Waarom betalen wij Nederlanders zulke ongekende hoge prijzen voor een glas wijn? Vaak is de wijn onder de maat en wordt het vaak geschonken in portglazen!. In Oostenrijk en Duitsland moet de horeca verplicht een 1/8 of 1/4 schenken, staat op de glazen aangegeven en daar betaal je ook naar. Hier in Nederland doen ze maar wat in sommige horecagelegenheden en o.a. terrasjes en we accepteren het ook allemaal maar. Gemiddeld rond de 4 Euro en meer is tegenwoordig normaal. Deze prijzen worden overal gehanteerd niet alleen in Amsterdam centrum. Ik en anderen voelen ons steeds meer genept. Omgerekend (ik weet dat mag niet meer), betaal je tegen de 8 gulden voor een glaasje!! Het lijkt me een goed onderwerp om eens te onderzoeken waar die prijzen op gebaseerd zijn. Prijs en kwaliteit staat zeker voor wijn die geschonken wordt, niet in verhouding in de Nederlandse Horeca. Uitgezonderd de dure restaurants, dat weet je als je daar wijn bestelt en dat zijn meestal de zakenlui die een etentje met wijn kunnen declareren of kunnen aftrekken van de belasting, die moeten indruk op de cliënt maken. Horeca kan wel klagen maar met dit prijsbeleid helpen ze de klandizie in deze tijd zelf om zeep.