Ni
door Nico van de Water Oct 31, 2021 om 10:20
Voeding & gezondheid

GGD kan geen herstelcode voor Covid-19 afgeven. Ook getroffen?

Na mijn eerste vaccinatie in juli bleek bij een daaropvolgende ziekenhuisopname dat ik op het moment van vaccinatie besmet was geweest met Covid-19. Vorige week bleek bij het zoveelste telefoontje met de regionale GGD dat deze wacht op een "groen licht" van een organisatie binnen VWS, voordat de GGD mijn herstelcode kan vrijgeven zodat ik deze kan downloaden in de Corona-app. Het grote probleem is dat de diagnose van Covid-19 en het daaropvolgende herstel niet door de GGD zijn geconstateerd. Darom mag en kan deze geen herstelcode vrijgeven. Volgens mijn zijn er tientallen, zo niet honderden, die om diezelfde reden nog steeds geen herstelcode kunnen downloaden. Wie heeft dit ook ondervonden en wat was de oplossing?

3023 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Sjoppy.
door Sjoppy. - Oct 31, 2021 om 10:30
6535 Antwoorden / 3 Vragen
2

Het lijkt erop dat u nog geduld moet hebben.

                              Uit de link:

De CoronaCheck-app zoekt in het systeem van de GGD naar een mogelijke positieve test. Die moet minstens elf dagen oud zijn en mag niet ouder dan 180 dagen zijn. Een herstelbewijs aanmaken voor internationaal gebruik kan alleen op basis van een positieve PCR-test afgenomen bij de GGD. In Nederland zijn zowel een PCR-test als een antigeentest geldig, mits ze door de GGD zijn afgenomen.

"Maar als je bijvoorbeeld bent getest op corona in een ziekenhuis, waarbij er geen koppeling is met de systemen van de GGD, dan lukt het aanmaken van een herstelbewijs in de app nog niet”, zegt de woordvoerder. 

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5239522/coronacheck-app-qr-code-fout-error-herstelbewijs-vaccinatie

panter22
door panter22 - Oct 31, 2021 om 10:34
6600 Antwoorden / Vragen
1

De oplossing is om nog maar een prik te nemen.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 31, 2021 om 10:47
16439 Antwoorden / 201 Vragen
1

Ook m.i. helaas toch even wachten en in ieder geval de tweede prik halen. Ik begrijp uit u vraag niet dat u die wel heeft gehad.

Pharmacopolam Circumforaneum
door Pharmacopolam Circumforaneum - Oct 31, 2021 om 11:30
1389 Antwoorden / 10 Vragen
0

Vraag 2e prik en je bent  extra beschermd, dat is makkelijk en zonder risico.

panter22
door panter22 - Oct 31, 2021 om 15:35
6600 Antwoorden / Vragen
0

Als je corona hebt vastgesteld door de GGD en je neemt daarna 1 prik, dan kun je een vaccinatiebewijs krijgen. 
Als je 1 prik hebt gekregen en daarna is vast gesteld dat je corona hebt gehad, dan moet je een 2e prik.
Met een test in het ziekenhuis kan niet worden vastgesteld dat je voor de 1e prik corona hebt gehad. 
Dus moet je een 2e prik. Waarom wil je die niet?

mo
door mof - Nov 1, 2021 om 10:05
3093 Antwoorden / 3 Vragen
0

Als de besmetting niet is geconstateerd kan de GGD toch niets doen. Maar, u bent gevaccineerd, alshet met Janssen was heeft u gewoon recht op een vacicnatiecode, is het Pfizer of Moderna, dan had u allang de tweede prik kunnen halen. U zeurt volgens mij een beetje.

ka
door kaartendraak - Nov 1, 2021 om 10:42
112 Antwoorden / 2 Vragen
1

De oplossing? Gewoon NIET, nooit ofte nimmer meedoen aan deze controle maatschappij...........

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ko
Koekepeer1 - Feb 7, 2023 om 14:28
Geldzaken & recht

Kan een werkgever je dwingen te klikken over een collega?

Baas wil van een collega af. Ik wil er niks mee te maken hebben. Baas wil dat ik ff wat dingetjes voor hem op papier zet.
Ik heb volledig verlof genomen en al afscheid genomen. Mag ik verzoek van de baas compleet negeren? Kwestie is disfunctioneren in zijn ogen en niet iets dat ontslag op staande reden is. Ben ik nog verplicht te reageren op zijn mail en telefoontjes? Ik moet alleen nog een ... Lees meer

Joep6
Joep6 - Feb 6, 2023 om 19:50
Winkels & webshops

Lucovitaal shiatsu massage kussen garantieperiode

Op 29 mei 2022 twee shiatsu massage kussens bij Lucovitaal online gekocht en één daarvan cadeau gegeven. Een paar weken terug is de cadeau gegeven kussen stuk gegaan en heb dus per mail contact opgenomen met Lucovitaal. Telefonisch kun je ze haast niet bereiken.    Hieronder plaats ik de reactie op mijn eerste mail:   "Dank voor uw bericht. Vervelend dat uw massage kussen niet meer werkt. ... Lees meer

An
Anoniem64 - Feb 7, 2023 om 16:28
Geldzaken & recht
HHP andumedic, Persoon die de huurovereenkomst (geen koop) is overleden.

HHP andumedic, Persoon die de huurovereenkomst (geen koop) is overleden.

Persoon die de huurovereenkomst met HHP is aangegaan is overleden en HHP wil de overeenkomst (geen koop of lease) niet ontbinden maar doorgeven aan weduwe.
De weduwe heeft hier niets aan en kan dit ook niet opbrengen. Mag HHP dit zonder meer op deze manier doorzetten? Lees meer