpelijk dat u er niets voor terug krijgt.
Ze zijn erg blij met mensen als u. Dat is nou de reden dat ik nooit bloed-donor zal worden. Het is te veel gecommecialiseerd.

door Cookies - 22 jan. 2012 om 13:10
13336 Antwoorden / 36 Vragen
0

[quote=katja1000 schreef op zondag 22 jan 2012, 13:02]Dat zegt genoeg over de bloedbank. Die willen bloedprodukten verkopen.
Het is evrwerpelijk dat u er niets voor terug krijgt.
Ze zijn erg blij met mensen als u. Dat is nou de reden dat ik nooit bloed-donor zal worden. Het is te veel gecommecialiseerd.

Dan weiger je natuurlijk ook netjes bloed te ontvangen als je het nodig hebt? Allemaal veel te gecommercialiseerd, toch?

su
door susannef - 22 jan. 2012 om 13:24
303 Antwoorden / 9 Vragen
0

@katja1000: Sanquin is geen commerciële instelling.

Behalve tijd hoeft de donatie je niks te kosten, dus ik zie niet in waarom er van de zijde van de bloedbank extra dingen tegenover moeten staan.
Wanneer er wél een vergoeding voor gegeven zou worden, zou dat voor mij juist een reden kunnen zijn om als donor te stoppen. Er zijn namelijk landen waar wel een vergoeding voor een bloeddonatie wordt/werd gegeven waar bepaalde soorten mensen op af kwamen die eigenlijk helemaal geen bloed mogen geven, maar het puur voor het geld doen.

door poltol - 22 jan. 2012 om 13:44
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

[quote=katja1000 schreef op zondag 22 jan 2012, 13:02]Dat zegt genoeg over de bloedbank. Die willen bloedprodukten verkopen.
Het is evrwerpelijk dat u er niets voor terug krijgt.
Ze zijn erg blij met mensen als u. Dat is nou de reden dat ik nooit bloed-donor zal worden. Het is te veel gecommecialiseerd.

even leven????

Fijne zondag verder, poltol

ro
door robben - 22 jan. 2012 om 14:22
9 Antwoorden / 40 Vragen
0

Het is niet mijn bedoeling om geld of zo te ontvangen voor mijn bloed of plasma . Het zit namelijk zo ,dat voor het echte bloed of plasma geven eerst 3 buisjes gevuld worden met mijn bloed . Deze bloed buisjes worden naar een laboratorium gestuurd voor ,zo als men verteld voor testen . Welke wordt niet vermeld . Mijn vraag is dan ook Waarom wel deze testen en niet een test op suiker of cholesterol.
Dit lijkt me voor de donor ook een zekere waardering . Laat ik dit door de huisarts doen dan kost dit mij altijd geld . De huisarts moet het ook via een laboratorium laten onderzoeken en dat is echt niet gratis.

door Cookies - 22 jan. 2012 om 15:03
13336 Antwoorden / 36 Vragen
0

Testen op suiker en cholesterol doen ze niet omdat dit niet relevant is. Of jij nou wel of geen last hebt van die kwaaltjes, is voor de ontvanger van het bloed niet belangrijk.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

la
langeco - 13 nov. 2019 om 14:08
Geldzaken & recht

Nieuw contract.

Ik sta op het punt om van baas te veranderen.
In het Concept voorstel staat in dat ik een contract aangeboden krijg voor 7 maanden met de intentie op verlenging en uitzicht op een vaste baan.
In het contract wat erbij zit staat dit niet.
Alleen dat ik een contract krijg voor 7 maanden.
Standaard denk ik.
Mijn vraag is.
Heeft dit consequenties voor als ik over 7 maande ... Lees meer

ja
jaycee1965 - 14 nov. 2019 om 23:06
Huishouden & energie

Klacht over wangedrag verhuurder Nederwoon

        −   JC2 minuten geleden Ik huur een flatje met achterstallig onderhoud via vastgoedbeheer Nederwoon. Toen ik hier kwam wonen heeft familie veel gedaan om de flat toonbaar te maken. Er waren allemaal stopcontacten zonder dozen. Mijn vader heeft nieuwe dozen bevestigd. Scheuren in muren en vensterbanken, radiator moest vetvangen wat e ... Lees meer

El
Ellenbel - 15 nov. 2019 om 09:24
Computers & telefonie

Klacht over cashback actie van Motorola

Begin september kocht ik een Motorola telefoon via Bol.com met een cashback actie van € 30,- rechtstreeks via Motorola.
De cashback werd binnen 1 dag al goedgekeurd en binnen 60 dagen kon ik het geld op mijn rekening verwachten.
Na deze 60 dagen was het geld nog niet bijgeschreven en ben ik gaan mailen. Het is fijn dat binnen een dag wordt gereageerd op mijn mail, mij is op 6 november ... Lees meer