Vieze lucht in zakje stamppotgroenten
Uit de zakjes gesneden koolraap en groene kool kwam een hele vreemde, chemische lucht. De verskwaliteit was goed, het kwam uit de koeling en de tht.datum was ook goed. Een staafje rauwe koolraap smaakte ook vies, onherkenbaar voor koolraap want vers vind ik die gewoon lekker smaken. Bij het koken bleef die onaangename geur. Wie weet wat dat geweest zou kunnen zijn?
Ik niet.
Vieze lucht, smaakt rauw vies en toch koken en eten?
Lijkt mij verkeerde zuinigheid mocht er eventueel iets echt niet okay zijn en het toch eten. Vreemd, hé @aurora1.
Ja, je zult maar direct ervan morsdood omvallen.....
Hallo Jaripam ,
Wie weet wat dat geweest zou kunnen zijn?
Vraag dit in de winkel waar u het gekocht heeft .
Maar u bent die groente met die stank toch gaan koken? Terwijl het ook nog vies smaakte? Onbegrijpelijk, in de kliko ermee of terugbrengen als u die moeite wil doen.
Ik denk dat ze die vraag in de winkel wel kunnen beantwoorden.
Maar dan moet het zakje met inhoud er wel bij zijn.
@heremietkreeft, vinger in de keel? ;-))
Dan heeft het zeker een vreemde geur en smaak.
Teruggaan naar de winkel waar het gekocht zou het beste geweest zijn om te doen.
De inhoud was simpelweg bedorvenverrot. U was met het rauwe staafje al gewaarschuwd.
Er zit natuurlijk iets in die zakken om het vers te houden.. Wellicht proef je dat.
Iets wat 1 week in een zak zit zonder te verkleuren of uit te drogen en ze vervolgens verse groente noemen is toch anders dan de groente die je zelf snijd, wast en kookt
Zelf gooien we het gewoon door de stampot of wok en proef je weinig van. Maar indd herken de chemische lucht
Daar zit inderdaad wat in zo'n zakje namelijk meestal stikstof gas en dat is geurloos en onschadelijk.
Gesneden kool heeft van zichzelf al een wat vreemde geur, die in combinatie met de verpakking versterkt wordt. Hetzelfde zal u b.v. ruiken met voorverpakte vleeswaren, kaas e.d. Het feit dat het vies smaakt duid er op dat er mogelijk iets mis is gegaan met het verpakken of dat het verkeerd is bewaard in de winkel. Dat het uit de koeling komt wil niet zeggen dat het voordien, in het magazijn, te lange tijd buiten de koeling was opgeslagen. Wat mij verbaasd is dat u ondanks dat de boel toch bent gaan koken. Overigens kan de smaak van kool sterk variëren afhankelijk van de grondsoort (klei, zand, leemgrond enz) waarop deze geteeld wordt in combinatie met het gebruik van de hoeveelheid (kunst)mest, maar echt vies smaken is dus niet normaal.
Heb je de koolraap toch gegeten. Dan heb je een sterke maag.
Voortaan zelf de koopraap snijden en niet voorverpakt kopen. Ook nog beter voor het milieu.
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Continue, dag en nacht berichtjesvan Norton Antivirus
Ik heb al een andere Antivirus en wil dus geen abonnement van Norton, maar melding hierover om te stoppen lukt mij niet Lees meer
Distributie riem
wil me aan sluiten voor het probleem van de van de peugeot 208-bj-2022-km 24000-nog geen rdw oproep gehad-hoe nu verder Distributie riem. Lees meer
Telegraaf abonnement
DeTelegraaf verhoogd zonder vooraankondiging of communicatie het abonnement van 24.50 naar 39.00 euro per maand, mag dit zomaar, of is dit niet toegestaan. Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer