je
door jeffb 16 nov. 2005 om 19:51
Voeding & gezondheid

Co-ouderschap

Mijn vrouw wil scheiden en haar advocaat geeft aan dat co-ouderschap niet goed is voor een kindje van anderhalf. Wie kan mijn vertellen waarom het goed is voor een kind of juist niet goed. Ik wil graag co-ouder worden ook omdat ik geen eens in de twee weken onze dochter een dag mag zien. Ik wil er ook graag voor haar zijn en alles in eerlijkheid regelen. Ik wil ook in de buurt gaan wonen en ben in bezit van vervoer. Graag uw reacties !? Hopeloze vader

7644 30 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 16 nov. 2005 om 20:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi allereerst jammer dat het mis gelopen is. Als ik u was zou ik zelf ook een advocaat raadplegen. Dit probleem lijkt mij niet door de forum bezoekers op te lossen.


Succes en ik hoop dat u een goede regeling kunt treffen.


 

ve
door verwijderd - 17 nov. 2005 om 00:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

meld je aan bij deze mailinglist. Hier zitten de mensen met ervaring: http://groups.yahoo.com/group/co-ouderschap/

ve
door verwijderd - 17 nov. 2005 om 12:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als de advocaat vind dat een co-ouderschap niet goed is voor het kind wil dat nog niet zeggen dat dat zo is. Naar mijn mening is dat aan de ouders om te bepalen.


Als u een co-ouderschap voorsteld neem ik aan dat u dat met uw vrouw heeft overlegd. Als u vrouw tegen is gaat het niet en kan ik mij voorstellen dat van invloed is op het kind.


Houd er wel rekening mee dat beide (co-)ouders ook daadwerkelijk co voor het kind dienen te zorgen, dus ieder 50%. Dat kan moeilijk te combineren zijn met een fulltime dienstverband.

ve
door verwijderd - 17 nov. 2005 om 13:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ouders die kunnen dat het best bepalen niet zomaar een advocaat. Ik weet niet of jij en je vrouw nog normaal met elkaar praten maar overleg eerst met haar. Als jij je kind hebt erkent dan besluit een rechter niet zomaar om een kind alleen aan de moeder toe te wijzen. Laat alles wel vastleggen via de rechter (ook alimentatie!!). Misschien kunnen jullie nu nog normaal met elkaar praten maar dat kan veranderen als 1 van jullie b.v. een andere partner krijgt. En dan is het voor een vader erg moeilijk om zijn recht te halen. Als je vrouw geen co-ouderschap wilt zal ze met goede motivaties moeten komen bij een rechter want die zal altijd kijken wat het beste is voor een kind. En inderdaad als je full-time werkt overleg met je werkgever wat de mogelijkheden zijn (bv ouderschapsverlof e.d.). En neem een advocaat! Succes!

ve
door verwijderd - 17 nov. 2005 om 14:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze gaat af op haar advocaat en wat het beste is, is bij haar uit beeld. Ze is erg onredelijk in tips of advies van derden. Maar alles is nog erg vers en ik kan inderdaad co-ouder zijn en zeker als ze straks op de peuterspeelzaal zit is er al weer meer tijd.

ve
door verwijderd - 17 nov. 2005 om 15:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi jeff,Ikdenk dat er nog wel meer reacties zullen komen,maar kijk eens op internet inloggen  COOUDERSCHAP  o.a deze site  http://www.co-ouderschapsplan.nl/ vooral over wat goed is voor een kind of juist niet goed .fred

ve
door verwijderd - 18 nov. 2005 om 09:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk ook even op deze site. www.alimentatieplicht.nl En nogmaals, ga niet zomaar akkoord laat alles vastleggen. Je weet maar nooit.

ve
door verwijderd - 18 nov. 2005 om 16:41
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@jeffb sterkte 't vergt wel heel veel van beide ouders maar lijkt mij niet dat de advocaat daar zijn oordeel over mag geven als jullie als ouders er vierkant achterstaan.

ve
door verwijderd - 21 nov. 2005 om 07:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte , Zo ver ik weet is het nu zo wettelijk verplicht dat als mensen uit elkaar gaan dat ze een co-ouderschap moeten nemen.Dan kan die advocaat van je ex partner wel roepen is niet goed, dan moet hij goede gronden hebben om het niet door te laten gaan. B.v. , dat je aan de drank of drugs bent of crimineel.En het is zelfs  wettelijk verplicht dat jij je kind om de 14 dagen mag zien. Mijn man mocht eerst zijn kinderen maar een paar uurtjes  zien(van zijn vorige huwlijk)en later werd het om de 14 dagen en vakanties.Beide kinderen hebben bij ons gewoont, 1  is al de huis uit en de ander woont nog bij ons. Later gaan de kinderen wel hun zich afvragen waarom het zo gelopen is  met hem of haar ouders  en komt weer verhaal halen.Succes

ve
door verwijderd - 24 nov. 2005 om 00:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor alle reacties en zeker de hier voorgaande is altijd leuk om te horen. Ik heb echt het idee dat je zonder co-ouderschap een soort van oppas bent en wil er gewoon zijn voor mijn dochter en niet alleen een weekend in de twee weken. Wie is hier nu het beste mee af ? In mijn ogen de moeder en niet mijn dochter en ik zelf. Natuurlijk zijn er veel slechte voorbeelden van vader (meestal) die geen alimentatie overmaken of de afspraken niet nakomen maar ik wil heel graag om tafel om dit probleem goed aan te pakken. Mijn vrouw (ex in spe) wil geen co-ouderschap omdat dit niet goed zou zijn. Ze zegt doodleuk dat een omgangsregeling bijna het zelfde is en wat zeur ik nou. Ik blijf toch ook het ouderlijkgezag houden en dat is toch ook goed ! Nou nee dus, ik wil een eigen plekkie met een kamer voor mijn dochter waar ze ook thuis is en niet een luxe oppaskamer. Ze is erg onredelijk en wil alles in goed overleg doen als het maar in haar straatje is. Het is jammer dat het zo moet want ik wilde al niet eens scheiden en kwam een beetje koud op mijn dak en dan ook nog mijn kleine meissie afnemen, nee dat kan ze vergeten. Want een kind heeft ook een papa nodig en een papa zijn meissie. Zo ff mijn hart gelucht en hoop dat iemand nog een goede tip heeft. Bedankt in ieder geval alvast.

ve
door verwijderd - 24 nov. 2005 om 00:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Er zijn al heel wat antwoorden op je vraag gekomen. Maar van mij deze keer geen antwoord, maar een blijk van waardering. De manier waarop je bij het leven van je dochter betrokken wilt blijven vind ik ronduit klasse. Daarom veel steun en goede raad toegewenst bij de oplossing van dit probleem.


Groetje,  

ve
door verwijderd - 24 nov. 2005 om 06:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte Jeff, zolang jij als vader zijnde in een klote positie zit  zou ik toch aan raden om eerst die omgangs regeling te nemen.Dan laat jij je  in iedergeval van je goede kant zien. Als je kind wat groter is, kun je het altijd gaan uitleggen dat je wel meer wou maar niet kon. En reken maar van yes  dat ze het snappen....hoe jong ze ook zijn. En je moet er geen gedachtes  erbij hebben zo van dat je ex partner dan haar gelijk heeft nee  gewoon uit fatsoen dat jij voor het kind  kiest.Of  laat duidelijk merken dat je antwoorden wil van je ex partner...want er is nog steeds geen duidelijkheid waarom dat ze niet willen hebben dat je het kindje vaker ziet. Dat is later ook belang van het kind.En als je tegen een rechter zou zeggen ja ik wil dit en ik wil dat  dan zegt de rechter ook van je denkt niet aan het kind.Het is maar een tip....

ve
door verwijderd - 24 nov. 2005 om 09:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad, ik ben het met bovenstaande reactie eens. Als vader zijnde heb je meestal minder rechten dan de moeder. Maar nogmaals, niets onderling regelene alles via de rechter.

ve
door verwijderd - 26 nov. 2005 om 08:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hi Jeff, Het is inderdaad zo dat in geval van scheiding een van de (ex)partners in deze positie wordt gedwongen en in Nederland de rechter meestal besluit om kinderen aan de moeder toe te wijzen. Omdat m.i. de kinderen er het meest bij gebaat zijn dat omgang met beide ouders (in redelijke verstandhouden) het beste is, lijkt het mij verstandig om contact op te nemen met een objectief bemiddelaar die de zaken voor beide partners in het juiste perspectief kan zetten. In geval van scheiding is er vaak één partner die alles op de ander gooit. En helaas zijn kinderen hier de dupe van. Wat mij altijd weer verbaast is dat je samen kinderen op de wereld zet maar dat één van de twee meestal moeilijk doet over de opvoeding van de kinderen als men uit elkaar gaat. Houdt je hoofd koel en zet zoals al eerder gemeld alles op papier. Laat dit eventueel tekenen en indien je ex dit niet wil schrijf dit er dan bij. Dit is ook voor later voor dochter een bewijs dat je je goede wil hebt laten zien. Er komen nl altijd vragen zodra de kinderen ouder zijn. Dus tip bewaar dit ook.


Sterkte met je perikelen. Hoop dat het voor jullie drieen goed geregeld gaat worden.

ve
door verwijderd - 26 nov. 2005 om 09:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hopeloze vader? Kom op; zowel jij als je vrouw hebben evenveel rechten en plichten. Neem een goede mediator in de armen en blijf met elkaar in gesprek op positieve wijze. Daar is namelijk jullie kind het beste mee gebaat. Succes!

ve
door verwijderd - 26 nov. 2005 om 21:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo, ik ben zelf jaren coouder geweest vanaf dat onze dochter 2 jaar was(ze is nu 20),zij ging de helft vd week naar de vader en het is volgens mij de beste manier na een scheiding, áls je maar goed met elkaar op kunt schieten(al hoeft dat niet gelijk want dan is de scheiding nog vers)Maar het gaat om het kind en zij gedijen hier het beste en voor je zelf is het ook het beste even weer bij tanken in je kindlozen dagen. Succes met het nemen van de juiste beslissing!

ve
door verwijderd - 28 nov. 2005 om 23:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, ik hoop dat ik je kan helpen met je vraag. Het schijnt bewezen te zijn dat het voor kinderen onder de 8 jaar meestal niet de beste oplossing is. Omdat zij zich tussen de ouders "heen en weer geslingerd voelen". En zij meer moeite hebben met zich te hechten en een vertrouwensband op te bouwen omdat ze niet weten waar ze nu eigelijk precies thuis horen. Ook is het bewezen dat je kinderen onder de 3 jaar minimaal 1 keer 1 dag per week behoort te zien om een goede band met ze op te kunnen bouwen. Misschien is het raadzaam om informatie te verzamelen in bijvoorbeeld bibliotheek met concrete bewijzen die onderzoeken hebben uitgewezen. Verder zou ik een goede advocaat inschakelen die bekend is met dit onderwerp. En alle afspraken zwart op wit laten zetten. ook moet jij aan een aantal voorwaarden voldoen. Zoals, in dezelfde woonplaats wonen als je ex en aan kunnen tonen dat jij zelf voor je kind zorgt en dus niet gaat werken en haar naar de oppas brengt. Veel succes!!

ve
door verwijderd - 1 dec. 2005 om 10:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn ex en ik hebben destijds samen een notaris in de arm genomen om het co/ouderschap over onze twee kinderen te regelen. In het begin is dat best lastig omdat emoties een rol kunnen spelen. Wanneer je voor co/ouderschap kiest moet je naar mijn mening met elkaar kunnen overleggen en praten. Kun je dat niet dan krijg je gebekvecht en dat is toch niet de bedoeling. In het begin was het zeker niet makkelijk omdat je goed moet zoeken naar informatie over dit onderwerp. We zijn nu 2 1/2 jaar verder en het loopt sinds een jaar echt lekker. We hebben de tijd dat we voor de kinderen zorgen zo eerlijk mogelijk verdeeld en we hebben regelmatig contact met elkaar om dingen te regelen. Dat is iets wat je je wel moet realiseren. Zolang de kinderen jong zijn ben je samen verantwoordelijk en moet je samen afspraken kunnen maken en je zoveel mogelijk daar aan houden. Verder is flexibiliteit noodzakelijk. Je moet als ouders allebi voor ogen houden dat je beiden je kind wilt blijven opvoeden, dus moet je beiden bereid zijn tot overleg met elkaar. Als dit niet lukt, dan wordt het heel moeilijk om co-ouderschap te regelen. Succes verder!

ve
door verwijderd - 4 dec. 2005 om 18:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste hopeloze vader, mijn ex en ik hebben het al 3 ,5 jaar zo geregeld. Dit hebben we samen overeengekomen en werkt uitstekend! Weleenswaar waren mijn kinderen ouder toen deze regeling inging (5 en 7 ) maar wij ervaren het nog steeds allemaal als een ideale oplossing. Inmiddels hebben mijn ex en ik een nieuwe partner. Dmv van een schriftje communiceren wij, maar ook bij het hale en brengen mondeling. Schiet ons ineens iets te binnen dan schrijven we dat in het schriftje, en ook hetgene er gegeten is die week (zodat het geen patat/pizza week of bloemkoolweek word). Het goede aan deze regeling is dat beide ouders zowel de lusten als de lasten ervaren! Mijn kinderen hebben een echtere/betere band met hun vader dan ervoor, doordat papa nu het douchen, naar bed gaan, voorlezen , sporten ed regelt op de dagen dat ze bij hem zijn. Ze vinden het leuk om weer naar hem te gaan en dan ook weeer om weer naar mij te gaan. Zeker voor een jong kind lijkt het me makkelijker om te wennen, eerlijk gezegd. En vergeet niet: kinderen zijn heeel flexibel! Bovendien is er soms niet echt een keus: kiezen tussen twee kwaden zelfs. Ik zou dus zeggen: ga ervoor!

ve
door verwijderd - 11 jan. 2006 om 03:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Neem de adviezen van het in de arm nemen van een advocaat in ieder geval ten harte!! De tijd is rijp voor een co-ouderschap al kan de moeder nog vaak straffeloos tegenwerken. Ik heb in het verleden ook de Raad voor de Kinderbescherming om hulp in deze te vragen en hun advies aan de rechter was in dit geval dat mijn (toen nog stief)zoon bij mij zou moeten blijven.


In ieder geval sterkte want de groep Dwaze Vaders bestaat er niet voor niets.


De vrije vogel

ve
door verwijderd - 31 jan. 2006 om 21:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zou als ik u was als de wiederweer ga een advocaat in de arm nemen ik ben zelf gescheiden met kids op hele jonge leeftijd en co ouderschap is heel verleidelijk om af te wijzen ook voor een rechter puur om het feit het geeft veel rompslop veel papier werk en geruzie vaak waarom alles moet gedeeld worden zo ook de kinderbijslag en ik zal er voor vechten als ik u was en dat kan men niet op een forum oplossen

ve
door verwijderd - 31 jan. 2006 om 22:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

toch moet ik de heren even uit een droom gaan helpen dat de vrouw er altijd beter uit komt is geheel niet waar ik vocht een co oudersschap aan omdat me ex me kinderen niet goed verzorgt en dan ook echt niet goed maar heb omgangs regeling getroffen om hem toch te gemoed te komen.


nu betaalt mijn ex geen alimentatie zijn schulden deel schulden lagen bij zijn ouders zijn hem kwijt gescholden toen de scheiding rond was en ik moeder van twee kids heb dan wel me kids maar berg met schulden geen finicele hulp van mijn ex zijn kant uit en kids die daar altijd maar ziek vandaan komen omdat het het huis niet schoon houdt en me kids astma hebben dus de nodige kosten en zonder spullen en zonder geld komen te zitten dankzij een rechter en mag nu op nieuwe gaan vechten om mijn rechten te gaan halen en de rechten van me kinderen en dat terwijl ik geen inkomen heb

ve
door verwijderd - 6 apr. 2006 om 21:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoe is dit afgelopen?


ve
door verwijderd - 6 apr. 2006 om 22:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op dit moment loopt het nog. Mijn vrouw wil om de week een weekend regeling. Ik ben nu ipv co-ouder elke week vrijdagochtend 9.00 uur t/m zondagochtend 9.00 uur en een dinsdagavond bij mij eten en eventueel slapen. Zij vindt dit te veel en we zijn dus nog niet klaar. Ik ga er nu voor om hte via de rechter te proberen, want een om de week zoals zij wil krijg je toch wel en kan het proberen. Ik wil betrokken blijven bij de opvoeding en geen om de week regeling. Ik heb bewust de vrijdag en zaterdag gevraagd. Mocht mijn dochter straks naar school gaan (nu net 2) hebben we beide dus een weekend dag en ik haal haar dan uit school. Als mijn ex dan zou gaan werken vind ik dit ene eerlijke oplossing voorlopig. De vakanties heb ik 1 week voorjaar, 3 zomer en 1 herfst of Kerst verzocht. Dit zijn precies mijn vrije dagen en kan zo ook een leuke week samen met haar doorbrengen.

ve
door verwijderd - 6 apr. 2006 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik ben ook een gescheide ouder  ik wens je veel sterkte  laat je noiet over dondere door de een of andere wezel met wat papieren . sta  sterk jij bent vader ,ga er voor .....sterkte

ve
door verwijderd - 3 dec. 2007 om 13:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zoals vele andere hier raad ik ej aan neem een advocaat, ik ben sinds 2 jaar gescheiden een ramp hier, mijn ex houd zich nergens aan, en betaalt net zoals bij iemand anders hier geen alimentatie meer, "meneer"is gewoon gestopt hiermee,maar ik wil je een tip geven


Neem nooit samen 1 advocaat, ik heb dat wel gedaan de advocaat was perfect maar mijn ex houd zich niks aan de gemaakte afspraken en dan moet je weer naar een andere advocaat om de boel geregeld te krijgen.

ve
door verwijderd - 3 dec. 2007 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@marioncat


De vraag is van november 2005/

ve
door verwijderd - 3 dec. 2007 om 14:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat is toch niet erg neem ik aan ( hoop ik ) een late reactie, er zijn genoeg mensen die nu nog tegen dit probleem aanlopen ...helaas

ve
door verwijderd - 3 dec. 2007 om 14:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Marioncat,

Laat die oude vragen toch gewoon met rust. Je hebt een kennelijk een probleem, los dat dan ook zelf op. Elke keer je ex (en in een andere reactie op het oude vraag met naam genoemd) ten tonele toveren lost jouw probleem niet op. Neem dus zelf een advocaat of laat de alimentatie innen door het daarvoor ge-eigende bureau in te schakelen.

Vladjave
door verwijderd - 3 dec. 2007 om 14:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sorry dat ik het zeg volgens mij heb jij zelf een probleem, het mijne is al opgelost ik heb al lang die instanties ingeschakeld en die voeren hun werk al uit, ook een advocaat heb ik al dik anderhalf jaar.


Jij hebt het probleem dat je je bemoeit met zaken die je niks aangaan waar je niks van weet, ik heb een heleboel ellende achter de rug en mijn 3 kinderen ook, het enige wat ik wil bereiken is voorkomen dat andere dit ook hebben, dat ik per ongeluk niet op een datum had gelet sorrie daarvoor, toch hoop ik dat nog mensen iets met deze tip kunnen,dat ik mensen ellende kan besparen.


Maar waarschijnlijk snap je dit ook niet ...........

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ja
JannekeKroes - 28 mrt. 2020 om 20:09
Voeding & gezondheid

Verspreiding virus. Kan dat via de lucht en meegevoerd door de wind?

Als besmette mensen ook door uitademing anderen kunnen besmetten kan de virus dan ook via de wind verplastst worden? Lees meer

Pa
Patriestess - 29 mrt. 2020 om 09:56
Computers & telefonie

Fraude persoonsgegevens bij vodafone

Hallo,

Op 12 februari 2020 ontving ik een mail van vodafone met een verlenging van mijn mobiele telefoonabonnement. Hierin stond dat het abonnement voor 2 jaar verlengd was en stond een eenmalig bedrag vermeld voor een nieuwe telefoon, tot onze verbazing ook nog het duurste model iphone. Tevens waren het factuur en leveradres aangepast naar een ander adres dan het onze.
Op het mom ... Lees meer

Ro
Rosemarie56 - 28 mrt. 2020 om 20:00
Vakantie & reizen

Naar Ameland

Ik heb voor 24-27 april via de VVV een lang weekend geboekt in een appartementje op Ameland en al een deel vooruit betaald. Nu krijg ik het verzoek om de rest ook te betalen.  ik wil daarmee wachten gezien de situatie door de Coronamaatregelen en dit heb ik gecommuniceerd. De VVVzegt dat ik gewoon moet betalen omdat er geen negatief reisadvies wordt gegeven.
Maar..........de overheid geeft ... Lees meer