door Jan drenthe 13 jan. 2021 om 16:44
Voeding & gezondheid

Welke AED is het meest geschikt voor thuis? Kan iemand helpen?

Na het nieuws van gisteren zal het thuiswerken ook nog wel even voortduren. Ik denk zelf dat dit nog veel langer gaat duren, dan iedereen nu denkt. Op het moment is het de Britse variant die huid houdt, maar wie zegt mij dat er niet nog meer varianten komen.... Daarom heb ik besloten om de veiligheid in en om huis te verbeteren.Hieronder een korte opsomming met wat ik tot nu toe heb gedaan:


·       
Alle verzekeringen opnieuw gecheckt;


·        - Thuiswerkplek geoptimaliseerd;


·       -  Beveiliging om het huis verbeterd;


·       -  Tochtstrips aangebracht;


·      -  Branddeken aangeschaft;


·       - Verbanddoos geactualiseerd;


·      -  Brandblusser aangeschaft;


·       - Voorraadkast aangevuld;


·       - Rookmelders geplaatst.Zelf zit ik er ook nog aan te denken om een AED aan te schaffen. Echter heb ik geen flauw idee welke AED het beste past bij een thuissituatie. Heeft iemand misschien een tip voor mij?Daarnaast vroeg ik mij af of er nog mensen zijn met andere handige tips?

657 15 Rapporteer
ju
door juliomariner - 13 jan. 2021 om 16:50
661 Antwoorden / 2 Vragen
1

In plaats van zelf een AED aanschaffen ( als er geen hartziektes in het gezin zijn is dit weinig zinvol) zou ik inventariseren waar er bij u in de buurt zo'n ding hangt. 
Ik neem aan dat u een EHBO cursus of BHV cursus hebt gehad?
Zo niet, meld u aan voor zo'n cursus. Als u hiervan een diploma heeft kunt u zich aanmelden bij hartslag.nu 
Op die site vind u ook veel meer informatie over deze materie.

door panter22 - 13 jan. 2021 om 16:50
4493 Antwoorden / Vragen
1

Je kunt beter eerst een reanimatiecursus volgen, Daar leer je niet alleen reanimeren, maar ook een AED te gebruiken. Zo'n cursus wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Zomaar een AED aanschaffen is onzin. En nog gevaarlijk ook als je dat ding zomaar, zonder enige kennis van zaken bij iemand anders gaat gebruiken. Want voor jezelf hoef je het niet te doen, want als zo'n ding nodig is, ben je niet meer bij bewustzijn.
Bovendien heb je met corona het meest last van je longen. Daar helpt een AED niet tegen. Koop paracetamol en broomhexine of een hoestdranje tegen de hoest. Te koop bij de supermarkt.

door tijger1 - 13 jan. 2021 om 17:09
41174 Antwoorden / 21 Vragen
2

En wat heeft dat allemaal met corona van doen?

door panter22 13 jan. 2021 om 17:18
4493 Antwoorden / Vragen

Kennelijk wil hij van zijn huis een bunker maken en zo de corona tegenhouden.

me
door mein33 - 13 jan. 2021 om 18:18
5056 Antwoorden / 26 Vragen
1

Ik ben wel benieuwd welke veiligheidsmaatregelen u buitenshuis heeft genomen, mogelijk kunnen anderen en ik hier ons voordeel mee doen.
De andere door u genoemde zaken heb ik altijd al op orde voor het geval er een derde wereldoorlog zal uitbreken !  ;-))

Voor wat betreft de AED  binnenshuis betreft, dan heeft dit alleen maar enig nut als er 24h per dag tenminste twee personen in de woning aanwezig zijn en alle medebewoners goed geinstrueerd zijn m.b.t. gebruik van dit apparaat.
En zelfs dan is de kans zeer groot dat de ene gezinslid die in de ene ruimte of buiten aan het werk/klusen is niet in de gaten heeft dat een ander gezinslid in een andere ruimte op apegapen ligt.
Dus of dit apparaat een zinvolle investering is, Jan mag het zeggen !?  ;-))

door gerbera 14 jan. 2021 om 16:33
6184 Antwoorden / 12 Vragen

Ik ben wel benieuwd welke veiligheidsmaatregelen u buitenshuis heeft genomen

Rondom mondkapjes aangebracht;-))

me
door mein33 14 jan. 2021 om 17:36
5056 Antwoorden / 26 Vragen

;-))

door getty - 13 jan. 2021 om 18:21
3488 Antwoorden / 10 Vragen
0

Informeer eens bij de Hartstichting

door Sprietje - 13 jan. 2021 om 18:44
608 Antwoorden / Vragen
0

Wellicht kunt u hier https://defibrion.com/product-categorie/aed/ informatie vinden of opvragen.

mi
door miennaamishaaz - 13 jan. 2021 om 21:59
286 Antwoorden / 1 Vragen
1

U kunt dit eventueel navragen bij de Hartstichting, zij kunnen u informatie geven over wat voor een AED geschikt is voor Thuis "Werken":

https://www.hartstichting.nl/reanimatie/wat-is-een-aed

door gerbera - 13 jan. 2021 om 22:15
6184 Antwoorden / 12 Vragen
1

Buiten de aanschafkosten, zo rond de € 1000,- lees hier en hier wat de Hartstichting daarover schrijft. Ik vraag mij echter af wat uw bedoeling is om deze voor privé aan te schaffen en wat de corona daar mee van doen heeft. Een hartstilstand kun je overal krijgen en dan maar hopen dat er iemand in de buurt is die of kan reanimeren of met een AED overweg kan. Dat u nu ineens allerlei apparaten heeft geplaatst die ik al jaren in mijn woning heb met uitzondering van een AED, (maar die is bij mij als ICD ingebouwd) komt bij mij over als dat u in een paniek situatie beland bent. U kunt van alles bedenken om het virus buiten de deur te houden maar zolang u zich aan de regels houd beperkt u het risico besmet te raken.

door heremietkreeft - 14 jan. 2021 om 09:59
12804 Antwoorden / 180 Vragen
1

Ik sluit mij aan bij de al gegeven reacties m.b.t. al hetgeen u moet weten bij aanschaf van een eigen AED en dat betekent hoe dan ook dat er in uw gezin dus iemand moet zijn die het apparaat ook kan bedienen.

Het is veel handiger om bij het zich voordoen van een hartprobleem in uw gezinssituatie zich te richten op een EHBO cursus waar reaninmatie via mond op mond beademing en drukken op de hartstreek aan de orde is omdat dat veel effectiever is in een eerste situatie en oriënteer u op de aanwezigheid van een AED in uw omgeving. Meestal zal in zo'n situatie het bellen van 112 de meest snelle manier zijn om dan meer specialistische hulp te krijgen. Mogelijk is er ook in uw omgeving een buurtapp die benut kan worden. En zie dan ook deze: https://www.buurtaed.nl/projecten

rj
door rjw - 14 jan. 2021 om 17:53
1804 Antwoorden / 5 Vragen
1

Als je hier in wilt investeren kan je beter doneren aan 1 van de initiatieven die meer openbare AEDs wil installeren.

door Jan drenthe - 15 jan. 2021 om 08:05
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Goedemorgen allemaal, 

Bedankt voor de reacties. Ik en mijn vrouw hebben beide ons EHBO diploma. Dus wij weten beiden hoe wij de levensreddende handelingen moeten verrichten. Echter omdat wij best wel afgelegen worden, leek ons het een goed idee om een AED aan te schaffen.

Echter heb ik er nooit bij stil gestaan dat het natuurlijk veel handiger is om een AED buiten op te hangen, want dan kunnen andere mensen er ook van gebruik makne en kan ikzelf, als ik alleen zou zijn ook gereanimeerd worden. Dus bedankt voor deze tip. 

Verder begrijp ik dat een AED hoge aanschafkosten heeft, echter vind ik dit niet op wegen tegen een mensenleven. Wij hebben al genoeg ellende meegemaakt om te weten hoe kostbaar je leven is. Dus het geld is in dit geval geen probleem. Natuurlijk kun je ook kijken of je met de buurt een AED kan kopen, maar dat geeft weer onnodig vele gedoe en op deze manier help je ook je medemens. Daar is wat mij betreft niks mis mee. 

Wat heeft het met corona doen? Nou in iedergeval geeft het ons tijd om na te denken, aangezien je voornamelijk op elkaar bent aangewezen. Zodoende ben ik mij hier in gaan verdiepen. Daarnaast hoor ik regelmatig op het nieuws dat corona daadwerkelijk voor hartklachten zorgt. Of het waar is weet ik niet, maar daarnaast is het natuurlijk logisch dat als iedereen thuis zit, de kans op een hartfalen in je thuisomgeving vele malen groter is dan in de omgeving van je werk. 

Dus met jullie informatie en een beetje hulp van het internet heb ik met verschillende AED winkels gebeld. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om een heartsine aed te kiezen. De reden hiervan is; lange garantie, waterafstotend en zeer compact. Mooie bijkomstigheid is dat, als ik een oude aed heb om in te ruilen, extra korting ontvang. Hier ben ik nog naar op zoek. Dus mocht iemand er toevallig eentje hebben liggen, wij houden ons aanbevolen... 
Wat wel super is, is dat als ik achteraf de oude AED inlever ik alsnog korting ontvang. Daar wil AEDmaster wel voor bedanken, want dat is gewoon heel prettig. 

Verder verwacht ik niet dat er een derde wereldoorlog uitbreekt. 


door panter22 15 jan. 2021 om 09:02
4493 Antwoorden / Vragen

Jammer dat je het er direct niet bij gemeld hebt dat jullie EHBO's zijn.
En gezien de maatregelen die je opnoemde, dacht ik er het mijne van.
Maar goed,  jullie hebben er een gevonden en als je nu meldt in de buurt dat jullie een AED hebben en jullie ingeschakeld kunnen worden met hartfalen. dan zou dat een goede zaak zijn.
Van iemand die ernstige corona heeft gehad, hoorde ik wel dat je stevige hartkloppingen kunt krijgen, maar de benauwdheid is veel erger en kan maanden aanhouden.

ju
door juliomariner 15 jan. 2021 om 19:01
661 Antwoorden / 2 Vragen

Ik blijf bij mijn advies u bij hartslag.nu aan te melden. 
Als er dan bij u in de buurt een reanimatie is wordt u misschien opgeroepen te helpen. Er worden dan een groep vrijwilligers opgeroepen. De ene helft moet zo snel mogelijk naar het slachtoffer. De andere helft wordt gevraagd eerst een aed op te pikken. U u krijgt een routebeschrijving naar het slachtoffer en de andere een beschrijving naar de dichtsbijzijnde AED.
Ik ben in 2 jaar tijd 3 keer opgeroepen, het geeft gewoon een goed gevoel te kunnen helpen.
Als u wordt opgeroepen bent u niet verplicht te gaan ( u zou ook verhinderd kunnen zijn natuurlijk)

door gerbera - 16 jan. 2021 om 11:24
6184 Antwoorden / 12 Vragen
0

Belangrijk om te weten

De AED is een belangrijk apparaat, maar vervangt niet de basale reanimatie.
Belangrijk Dit wordt wel eens ten onrechte gedacht. Directe basale reanimatie is altijd nodig om de hersenfunctie veilig te stellen en het hart zelf voor te bereiden op een of meer stroomstoten van de AED. Het is uiterst belangrijk dat de hartmassages en de beademingen doorgaan in afwachting van het bevestigen van de plakelektroden op de borstkas van het slachtoffer. Als de hartritmestoornis niet met stroomstoot van de AED is te behandelen dan geeft de AED de hulpverlener opdracht om met de basale reanimatie door te gaan. Bij ongeveer 30-40 van elke 100 slachtoffers is hiervan sprake. Dit illustreert wel hoe belangrijk de reanimatie is.

Elke leek mag de AED bedienen. Wettelijke bezwaren zijn er niet in ons land.

door Jan drenthe - 17 jan. 2021 om 11:18
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik bedoelde natuurlijk geen wereldoorlog....

bu
door burgos - 17 jan. 2021 om 12:10
90 Antwoorden / 7 Vragen
0

Tsja,is dit niet een beetje overdreven?
Wat heeft dit met corona te maken?
Ik zelf zou die energie er niet insteken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gi
Ginny97 - 26 jan. 2021 om 11:21
Geldzaken & recht
Wat zijn onze rechten bij de woningbouw met de tuin?

Wat zijn onze rechten bij de woningbouw met de tuin?

Mijn vriend is in oktober in een huur woning komen wonen. Het is een hoekwoning. Toen hij voor het eerst in het huis ging kijken was het een mooie groene tuin en was er overal een erfafscheiding. Soms een heg en op sommige plekken schutting. Toen hij er echter echt inkwam hadden ze de hele tuin overhoop gehaald. (Alle bomen en planten eruit) en ook alle erfafscheiding. Toen we met de woningbouw ha ... Lees meer

wa
wais - 26 jan. 2021 om 12:25
Geldzaken & recht

Gratis weekendje weg?

We hebben een badkamer gekocht bij Brugman met als aanbieding GRATIS weekendje weg twv 500,=. Ik zie nu op de factuur dat wij dit weekendje weg zelf moeten betalen. Ik heb gemaild dat ik dit niet wil en een gerectificeerde factuur wil.
Ze zeggen dat er dan 250,= af gaat. Mijn vraag is waar gaat die andere 250,= heen en ben ik verplicht dit te betalen.
Is dit juridisch gezien wel mogelij ... Lees meer

ga
gateman - 23 jan. 2021 om 21:47
Winkels & webshops

Bouwmarkt slaat de plank mis?

Gister een redelijke partij geschaafde planken en balken besteld van resp. 2.70  en 2.10 meter. Zeker die van 2.70 meter heb ik gekocht omdat ik dan 2 planken van 1.35 meter er uit kan halen. Bij de lengte afmeting staat in de advertentie circa! Vandaag de bestelling opgehaald en bij nameten dat de hele partij 1 cm te kort is. Om maandag een vervelende discussie te voorkomen stel ik hier de vraag ... Lees meer