door suzyv 6 nov. 2007 om 12:55
Vrije tijd & tuin

Kosten boom kappen

Als ik een gespecialiseerd hoveniersbedrijf de twee bomen in mijn tuin wil laten kappen, betaal ik alleen al aan arbeidsloon 40,- euro per persoon per uur. Aangezien het kappen van de bomen flink wat werk is (naar schatting 1 werkdag) en met 2 personen moet gebeuren, loopt dat bedrag aardig op. Als ik nu twee kennissen (met ervaring in de groenvoorziening) bereid vind om dit werk voor me te doen, wat is dan een redelijke vergoeding om te geven? 10 euro per persoon per uur? 20 euro per persoon per uur? Ik wil een net bedrag kunnen aanbieden, en hoop dat er iemand onder jullie is die me een indicatie kan geven!


Groet,


Suzy

47456 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Verzekeraars vergoeden voor herstelwerk op basis van zelfwerkzaamheid een uurtarief van 11 tot 12 euro en dat is een redelijke vergoeding. Het kappen van hoge bomen is echter wel een karwei waarvoor nog wel enige deskundigheid is vereist naast het gebruik van gevaarlijk gereedschap en materieel (kraan, vrachtwagen).  Maak dus een verstandige afweging, want bij dit werk gaat nog weleens wat mis (boom op woning gevallen).


ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben een boom (Rubina fresia)van ongeveer 15 mtr hoog laten kappen was een halve dag 2 man + hoogwerker €300,00 incl.afvoer takkenn e.d.


hans

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 13:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Suzy,


Als het erkende hoveniers bedrijf dit werk uitvoerd inclusief afvoeren takken, stronken en dergelijke dan bent u niet duut uit. Tevens bent u bij een erkendbedrijf verzekerd voor gevolg schade. Een boom kan raar vallen. Als uw kennissen dit karwei aanpakken hebben zij waarschijnlijk ook speciaal gereedschap nodig. En voeren zij ook alles af? Zo niet, dan komt er nog een flink bedrag bij. Probeer bij de hovenier een vaste prijs af te spreken. Bijvoorbeeld €500 inclusief alles. Het kan het beste maar in één keer goed gedaan worden.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Halo Suzy,Houd u er rekening mee dat u een kapvergunning moet aanvragen en Verkrijgen!!  aan de gemeente .Zo maar bomen kappen is strafbaar.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Duimpje dat is niet bij elke gemeente het geval.


En soms moet je een boom terug plaatsen mijn schoonzus kreeg een vergunning op voorwaarde dat er een boom voor terug kwam van tenminste 3 jaar dan wel een stam van tenminste 15 cm diameter.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 14:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@johanpc,


Dat is dus wat Duimpje bedoeld. Een vergunning is noodzaak. En, zoals u opmerkt, bij het verlenen van die vergunning worden vaak eisen gesteld. Zoals bv terug plaatsen nieuwe boom.


Groeten, poltol

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 15:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn zoon heeft een behoorlijke ei laten kappen, hij heeft dus via marktplaats de aangeboden, kreeg daar veel reactie's op uiteindelijk heeft hij gekozen voor een meubelmaker die het hout gebruikte voor eiken meubels hij was voor 250 euro klaar op geruimt en al, de man was ook verzekerd voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan, dus zonder verzekerd te zijn het een groor risico.


Succes Valerius

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de vele goede reacties, iedereen! Ik ga n.a.v. jullie tips zeker bij wat meer hoveniersbedrijven informeren. De twee vage kennissen die dit werk voor me wilden doen, gaven me namelijk een nogal hoge offerte (350 euro voor het afvoeren van de takken alleen al! En dan nog 650 euro voor het zagen).


Ben bang dat het bedrag ook bij andere hoveniersbedrijven toch nog wel hoog kan uitvallen, aangezien er niet met een hoogwerker gewerkt kan worden (achtertuin); er moet dus in de boom (ca 12 m hoog) geklommen worden en de takken/boomstronk moeten in handzame stukken eraf gezaagd worden - ook voorzichtig i.v.m. tuintjes van de buren.


Maar het moet voor minder dan 1000 euro kunnen toch?


Groet,


Suzanne.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een kapvergunning hebben we trouwens reeds aangevraagd. (Maar in ieder geval dank voor de waarschuwing!)

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een kwestie van lef en deskundigheid. Mijn vader heeft een hoge berk in een middag gekapt, waarna de stobbe later met een minigraver is verwijderd. Als u zelf de takken korter zaagt en afvoert of in de open haard op stookt (na voldoende droging) dan kunt u ook met een goede (liever geen vage) kennis de klus klaren.


Er zijn ook nog wel klompenmakers die zonder beloning zorgen voor afvoer van de boom. Informeer eens in die richting op kijk bij sites die iets aanbieden.

ve
door verwijderd - 6 nov. 2007 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is het hout van een lariks nog bruikbaar na het kappen?

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier is wat informatie over larikshout:


http://www.af.nl/voorraad/massief/lariks/


Overigens hebben bomen die in een tuintje staan meestal veel te veel zijtakken om echt goed timmerhout op te leveren. In een productiebos staan de bomen zo dicht op elkaar dat ze pas bovenin hun bladerkroon hebben.


 

ve
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 09:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tonnieboy,

Klompen worden gemaakt van populier of wilg.

Vladjave
door verwijderd - 8 nov. 2007 om 23:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vladja

Op het moment dat ik reageerde was nog niet bekend dar de bomen larikshout betroffen. Die info kwam pas daarna. Wel blijven opletten natuurlijk en ja, ook mij is bekend dat klompen vooral van populieren worden gemaakt.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ly
Lyd81 - 23 jun. 2019 om 23:22
Winkels & webshops

Is Siebel weer failliet ?

Horloge gekocht voor €225, na ontvangst contact opgenomen omdat het horloge flink beschadigd was. Afgesproken dat ik het terug zou sturen op 11-6. 
Via postnl app te zien dat het horloge bij Siebel aangekomen is op 13-6. 

Vervolgens hoor ik maar niks waarop ik contact opneem, de medewerker van het hoofdkantoor geeft aan dat er een storing is, dus ze kunnen niks verwerken.  ... Lees meer

Je
Jetje177 - 24 jun. 2019 om 00:25
Auto & vervoer

Auto gekocht, maar waar is mijn trekhaak?

Ik heb afgelopen zaterdag een autootje gekocht bij een garage. Mijn eerste autootje was toe aan vervanging. En ik wilde deze keer een betrouwbare koop. Nu had ik een super mooie auto gevonden, koopovereenkomst geregeld. De auto zou een week duren voordat deze rijklaar was. Nu ging ik hem ophalen en ik weet zo zeker dat er een trekhaak aan zat. En die zat er niet meer aan. Ik heb helaas geen foto's ... Lees meer

Ma
Marlies en Jos - 24 jun. 2019 om 10:27
Huishouden & energie

Total Gas en Power heeft ongevraagd contract met Nuon opgezegd.

Total gas en power heeft ongevraagd het contract dat we hebbne met Nuon opgezegd. Via Nuon kregen wij 21 juni een opzeggingsbrief, met bijbehorende boete. Bij navraag hoe dit kon, lieten zij ons weten dat wij een contract met een andere levernacier zouden hebben afgsloten. Bij navraag gaat het om Total G&P. We hebben contact opgenomen met Total G&P omdat wij hier nooit een contract mee heb ... Lees meer