pf
door pfklaassen 24 jan. 2008 om 17:36
Voeding & gezondheid

Probiotica

Wellicht ben ik niet de eerst maar goed, het volgende. Ikzelf heb een variant van de Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa genaamd (darmziekte). Dit sinds mijn 8ste jaar. Al een tijdje gaat het wat minder en afgelopen dinsdag had ik een controle afspraak in het UMC te Utrecht. Wat let het toeval: ik heb andere medicijnen gekregen, nl. VSL#3, een probiotica. Ofwel het bewuste 'medicijn' wat een dag later in het nieuws is geweest. Wat ik hier nu mee aanmoet geen idee.


Op zich al vreemd om nu te starten met het medicijn maar goed. Het medicijn als het dan zo genoemd mag worden, want het wordt nl. niet vergoed door de verzekering. Ik heb gebeld, in mijn geval, naar het Zilveren Kruis en die meldde me dat het 13,87 kost per 10 sachets (gebruik 3x daags, dus net genoeg voor 3 dgn) en dat is ook de eigen bijdrage. Enfin, ik kom bij de apotheek aan. Kost het ineens 19,75 per 10 sachets. Dus rond de 180 euro per mnd ipv 120. Hoe kan dit verschil zo groot zijn? Is er hier sprake van prijsophoging door de apotheek?


Heeft iemand hier ervaring mee? Of nog tips?


Mvg. D. Klaassen

11181 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gu
door gul - 24 jan. 2008 om 19:04
46 Antwoorden / 23 Vragen
0

Ik heb voor uw op de site van medicijnkosten.nl gekeken maar daar staat die niet in. Waarschijnlijk omdat het geen medicijn maar een voedingssupplement is.


VSL#3 is zonder recept verkrijgbaar. Mischien een tip: Kijk even bij andere apotheken bij u in de buurt.


Hier in Arnhem zijn sommige apotheken aangesloten bij samenwekende apothekers en sommige bij kring-apotheken en sommige bij Escure apotheken. Deze groep hanteren meestal dezelfde prijs.  Een tube miconazol  eigenmerk is bij samenwerkende apotheken goedkoper dan andere collega's. kruidvat-etos-da idee. Bij de ene is het goedkoper dan bij de ander. Dus ga shoppen bij de apotheken.


Er is een site van VSL#3 namelijk: vsl3.nl   Misschien staan daar andere antwoorden voor je vragen.


Veel sterkte met je ziekte


GUL

door elenay - 24 jan. 2008 om 19:23
1031 Antwoorden / 142 Vragen
0

Beste Klaassen,


Door ervaring vanuit mijn vroegere darmklachten het volgende.


De reden waarom en wat u eraan kunt doen worden heel goed omschreven in een klein boekje:"Bloegroependieet", van dr.Carel Hoffman. Het is mijn redding geweest, ik kan u het zeer aanbevelen. Als u het heeft gelezen weet u gelijk waarom. Sinds ik weet wat hij schrijft en dat heb opgevolgd, ben ik nooit meer met mijn darmklachten in het ziekenhuis geweest. Eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen. Echt het werkt. Zelfs de artsen in het ziekenhuis zijn het gaan lezen, want die waren zo verbaasd, dat ineens mijn kwaal weg was en ik een operatie kon voorkomen. Hartelijke groet, Elena


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mi
misderuiter - 21 apr. 2019 om 16:26
Voeding & gezondheid

wat is het verschil tussen Engels drop en ander drop?

Hoi, ik moet voor school een presenatie houden over Engelse drop. Maar wat is nou het verschil tussen engelse drop en bijvoorbeel muntdrop en honingdrop? Lees meer

be
be68an - 21 apr. 2019 om 18:26
Huishouden & energie
Uretek injecties ten behoeve van funderingsreparatie

Uretek injecties ten behoeve van funderingsreparatie

Zijn er mensen die ervaring hebben met reparaties van funderingen met behulp van Uretek injectie's? Zo ja waar is dat gebeurd en wat zijn de kosten is daar een over zicht van te krijgen. En hoe lang is het geleden dat er geinjecteerd is.....en nog alles oke?
Groeten uit Duiven Lees meer

an
anton verschoor - 20 apr. 2019 om 13:02
Huishouden & energie

Eindafrekening essent 2018

ik woon er net een jaar en heb slimme meter en daar geeft die dat ik eindafrekening 1010 weer krijg van Essent. krijg ik jaar rekening staat daar bedrag van 348.86 wat ik terug krijg . dat is een verschil van  661.14 dit bedrag vind ik wel een hele verschil zeggen ze tegen mij dat app niet goed is ik vol me bedondert om ik mijn contract daar heb verlengt als ik dit voor de tijd geweten had ik ... Lees meer