cvtechnieker
door cvtechnieker Jun 29, 2011 om 21:54
Voeding & gezondheid

Sola-pannen met grijze anti-aanbaklaag bakt toch aan

Beste leden,
Bij deze een vraag mede namens mijn echtgenote.
1 jaar geleden hebben wij diverse bakpannen gekocht bij de fabriekswinkel van Sola in Eindhoven.
Deze pannen kwamen destijds op de markt met een nieuw soort anti-aanbaklaag en is muisgrijs van kleur ipv de bekende donkere kleur.
De pannen bakken prima dus daarover absoluut geen klachten maar na het bereiden van bv vlees of na het bakken van aardappelen blijft er altijd een koek achter die niet los te krijgen is wat ons inziens niets met anti-aanbak te maken heeft.
Wanneer je hier een half uurtje een laag water inzet is de pan redelijk makkelijk te reinigen met een gewone spons maar het brengt wel de nodige vuiligheid met zich mee.
Onze vraag is dan ook of iemand hier van de leden dit probleem ook heeft of kan het zijn dat wij iets fout doen.
Mijn vrouw gebruikt nagenoeg altijd olijfolie en een beetje bakboter en de pannen zijn absoluut krasvrij en onbeschadigd.
Graag uw reactie of bevindingen.

Met vriendelijke groet.

9336 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

driemaaldrie
door driemaaldrie - Jul 9, 2011 om 11:10
229 Antwoorden / 15 Vragen
0

Beste cvtechnieker,

Ik gebruik de duurste Tefal pannen en kwam tot de zelfde ontdekking.
Navraag leerde dat de gebruikte kruiden, marinades e.d. koeken tijdens het bakken.
Met wat heet water, afwasmiddel en een microvezeldoek prima te verwijderen zonder krassen.
Bak eens zonder smaakverbeteraars en voeg die op je bord eraan toe.

Anti-aanbak is een verkoopverhaal.

Sterkte

tdehond
door tdehond - Jul 9, 2011 om 11:29
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Levenslange garantie op alle Sola artikelen.
Alle artikelen die voorzien zijn van het onuitwisbare
Sola-merk, hebben een levenslange garantie op
materiaal- en/of productiefouten.


Adres/ telefoonnr fabriek staat onderaan pdf file
klik hierJe tekst hier...

we
door wennepoen - Oct 28, 2013 om 23:25
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste,

Als dit pannen zijn met een keramische anti-aanbaklaag (waarschijnlijk de oude lijn van de GreenCooking koekenpannen) kunt u deze het beste af en toe schoon maken met een schuursponsje (en dan de grove, groene kant) en een beetje CIF. Een keramische anti-aanbaklaag is namelijk erg hard en krasvast, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een teflon anti-aanbaklaag (dit wordt in 2015 dan ook verboden).

Verder is het zaak een koude pan altijd langzaam aan te verwarmen, zodat deze niet kan 'schrikken' en kan kromtrekken en als dit inderdaad pannen zijn van de GreenCooking lijn dan moet u er rekening mee houden dat deze pannen de warmte heel goed geleiden en vast houden en dat u dus moet op passen met het koken op te hoge temperaturen. Tevens kan, zelfs wanneer de pan van de warmtebron af is, nog erg veel warmte in de pan achterblijven zodat het eten nog meer warmte opvangt en soms kan verbranden. Dit kan als resultaat de aangekoekte laag op de bodem veroorzaken.

Een sopje of vaatwasser liefst zo veel mogelijk vermijden, dit gaat de anti-aanbaklaag als het ware uitdrogen. Liever bij geringe vervuiling even afnemen met een keukenpapiertje en bij erge vervuiling dus een schuursponsje en CIF (alleen voor de keramische anti-aanbaklaag, niet voor de buitenzijde/coating!).

Hopelijk bent u hiermee wat geholpen, ondanks dat dit bericht al enerzijds verouderd is!

aurora1
door aurora1 - Oct 29, 2013 om 00:00
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik ken die pannen niet, maar in de regel is een "koek" gemakkelijk weg te krijgen met wat water en zout of soda in de pan. Even laten staan of even ermee aan de kook brengen. Bij het braden van vlees of bakken van bijv. aardappelen de inhoud heen en weer schuiven en/of omkeren, en af en toe met een spatel over de bodem schuiven. Met vlees braden moet de bodem in principe schoon worden als je direct jus maakt met het vlees nog in de pan of net eruit gehaald.
Misschien is de olie/het vet nog niet warm genoeg als de producten erin gedaan worden?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

el-zorro
el-zorro - Apr 24, 2024 om 21:38
Geldzaken & recht

Coulance regeling

Coulant betekende oorspronkelijk letterlijk 'vloeiend' en 'gemakkelijk'. Het is afgeleid van het Franse couler 'stromen, vloeien', dat teruggaat op het Latijnse colare 'filtreren, dempen'.     Tijdens de laatste uitzending van dit jaar Kwam weer het onderwerp   Veelvoorkomende problemen met de distributieriem        Als een burger de dupe word door een bedrijf Waar bi ... Lees meer

Wi
Wintertje0 - Apr 24, 2024 om 21:27
Geldzaken & recht

Zakelijk energiecontract consument

Mijn vader is opgebeld door een energieboer dat het huidige contract bijna afliep. Helaas is hij toegehapt op een aanbieding en heeft een nieuw contract afgesloten.

nu loopt echter het contract van mijn ouders nog twee jaar. Daarom hebben ze een mail gestuurd dat ze afzien van het contract volgens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Echter reageert de energieleverancier terug dat ze ... Lees meer

Rienhartman
Rienhartman - Apr 23, 2024 om 22:32
Garantie & verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor Siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. Helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. In september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.   De warmtepompdroge ... Lees meer