Druppelslang - conflict drinkwater bedrijf
Volgens ons drinkwater bedrijf zijn wij in zware overtreding met onze druppelslang in de tuin (30 strekkende meter aangesloten vlgs instructie leverancier) en moeten we een atmosferische onderbreking toevoegen. Dat is bijvoorbeeld een bak waar het water in kan uit de gevel kraan, waar vervolgens via een dompelpomp het water weer uitgezogen kan worden door de druppelslang.
Als wij dit niet doen, volgt afsluiting van water door de inspectie.
De inspecteur is niet voor rede vatbaar. Heeft iemand hier ooit van gehoord en of is hier iemand met verstand van de Drinkwaterwet?
Topantwoord
Topantwoord
Ik vermoed dat het probleem is dat door deze wijze van aansluiting bacterieen en andere ziekteverwerkers via uw druppelslang in de toevoerleidingen kunnen komen. Ik neem aan dat uw druppelslang op of in de grond ligt.
De volksgezondheid kan hierdoor in gevaar worden gebracht.
Klopt. Maar zo wordt het door leveranciers als Gardena, Gardenrain of Raintech voorgeschreven (in/op de grond) en zo zal het dus ook in menig tuin zijn aangelegd.
Mogelijk woont u in een risico gebied. U zult de inspecteur om uitleg moeten vragen. U kunt altijd nog een klacht indienen.
Ik heb om bezwaarmogelijkheden gevraagd. Antwoord: oh maar die komen ook op mijn bureaus
Maar dan moet hij wel een goede onderbouwing schrijven.
Topantwoord

https://www.caleffi.com/sites/default/files/static_page_attachments/ca_opl2_2014_mh_def_0.pdf Hier staat het een en ander beschreven,
het gaat er om of eventueel door onder/bovenstuk er water kan terugstromen de waterleiding in. Ik heb zelf ook een meter of 50 druppel slang maar er zit wel een goedgekeurde opvoerpomp tussen specifiek ingericht om terugstromen te voorkomen.
Topantwoord

Het is niet gebruikelijk dat iemand van het waterleidingbedrijf komt inspecteren. Is er iets gebeurd?
Waarom volg je de instructie van de inspecteur niet gewoon op?
Info:
https://nl.linkedin.com/pulse/wat-zijn-breaktanks-fred-prins
Er is niets gebeurd. Waarom ik het niet gewoon op volg? De investering in een breektank is nogal een prijzige. Daarnaast wordt door de leveranciers van dit soort systemen niet hierover gesproken. Legio tuinen liggen vol van dit soort systemen. En er liggen niet legio breektank naast.
En als dit zo'n gevolg heeft voor de volksgezondheid, waarom worden de leveranciers niet aangepakt?

Stoppen met die waterverspilling. Er dreigt al tekort aan drinkwater. https://www.vitens.nl/Over-Vitens/Pers-en-Nieuws/Nieuws/Drinkwatersector-slaat-alarm

Wellicht is een terugslagklep (controleerbare) ook toegestaan ?
Die kost bijna niets en voorkomt ook dat water richting de bron kan stromen.
De instructies van de leverancier van uw druppelslang zijn ondergeschikt aan de voorwaarden van de drinkwater leverancier en de geldende regelgeving voor het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van drinkwater.
Ongetwijfeld bent u ook gewezen welke regel(s) u momenteel overtreedt. Zonder dat hier kenbaar te maken, is het onmogelijk om u inhoudelijk goed te kunnen adviseren, anders dan met een advies om de dringende aanbevelingen op te volgen.

Mocht de inspecteur volhouden te dreigen met afsluiting dan kunt u zelf nog voor een aanleg zorgen.
https://terrastuintegels.nl/zelf-druppelsysteem-bouwen-zo-werkt-het/
Uitleg drinkwaterwet.
https://wetten.overheid.nl/BWBR0026338/2022-07-01
Toch wel een vreemde houding van die 'inspecteur' maar terzijde. Het waterleidingbedrijf is verantwoordelijk voor de levering van water tot en met de watermeter en wat u na die watermeter doet wordt niet gecontroleerd. Daarbij kan het water in de druppelslang niet in het waterleidingnet terugstromen omdat de gevelkraan hoger gelegen is en zodra de waterdruk weg zou vallen middels natuurlijke weg de grond in stroomt. Kan het geen advies zijn geweest om het regenwater in een ton op te vangen en aan de onderzijde van die ton de druppelslang aan te sluiten om drinkwater te besparen en u ten onrechte denkt dat het waterleidingbedrijf de watertoevoer gaat stoppen.

heeft te maken met de hygiene, vuil water kan zo de druppelslang in is de theorie, als de druk wegvalt op de waterleiding kan het zelfs teruglopen de leidingen in en dat is ten strengste verboden!

Bij een eventuele leidingbreuk in de straat, kan er vacuum ontstaan en daardoor kan er water teruggezogen worden in de leiding. Dat is een klein risico, maar als het gebeurd kunnen de gevolgen groot zijn.
Lees een de algemene voorwaarden van levering. Die staan vast ergens op de site van uw waterleverancier.
blijft wel de vraag hoe het kan dat een inspecteur van uw systeem weet
Nieuw op Vraag & Beantwoord

Energielabel
Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Wij wonen gehuurd (vrije sector). En er is vorig jaar Oktober een meting geweest. Er is B uitgekomen. Waar wij het oneens mee zijn. Er loopt water over de vensterbanken en de kozijnen zijn aan het schimmelen. De voordeur is nog enkel glas en de rubbertjes van de kozijnen zijn kapot. Het tocht flink ook. Nu weet ik dat ik bij mijn eigen huurbaas moet zijn. Ma ... Lees meer
Retourzenden apparaten Ziggo
Ik heb mijn contract bij Ziggo beeindigd en moet de apparaten die ik van hun heb retour zenden.
Ik krijg de nodige verpakking toegestuurd. Maar voor de mediabox xl hebben ze geen verpakking gestuurd. Ik heb de klantenservice gebeld. Ze vertelden me dat ik zelf de mediabox naar de milieustraat moet brengen.
Mijn vraag is, is dit correct?
...
Lees meer
Te veel betaalde rente
Wij hebben een doorlopend crediet die wij al betalen vanaf 2003 lopend bij credivance ( onderdeel van de ABN )
Nu kregen we eerst te horen dat voor eind 2022 alles geregeld zou worden, dat werd opgeschoven naar het eerst kwartaal van 2023 en nu hebben ze op de website van defam het weer veranderd naar 2023 wat een heel breed begrip is.
Als je opbelt kan niemand je een goed antwoord geven
...
Lees meer
Populair in Vrije tijd & Tuin
Buurvrouw heeft heg verwijderd
buurvrouw heeft de heg verwijderd die op haar grond stond en nu is alle privacy weg. mag dit zomaar? en is ze verplicht om er een nieuwe schutting of iets neer te zetten. tis gewoon een giga doorkijk tuin. geen privacy niks meer (edit, foto verwijderd - redactie) Lees meer
Woningbouw haalt beschutting weg
Wij wonen nu 9 jaar in onze huurwoning, en achter ons huis zit nog een stukje grond wat eigenlijk bij ons huis hoorde, maar de vorige bewoners hadden dit aan de buren gegeven omdat deze er niks mee deden.... Dit hebben wij jaren geleden terug proberen te krijgen maar op een of andere manier mochten de buren dit houden omdat ze dit al 5 jaar hadden.
Nu zijn de buren verhuist en hebben dit st
...
Lees meer
kattenverjagers, werkt dat?
Ik houd van katten, maar niet in mijn tuin.
Op zoek naar een 'kattenverjager' kom ik taaloze apparaten tegen, die allemaal werken met geluidssignalen. Op batterij, zonne-energie en het stroomnet. Goedkoop zijn ze niet!
Wie heeft hier ervaring mee? Werkt het echt en welke zijn de moeite van aanschaffen waard?
Lees meer