door suzyv 6 nov. 2007 om 12:55
Vrije tijd & tuin

Kosten boom kappen

Als ik een gespecialiseerd hoveniersbedrijf de twee bomen in mijn tuin wil laten kappen, betaal ik alleen al aan arbeidsloon 40,- euro per persoon per uur. Aangezien het kappen van de bomen flink wat werk is (naar schatting 1 werkdag) en met 2 personen moet gebeuren, loopt dat bedrag aardig op. Als ik nu twee kennissen (met ervaring in de groenvoorziening) bereid vind om dit werk voor me te doen, wat is dan een redelijke vergoeding om te geven? 10 euro per persoon per uur? 20 euro per persoon per uur? Ik wil een net bedrag kunnen aanbieden, en hoop dat er iemand onder jullie is die me een indicatie kan geven!


Groet,


Suzy

44877 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Verzekeraars vergoeden voor herstelwerk op basis van zelfwerkzaamheid een uurtarief van 11 tot 12 euro en dat is een redelijke vergoeding. Het kappen van hoge bomen is echter wel een karwei waarvoor nog wel enige deskundigheid is vereist naast het gebruik van gevaarlijk gereedschap en materieel (kraan, vrachtwagen).  Maak dus een verstandige afweging, want bij dit werk gaat nog weleens wat mis (boom op woning gevallen).


ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben een boom (Rubina fresia)van ongeveer 15 mtr hoog laten kappen was een halve dag 2 man + hoogwerker €300,00 incl.afvoer takkenn e.d.


hans

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Suzy,


Als het erkende hoveniers bedrijf dit werk uitvoerd inclusief afvoeren takken, stronken en dergelijke dan bent u niet duut uit. Tevens bent u bij een erkendbedrijf verzekerd voor gevolg schade. Een boom kan raar vallen. Als uw kennissen dit karwei aanpakken hebben zij waarschijnlijk ook speciaal gereedschap nodig. En voeren zij ook alles af? Zo niet, dan komt er nog een flink bedrag bij. Probeer bij de hovenier een vaste prijs af te spreken. Bijvoorbeeld €500 inclusief alles. Het kan het beste maar in één keer goed gedaan worden.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Halo Suzy,Houd u er rekening mee dat u een kapvergunning moet aanvragen en Verkrijgen!!  aan de gemeente .Zo maar bomen kappen is strafbaar.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Duimpje dat is niet bij elke gemeente het geval.


En soms moet je een boom terug plaatsen mijn schoonzus kreeg een vergunning op voorwaarde dat er een boom voor terug kwam van tenminste 3 jaar dan wel een stam van tenminste 15 cm diameter.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@johanpc,


Dat is dus wat Duimpje bedoeld. Een vergunning is noodzaak. En, zoals u opmerkt, bij het verlenen van die vergunning worden vaak eisen gesteld. Zoals bv terug plaatsen nieuwe boom.


Groeten, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn zoon heeft een behoorlijke ei laten kappen, hij heeft dus via marktplaats de aangeboden, kreeg daar veel reactie's op uiteindelijk heeft hij gekozen voor een meubelmaker die het hout gebruikte voor eiken meubels hij was voor 250 euro klaar op geruimt en al, de man was ook verzekerd voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan, dus zonder verzekerd te zijn het een groor risico.


Succes Valerius

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de vele goede reacties, iedereen! Ik ga n.a.v. jullie tips zeker bij wat meer hoveniersbedrijven informeren. De twee vage kennissen die dit werk voor me wilden doen, gaven me namelijk een nogal hoge offerte (350 euro voor het afvoeren van de takken alleen al! En dan nog 650 euro voor het zagen).


Ben bang dat het bedrag ook bij andere hoveniersbedrijven toch nog wel hoog kan uitvallen, aangezien er niet met een hoogwerker gewerkt kan worden (achtertuin); er moet dus in de boom (ca 12 m hoog) geklommen worden en de takken/boomstronk moeten in handzame stukken eraf gezaagd worden - ook voorzichtig i.v.m. tuintjes van de buren.


Maar het moet voor minder dan 1000 euro kunnen toch?


Groet,


Suzanne.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een kapvergunning hebben we trouwens reeds aangevraagd. (Maar in ieder geval dank voor de waarschuwing!)

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een kwestie van lef en deskundigheid. Mijn vader heeft een hoge berk in een middag gekapt, waarna de stobbe later met een minigraver is verwijderd. Als u zelf de takken korter zaagt en afvoert of in de open haard op stookt (na voldoende droging) dan kunt u ook met een goede (liever geen vage) kennis de klus klaren.


Er zijn ook nog wel klompenmakers die zonder beloning zorgen voor afvoer van de boom. Informeer eens in die richting op kijk bij sites die iets aanbieden.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is het hout van een lariks nog bruikbaar na het kappen?

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier is wat informatie over larikshout:


http://www.af.nl/voorraad/massief/lariks/


Overigens hebben bomen die in een tuintje staan meestal veel te veel zijtakken om echt goed timmerhout op te leveren. In een productiebos staan de bomen zo dicht op elkaar dat ze pas bovenin hun bladerkroon hebben.


 

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tonnieboy,

Klompen worden gemaakt van populier of wilg.

Vladjave
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 23:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vladja

Op het moment dat ik reageerde was nog niet bekend dar de bomen larikshout betroffen. Die info kwam pas daarna. Wel blijven opletten natuurlijk en ja, ook mij is bekend dat klompen vooral van populieren worden gemaakt.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ge

Waarom is er marktwerking in de zorg?

Enkele belangrijke ziekenhuizen zijn failliet.
Elk jaar gaat de zorgpremie omhoog.
Toen Griekenland failliet dreigde te gaan, waren er plotseling miljoenen euro's beschikbaar.
Ik erger mij aan dit kabinet,dat doet alsof het normaal is.

Mijn vraag is:

Waarom is er marktwerking in de zorg? Lees meer

billieboy - 28 nov. 2018 om 12:19
Geldzaken & recht

Is eigenaar van een kat aansprakelijk voor doodbijten wedstrijdduiven?

Pas hoode ik  dat een buurman die in een woonwijk wedstrijdduiven houdt, de buurman aansprakelijk stelde voor het doodbijten van een paar wedstrijdduiven. Aansluitend op het doodbijten door een putbull van een jong hondje vraag ik mij af of dan dezelfde regels van toepassing zijn. Lees meer

Ge

Waarom zijn veel eieren bevrucht?

Hallo mensen ,

Ik eet graag eieren,maar al maanden niet meer omdat veel eieren zijn bevrucht (dus je ziet een "embryo" in het eigeel ).
Ik vind dit niet erg smakelijk!

Gisteren weer eens geprobeerd en weer een "beginnend kuikentje"in het eigeel....

Mijn vraag is dus: Waarom zijn veel eieren bevrucht? Lees meer