Cake bakken in heteluchtoven lukt niet
Ik had een "gewone" electrische oven en nu een combi-magnetron/hete luchtoven.
Ik heb nu een cake gebakken en een appeltaart (op de zelfde manier als ik altijd deed in mijn oude oven), beiden zijn niet gaag geworden en niet gerezen.
Wat doe ik fout?
Hoi,
Temparatuur van de oven(functie) wel goed ? Als je een sharp hebt moet je er eens een oventhermometer inzetten om te controleren...........bij de mijne is hij nooit op de themapartuur die hij beweerd te hebben, zeker niet bij voorverwarmen, en ik was laatst niet de enige met die klacht.
Beste Henderikaa
Als u de magnetron deur opendoet en u kijkt naar de achterwand van de magnetron, is de achterwand dan dicht of zitten er gaatjes met een ventilator in?
Als de wand dicht is heeft u een combi van magnetron en grill de cake zal dan bijna nooit lukken.Ook pizza blijft of slap of is juist zwart en verbrand.
Bij een achterwand met ventilator ingebouwd heeft u een hete lucht functie dan zou de cake moeten lukken, misschien zoals Stacey al zegt even tempen.......
Succes en laat even weten of het gelukt is, komen we proeven..:-)
Hallo,
Als het een echte hetelucht oven is [zie vorige opmerkingen] dan kunt u het ook eens proberen als volgt.
Zet de vorm met beslag op het draai plateau, het liefst op een kleine verhoger. Door het ronddraaien wordt de cake/appeltaart eerder en mooier gaar. Ik zet de temp. altijd minimaal 10 graden hoger dan de voorschriften. Even proberen of, zoals al gezegd is, een losse termometer erin leggen.
Succes, poltol [die niet gare cake/appeltaart ook erg lekker vindt]
Ik had bij mijn vorige combi-magnetron hetzelfde probleem. Deze verwarmde ook alleen met de grill, ook in de oven-functie. Dan krijg je teveel bovenwarmte. De cake was prima gerezen, maar onderin was hij bij lange na niet gaar, (de bovenkand had ik halverwege al met alu-folie afgedekt om verbranden van de bovenkant te voorkomen)
Nu heb ik een andere, mét ventilatoren en dat werkt prima!
Ben bang dat je de verkeerde oven gekozen hebt.
Zoals ik het lees,Weet u niet wat u aangekocht hebt.
En de reageerders ook niet.
Gaarne iets meer uitleg over uw aankoop.
T
Mijn vorige magnetron was ook een sharp, die verwarmde ook niet goed, en moest de cake halverwege omdraaien. Meerdere sharps hebben dit probleem, dat ze aan de achterkant donker tot zwart worden en aan de voorkant licht blijven. Bijvoorbeeld bij broodjes zet ik hem op 230 graaden. Inmidels heb ik een andere gekocht en daar heb ik meer plezier van.
Hier staan de graden op
zoals u die zou kunnen instellen en nog recepten ook
voor uw cake in de magnetron:
Instellen van magnetron.
Vr.gr.Elena
Ik heb altijd een heteluchtoven gehad en aparte magnetron.Daarna heb ik een combimagnetron gekocht,ik denk dan heb ik maar 1 apparaat ,en dat andere weggedaan .
Maar bij mij mislukte ook alles wat ik wilde bakken(en ik ben geen leek wat het bakken aangaat want ik bak al jaren allerlei soorten gebak) Maar in die combi mislukte alles .
Dus met gevolg dat ik er nu weer een heteluchtoven bij gekocht heb en alles lukt weer
Dus je ziet je bent niet de enige
Groetjes
Ria V
Beste Hendrikaa
Ik bak elke week wel 2 keer cake in mijn combi magnetron op de volgende manier:
Voorverwarmen op 160 graden. 200gr boter, 200gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram cakemeel. Mixen met een gewone mixer, geen keukenmachine. Bakken 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Is nog nooit mislukt. Ik heb een LG combimagnetron, hetelucht, grill, magnetron. Ik gebruik geen combistand want dat mislukt!
Hiervoor had ik een Sharp magnetron en heel vaak mislukte dingen omdat de kwartsgrill vaak dingen liet verbranden.
Het lijkt me dat je moet wennen aan het nieuwe apparaat. Herlees de gebruiksaanwijzing. Experimenteer met andere temperaturen en tijden dan je gewend was.Bij niet gaar lijkt een hogere temperatuur en/of een langere baktijd een optie.Die apparaten verschillen allemaal van elkaar, dus een eenduidig antwoord is er niet.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Parfum over datum
Recent heb ik wat gekocht op parfumerie en ik vond de geur niet lekker ruiken, ik dacht aan over datum. Nadat ik met de klantenservice van deze webshop contact had opgenomen vertelde ze me over de site checkfresh waar je aan de hand van batch codes kunt zien wanneer de productiedatum is van deze parfum. Weten jullie of deze site betrouwbaar is om te kunnen zien wanneer een parfum is gemaakt? ... Lees meer
Is kleur van de hout lak of beits bepalend voor levensduur buiten?
Ik hoorde van iemand dat donkere kleuren minder lang mee gaan en barstnin ezon.Klopt dat? Wij overwgen voor zwart te gaan. Lees meer
Post.NL geeft je geen mogelijkheid om je Post.NL afhaalpunt te wijzigen. Dit wor
Wanneer je een pakket ontvangt via Post.NL kun je alleen je afhaalpunt wijziggen bij de bestelling.
Als ontvanger kun je niet via de Post.NL App en de Klantenservice niet je afhaalpunt van Post.NL bepalen.
Post.NL doet dit voor jou en wel via je postcode.
Als ontvanger kun je dat niet zelf bepalen.
Wel bij het plaatsen van je bestelling bij de verzender.
Je mag dus als ont
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer