Yv
door Yvonne04 20 jun. 2018 om 22:20
Vrije tijd & tuin

Boom kappen rechten en plichten huurders en verhuurders

Betreft verschillende belangen verhuurders van boven-en onderwoning van verschillende eigenaren verenigt in VvE. Eigenaar onderwoning deze woning gekocht in gehuurde status met huidige huurster. Normale huurovk zonder aparte paragrafen/afspraken mbt tuintje/boom op grond van VvE. Eigenaar onderwoning deze gekocht van ouders van huurster. Bovenwoning 2 jr geleden onverhuurd gekocht door nieuwe eigenaar en de huurders bovenwoning hebben door extreem grote boom verreikend over dak 4e verdieping veel lichtinval verlies, verlies woongenot. Zij verzoeken eigenaar bovenwoning te kappen. Buren rechter zijde hebben op hun initiatief boomonderhoud in tuintje van VvE laten plegen 2,5 jaar geleden ivm overlast hun zijde. Daarvoor akkoord onderwoning huurster gekregen en huurster onderwoning heeft (mopperend) helft kosten meebetaald. Buiten VvE om gegaan en er is iemand ingehuurd ivm grootte van de klus. Nu 2,5jr later, onderhuurster nog niet de moeite genomen het gekapte in haar tuintje op te ruimen (buren rechter zijde dit wel gedaan). Onderwoning huurster nimmer op eigen initiatief, of verzoek, tot boomonderhoud genomen.Vlgs vergunningscheck gemeente geen vergunning nodig. Boom slurpt veel water (amper groei van iets in kleine stadstuintje/zwarte vlakte) en kan door waterstand fundering aantasten (reëel probleem in betreffende woonplaats). Vorig jr om economisch reden een kapbesluit in de VvE opgeschoven naar 2018. Nu gunstige prijs en minder overlast omgeving daar benedenwoning links leeg staat (toestemming van de eigenaar mits zijn te grote boom meegekapt wordt) en afvoer boom nu niet via hoogwerker/afsluiting van straat hoeft. Ingepland op kort termijn. Huurster onderwoning door eigenaar op hoogte gebracht mbv schrijven. Dreigt zich nu vast te ketenen aan "haar" boom etc. Welke belangen zijn doorslaggevend: boven- of onderhuurders, eigenaren-huurders? Nu procedure even op pauze gezet om raad in te winnen. Graag jullie advies. 

2385 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door tijger1 - 20 jun. 2018 om 22:42
38411 Antwoorden / 21 Vragen
1

Hallo zeg. Wat een zoekplaatje. Onderwoning, bovenwoning, huurders, nieuwe eigenaren, moeder van iemand en dat gaat maar door.

Hier is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

Maar dat die boom teveel water slurpt en daardoor de fundering aantast, is onzin. 


door gerbera - 20 jun. 2018 om 22:54
4892 Antwoorden / 6 Vragen
1

Ik geloof dat er ergens een boom in de weg staat waar iemand zich aan vast wil ketenen, verder heeft u van het verhaal een "takken"zooi gemaakt..

ne
door neodutchio - 20 jun. 2018 om 23:06
2757 Antwoorden / 11 Vragen
1

Kunt u ook in het Nederlands aangeven wat het probleem is? Als het lichtinval is gelden daar richtlijnen voor. Gaat het om de fundering zal dit onderzocht moeten worden. U roept een hoop, maar zegt niets. 
En wat heeft het verhaal over de eigenaar die gekocht heeft van de ouders van de huurder en een onderverhuring van de bovenwoning die gekocht is door een nieuwe eigenaar (bestaan er dan ook oude eigenaren) er mee te maken? Een bewoner die ergens last van heeft moet dit aangeven aan de eigenaar. Die moet stappen ondernemen.

door tenormin - 20 jun. 2018 om 23:23
14791 Antwoorden / 87 Vragen
3

Zou dit verhaal maar bij mr. Frank Visser voorleggen (de Rijdende Rechter op 1 is vast niet geïnteresseerd) op SBS6. Komt Viktor Brand even info vragen en (waarschijnlijk)  ook afhaken. Ik wil u absoluut niet beledigen maar, wees eerlijk, lees uw eigen verhaal nog eens: ziet u nu zelf wat een "knotwilg" u ervan gemaakt heeft?

door Gerry1969 - 20 jun. 2018 om 23:31
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Dreigt zich nu vast te ketenen aan "haar" boom etc.
Ze zal toch niet iedere dag thuis zijn, het is een huurwoning dus sowieso niet haar boom maar die van de grond/woning eigenaar. Als deze akkoord geeft is het klaar voor haar.

door marita5 - 20 jun. 2018 om 23:43
7608 Antwoorden / 12 Vragen
4

Hallo Yvonne04 , 

Nu procedure even op pauze gezet om raad in te winnen. 

Sorry , ik heb mezelf ook maar even op pauze gezet , ik weet me geen raad met uw probleem .

door aurora1 - 21 jun. 2018 om 00:52
13619 Antwoorden / 6 Vragen
1

Dat is een veel te ingewikkeld verhaal waar ik niet mee uitgepuzzeld raak.
Maar ik heb nog nooit ervan gehoord dat een boom gekapt moet worden omdat hij teveel water drinkt.
De eigenaren nemen gezamenlijk besluiten, kijk in de reglementen. De gemeente heeft ook nog iets te zeggen over het kappen van bomen.
Eerst kopen met iets wat er al staat en vervolgens dat weg willen
hebben vind ik wonderlijk gedrag. 

sw
door swat1500 - 21 jun. 2018 om 08:19
2608 Antwoorden / 0 Vragen
1

Een tamelijk ondoorzichtelijk verhaal. Als de betreffende boom op grond van een pand staat dat eigendom is van een VVE is de VVE degene die beslist wat er met de boom gaat gebeuren. Een eventuele huurder van een van de appartementen heeft hier geen inspraak. Uiteraard mag kappen alleen met een kapvergunning van de gemeente.
De huurder mag wel bezwaar maken tegen het afgeven van die vergunning.

door panter22 - 21 jun. 2018 om 08:47
2778 Antwoorden / Vragen
1

Wat een ingewikkeld verhaal. Gaat het nu om 1 of 2 bomen die gekapt moeten worden dit jaar?
Als ik het goed begrijp gaat het om een huurster met een joekel van een boom in de tuin die niet onderhouden wordt en waar de eigenaren van de VvE wel vanaf willen. De huurster wil dit niet en protesteert.
Eerst moet je uitzoeken wie eigenaar van deze tuin is. Is dat de VvE  of de eigenaar van het huis. Info:
http://www.101vvevragen.nl/onderhoud-gebreken/tuin-vve/
Daarna wat  de huurster huurt,  een appartement met tuin of zonder tuin?
Afhankelijk hiervan kun je bepalen wie verantwoordelijk is voor de kap van de boom.
De VvE of jezelf als eigenaar. ( de VvE mag natuurlijk de kosten meebetalen, iedereen heeft last van die boom)
Is de grond van de VvE en heeft de huurster daar niets te zoeken, dan kan de VvE de boom laten kappen.Of ze moet de tuin van de VvE huren.
Ben jij eigeaar van de tuin, dan moet jij de boom laten kappen.
Ben jij eigenaar en heb je de tuin verhuurd aan de huurster, dan heb je een probleem.
Je mag niet zonder toestemming in de tuin van de huurster komen, laat staan daar een boom kappen.
De huurster verleent geen toestemming,om op haar huurtuin te komen om die boom te kappen. Dan zul je naar de rechter moeten.

door heremietkreeft - 21 jun. 2018 om 10:26
9686 Antwoorden / 156 Vragen
0

Met dit verhaal zie ik door de bomen het bos niet.

Maar als ik toch een boom op de weg zie: als er sprake is van een huurster, wat is dan het probleem? Dit lijkt mij heel duidelijk een zaak voor de VvE en de eigenaar van het verhuurde appartement. Laat de VvE het besluit nemen om eventueel een advocaat in te schakelen.

me
door mein33 - 21 jun. 2018 om 17:56
4313 Antwoorden / 23 Vragen
0

De huurder(s) is (zijn) geen partij in deze.

De eigenaar van de grond is tevens de eigenaar van alle begroeing en bomen e.d  op het perceel.
Als er een VVE is dan is de VVE, namens de gezamelijke eigenaren, de opdrachtgever.
Als de Gemeente een kapvergunning heeft afgegeven dan kan de boom gekapt worden.

ja
door janvano1 - 28 nov. 2018 om 21:25
1 Antwoorden / Vragen
0

Gewoon de boom kappen en met de vastgeketende huurster afvoeren.

door gerbera 28 nov. 2018 om 21:44
4892 Antwoorden / 6 Vragen

Zou die, gelet op de datum, inmiddels al niet weg zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

HE
HEDV - 20 jul. 2019 om 20:15
Vakantie & reizen
Problemen met TUI vlucht naar Kreta morgenochtend. Advies nodig

Problemen met TUI vlucht naar Kreta morgenochtend. Advies nodig

We hebben een vakantie naar Kreta geboekt via TUI. Voor deze vakantie hebben we behoorlijk veel extra betaald om op de vroege vlucht te zitten. Op deze manier komen we begin van de middag aan op Kreta.   De vlucht zou morgenochtend rond 8:45 vertrekken, wat betekent dat we rond 4:00 al van huis moeten vertrekken. Vroeg naar bed dus. Vlak voor het slapen nog even snel op de Schiphol site ge ... Lees meer

ru
ruudolf - 17 jun. 2019 om 18:59
Geldzaken & recht

Nationale ombudsman

Goedendag,

Mijn vraag is dat ik een probleem met de politie heb. Zonder inhoudelijk hier verder op in te gaan omdat dat een lang verhaal is en ook niet relevant is voor mijn vraag, wil ik jullie vragen.
Op een gegeven moment ben ik naar de Nationale ombudsman gegaan, omdat ik de procedure bij de politie/klachtencommissie politie doorlopen had. Toen mijn klacht bij de Nationale o ... Lees meer

Ya
YamiHuss - 19 jul. 2019 om 22:29
Geldzaken & recht

Is er iets minder dringend dan een urgentie voor Woonnet Haaglanden?

Ik ben Yamila en ben 25 jaar oud, Ik heb een wajonguitkering en ik woon al 5 jaar in een studentflet. Ik kwam hier wonen toen ik voor het eerst ging studeren maar ik had veel problemen met met mijn opleiding (deze is mislukt) omdat ik chronisch ziek ben. Ik heb toch besloten na 1 jaar intensive behandeling om toch een deeltijdsopleiding doen, dit leek me ook best haalbaar en ik wil heel graag een ... Lees meer