co
door con1 13 nov. 2018 om 06:44
Vrije tijd & tuin

Appiekim

Weet er iemand waar de uitdrukking Appiekim vandaan komt?

1114 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Be
door Beps - 13 nov. 2018 om 06:59
28 Antwoorden / Vragen
1

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bargoens

H
et was even zoeken maar dan heb je ook wat.

door edrick3 - 13 nov. 2018 om 10:29
26716 Antwoorden / 85 Vragen
0

appiekim

Appiekim betekent: in orde, voor elkaar! Het komt oorspronkelijk uit het Bargoens.  Appiekim! Oja, en over dat Bargoens: dat was oor­spron­ke­lijk een ge­heim­taal van men­sen uit de laag­ste klas­sen aan de rand van de maat­schap­pij, van zwer­vers, rond­trek­ken­de mars­kra­mers en han­de­laars. Daarna is het een soort dieventaal geworden. (Dikke Van Dale)

door redacteur - 13 nov. 2018 om 11:25
816 Antwoorden / 59 Vragen
0

We sluiten deze vraag, het Kassa-forum is bedoeld voor consumentenvragen of -problemen. Taalgerelateerde kwesties, hoewel interessant, vallen hier niet onder.

De redactie

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Teruggave ORV premie

In dossier OverlijdensRisicoVerzekering zie ik telkens dat het gaat over *Adviseurs* die zich niet aan de zorgplicht hebben gehouden.

Wat is het geval als de adviseur intussen failliet is en de polis is blijven doorlopen bij (in dit geval) Nationale Nederlanden? Is NatNed dan ook aan te spreken via de Kifid-uitspraak?

Lees meer

heremietkreeft - 22 mei 2019 om 15:53
Computers & telefonie

Toetsenbord

Hallo,

bij deze heb ik de vraag of één van jullie een oplossing / de oorzaak weet van een zeer merkwaardig toetsenbord probleem.
(toetsenbord instelling Ned - US zoals in Nederland gebruikelijk)
Bij het werken met tekstverwerkers (WP en word) heb ik geen probleem. Bij het gebruik van outlook (Office 2016) doet zich soms het fenomeen voor dat ls ik ) aangeef het ) heel even v ... Lees meer

mjvanderwerf - 22 mei 2019 om 11:26
Computers & telefonie

Firefox afbeeldingen

Goedenmorgen,
een heel stomme vraag :
Als ik Firefox heb geopend, hoe kan ik dan zoeken naar afbeeldingen ?
MJ Lees meer