Shadowfax
door Shadowfax Oct 16, 2022 om 10:50
Voeding & gezondheid

Klachtenvrij na Corona? Wanneer naar buiten?

Ik heb ruim een week in quarantaine gezeten na een positieve test en zou volgens de regels weer naar buiten mogen vandaag en aan het werk morgen. Maar ik hoest nog steeds slijm op en snotter nog een beetje. Kortom nog niet 'klachtenvrij'. Maar wat is klachtenvrij eigenlijk? Sommige sites zeggen dat een hoest lang kan aanhouden en als het flink verbeterd is je weer naar buiten mag en op een andere site zegt men weer dat je met hoofdpijn ook nog thuis moet blijven.

Ik vind het verwarrend want er zijn zo te lezen ook mensen met long covid die maanden klachten hebben, die kunnen toch ook niet maanden binnen blijven?

1487 6 Rapporteer
sira
door sira - Oct 16, 2022 om 10:53
1576 Antwoorden / 24 Vragen
4

Vraag het uw huisarts, RIVM of GGD.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 16, 2022 om 11:04
16385 Antwoorden / 201 Vragen
2

Correctie: ik draai het even om: doe eerst een test of laat een test doen om zeker te zijn.  U weet maar nooit en als die test toch onverhoopt toch positief is, dan helaas toch nog even weer  in quarantaine. 

Ook al heeft u zich aan de regels gehouden, u bent niet klachtenvrij.

De toch aanhoudende klachten kunnen betkeken dat u toch nog niet virusvrij bent maar het kan ook een 'gewone'verkoudheid zijn maar meld dat wel even bij uw huisarts.

Ook voor alle zekerheid: doe een test of laat u testen. Omn reden: je weet maar nooit en als die onverhpopt toch positief is, dan helaas toch nog even in quarantaine.

ne
door neodutchio Oct 16, 2022 om 14:43
4745 Antwoorden / 12 Vragen

Na een positieve test blijf je 6 tot 8 weken positief testen. Het heeft dus geen nut om opnieuw een test te doen.

heremietkreeft
door heremietkreeft Oct 17, 2022 om 09:58
16385 Antwoorden / 201 Vragen

Dat is op basis van eigen ervaring absoluut onjuist! Ps. De reactie op zich?? Afgezien daarvan: bij een positieve test dus ook de quarantaine regels blijven volgen! En ook nog: wat indien de positieve test plaatsvond binnen bijv. 6 weken na de besmetting of in ieder geval niet direct na de eerste klachtverschijnselen?

ja
door janam - Oct 16, 2022 om 11:08
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

Als het regent, zou ik binnen blijven.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Oct 16, 2022 om 12:59
1363 Antwoorden / 26 Vragen
5

Geachte Shadowfox,

U vindt het antwoord op uw vraag in de volgende link:


https://www.thuisarts.nl/ik-heb-corona/ik-heb-corona

Sjoppy.
door Sjoppy. - Oct 16, 2022 om 14:05
6518 Antwoorden / 3 Vragen
2

Voor de zekerheid even opgezocht:

Hoe lang blijf ik thuis na een positieve coronatest? 

  • Je moet tot minimaal 5 dagen na de 1e ziektedag thuisblijven. Had je geen klachten? Dan telt de datum van testen als 1e ziektedag.
  • Je moet na 5 dagen tenminste 24 uur klachtenvrij zijn om weer naar buiten te mogen. Anders zou je nog anderen kunnen besmetten.
  • De isolatie duurt maximaal 10 dagenGeteld vanaf de dag dat je je klachten kreeg.

Twijfel je of je weer naar buiten mag? Bel dan 088 - 443 33 55


https://www.ggdnog.nl/corona/alles-over-corona/herstel-en-weer-naar-buiten

gerbera
door gerbera - Oct 17, 2022 om 10:46
7235 Antwoorden / 13 Vragen
0

Dus zelftest kan belangrijk zijn als u nog niet geheel klachtenvrij bent,

Ook na zeven dagen isolatie kan je het coronavirus nog doorgeven. Dat blijkt uit zelftesten die zelfs op dagen tien en elf positief zijn. “Doe voor je uit isolatie gaat een zelftest, dan weet je het”, zegt Elke Wollants labomanager van het Rega Instituut.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

LisanneVB
LisanneVB - Jan 30, 2023 om 22:57
Huishouden & energie

Energielabel

Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Wij wonen gehuurd (vrije sector). En er is vorig jaar Oktober een meting geweest. Er is B uitgekomen. Waar wij het oneens mee zijn. Er loopt water over de vensterbanken en de kozijnen zijn aan het schimmelen. De voordeur is nog enkel glas en de rubbertjes van de kozijnen zijn kapot. Het tocht flink ook. Nu weet ik dat ik bij mijn eigen huurbaas moet zijn. Ma ... Lees meer

Jo
Josjejol - Jan 30, 2023 om 13:47
Huishouden & energie

Uitleg jaarafrekening gas

Bij Vattenfall vorig jaar, start 11 januari tot en met 31 december 2022, een vast contract gas afgesloten met een opgegeven verbruik van 1950 m3. Totaal verbruikt 1243 m3 volgens opgaaf Vattenfall. Moet nu toch 108 Euro bijbetalen. Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan? Vattenfall kan dat namelijk niet. Onze dochter heeft een vergelijkbaar probleem met Vattenfall.
Aanvulling: krijg net de afre ... Lees meer

ge
geenwwalsfreelancer - Jan 30, 2023 om 18:11
Voeding & gezondheid

Hoe maak je van die ouderwetse rosé gele schuimblokken (recept)?

Het was stevig maar niet hard en erg zoet. Ik zoet een recept geen verkooppunt van dit snoep. Lees meer