jm
door jmj2022 Dec 22, 2022 om 10:58
Vrije tijd & tuin

Heeft een voetbalclub inspanningsverplichting?

Mijn zoon heeft halverwege het jaar in een 10 min gesprek van zijn coach te horen gekregen dat hij niet voldoet voor het team waarin hij speelt. Hij mocht vanaf dat moment niet meer meespelen. Het heeft te maken met voetbalkwaliteiten die hij mist. Er is geen sprake van een disciplinaire maatregel. Is de club nu verplicht om hem toe te wijzen aan een ander team? Aangezien ik contributie betaal.

3428 15 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Dec 22, 2022 om 11:04
16845 Antwoorden / 202 Vragen
0

Hetgeen u hier meldt en vraagt komt op mij over als een gewone situatie. Een voetbalclub heeft in de context die u stelt geen inspanninsverplichting. Er is een coach die van mening is dat uw zoon niet voldoet om geselecteerd te blijven voor een team en toewijst aan een ander team. 
Sterker nog, stel dat hier juist wel sprake is van het voldoen aan een inspanningsverplichting om uw zoon te verwijzen naar een team waarin hij beter past resp. beter tot zijn recht kan komen, mede gelet op de prestaties die er van teams worden verwacht. 

Hoe wel dat iets minder stringent is maak ik toch hier een vergelijking met schooladviezen die worden gegeven m.b.t. geschiktheid voor bepaalde soorten ondewijs.

ju
door juliomariner - Dec 22, 2022 om 11:10
1325 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik mag toch aannemen dat hij wel in een team (op lager niveau) mag meespelen.
Als dat niet het geval is zou ik snel afscheid nemen van deze club en op zoek gaan naar een club met een menselijkere instelling.

gerbera
door gerbera - Dec 22, 2022 om 11:27
7364 Antwoorden / 14 Vragen
1

Het is niet zozeer inspanningsverplichting maar getuigd van weinig sportiviteit dat uw zoon aan de kant staat. Neem aan dat het hier om een amateurclub gaat en het zeker geen normale situatie is. Ik zou daar de coach en het clubbestuur op aanspreken met de vraag of hij niet in een lager team kan spelen. Het moet natuurlijk wel leuk blijven voor uw zoon en als blijkt dat de club niet (wil) meewerken u op zoek moet gaan naar een echte club waar sportiviteit hoog in het vaandel staat. Afhankelijk van de periode zou u zeker (een deel) van de contributie kunnen terugvorderen op basis van nalatigheid van betreffende club om een regeling voor uw zoon te treffen. Vraag mij tevens af of betreffende coach/clubbestuur daar wel op zijn plaats zijn, sport moet leuk zijn en ik weet niet of deze enig inzicht hebben in het omgaan met jeugd of dat ze alleen maar fanatiek naar prestaties kijken.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Dec 22, 2022 om 11:46
1763 Antwoorden / 31 Vragen
2

Geachte JMJ2022,

Kunt u ,ter verduidelijking van uw vraag, iets meer informatie geven?

Om welke voetbalclub gaat het?

Hoe oud is uw zoon?

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Dec 22, 2022 om 12:01
2053 Antwoorden / Vragen
0

Uw zoon zit toch op voetbal bij een club en niet bij een elftal van die club. Het klinkt alsof de trainer van de selectie hem er niet meer bij wil hebben en zich te goed acht om hem fatsoenlijk onder te brengen bij een ander elftal. Zoek even contact met het bestuur.

mahadma
door mahadma - Dec 22, 2022 om 12:11
11540 Antwoorden / 51 Vragen
1

Ik zou in een kort 1 op 1 momentje met de trainer vragen of hij voor een ander team wel geschikt is. Per slot van rekening zijn alle voetballer een Messi.

va
door vanlotjegetikt Dec 22, 2022 om 14:00
809 Antwoorden / Vragen

En elke kind studeert cum laude af............

pino123
door pino123 - Dec 22, 2022 om 12:27
2763 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ik neem aan dat het hier gaat om een selectieteam? Daarin kan dat gebeuren. Het is gebruikelijk dat er op dat moment een ander team gezocht wordt waar uw zoon in gaat spelen. Hiervoor zou ik even in contact treden met de coach/bestuur.

tenormin
door tenormin - Dec 22, 2022 om 12:46
16829 Antwoorden / 108 Vragen
1

Ik vind de vraag moeilijk omdat er niet is geschreven of het een F 1 spelertje betreft of dat het bij een voetbalclub is die 'hoger op de ranglijst' staat dan alleen een plezierclubje en of zoonlief al wat ouder is. Is het alleen voor plezier voetbalclubje of club met pretenties tot hoger voetbal.

jm
door jmj2022 - Dec 22, 2022 om 14:04
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ter beantwoording van een aantal vragen. Het gaat om een tweede team van jongens onder de 20. Selectie van een amateurvoetbalclub. Geen pretenties. En mijn zoon is zeker geen Messi. Het is gepassioneerd amateurvoetballer die hard wil trainen. Als sport, als vrije tijdsbesteding. Niet meer en niet minder. Zelf is hij in opleiding is tot gymdocent (HBO) en in opleiding is bij dezelfde club tot trainer (eerste cursus van KNVB). Hij voelde zich vooral door de trainer in de kou gezet en er was hem geen alternatief geboden. Hij is dus niet toegewezen aan een ander team. Nog steeds niet. Wat ik wel verwacht van een club. Maar ik vroeg me ook af of dit niet gewoon een verplichting is van de club. Aangezien wij contributie betalen. Voor ik naar de club stap wil ik graag alles goed op een rijtje zetten. Ik vind het namelijk gewoon niet netjes.

sjjoppy
door sjjoppy - Dec 22, 2022 om 16:03
7187 Antwoorden / 3 Vragen
1

De coach is van mening dat uw zoon geen vooruitgang boekt en een andere sport voor hem beter tot zijn recht komt.

Ja
door JannyBoe - Dec 22, 2022 om 16:40
515 Antwoorden / Vragen
1

Hallo, u vraagt eigenlijk naar een concrete kapstop in de regelementen van de KNVB om uw klachten aan op te hangen.
Een situatie specifiek als de uwe staat denk ik vast niet beschreven.
Wel zegt de KNVB dat er gezorgd moet worden voor een 'plezierige en veilige omgeving'.
Dat geldt natuurlijk ook voor de situatie van uw zoon!
Zeker als het gaat om jongvolwassenen is zorgvuldige omgang geboden.

Het gesprek van uw zoon met de coach verliep blijkbaar vervelend.
Dan is het goed om aan de bel te trekken.
Als in het gesprek alleen maar meegedeeld is dat uw zoon niet meer zijn team mee mag doen dan is dat zeer onzorgvuldig.
Er moet uiteraard gesproken worden over oplossingen, het voortzetten van zijn sportieve hobby waar hij plezier aan beleeft en hem moet worden gevraagd waar zijn wensen zijn en waar hij mogelijkheden ziet.
Dat is coachen.
Succes!


 

jm
door jmj2022 Dec 22, 2022 om 18:24
1 Antwoorden / 1 Vragen

Dank u. Dit helpt

getty
door getty - Dec 22, 2022 om 16:42
4179 Antwoorden / 10 Vragen
1

Zoon is dus  ongeveer 18 (+)?

Laat hem zelf met trainer in gesprek gaan. 

jm
door jmj2022 Dec 22, 2022 om 18:24
1 Antwoorden / 1 Vragen

Heeft hij al gedaan. En nu ben ik op zoek naar hoe ik hem kan ondersteunen.

rj
door rjw - Dec 22, 2022 om 17:46
3261 Antwoorden / 5 Vragen
2

Leden van een vereniging kunnen een vergadering bijeen roepen als het bestuur niet doet wat de leden willen. Wellicht dat meer mensen het niet eens zijn met de gang van zaken. In de statuten zou moeten staan hoeveel mensen nodig zijn voor een vergadering.

Iv
door Ivo W - Dec 22, 2022 om 19:08
729 Antwoorden / Vragen
1

Uw zoon betaalt waarschijnlijk het lidmaatschapsgeld voor een 'actief lid', dus bedoeld voor leden die bij de club trainingen volgen en wedstrijden spelen. Daarmee heeft de club een inspanningsverplichting om dat, zo goed als het gaag, mogelijk te maken en te faciliteren.

Maar daarmee heeft uw plek natuurlijk geen recht op een plek in een (selectie)team naar eigen keuze. Als de coach van het selectie team uw zoon niet meer selecteert, dan is dat zijn goed recht. De verantwoordelijke voor de team-indeling binnen de club moet dan ingelicht worden en uw zoon koppelen aan een ander team waar de kwaliteiten van uw zoon volgens de coaches en trainers beter tot zijn recht komen.

Het is nu dus aan uw zoon om, liefst samen met de coach van het selectieteam om contact te leggen met de verantwoordelijke voor de team-indeling van zijn leeftijdscategorie.

jm
door jmj2022 Dec 22, 2022 om 19:12
1 Antwoorden / 1 Vragen

Dat is nou juist wat er niet gebeurd. Daarom heb ik mijn vraag gesteld. Het maakt ons niet uit of hij wel of niet voor een selectie speelt. Hij wil gewoon voetballen. Het gaat me om de manier waarop. Namelijk dat hem geen vervolg is geboden. Hij heeft dat intussen wel zelf geregeld.

getty
door getty Dec 22, 2022 om 19:21
4179 Antwoorden / 10 Vragen

Dan is het toch goed? Ik snap het probleem niet

Iv
door Ivo W Dec 22, 2022 om 19:32
729 Antwoorden / Vragen

Dan is er toch niets aan de hand? De coach van het selectieteam heeft geen plek in een ander team geregeld. En dat is ook niet zijn plicht. Het is hooguit slordig te noemen dat de coach uw zoon niet naar de juiste personen binnen de vereniging heeft doorverwezen, waardoor uw zoon even niet wist waar hij terecht kon. Maar in zo'n geval kan je als lid gewoon aankloppen bij het bestuur en die verwijzen je dan wel naar de juiste personen. Daarnaast is op de leden-website vast ook wel te vinden wie verantwoordelijk is voor de team-indeling. 

Er waren even wat strubbelingen. Helaas, maar als geheel schiet de club dus niet tekort.

Daarnaast is het nog altijd zo dat de club (hoogstwaarschijnlijk) een vereniging is. Elk volwassen lid en elke vertegenwoordiger van een minderjarig lid draagt binnen een vereniging dezelfde verantwoordelijkheid voor de gang van zaken. Via de Algemene Ledenvergadering is iedereen verantwoordelijk. Hoevaak heeft u of uw zoon die al bijgewoond en er actief aan deelgenomen?

mo
door mof - Dec 24, 2022 om 18:25
3619 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ja, dat lijkt me wel. Zodra een team plaats heeft dan moet de club hem bij een anderteam toelaten. U betaalt contributie om uw zoon te laten voetballen. Dus de club moet zich inzetten dat hij kan trainen en potjes kan spelen. Is ws ook voor uw zoon leuker om te spelen in een team waarin hij wordt opgesteld dan om bankzitter of zelfs thuisblijver te zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer