door suzyv 6 nov. 2007 om 12:55
Vrije tijd & tuin

Kosten boom kappen

Als ik een gespecialiseerd hoveniersbedrijf de twee bomen in mijn tuin wil laten kappen, betaal ik alleen al aan arbeidsloon 40,- euro per persoon per uur. Aangezien het kappen van de bomen flink wat werk is (naar schatting 1 werkdag) en met 2 personen moet gebeuren, loopt dat bedrag aardig op. Als ik nu twee kennissen (met ervaring in de groenvoorziening) bereid vind om dit werk voor me te doen, wat is dan een redelijke vergoeding om te geven? 10 euro per persoon per uur? 20 euro per persoon per uur? Ik wil een net bedrag kunnen aanbieden, en hoop dat er iemand onder jullie is die me een indicatie kan geven!


Groet,


Suzy

44312 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Verzekeraars vergoeden voor herstelwerk op basis van zelfwerkzaamheid een uurtarief van 11 tot 12 euro en dat is een redelijke vergoeding. Het kappen van hoge bomen is echter wel een karwei waarvoor nog wel enige deskundigheid is vereist naast het gebruik van gevaarlijk gereedschap en materieel (kraan, vrachtwagen).  Maak dus een verstandige afweging, want bij dit werk gaat nog weleens wat mis (boom op woning gevallen).


ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben een boom (Rubina fresia)van ongeveer 15 mtr hoog laten kappen was een halve dag 2 man + hoogwerker €300,00 incl.afvoer takkenn e.d.


hans

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Suzy,


Als het erkende hoveniers bedrijf dit werk uitvoerd inclusief afvoeren takken, stronken en dergelijke dan bent u niet duut uit. Tevens bent u bij een erkendbedrijf verzekerd voor gevolg schade. Een boom kan raar vallen. Als uw kennissen dit karwei aanpakken hebben zij waarschijnlijk ook speciaal gereedschap nodig. En voeren zij ook alles af? Zo niet, dan komt er nog een flink bedrag bij. Probeer bij de hovenier een vaste prijs af te spreken. Bijvoorbeeld €500 inclusief alles. Het kan het beste maar in één keer goed gedaan worden.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Halo Suzy,Houd u er rekening mee dat u een kapvergunning moet aanvragen en Verkrijgen!!  aan de gemeente .Zo maar bomen kappen is strafbaar.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Duimpje dat is niet bij elke gemeente het geval.


En soms moet je een boom terug plaatsen mijn schoonzus kreeg een vergunning op voorwaarde dat er een boom voor terug kwam van tenminste 3 jaar dan wel een stam van tenminste 15 cm diameter.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@johanpc,


Dat is dus wat Duimpje bedoeld. Een vergunning is noodzaak. En, zoals u opmerkt, bij het verlenen van die vergunning worden vaak eisen gesteld. Zoals bv terug plaatsen nieuwe boom.


Groeten, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn zoon heeft een behoorlijke ei laten kappen, hij heeft dus via marktplaats de aangeboden, kreeg daar veel reactie's op uiteindelijk heeft hij gekozen voor een meubelmaker die het hout gebruikte voor eiken meubels hij was voor 250 euro klaar op geruimt en al, de man was ook verzekerd voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan, dus zonder verzekerd te zijn het een groor risico.


Succes Valerius

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de vele goede reacties, iedereen! Ik ga n.a.v. jullie tips zeker bij wat meer hoveniersbedrijven informeren. De twee vage kennissen die dit werk voor me wilden doen, gaven me namelijk een nogal hoge offerte (350 euro voor het afvoeren van de takken alleen al! En dan nog 650 euro voor het zagen).


Ben bang dat het bedrag ook bij andere hoveniersbedrijven toch nog wel hoog kan uitvallen, aangezien er niet met een hoogwerker gewerkt kan worden (achtertuin); er moet dus in de boom (ca 12 m hoog) geklommen worden en de takken/boomstronk moeten in handzame stukken eraf gezaagd worden - ook voorzichtig i.v.m. tuintjes van de buren.


Maar het moet voor minder dan 1000 euro kunnen toch?


Groet,


Suzanne.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een kapvergunning hebben we trouwens reeds aangevraagd. (Maar in ieder geval dank voor de waarschuwing!)

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een kwestie van lef en deskundigheid. Mijn vader heeft een hoge berk in een middag gekapt, waarna de stobbe later met een minigraver is verwijderd. Als u zelf de takken korter zaagt en afvoert of in de open haard op stookt (na voldoende droging) dan kunt u ook met een goede (liever geen vage) kennis de klus klaren.


Er zijn ook nog wel klompenmakers die zonder beloning zorgen voor afvoer van de boom. Informeer eens in die richting op kijk bij sites die iets aanbieden.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is het hout van een lariks nog bruikbaar na het kappen?

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier is wat informatie over larikshout:


http://www.af.nl/voorraad/massief/lariks/


Overigens hebben bomen die in een tuintje staan meestal veel te veel zijtakken om echt goed timmerhout op te leveren. In een productiebos staan de bomen zo dicht op elkaar dat ze pas bovenin hun bladerkroon hebben.


 

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tonnieboy,

Klompen worden gemaakt van populier of wilg.

Vladjave
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 23:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vladja

Op het moment dat ik reageerde was nog niet bekend dar de bomen larikshout betroffen. Die info kwam pas daarna. Wel blijven opletten natuurlijk en ja, ook mij is bekend dat klompen vooral van populieren worden gemaakt.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ex
Expansievat - 8 sep. 2018 om 14:16
Geldzaken & recht

Slechte service ING door afschaffen TAN lijst ?

ING laat de tegenwoordig bij het internetbankieren steeds vaker dwingend kiezen voor het accorderen van betalingen via de app ( die je misschien niet eens hebt )

je moet je dan eerst door commentaar en vragen heenworstelen als "het is zoooo handig, die app "en  " weet je het zeker ? "  waarna je voor "deze ene keer" een TAN code van je papieren TAN lijst mag gebruiken

Nu h ... Lees meer

Ma
Maartenschrijft - 22 okt. 2018 om 10:07
Voeding & gezondheid

Petitie 'afschaffen eigen risico' plaatsen op het forum?

Dag,

Kan ik hier een link naar mijn petitie plaatsen voor het afschaffen van het eigen risico? https://petities.nl/petitions/afschaffen-van-het-eigen-risico   Of is het Kassa forum daar minder geschikt voor?
Vriendelijke groet, Maarten  ... Lees meer

su
suzukialto - 21 okt. 2018 om 14:07
Computers & telefonie

Laptop

Mijn HP laptop van 2015 zou voorzien worden van snellere harde schijf en Windows 10. Dit voor de prijs van €135 excl werkloon 2x€40. Helaas is tijdens demontage harde schijf de toetsenbordconnector afgebroken, mijn ict man gaf aan dat het niet rendabel was voor deze laptop om te laten repareren. Hij gaf aan dat het beter was nieuwe te kopen, en kwam snel met alternatief. Ik was overrompeld en ... Lees meer