Gea Koster
door Gea Koster Oct 2, 2021 om 20:07
Voeding & gezondheid

Claudicatio intermittens

Mijn man is op advies van zijn medisch specialist verwezen naar een fysiotherapeut i.v.m. looptraining bij claudiato intermittens. Na 6 behandelingen is er een rekening gestuurd door de fysio naar de zorgverzekering. De behandelingen gingen door en mijn man bemerkte resultaat. Na de volgende 6 behandelingen weer een rekening gestuurd, waarop de fysio te horen kreeg dat er niet vergoed werd, omdat meneer in 2017 al 12 behandelingen heeft ondergaan voor dit probleem en er dus geen betaling plaats vind. Wij, als verzekerden, hebben daar nooit bericht van gekregen. Heeft onze zorgverzekering, Ditzo, daar gelijk in en hoeven ze deze behandelingen niet te vergoeden? 
Wie heeft ooit iets soortgelijks meegemaakt?

Met vriendelijke groeten 
Gea Koster
Hoogeveen

1511 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Oct 2, 2021 om 20:15
4179 Antwoorden / 10 Vragen
2

Wat staat er in de verzekeringsvoorwaarden? heeft u die nagelezen?

u kan altijd bezwaar aantekenen.

sjjoppy
door sjjoppy - Oct 2, 2021 om 20:16
7356 Antwoorden / 3 Vragen
2
heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 2, 2021 om 20:51
16957 Antwoorden / 202 Vragen
2

Jammer dat u niet vooraf toestemmijng heeft gevraagd resp. gecontroleerd of dat biine uw polis resp. aanvullende polis valt.
Dat had de fysiotherapeut overigens ook kunnen (en m.i. op basis van zorgvuldigheid) ook kunnen doen. Mijn fysiotgherapeut houdt zelf bij wanneer het aantal behandelingen aan de limiet van mijn verzekering komt. Ik vrees voor u dat uw vezekering terecht niet vergoed omdat dit kennelijk niet binnen de door u afgesloten verzekering valt. 

Hoe dan ook valt het niet onder de basisvezekering. En herhaald, de fysiotherapeut had dat vooraf kunnen nagaan voordat de declaratie werd ingestuurd.

sira
door sira - Oct 2, 2021 om 20:58
2531 Antwoorden / 24 Vragen
0

U heeft inderdaad de polisvoorwaarden niet gelezen, zoals Getty en Sjoppy al aangeven.

Ik zit al vanaf 1999 bij Stad Holland en heb de Extra Uitgebreide AV en daardoor heb ik recht op 36 behandelingen per jaar. Overigens heb ik vanaf '99 tot heden in totaal 4 behandelingen gehad. Uiteraard betaal ik wel meer voor deze verzekering. Toch vind ik Ditzo t.o.v. Stad Holland wel erg beperkt met de aanvullende verzekering.

gerbera
door gerbera - Oct 2, 2021 om 22:19
7459 Antwoorden / 14 Vragen
0

U heeft het over 2017 (lang geleden dus) dat het max. aantal behandelingen heeft plaatsgevonden. Over welk jaar  heeft u het dat er niet meer vergoed wordt. Afhankelijk van uw aanvulling is het aantal behandelingen dat vergoed wordt 6 tot 9 per jaar dus elk jaar opnieuw heeft u recht op vergoeding van het max. aantal behandelingen.

marita5
door marita5 - Oct 3, 2021 om 07:18
11648 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Gea Koster , 

Dit staat op de site van Ditzo , 

Voor onderstaande indicaties wordt fysiotherapie vanaf de eerste behandeling vergoed:

  • Bij claudicatio intermittens worden de eerste 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering 
Voor verdere informatie , zie deze link , klik op de rode regel . 

https://www.ditzo.nl/zorgverzekering/fysiotherapie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer