st
door stork1998 1 sep. 2019 om 18:02
Vrije tijd & tuin

Klacht giant

Mijn klacht is dat Giant fiets onderdelen monteert die na 2 a 3 jaar compleet versleten zijn, betreft in dit geval namelijk de voorvork met vering, genoemd monoshock, fietsmodel ebike Giant Prime E2 Rb Gts.


Reparatie kost honderden euros daarom wordt een coulance regeling steeds afgewezen, terwijl dit product zeker niet voldoet aan de kwaliteitseisen en duurzaamheid. (2 a 3 jaar, garantie is voorbij)
Er is met deze fiets echt niet meer te rijden, deze klappert constant, ik heb de druk van mijn voorband al fors vermindert, waardoor de band fors slijt.

Giant wil dit probleem absoluut niet oplossen en doet helemaal NIETS, mensen koop nooit geen GIANT ebike, je krijgt echte heel veel spijt!

459 3 Rapporteer
door aurora1 - 1 sep. 2019 om 18:17
13776 Antwoorden / 6 Vragen
1

Hier worden toch geen klachten behandeld? Daarvoor moet u bij de verkoper zijn, (niet bij de fabrikant).

door panter22 1 sep. 2019 om 18:50
2999 Antwoorden / Vragen

Dat meldt Giant ook, maar ts  wil hier niets van weten en blijft klagen:
Contact met Giant is in principe niet mogelijk, je krijgt altijd een niet zeggend antwoordt met een standaardbrief, neem contact op met je eigen dealer (einde discussie)
https://www.klacht.nl/giant/klacht/voorvork-totaal-versleten-monoshock-ebike-giant-prime-e2-rb-gts/

door aurora1 1 sep. 2019 om 22:39
13776 Antwoorden / 6 Vragen

Dan wil klager zeker van Giant, waar hij niet moet zijn, een bosje bloemen en een gebakje? Lijkt bijna drammerigheid....

door panter22 - 1 sep. 2019 om 18:44
2999 Antwoorden / Vragen
0

Hoeveel km heb je wel niet op die e-bike gereden?

door heremietkreeft - 2 sep. 2019 om 09:47
10049 Antwoorden / 160 Vragen
0

Als al gemeld: voor klachten dient u zich te richten tot de verkoper. De site van Giant verwijst ook duidelijk naar dealers/verkopers in deze.

Ik ga er bij deze reactie van uit dat u zich met uw klacht tot de fabrikant heeft gericht. 
Hoe dan ook geef ik nu enkele verwijzingen naar de wettelijke consumentenbescherming waarin is geregeld dat de verkoper aansprakelijk is voor het leveren van een goed product maar waar in ieder geval de bwijslast bij u ligt.

Kijk eerst even bij: https://kassa.bnnvara.nl/pagina/discussie-problemen-met-de-giant-twist-elektrische-fiets en dan nu de wetgeving:

www.consuwijzer.nl

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/17.html

www.wetboek-online.nl/wet/BW7/18.html  en eventueel ook

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/20.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/21.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/22.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/23.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/24.html

http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/25.html

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ch
Chris - 20 sep. 2019 om 15:29
Auto & vervoer

Ik kan mijn geld niet terug krijgen

Ik ben onlangs bij Hekkert Automobilegroup een OPEL onderdeel nodig gehad.
Ik gaf de kenteken van de auto en de baliemedewerker ging kijken en had voor een tekening laten zien , ik zei dat het niet de juiste is.Hij vroeg of de
auto een trommel of schijf remmen heeft. Ik zei dat de achteras een trommel remmen heeft.
Hij gij ging verder kijken, gegeven moment zei hij dat die gevonden ... Lees meer

Bo
Bob Dijksen - 21 sep. 2019 om 20:02
Computers & telefonie

Levering Modem Ziggo

Op donderdagochtend (19--09) constateer ik dat mijn internetverbinding niet werkt. Na m'n werk zie ik bij thuiskomst dat de internetverbinding er nog steeds uitligt. Start de modem een paar keer op, maar dat helpt niet. Bel met de Klantenservice van Ziggo en loop aan de hand van de Klantenservice alle mogelijkheden na. Blijkt dat de modem niet meer goed werkt en er wordt een afspraak gemaakt voor ... Lees meer

Lu
Luckessen - 17 sep. 2019 om 15:48
Winkels & webshops
Drogisterij.net

Drogisterij.net

Hallo allemaal,

Ik heb op 29-08-2019 een order gedaan op Drogisterij.net en heb hier 6x de Dove Deoderant gekocht voor €24,54 en nog wat andere spullen.

Ze hebben me een pakketje gestuurd en hier hadden ze erbij vermeld dat de Dove Deoderant niet meer op voorraad was, op de website stond wel vermeld dat deze nog op voorraad was.

Nu proberen ze mij het volledige b ... Lees meer