door serveerster 12 dec. 2011 om 13:23
Voeding & gezondheid

Feest organiseren voor 14 meiden van 12 jaar

Een feest organiseren voor 14 meiden in de leeftijd van 11/12 jaar.....

De 12e verjaardag van onze dochter komt eraan en ze wil graag samen met een klasgenootje het feest organiseren.
Heeft iemand nog leuke ideeën voor ons?
Wij zijn niet van plan om de meiden ergens mee naar toe te nemen waar ze tegen een behoorlijke vergoeding bezig worden gehouden.

Vorig jaar hebben we thuis een kookstudio gehouden en aan de mooi gedekte tafel alles gezamenlijk opgegeten.

Graag horen wij leuke, en niet al te prijzige, feestideeën.

23505 18 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door aurora1 - 12 dec. 2011 om 13:33
13544 Antwoorden / 6 Vragen
0

Karaoke? Er zijn overigens meerdere suggesties via Google te vinden...

vr.gr.

door jpm - 12 dec. 2011 om 13:34
787 Antwoorden / 27 Vragen
0

@serveerster. Is het een idee om een toneelstukje te laten instuderen? Stel, er is een tijdsvak van 4 uur gepland voor het feestje. Laat ze 2 uur studeren en oefenen met elkaar. Ga dan lekker patat o.i.d. eten en daarna nog eens 2 uur studeren. Daarna is de grote uitvoering waarvoor de volwassenen (ouders, opa's, oma's, tante en ooms e.d.) worden uitgenodigd.
Een goede site voor teksten (zoek goed wat in de betreffende tijd is in te studeren) is: www.makoenders.nl .
Ik kwam op dit idee omdat ik juist bezig ben met een kerstmusical. De website was eenvoudig te vinden via de google opzoekterm: tekst toneelstukjes. Wellicht dat u andere ideeën hebt die via internet tot een oplossing kunnen worden gebracht.

door edrick3 - 12 dec. 2011 om 13:41
26788 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo serveerster,

Kijk eens hier.

Veel plezier.

door stacey - 12 dec. 2011 om 13:46
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Misschien een ´(op)tut´feestje,
de dames in de dop zijn rond deze leeftijd al wel wat bezig met make up, sieraden en kleding verwacht ik, allemaal mooi optutten en opdoffen voor een modeshow en/of fotoshoot waarbij ze een mooie foto van zichzelf al dan niet in lijstje als aandenken (mee) kunnen krijgen.

door serveerster - 12 dec. 2011 om 13:50
12 Antwoorden / 2 Vragen
0

@aurora1, jpm, Edrick3 en Stacey,

Wat zijn jullie snel met reacties zeg, dankje!
Ik heb zelf natuurlijk ook gegoogled en vooral slaapfeestjes zijn in trek.
Helaas voor de meiden zie ik het niet zitten om 14 meiden de hele nacht wakker te hebben (rare naam eigenlijk, SLAAPfeestjes....)
De karaoke en optutten staan nu in ieder geval op het lijstje en ik hoop dat er nog wat bij komt zodat de meiden er samen iets leuks uit kunnen kiezen.

Bedankt!

fe
door feeny - 13 dec. 2011 om 20:25
35 Antwoorden / 0 Vragen
0

cupcakes maken is momenteel ook helemaal hip, leuk en lekker. Misschien leuk in combinatie met bijv. optutten.

succes

door pino123 - 13 dec. 2011 om 22:06
2529 Antwoorden / 14 Vragen
0

Leuke sportieve optie is gaan zeilen. In de buurt van Amsterdam heb je daar mogelijkheden voor, allemaal in een eigen kleine zeilboot. Ken het budget natuurlijk niet, maar is wel weer eens wat anders dan de geijkte dingen. Anders is (wel beetje eng) maar survival. Op 6 meter hoogte klimmen en klauteren. Mijn kids vonden dat helemaal te gek. In het begin heel eng, maar je zit goed gezekerd erkan niets gebeuren.

gr
door gravin4 - 14 dec. 2011 om 13:35
52 Antwoorden / 19 Vragen
0

Sieraden maken. Alles wat je nodig hebt is een paar dozen kralen, staafjes, metaaldraad en een paar goede tangetjes. Voordeel is dat je alles ook weer uit elkaar kunt halen, als de mode verandert. Action, Zeeman, Xenos e.d hebben voordelige spulletjes. En oma's, tantes, buurvrouwen hebben vast nog wel oude kettingen die je kunt gebruiken. Ook op rommelmarkten vind je veel bruikbare, goedkope spullen. Boekje uit de bibliotheek eventueel voor inspiratie.
Eigenlijk heel simpel: een oorbel bijvoorbeeld maak je snel door een aantal kraaltjes op een staafje te rijgen (of op een stukje metaaldraad dat je onderaan ombuigt in een lusje, aan een oorhaakje hangen en klaar!
Zo houdt iedereen iets tastbaars en bruikbaars over aan het feest. Fijne muziek erbij, lekkere dingen op tafel, zo wordt het echt gezellig.
Veel plezier!

em
door emmap - 14 dec. 2011 om 15:52
156 Antwoorden / 8 Vragen
0

Misschien is het volgende wel hééél belegen, en heel jaren zeventig (of heel hip en retro?? Breien schijnt ook weer 'in' te zijn!) en misschien is het meer voor iets jongere kinderen, maar je weet maar nooit:

Laat alle kinderen een oude sok meenemen, ongeveer hun eigen maat of wat groter. (Of koop een pak goedkope sportsokken)
Zorg zelf voor een heel assortiment naalden, garen, knopen en wol in div. kleuren, lapjes w.o. vilt in div. kleuren en misschien nog ander creatief materiaal.
Laat ze dan hun sok omtoveren tot een soort handpop, als je nl. de sok over je hand doet, en het gedeelte waar normaal je tenen inzitten een paar cm naar binnen duwt, heb je een soort mond of bek. Je zou ze een excentrieke popster kunnen laten maken, in de bek naai je een roze of rood rond lapje, als haar neem je heel veel wollen draadjes die je door de sok steekt en vastknoopt, de knopen al dan niet met klein lapje er nog onder worden de ogen...
Hoe gekker, hoe leuker....
Als de poppen (zo goed als) klaar zijn, wordt het tijd voor het 'popconcert'. Met heel gekke artiesten en een 'zaal' vol gillende fans!

door lijnvb - 14 dec. 2011 om 21:00
27 Antwoorden / 2 Vragen
0

Waar bij mij een groot succes was bij de meiden was het beschilderen van T-shirts met textielverf. Ik heb goedkope witte T-shirts gekocht (markt, Bristol, Hema, Zeemann enz. en textielverf en attributen bij een hobbywinkel. Als hoogtepunt werd een winnaar gekozen door een 'jury' (ikzelf + wat hulp) die een prijsje kreeg. Winnen vonden ze leuk, maar het leukst het schilderen en hun eigen T-shirt mee naar huis nemen.
Succes met je feestje.

door discovery - 14 dec. 2011 om 22:52
91 Antwoorden / 23 Vragen
0

@ serveerster
Indertijd toen mijn kinderen die leeftijd hadden konden we in ons wijkcentrum een zaaltje huren voor bijna niets. Met eigen muziek, drankjes en versnaperingen hebben ze daar de avond van hun (toendertijd) leven gehad.
Misschien een idee?

Groet Discovery

door wimmi20 - 15 dec. 2011 om 00:58
2082 Antwoorden / 6 Vragen
0

De dochter van TS is binnenkort jarig.
Nogal winter dus.

Pino 123 adviseert te gaan zeilen.
Ijszeilen Pino 123 ?

Mijn advies: Duyvis voor als er een fuif is.
Of anders pannenkoeken bakken of andere bak (vis) aktiviteiten.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++==============

=pino123 schreef op dinsdag 13 dec 2011, 22:06: Leuke sportieve optie is gaan zeilen. In de buurt van Amsterdam heb je daar mogelijkheden voor, allemaal in een eigen kleine zeilboot. Ken het budget natuurlijk niet, maar is wel weer eens wat anders dan de geijkte dingen. Anders is (wel beetje eng) maar survival. Op 6 meter hoogte klimmen en klauteren. Mijn kids vonden dat helemaal te gek. In het begin heel eng, maar je zit goed gezekerd erkan niets gebeuren.

door kathy1978 - 15 dec. 2011 om 05:25
69 Antwoorden / 4 Vragen
0

Het is al voorgesteld. Sieraden maken. Welke 12jarige wil nou geen hippe te gekke sieraden. Leuke lange ketting rijgen. Bij pipoos hebben ze ook een heel assortiment. Je hebt wel wat materiaal nodig zoals een paar tangetjes. Kan je goedkoop vaak op de markt kopen bij fournituren stand of online. Je hebt ook kant en klare pakketjes die je moet maken dan zitten alle knopen en draad er al in. Maar zelf iets bedenken is natuurlijk het leukst. Vergeet niet de kunstbloemen. Schijnt nu helemaal in te zijn als oorbel. Kant en klare haakjes voor oorbellen zijn te koop. U begrijpt het al ik maak zelf sieraden. Technieken zijn niet zo moeilijk. Veel staat op internet. Mocht u wat willen weten, ik kan u altijd een paar scans toesturen van technieken uit een boek.

door eva369 - 15 dec. 2011 om 08:43
308 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als het met kerstmis is, misschien goedkope kerstballen kopen van plastic en die beschilderen?

ti
door timelu - 15 dec. 2011 om 14:46
40 Antwoorden / 1 Vragen
0

Op de feestjes van mijn dochter van 12 hebben we al een paar jaar iets met sieraadbedels gedaan. We hebben aan zilverkleurige boekenleggers bedels gehangen. De eerste bedel eraan (vlinder) had aan de onderkant meerdere ringetjes waar weer verder bedels aan konden. Ook hebben we sleutelhangers gemaakt met ketting eraan met daaraan bedels en horloge (zonder bandje maar met aan beide zijde een ringetje). Onder het horloge konden ook nog bedels. De boekenleggers, bedels en horloges heb ik via ebay besteld in Hongkong. Als je er een beetje tijd in steekt kun je die dingen daar heel voordelig kopen (zonder verzendkosten). Typ dan bij uitgebreid zoeken tibet silver charm of bookmark in en kies voor wereldwijd. Dan vind je er heel veel. De losse horloges vind je in verschillende modellen onder watch face. Ook is het leuk om bij de sleutelhangers lintjes bij te gebruiken. Ook hebben we al eens een zeepketting gemaakt. De kinderen mochten toen zelf zeep gieten in diverse vormpjes en daar een ketting van maken. Met een beetje zoeken op internet vind je genoeg van zo'n leuke workshops die (ruim) onder een tientje pp blijven.

door serveerster - 20 dec. 2011 om 19:19
12 Antwoorden / 2 Vragen
0

Dank allemaal voor de reacties,

De meiden zijn eruit.
Ze gaan sieraden maken en iemand die hier veel ervaring mee heeft gaat ons daarbij helpen!
En natuurlijk wordt er een fotosessie gehouden om iedereen te vereeuwigen met de mooie zelfgemaakte creaties.

Fijne feestdagen!

Groetjes Serveerster

door pino123 - 20 dec. 2011 om 20:03
2529 Antwoorden / 14 Vragen
0

[quote=wimmi20 schreef op donderdag 15 dec 2011, 00:58]De dochter van TS is binnenkort jarig.
Nogal winter dus.

Pino 123 adviseert te gaan zeilen.
Ijszeilen Pino 123 ?


Zeker de lolligste thuis..... Ik kom tenminste met ideeën voor een paar jonge meiden. En geen ideeën voor in het bejaardenhuis, pannenkoeken bakken met meiden van 14?

door pino123 - 20 dec. 2011 om 20:03
2529 Antwoorden / 14 Vragen
0

14 = 12

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Le
Leunissen - 27 jun. 2019 om 03:22
Winkels & webshops
ma
majoha - 26 jun. 2019 om 09:18
Geldzaken & recht

Mag ING mij dwingen Apple Pay te activeren

Hallo,
Ik kan mijn ING IPad rekening niet goed gebruiken omdat ik een schermpje krijg met Activeer Apple Pay wat ik niet weg kan klikken.
De functies op het laddertje zoals bijvoorbeeld Berichten zijn verdwenen en ook de knop voor toekomstige betalingen. Ook liep het hele scherm vast. Het was een heel gedoe om t weer goed te krijgen (weliswaar met dat activeer Apple pay)

Mag I ... Lees meer

he
hehahi - 25 jun. 2019 om 15:07
Vrije tijd & tuin

Airco of ventilator?

met dit weer zou een airco óf ventilator in huis wel fijn zijn. Ik ben er nog niet uit wat beter is qua aanschaf. Wel wat duurder is (een mobiele airco namelijk). Wie heeft ervaring met een van beide producten, of allebei? Lees meer