po
door postduiven Nov 24, 2004 om 13:32
Voeding & gezondheid

Nachtbril

ik heb gemerkt dat naarmate ik ouder wordt slechter begin te zien in het donker ,ook met auto rijden


Nu is er ook een nacht bril op de markt en mijn vraag is is dit een positiefe aanschaf om beter te zien en wat zijn daar van de kosten en kunnen die ook verhaald worden  ?


 


Henk W

170564 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

an
door annika_1 - Nov 24, 2004 om 20:33
29 Antwoorden / 11 Vragen
0

Hallo,


Bij de opticiéns zijn hele goede brillen te koop, speciaal voor in de auto. Zelf zag ik weinig en had altijd erg veel last van het licht van de tegenliggers en met donker regenachtig weer zag ik de bocht in de weg bijna te laat. Ben naar de opticién gegaan en het probleem verteld, hiervoor had hij een speciale autobril. Kosten: glazen op sterkte+ montuur 147 euro. De bril bevalt heel goed.


Succes

gery
door gery - Nov 24, 2004 om 23:30
504 Antwoorden / 8 Vragen
0

Een jaar of 15 geleden heb ik zo'n bril (niet op sterkte) voor nog geen 5 gulden gekocht bij een groothandel. Paar jaar daarna lagen ze voor dat bedrag bij kruidvat e.d. Nu is het een hype, dus doet de opticiën mee.

Mijn oude vertrouwde nachtbril werkt perfect en zal ook nu vast wel ergens (zonder sterkte) goedkoop te koop zijn.
1x was ik de bril 'kwijt' maar aangezien de glazen gelig zijn heb ik toen uit nood een skibril op gehad (donker, dus niemand die het ziet) en wat blijkt, werkt precies hetzelfde.

Maar voor nachtblindheid is deze bril een aanrader!
Niet meer op de witte strepen rijden en geen 'getuur hoofdpijn' meer.

vn
door vnvliet - Nov 26, 2004 om 16:19
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gewoon naar Kruidvat of Trekpleister gaan, daar heb ik een bril gekocht,met gelige glazen,helpen mij perfect bij slecht weer en in het donker rijden.Kosten een paar euro.


 

re
door reny - Nov 26, 2004 om 21:27
12 Antwoorden / 25 Vragen
0

mijn man gebruikt al jaren de gele bril zelfs overdag,het ziet niet uit maar hij vind het ontzettend rustig voor zijn ogen.En ook maar een van een paar euro.

kh
door kharmd - Nov 27, 2004 om 13:11
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik weet van cursus van jaren geleden, dat elk kleurtje in een bril een vermindering geeft van zicht. Het laat namelijk minder licht door, het zien hangt namelijk samen met licht inval in uw ogen. Een heel donkere zonnebril is namelijk zeer slecht tijdens het rijden in het verkeer, maar is wel weer goed als je teveel licht inval zoals bij zonneschijn. Maar let wel u ziet uw tegenligger ook later met een bril met gekleurd glas.


In uw geval zou ik eens langs de oogarts gaan , komt niet alleen bij oudere voor ook kun je er op jonge leeftijd al last van hebben.

ca
door carlinniah - Feb 4, 2005 om 14:13
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

www.http://www.motorfreaks.nl/fsget.php?id=112


Een nachtbril heeft niet bij iedereen effect. Bij mensen met kleurenblindheid kan een nachtbril juist averrechts werken!


Daarom is het verstandig om bij een gerenommeerde opticien een test te laten uitvoeren, waaruit naar voren komt of een nachtbril zou helpen!


Er zit overigens wel degelijk verschil tussen de €1,99-brillen en een nachtbril van een gerenommeerde opticien. De gele tint die het glas moet hebben, moet een bepaalde kleur hebben.


Bovendien gaat verstrooiing van licht vaak samen met ongecorrigeerde ogen. Zo kan het best zijn dat als je ee hele lichte sterkte in de nachtbril zou zetten (die opgemeten moet worden bij een opticien) je de verstrooiing helemaal minimaliseert!

vladja
door vladja - Feb 4, 2005 om 14:53
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

oud draadjeTerug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Romysondaar - Feb 24, 2024 om 15:49
Huishouden & energie
Lederen bankstel

Lederen bankstel

Wij hebben een lederen bankstel geleverd op 2-10-23 door lederland Amsterdam 
al sinds week 1 al klachten ( doorzakken leer uitgerekt en stiksel Schots en scheef en niet op maat) 
week 2 iemand geweest van lederland en die constateerde dat deze niet doet aan onze verwachtingen 
we zijn nu 5 maanden verder en willen ze ons nieuwe vullingen gaan geven maar er wordt nu steeds gezegd ... Lees meer

rinuszwam
rinuszwam - Feb 24, 2024 om 12:39
Geldzaken & recht

Het financieel en economisch systeem creëert de tweedeling in de samenleving !

De gevolgen zijn vaak mensonwaardig , [super] Rijken versus Armoede ! de tegenstellingen zijn daardoor groot tussen indivuele en groepen mensen in dit soort maatschappivorm , het begrip samenleving is dan helaas niet van toepassing !
Het wordt tijd voor een echte menselijke maatschppijvorm waarin ieder Mens tot zijn/haar Recht kan komen !!
Vraag:
Hoe en welke mogelheden zijn er om t ... Lees meer

Ro
Robin Martens - Feb 22, 2024 om 12:08
Elektronica & tv
KPN opzegging stilzwijgend geannuleerd

KPN opzegging stilzwijgend geannuleerd

Op 10-12-23 heb ik mijn kpn abonnement via hun online formulier opgezegd (Liep tot 18-01-24), helaas hebben ze dit zelf geannuleerd toen ik de telefoon niet heb opgenomen. Mevrouw aan de telefoon zei dat er in de notitie stond "Klant niet gesproken, klant blijft bij KPN", ook zei ze dat ik niet online kon opzeggen zonder dat ze me zouden spreken.
In hun mail staat echter:
"Om uw opzegg ... Lees meer